Brød med protein fra kjerner og nøtter



Dette er et velsmakende og enkelt brød, hvor proteinkildene er valnøtter og solsikkekjerner. Jeg har også oppskrifter på andre brødvarianter som kommer på bloggen fremover, så følg meg gjerne på facebook så går du ikke glipp av innlegg.

Valnøtter har 15gram protein pr.100gram.

Solsikkekjerner har 20.3gram protein pr.100gram

I tillegg inneholder både valnøtter og solsikkekjerner sunne fettkilder, vitaminer og mineraler.

Her er oppskriften på 2 brød:

650gr fullkornshvetemel

350gr Sammalt rugmel finmalt

1pk tørrgjær

100gr solsikkekjerner

50gr hakkede valnøtter

1ss akasiehonning

3ss rapsolje

2ts salt

7-8dl vann

Slik gjør du:

Bruk kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i bakebollen. Tilsett olje og honning og bland forsiktig før du tilsetter vannet.

Eltes i maskinen ca 5-10minutter. Deigen skal være litt bløt.

Dekk bollen med plast og hev minimum 40minutter

Del deigen i 2 og elt deigen for hånd en liten stund. Ha på litt mer mel om deigen er for klissete.

Ha deigemnene over i bakepapirkledde brødformer(evt. smurte former), dekk med plastfolie, og la dem etterheve 40-60min. 

Stekes på nederste rille ved 200gr i ca 50min.

Avkjøl på rist.

Brødene kan fint fryses.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

 

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits