Myke havrekjeks

Herlige myke havrekjeks med dadler.

Oppskrift på ca 10stk:

3.5dl havregryn

1egg

4 ferske dadler

0.5dl valgfritt mel (jeg bruker speltmel for økt næring)

7ss smeltet smør

3ss valgfri melk (jeg bruker usøtet mandelmelk)

*4ss kokosblomstsukker eller evt. sukrin gold

en liten klype salt

1ts bakepulver

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 180gr (varmluft) 

Bland havregryn, mel, bakepulver, salt, kokosblomstsukker/sukrin gold i en bakebolle.

Bland inn smeltet smør, melk, egg og hakkede dadler (husk å fjerne steinen.) Tips.Om de er veldig myke kan du legge de i frysen noen minutter,da er de ikke så klissete å hakke opp

Legg 10 klatter med deigen på en bakepapirkledd stekeplate.

Ha litt kaldt vann på en skje og trykk kjeksene litt flate og runde.

Stekes midt i ovnen ca 8-10minutter (steketid kan variere fra ovn til ovn , og tykkelse på kjeksene, så pass på)

Avkjøles på rist.

Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

Smaker godt som de er, eller du kan ha litt brunost/geitost på. Jeg synes de smaker ennå bedre dagen etter de er laget.

* Kokosblomstsukker kjøpes på helsekost - sukrin gold fåes på helsekost eller de fleste dagligvarebutikker. Du kan også bruke vanlig sukker om du foretrekker det, men jeg anbefaler kokosblomstsukker eller sukrin gold i disse kjeksene.

 

#blogg #kjeks #kos #vegetarfamilie #bakst #havrekjeks #matglede #kaffekos #utensukker

 

 

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits