Vegetarsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig kombinasjonsoppskrifter.

Torsdag denne uken la jeg ut oppskrift på denne kyllingsuppenog i dag deler jeg vår vegetarvariant... Nesten helt lik, men uten kjøtt og kyllingbuljong. 

Til 2-3 personer trenger du :

1 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1-2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

Litt smør eller olje til steking 

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, strø litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter (til de er litt sprø)

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter, og stek til løken er blank (ikke ha for sterk varme). Tilsett litt karri mens det stekes

Legges deretter over i en panne velegnet for suppe.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Tilsett grønnsaksbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Skyll linsene i kaldt vann og ha disse i kasserollen et par minutter før servering.

Server suppen rykende varm. tilsett sprøstekte kikerter på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha f.eks knekkebrød eller proteinrundstykker til 

Håper det smaker

#blogg #middag #vegetar #matglede #matprat #veggislivet  #vegetarfamilie

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits