hits

Hvor lenge varer din helg?

Hvor lenge varer egentlig helgen?

Da jeg var barn/ungdom varte helgen fra fredag til og med søndag. Disse dagene var det gjerne litt ekstra god mat, brus, potetgull og lørdagen var godteridag.

Da jeg ble eldre (18+) ble helgen mer og mer visket ut.. Det var helg i forhold til jobb, fritid etc, men i forhold til kosthold var det akkurat det samme om det var mandag eller lørdag..

Helgen kunne vare hele uken. Ville jeg spise snop, boller, kaker, chips i hverdagen så gjorde jeg det, og det var gjerne en overvekt at usunn og næringsfattig kost, selv om jeg faktisk den gangen  "trodde" jeg var ganske så sunn. Hvordan kan det henge sammen?

Slik var det i mange år. Fordi jeg alltid har hatt høy forbrenning og vært i mye aktivitet, så var jeg alltid slank, men det er ikke ensbetydende med å være helsemessig sunn.

Jo det var sunt å være  aktiv, og det var "sunt" at jeg var slank, og jeg trodde jeg spiste variert og sunt fordi jeg spiste både fisk og grønnsaker..

Men etter at jeg lærte om kosthold, så skjønte jeg at jeg ikke hadde vært særlig sunn likevel.

La jeg sammen en ukes matinntak, så ble det likevel som oftest en overvekt av næringsfattig og usunn mat...Jeg var  avhengig av sukker, og hadde problemer med å motstå alle "fristelsene" i hverdagen.. 

Høsten 2013 kom jeg tilfeldigvis over et kostholdsforedrag, som ga meg noen AHA opplevelser. Og jeg forsto at det kunne være en stor sammenheng mellom kosthold og helse

Det er aldri for sent å starte en endring, og i november 2013 sa jeg til meg selv at NOK var NOK, og begynte min livsstilssendring mot her jeg er i dag.

Og dette handler ikke om å være flink, dette handler ikke om å gi andre dårlig samvittighet, og det handler heller ikke om at jeg mener at andre bør "skjerpe" seg..

Dette er min historie, og grunnen til at jeg "brenner" sånn for dette temaet, er fordi jeg har fått til en varig endring som jeg ELSKER.

Jeg føler IKKE at jeg går glipp av noe, men har tatt valg som har gjort helsen bedre, kroppen bedre, tennene bedre og humøret bedre.

Jeg har disse årene sakte men sikkert tatt tilbake helgen, og har nå helg fredag, lørdag, søndag. Litt brus, litt chips etc,, og godteri på lørdagene.

Dette fungerer veldig bra for meg.. Dette er min balanse,og det som er riktig for meg.

Hva som er riktig for deg er det bare du som kan finne ut av.

Jeg har lyst å hjelpe andre til å ta disse små stegene mot varige endringer i sitt liv. Derfor er jeg nå utdannet kostholdsveileder.

Jeg har lyst å vise at enten man vil slanke seg eller bare lære mer om kosthold, helse og næringsrik mat, så trenger det ikke være komplisert med mange "ukjente" matvarer og/eller telling av kalorier.

Det finnes ikke JA og NEI mat i min kostholdsfilosofi. Litt av alt, men med en overvekt av næringsrik og sunn mat.

Jeg har lyst å bidra til at man kan finne en balanse mellom næringsrik og mindre næringsrik mat. En balanse som man kan leve med over tid uten at man føler at man må forsake noe.. Fokus på alt det man kan spise istedenfor det man begrenser. Finne gode alternativer som man liker.

Når det gjelder vektnedgang så er det mange som ønsker en "quick-fix", og tar dermed av mange kilo på kort tid ( jo-jo slanking, dietter, etc)...

Jeg kjenner dessverre ingen som har lykkes med slike Quick-fixer over tid..

Det ender gjerne heller med at man blir oppgitt og får dårlig samvittighet, og det er ingen god følelse.

Ønsker man en livstilsendring så må man godta at ting tar tid for at det skal bli en varig endring.

Mange ønsker en endring, men ikke alle er klar for å gjøre det som skal til for å få en endring 

Og det er helt ok, fordi alle må finne ut når NOK er NOK for seg selv, det hjelper ikke hva andre mener og sier..

Om du er klar og ønsker å begynne en endring, så håper jeg at jeg kan være med å bidra med informasjon og inspirasjon til enkle grep i din hverdag, gjennom min facebook gruppe "små steg til varige endringer-kosthold", min blogg og min facebookside vegetarfamilie, kosthold,helse,inspirasjon.

Og at du etterhvert kommer til å få til en varig endring som du kommer til å elske like mye som jeg gjør :) 

#blogg #facebook #kosthold #livsstil #livsstilsendring #kostholdsendring #vegetarfamilile

 

Én kommentar Skjul

02.10.2017 kl.09:15

Jeg er ufør/arbeidsledig så har helg hele året. Men jeg spiser ikke akkurat godteri, potetgull eller noe sånt i helgene. Så for meg er alle vanlige dager.

Skriv en ny kommentar