hits

Vil du lære mer om vegetarkost?

 

Det er en økende trend i samfunnet å spise mer plantebasert mat. Lenge har vi hørt om "kjøttfri mandag", men det siste året har mange hørt mer om vegetar og vegankost enn tidligere. Årsaken kan være mange men noen av årsakene er sannsynligvis at store bloggere og andre aktive på sosiale nettverk,  er eller har blitt lakto-ovo-vegetarianere, veganere og pescetarianere. I tillegg så har mange butikker rundt i landet er begynt med egne vegetardisker. De fleste dagligvarebutikker har økt sortimentet sitt innenfor vegetar/vegankost, og flere og flere restauranter, hurtigmatkjeder etc utvider sitt sortiment innenfor vegetar og veganmat.  Økt fokus og økt etterspørsel gir resultater :-)

Er du en av dem som vil lære mer om vegetarkost?

Jeg vil lage flere korte innlegg  i nærmeste fremtid, hvor jeg vil gi informasjon, tipse og linke til nettsider, ha innlegg om hva rettene koster etc.

Mange tror det å være vegetarianer er komplisert, men det er det ikke. Dette vil jeg prøve å belyse i mine innlegg. Og dette er også nyttig for dem som ikke i utgangspunktet har noen intensjon om å  bli vegetarianer, men som gjerne likevel ønsker å spise mer plantebasert mat.

Siden jeg er lakto-ovo-vegetarianer inneholder kostholdet mitt i hovedsak planteprodukter, noe meieriprodukter samt egg. Jeg vil derfor ha størst fokus på dette kostholdet, men også informere litt om forskjeller på vegankost, lakto-vegetar og lakto-ovo-vegetarkost.

På denne bloggen vil det ikke komme innlegg om dyrevelferd, klimautslipp eler diskutert tema rundt forskjellige kosthold. Jeg mener at alle må få velge det kostholdet som er riktig for seg selv. Denne bloggen er kun ment som inspirasjon og gir informasjon om et kosthold uten kjøtt og fisk. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse, men er ingen ekspert. Denne bloggen er ingen fasit på et vegetarisk kosthold, men et innblikk i slik vår familie spiser.

Jeg blir veldig glad om du følger meg  på facebook, instagram og bloglovin (direktelink i kontakt feltet øverst på siden). Da får du innleggene opp så fort jeg poster nye :). 

Stay tuned for mye god informasjon og oppskrifter fremover 

#kosthold #helse #matglede #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #eatlessmeat #vegetarfamilie #mat #bloggmag #trening #plantebasermat #sunt

6 kommentarer Skjul

Linneah Dimitrova

20.03.2017 kl.20:12

gleder meg til å lese mer! Ha en fin kveld videre :)
Vegetarfamilie

20.03.2017 kl.20:20

Linneah Dimitrova: Så hyggelig å høre :-). Ønsker deg også en fin kveld videre :)
Sandra Marie

20.03.2017 kl.21:00

Ja :D Syns det er spennende, men kan ingenting!
Vegetarfamilie

20.03.2017 kl.21:04

Sandra Marie: så kjekt å høre at du synes det er spennende. Da kan jeg love deg mye god og enkel informasjon fremover. Håper du vil like bloggen min :) Ha en fin kveld :)
Marit

21.03.2017 kl.16:00

Blir interessant å følge med her. Har ikke planer om å bli vegetarianer, men en dag innimellom kan jeg godt hoppe over kjøttmiddagen og erstatte den med noe nytt og spennende.
Vegetarfamilie

21.03.2017 kl.17:01

Marit: så hyggelig kommentar :). Kjekt at du vil følge med på bloggen. Håper du vil finne mye inspirasjon til noen vegetariske retter innimellom :)
Ønsker deg en fin dag

Skriv en ny kommentar