Risotto



Til 4 voksne :

50gr usaltet smør

3ss oliven eller rapsolje 

1 stor løk

1 brokkoli

1 søtpaprika

1 liten boks mais

3 store champignon

2 bokser sorte bønner  ( kjøttspisere kan ha pølse istedenfor)

5dl risotto ris (jeg brukte Arborio-ris)

12 dl grønnsaksbuljong (vann + buljongterninger)

3 ts hvitløkspulver

Parmesanost

Evt. litt pepper 

Slik gjør du :. 

Ha en rist i en kasserolle, ha i vann opp til risten og legg små oppskjærte brokkolibuketter oppi. Varm opp vannet slik at det begynner å dampe og damp 3-4min. Ta av varmen og sett tilside

Kok opp 12dl vann og ha i grønnsaksbuljongterninger. Sett tilside.

Ha olje og smør i en kasserolle eller dyp stekepanne og varm opp.

Skjær løk og paprika i små biter og stek dette 2-3min til løken er blank.

Ha i  hvitløkspulver, oppskjært champignon og dampet brokkoli. Stek et par minutter sammen med det andre.

Ha i 4dl grønnsaksbuljong og la dette koke inn . Rør innimellom .

Ha så over nye 4dl buljongvann og la dette koke inn, og gjør det samme en gang til. 

Når det siste vannet nesten har kokt inn, har du mais og sorte bønner (skyll de i kaldt vann først), over i kasserollen.

Rør godt .Når alt er varmt er det klart til servering :)

Ha over revet parmesanost og evt. litt pepper.

ENJOY :)

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet #middag  #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie  #mat #middag 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits