hits

Før og Nå

                                                                                                                                                              Inneholder reklame for egen virksomhet

Tenker du over næringsinnholdet i maten du spiser?

Før jeg endret mitt kosthold, så tenkte jeg lite over det. Selv om jeg opplevde meg selv som noenlunde sunn den gang, så er jeg glad for at jeg har mer kunnskap og informasjon om mat og næringsinnhold nå. 

Å bli bevisst på hva et måltid gir av næring til kroppen, har endret hele min måte å spise på. Og jeg elsker det.

Kroppen vår skal vi leve med hele livet, og gir vi den god næring så vil du få resultater både på den ene og andre måten.

Jeg vil komme med forskjellige eksempler på før og nå måltider fremover. Dette er for deg som ønsker mer informasjon om maten vi spiser og vil bli mer bevisst.

Jeg antar at jeg spiser ca 80-20. Dvs ca 80% næringsrik mat og ca 20%  mindre næringsrik. 

Jeg spiser både godteri og innimellom måltider uten særlig næring, men jeg er bevisst på at det så ofte som mulig, skal være en overvekt av næringsrik mat i løpet av en dag. 

Eksempelet over er et godt bilde av et av mine måltider før og nå. En skive eller to med prim kunne godt være frokosten eller lunsjen min for noen år siden. Nå kan jeg også innimellom spise det selvfølgelig, men da spiser jeg gjerne noen usaltede nøtter ved siden av, eller et mer næringsrikt måltid senere på dagen. F.eks eggerøre med masse vitaminer og mineraler. 

Jeg prøver å inkludere både karbohydrater, proteiner og fett i de fleste måltider. Det er gunstig for blodsukkeret vårt, og gir en bedre metthetsfølelse.

Jeg har jobbet i snart 4år med min kosthold/livstilsendring, og elsker hvor denne prosessen har ledet meg.

Ønsker du å starte en endring mot en hverdag med mer energi og overskudd? 

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og kan gjerne hjelpe deg i gang  om du vil. Dette er selvfølgelig helt uavhengig om du er kjøttspiser eller vegetarianer .

Kontakt meg gjerne uforpliktende på mail på :  vegetarfamilie@outlook.com 

Hilsen Siw-Mette

 

 

#matglede  #kosthold  #kostholdsveiledning

 

 


 

4 kommentarer Skjul

24.07.2017 kl.23:09

Nei, jeg tenker egentlig ikke så mye på næring. Spiser det jeg føler for... og er sikkert en del snacks som kjeks, sjokolade og sånt, ikke hver dag, men litt innimellom, helger og sånt (ikke hver helger heller). og noen ganger ostepop og sånt snacks. :) Men jeg spiser jo vanlig mat så føler jeg får i all næring^^

jeg har lært at man skal spise det man føler seg bra. Nå føler man seg sikkert ikke så bra etter mye potetgull, ostepop (merker f.eks. neste dag at energinivået er litt nede...).
Vegetarfamilie

25.07.2017 kl.19:58

Anonym: Tusen takk for din kommentar :). Følg meg gjerne på facebook siden vegetarfamilie, om du vil. Jeg kjenner godt når jeg har skeiet ut for mye. Kroppen er ikke helt like energisk og jeg får gjerne hodepine.. Ønsker deg en fin kveld. Mvh Siw-Mette
heidijeanettem

25.07.2017 kl.16:14

Jeg føler meg så mye bedre nå etter at jeg lærte om diverse næringsstoffer. Det gjør det mye lettere (og ikke minst gøy) å eksprimentere og leke seg litt med matvarer, og det hjalp meg veldig når jeg ble vegetarianer. Kunnskap er makt, og det merker jeg godt nå som jeg faktisk VET hva jeg bør spise til hvilken tid, og hva slags effekt jeg kan forvente på kroppen! :D
Vegetarfamilie

25.07.2017 kl.19:55

heidijeanettem: Hei og takk for din kommentar. Utrolig kjekt å høre at du har fått et så godt resultat når du vet hva du bør spise og hvilken effekt det gir på kroppen :) Følg gjerne vegetarfamilie på facebook om du vil, der har jeg også livesendinger. Ønsker deg en fin kveld. mvh Siw-Mette

Skriv en ny kommentar