Tacosuppe

Suppen er i utgangspunktet laget som en vegetarsuppe, men siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere så lager vi dobbel porsjon. Vi deler suppen i 2 kasseroller når den er ferdig, og tilsetter 1pk stekt karbonadedeig i den ene kasserollen, og 1 ekstra eske med kikerter i den andre kasserollen.

Til 2-3 personer :

7.5dl vann

1 løk (gul)

2 pk hakkede tomater  med hvitløk og oregano (fåes kjøpt på Kiwi)

2 poser tacokrydder

*1 eske kikerter (ferdig til bruk)

*2 esker kidneybønner (ferdig til bruk)

1/2 boks mais

5 jalapenosbiter fra glass (kan sløyfes)

0.5-1 dl fløte (smak til med mengde) (her kan du bla.bruke oatly sin havrefløte om du vil ha retten vegansk)

Litt olje/smør til steking

Tilbehør : Rømme (her kan du bruke oatly imat fraiche om du vil ha vegansk "rømme"), revet ost (evt.vegansk ost) , tacochips 

Slik gjør du : 

Skrell løk og hakk i små biter. Stekes på middelsvarme i en kasserolle til løken er blank.

Kok opp vann, og ha i løken og hakkede tomater.

Ha i  posene med tacokrydder

Kok 5 minutter.

Ta kasserollen av platen og bruk en stavmixer for å få blandingen uten klumper. Obs.. Vær forsiktig med stavmixeren så du ikke brenner deg på den varme blandingen.

Skyll kikerter og kidneybønner i kaldt vann, og hakk 5 jalapenosbiter i veldig små biter.

Ha dette over i suppen, og spe med fløte til du synes suppen er passe sterk.

Gi suppen et oppkok, ha i mais og suppen er klar.

Serveres i suppeskål med revet ost, rømme og knuste tacochips på toppen.

* Tilpass mengdene selv med kikerter og kidneybønner, oppgitt mengde er bare et forslag

ENJOY

#suppe #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #middag #middagstips #mat #kosthold

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar

hits