hits

Enkel Vegansk Pestopasta

Da jeg ble vegetarianer for 1 1/2 år siden, var jeg redd det kom til å bli vanskelig å variere middager og smaker.

Jeg var ikke vant til å spise bønner, linser og kikerter, og jeg så for meg at det kunne bli en stor utfordring.

Men det har faktisk ikke vært et problem en eneste gang..

Og i tillegg elsker jeg  bønner, linser og kikerter så det inkluderer jeg ofte i middagsrettene.

Denne pestoretten i dag er vegansk, og av det enkle slaget.

Jeg er tilhenger av å lage enkel, rimelig og næringsrik mat.

Og det er denne retten også et eksempel på.

Riktignok er den veganske kjøpepestoen ganske kostbar. Men den er utrolig god og verd hver krone, om du ikke velger å lage pestoen selv.

Til 2-3 personer trenger du :

1 pk kikerter (ferdig til bruk - anbefaler gjerne Eldorado sine fra Kiwi/Meny)

1 pk bønnemix (ferdig til bruk)

1 pk kidneybønner (ferdig til bruk)

1/2 brokkoli (kan sløyfes)

0.5 dl quinoa

Fullkornspasta (penne) . Ca 40 gram ukokt penne pr. person

1 glass grønn pesto (vegansk pesto : Coop se bilde)

1.5 dl Oatly havrefløte (eller evt. annen vegansk matfløte)

Cashewnøtter eller pinjekjerner (kan sløyfes)

Evt. salt og pepper

Slik gjør du :

Skyll 0.5dl quinoa i varmt vann, og ha over i kasserolle med 1 dl vann. Kok etter anvisning på pakken

Kok pasta etter anvisning på pakken. De siste 3-4 minuttene av koketiden, har du oppi oppskjærte brokkolibuketter

Ha pesto og fløte i en  kasserolle, og varm opp på svak varme. Rør godt.

Skyll kikerter, bønnemix og kidneybønner i kaldt vann i et dørslag, og ha over i fløte/pestoblandingen.

Bland godt. 

Varm opp på svak varme til alt er gjennomvarmt.

Når quinoaen er ferdig haes denne over i bønneblandingen og blandes inn.

Anrett ferdig kokt pasta og brokkoli på en tallerken.

Hell pestoblandingen over.

Litt salt og pepper, og evt. noen cashew eller pinjekjerner på toppen, og så er middagen klar.

Håper det smaker.

#middag #vegansk #vegetarfamilie #middagstips #matglede #veggislivet #veggispreik

 

Ingen kommentarer Skjul

Skriv en ny kommentar