Så skjedde det igjen.....Nå har jeg fått så mange beviser på at dette ikke er bra for meg og min kropp... Hvorfor er det så vanskelig å holde seg unna dette hvite raffinerte sukkeret? Jeg klarer det helt fint de dagene jeg ikke spiser sukker, men når jeg først begynner da klarer jeg ikke å stoppe(blir umiddelbart "avhengig" når jeg spiser sukker og snop)... Føler du også det slik? Jeg er nødt til å gjøre noe, og må begrense inntaket ennå mer, for ennå en natt med dårlig søvn, kvalme og generell uvelhet det gidder jeg ikke lenger.

Har du kjent det samme? Jeg har i flere år begrenset sukkerinntaket, og derfor blir det også veldig "synlig" for meg når sukkerinntaket har vært høyt en dag.. Og i går skjedde det altså igjen..

Vi feiret min manns bursdag, og i løpet av dagen spiste jeg både kaker, sjokolade og smågodt. Når kvelden kom var jeg sliten og trøtt, og i natt våknet jeg av kvalme flere ganger. Så uansett hvor godt det er med kaker og snop, så vil jeg ikke ha disse bivirkningene lenger.. Jeg skal lage en avtale med meg selv fra i dag. Avtalen henger jeg på et godt synlig sted på kjøkkenet, som minner meg på hvorfor jeg må begrense sukkerinntaket ennå mer... Mange mener at sukker ikke er gift, og jeg ønsker ikke noen diskusjon rundt dette. Men for meg er det ingen tvil om at dette sukkeret oppfører seg som en form for "gift" i min kropp, når jeg spiser mye på kort tid. Og det sier meg at dette belaster kroppen for mye, og det vil jeg ikke. For mye sukker over tid øker risikoen for sykdom.

Har du også lyst å begrense sukkerinntaket? Heretter blir det heller mer naturlig sukker (frukt,bær,dadler etc) på meg når søtsuget melder seg.  Lover dere mange gode og lettlagde oppskrifter fremover.

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Direktelink i kontaktfeltet øverst i bloggen.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #sukker #mat #godteri #snop #mat #vegetar #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #matglede #bloggmag #veggislivet

6 kommentarer Skjul

Nora Piscopo

10.04.2017 kl.10:46

Du er ikke den eneste.. :// Håper du får en fin mandag!
Vegetarfamilie

10.04.2017 kl.12:01

Nora Piscopo: Det er nok mange som opplever det slik, men ikke alle er klar over hvor mye dette sukkeret innvirker fordi man gjerne spiser sukker hver dag.. Takk for din kommentar, ønsker deg også en fin dag :)
Victoria Larsen

10.04.2017 kl.12:18

Kjenner til dette selv, ja.. Ikke noe kjekt :/ Jeg ønsker deg en fin mandag :-)
Vegetarfamilie

10.04.2017 kl.21:26

Victoria Larsen: En fin kveld ønskes deg. Tusen takk for din kommentar
Anita

10.04.2017 kl.21:27

Har det på akkurat samme måte. Har holdt meg unna sukker lenge i perioder og kroppen, sinn og sjel har det så bra! Energi, sover godt om natta, lite mareritt, lite uggenheter og kvalme og bare bra allmenntilstand! Men når eg har spist mye sukker på en gang ødelegger eg hele den dagen, og gjerne natta og kommande dag også. No prøver eg å finne en balanse der eg spiser litt når det er helg og selskaper, men svært lite ellers. Håper det kan vere noe som funker for meg etterkvert. Alt med måte. For eg SYNES sukker er gift for kroppen. I store mengder.
Vegetarfamilie

10.04.2017 kl.21:39

Anita: Ja vi er nok mange som har det slik. Jeg klarer den balansen om lørdagene da jeg har bare en liten mengde som er mitt... Men i selskaper etc så spiser jeg for mye og klarer ikke begrense meg dessverre, og sliter med dårlig form i etterkant.. Jeg må rett og slett prøve å begrense det enda mer. Jeg er enig med deg, jeg opplever at sukker er gift for kroppen når jeg spiser for mye. Det er skremmende. Takk for din kommentar og jeg ønsker deg en fin kveld :)

Skriv en ny kommentar

hits