Lettlagde Scones med valnøtter

Sunne, gode og ikke minst superraske å lage.



 

Disse sconesene inneholder valnøtter som er rene helsebomben. Valnøtter ligger helt i toppskiktet når det gjelder antioksidanter. Valnøtter er rike på magnesium som styrker både beinstruktur og immunforsvar. I tillegg inneholder valnøtter et stoff som heter polyphenoler som kan beskytte mot kreft, samt umettet fett og omega3 som forebygger hjerte og karsykdommer.
Så da er det bare for meg å dele oppskriften og håper dere vil prøve disse gode og sunne sconesene.

Til 8 scones:


*50 gr meierismør
3 dl siktet mel (gjerne speltmel for mer næring)
1dl sammalt mel (gjerne sammalt speltmel for mer næring)
2 ts bakepulver
1 1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 ts salt
*1 1/2 dl naturell yoghurt  
1 ss akasiehonning

* for vegansk versjon kan etter all sannsynlighet BN rapskokos og Alpro naturell soya yoghurt brukes). Jeg har dessverre ikke testet det ut, men i andre oppskrifter har dette fungert :).

Sett stekeovnen på 225gr

Slik gjør du:
Ta ut meierismøret litt før du skal bake disse, slik at det blir mykt.
Bland mel, bakepulver, salt og hakkede valnøttkjerner.
Del smøret i biter og bland det inn i det tørre.
Rør sammen honning og yoghurt og bland dette godt inn i det tørre.
Del deigen i to, legg på et bakepapir og form/trykk/kjevl ut til runde litt flate emner.
Bruk et pizzahjul og skjær emnene i 4 deler.Ikke skjær helt igjennom deigen.
Stek midt i ovnen i ca 12-15 min. Steketiden avhenger av hvor tykk deigen er.  Pass på at de ikke blir brent.
Avkjøles på rist, del fra hverandre og skjær hver scones i to, og server med ønsket pålegg.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK , SÅ FÅR DU ALLE MINE INNLEGG FORTLØPENDE 

 

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits