Brød

Knallgodt Proteinbrød på 1-2-3

Dette brødet er saftig og godt. Stappfullt av næring og laget på 1-2-3

Til en liten langpanne str. 22x28cm trenger du :

3 egg + 1 eggehvite

1 stort beger mager cottage cheese

2 (cottage cheese beger) med små havregryn

2 revne gulerøtter (revet slik at det nesten blir mos)

3 ss gresskarkjerner

1 1/2 ts salt

1 ss bakepulver

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr (varmluft)

Ha egg/eggehvite og cottage cheese i en blender (evt. bruk stavmixer), og bland godt

Ha over i en bakebolle sammen med de andre ingrediensene

Bland godt. Skal være en passe "fast" deig

Ha bakepapir i langpannen, og ha deigen over. Form den med hendene slik at den blir jevnt utover i formen.

(Kan selvfølgelig lages til 10-12 vanlige rundstykker istedenfor brød)

Stekes midt i ovnen i ca 20minutter

Avkjøles på rist.

Del opp i 12 eller 16 ruter.

Når de skal spises deles de i to før du har på ønsket pålegg :)

Disse er fine å fryse.

Og her er en annen variant med solsikkekjerner 

#blogg #brød #rundstykker #frokost #lunsj #mattips #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #mat

 

Smakfulle og lettlagde knekkebrød

Til 1 langpanne ca 38cm bred og 35cm høy:

3dl havregryn

1 1/2dl solsikkekjerner

1/2dl knuste linfrø (fåes kjøpt bla.på Meny)

1 1/2dl sesamfrø

1/2 ts salt

1/2 ts urtekrydder

3 1/2 dl vann

Slik gjør du :

Bland alle ingrediensene og la stå ca 10min

Fordel utover en bakepapirkledd stekeplate og fordel jevnt utover

Stek midt i ovnen ved 170gr (varmluft) i ca 30min. Ta platen ut og del knekkebrødene opp i passende stykker med en pizzaskjærer.

Stek videre ca 30-45min.. Pass på så de ikke blir brent.

Avkjøl på rist og oppbevares i tett boks.

#blogg #mat #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #knekkebrød

Proteinrundstykker

Til 12 rundstykker :

3 egg + 1 eggehvite

1 stort beger mager cottage cheese

2 (cottage cheesebeger) med havregryn

3ss solsikkekjerner

1 1/2 ts salt

1ss bakepulver

**ca 4ss usøtet mandelmelk (fåes kjøpt i dagligvarebutikker)

 

Slik gjør du: 

Sett stekeovnen på 200gr (varmluft)

Ha egg/eggehvite og cottage cheese i en blender (evt.bruk stavmixer) og bland godt

Ha over i en bakebolle sammen med de andre ingrediensene utenom melken.

Bland godt og spe med melken. Skal bli en passe fast deig som fint kan formes

Form 12 rundstykker med hendene og legg på en bakepapirkledd stekeplate

Stekes midt i ovnen i ca 20 min.

** du kan bruke vanlig melk, men om du vil unngå karbohydratene, så er mandelmelk et veldig bra alternativ i disse rundstykkene

ENJOY :)

 

#blogg #rundstykker #mat #energirundstykker #vegetarfamilie #matprat #matglede 

 

 

 

Nøttebrød og Bringebærsyltetøy

Hva med et sunt og godt nøttebrød :



150gr mandler
75 gr hasselnøtter
1ss bakepulver
1/2ts salt
4 egg
1dl creme fraiche
3ss rapsolje
ca 1dl fiberhusk (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)

Hakk mandler og nøtter veldig fint(gjerne i en blender).

Bland med bakepulver og salt.

Pisk egg og creme fraiche sammen og rør deretter dette sammen med nøtteblandingen 
Rør nøtteblandingen med fiberhusk og rapsolje. Spe med litt og litt fiberhusk slik at deigen ikke blir for "hard"
Konsistens skal være som en lett deig...(ikke kompakt) 
Ha deig over i en liten brødform som er kledd med bakepapir.

180gr ca 45 min

Bringebærsyltetøy:

100gr frosne bringebær
Vaniljepulver (fåes kjøpt på helsekost) evt. kan du bruke litt vaniljeessens.
Sukrin +
Tin bringebærene og rør de sammen med vaniljepulver og sukrin +. Her er lett å overdosere, så smak til...

 

 

Brød med protein fra kjerner og nøtter



Dette er et velsmakende og enkelt brød, hvor proteinkildene er valnøtter og solsikkekjerner. Jeg har også oppskrifter på andre brødvarianter som kommer på bloggen fremover, så følg meg gjerne på facebook så går du ikke glipp av innlegg.

Valnøtter har 15gram protein pr.100gram.

Solsikkekjerner har 20.3gram protein pr.100gram

I tillegg inneholder både valnøtter og solsikkekjerner sunne fettkilder, vitaminer og mineraler.

Her er oppskriften på 2 brød:

650gr fullkornshvetemel

350gr Sammalt rugmel finmalt

1pk tørrgjær

100gr solsikkekjerner

50gr hakkede valnøtter

1ss akasiehonning

3ss rapsolje

2ts salt

7-8dl vann

Slik gjør du:

Bruk kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i bakebollen. Tilsett olje og honning og bland forsiktig før du tilsetter vannet.

Eltes i maskinen ca 5-10minutter. Deigen skal være litt bløt.

Dekk bollen med plast og hev minimum 40minutter

Del deigen i 2 og elt deigen for hånd en liten stund. Ha på litt mer mel om deigen er for klissete.

Ha deigemnene over i bakepapirkledde brødformer(evt. smurte former), dekk med plastfolie, og la dem etterheve 40-60min. 

Stekes på nederste rille ved 200gr i ca 50min.

Avkjøl på rist.

Brødene kan fint fryses.

 

 

 

Lettlagde Scones med valnøtter

Sunne, gode og ikke minst superraske å lage.



 

Disse sconesene inneholder valnøtter som er rene helsebomben. Valnøtter ligger helt i toppskiktet når det gjelder antioksidanter. Valnøtter er rike på magnesium som styrker både beinstruktur og immunforsvar. I tillegg inneholder valnøtter et stoff som heter polyphenoler som kan beskytte mot kreft, samt umettet fett og omega3 som forebygger hjerte og karsykdommer.
Så da er det bare for meg å dele oppskriften og håper dere vil prøve disse gode og sunne sconesene.

Til 8 scones:


*50 gr meierismør
3 dl siktet mel (gjerne speltmel for mer næring)
1dl sammalt mel (gjerne sammalt speltmel for mer næring)
2 ts bakepulver
1 1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 ts salt
*1 1/2 dl naturell yoghurt  
1 ss akasiehonning

* for vegansk versjon kan etter all sannsynlighet BN rapskokos og Alpro naturell soya yoghurt brukes). Jeg har dessverre ikke testet det ut, men i andre oppskrifter har dette fungert :).

Sett stekeovnen på 225gr

Slik gjør du:
Ta ut meierismøret litt før du skal bake disse, slik at det blir mykt.
Bland mel, bakepulver, salt og hakkede valnøttkjerner.
Del smøret i biter og bland det inn i det tørre.
Rør sammen honning og yoghurt og bland dette godt inn i det tørre.
Del deigen i to, legg på et bakepapir og form/trykk/kjevl ut til runde litt flate emner.
Bruk et pizzahjul og skjær emnene i 4 deler.Ikke skjær helt igjennom deigen.
Stek midt i ovnen i ca 12-15 min. Steketiden avhenger av hvor tykk deigen er.  Pass på at de ikke blir brent.
Avkjøles på rist, del fra hverandre og skjær hver scones i to, og server med ønsket pålegg.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK , SÅ FÅR DU ALLE MINE INNLEGG FORTLØPENDE 

 

 

Sukkerfritt Blåbærbrød perfekt til 17mai



Dette brødet er veldig godt og oppskriften er uten tilsatt sukker. Ønsker du sukker istedenfor sukrin gold i oppskriften, så er det bare å bytte. Men jeg vil ha et sukkerfritt alternativ, det er mer skånsomt mot både blodsukkeret og tennene.

Oppskriften er enkel og smaken er veldig god. Det du trenger til 1 brød er  :

Deig:

450gr mel (jeg brukte økologisk siktet speltmel, men her kan du fint bruke hvetemel om du ønsker det)

2.5dl melk (jeg brukte havremelk, men her kan du bruke den melken du vil)

70gram smør

3ts tørrgjær

ca 0.6dl sukrin gold (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)

1 lite egg til pensling

Fyll : 5 ss sukkerfritt blåbærsyltetøy

Slik gjør du :

Smelt smør, ha det i kjøkkenmaskinen og ha så melken i. Deretter tar du resten av ingrediensene til deigen (unntatt egget) i kjøkkenmaskinen. Elt på medium til lav styrke 10minutter. Ha deretter plastfolie over bakebollen  og hev på et lunt sted 1 time.

Ha mel på bordet, kjevl deigen til en leiv på ca str. 54cm lengde og 44cm bredde.

Smør blåbærsyltetøy jevnt over og rull sammen som om du skulle lage skillingsboller. Brett så den ene delen av deigen over den andre. Ha deigen i en smurt eller bakepapirkledd brødform . Form brødet litt forsiktig til i formen slik at den blir mest mulig jevn. Jeg fikk en liten rand oppe, men det gjør ingenting, det ble veldig fint inni :)

Etterheves 30min

Stekeovnen på 200grader.

Pensle  med sammenpisket egg, og stek brødet i 45min. (om brødet blir veldig mørkt oppå når det stekes , legg så et bakepapir over brødet resten av steketiden)

Avkjøl på rist.

Serveres med f.eks brunost eller hvitost,og evt. litt mer syltetøy.

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon #17mai #brød #blåbær #blåbærbrød #kos #17maifeiring

 

 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits