hits

Hvorfor det? Del 2Dette er del 2 av min Hvorfor det? serie. Se gjerne innledningen HER og del 1 av min hvorfor det? serie HER

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Spørsmålet Hvorfor det? går ofte igjen hos små barn..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak er BROKKOLI

Enten barna liker brokkoli eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne grønnsaken når vi serverer dette.

Om ikke barna liker kokte/dampede brokkolibuketter, prøv brokkoli sammen med potet (som stappe) eller damp brokkoli mykt og mos i f.eks spagettisaus, lasagnesaus eller pizzasausen. Da får du automatisk mer grønnsaker i en middagsrett, uten av barna nødvendigvis vet det. (oppskriftstips nederst i innlegget)

Når vi forteller barn om f.eks grønnsaker er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

-Brokkoli er en blanding(krysning) av blomkål og asparges. Quis spørsmål: Hvilke 2 grønnsaker er brokkoli en blanding av?

-Brokkoli inneholder Vitaminer som Cvitamin, Bvitaminet Folat, Evitamin og Vitamin K. Quis spørsmål : Brokkoli inneholder flere vitaminer, kan du noen av de?

-Brokkoli inneholder mye kostfiber som gjør at magen vår fungerer bra. Quis spørsmål: Hva inneholder brokkoli som hjelper til at magen vår har det bra? (her tenker jeg at foreldre selv kan velge hvor mye man vil fortelle rundt det at magen har det bra , tarmer, fordøyelse etc.)

-Brokkoli inneholder masse antioksidanter. Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår. Eksempler på antioksidanter i brokkoli er Cvitamin, Betakaroten og Evitamin. Quis spørsmål:  Vet du hva antioksidanter gjør i kroppen vår? Kan du gi noen eksempler på antioksidanter som finnes i brokkoli?

Tips til foreldre : Server gjerne brokkoli gratinert. Damp små brokkolibuketter noen minutter. Ha over litt hvit saus, og litt revet ost. Inn i stekeovnen (180gr) til osten er smeltet.

Jeg kunne skrevet mye mer om brokkoli, men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

 
Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 16 mai, stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon

 

6 kommentarer Skjul

La barna lage mat

09.05.2017 kl.15:31

Så enig, så enig!!! :D
Vegetarfamilie

09.05.2017 kl.21:11

La barna lage mat: tusen takk for hyggelig kommentar, og ha en fin kveld :)
La barna lage mat

09.05.2017 kl.22:35

Viktigheten av å utdanne barna våre når det kommer til mat er så stor! Og jeg skal ikke nekte for at jeg sitter med en følelse av at mange foreldre heller "tar kampen" rundt middagsbordet framfor å komme med svar som øker forståelsen for barnet om hvorfor maten (da spesielt grønnsaker) er så viktig. Barn er ikke dumme og skuer fort igjennom svarene "fordi det er sunt". De ønsker mer. Jo, mer nysgjerrige de blir jo mer kommer interessen for å smake til å øke :)

Dette kunne jeg jo skrevet meg i hjel om, men skal begrense meg og stoppe nå ;)

Takk for at du lager denne serien! Jeg har MASSE å lære og gleder meg til å følge nøye med for så å videreformidle til mine små <3 (dette med quiz er jo genialt!)

Ha en fin kveld videre :D
Vegetarfamilie

10.05.2017 kl.11:44

La barna lage mat: så utrolig hyggelig kommentar, you made my day :). Kjekt å få tilbakemelding på det man deler på bloggen. Jeg opplever at mange barn synes det er både gøy og interessant å lære mer om maten de spiser. Jeg liker også veldig godt ditt konsept, så jeg vil definitivt også følge deg videre :). Ha en fin dag
La barna lage mat

10.05.2017 kl.14:14

Takk skal du ha :D Er veldig hyggelig å få positive tilbakemeldinger på det man gjør :) Og i hvert fall når det står mitt hjerte så nært! :)

Vi "leses" nok snart igjen skal du se ;) Spørs nok om jeg ikke har noen flere kommentarer å komme med med tiden ;)

Ønsker deg en strålende dag! :)
Vegetarfamilie

10.05.2017 kl.22:01

La barna lage mat: Ja det er sant. Vi leses nok snart igjen ja, du er definitivt en jeg vil følge :)

Skriv en ny kommentar