Brød

Nøttebrød og Bringebærsyltetøy

Hva med et sunt og godt nøttebrød :



150gr mandler
75 gr hasselnøtter
1ss bakepulver
1/2ts salt
4 egg
1dl creme fraiche
3ss rapsolje
ca 1dl fiberhusk (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)

Hakk mandler og nøtter veldig fint(gjerne i en blender).

Bland med bakepulver og salt.

Pisk egg og creme fraiche sammen og rør deretter dette sammen med nøtteblandingen 
Rør nøtteblandingen med fiberhusk.
Konsistens skal være som en tykk grøt
Ha deig over i en liten brødform som er kledd med bakepapir.

180gr ca 45 min

Bringebærsyltetøy:

100gr frosne bringebær
Vaniljepulver (fåes kjøpt på helsekost) evt. kan du bruke litt vaniljeessens.
Sukrin +
Tin bringebærene og rør de sammen med vaniljepulver og sukrin +. Her er lett å overdosere, så smak til...

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening #facebook #kostholdsinfo #mestring

 

Brød med protein fra kjerner og nøtter



Dette er et velsmakende og enkelt brød, hvor proteinkildene er valnøtter og solsikkekjerner. Jeg har også oppskrifter på andre brødvarianter som kommer på bloggen fremover, så følg meg gjerne på facebook så går du ikke glipp av innlegg.

Valnøtter har 15gram protein pr.100gram.

Solsikkekjerner har 20.3gram protein pr.100gram

I tillegg inneholder både valnøtter og solsikkekjerner sunne fettkilder, vitaminer og mineraler.

Her er oppskriften på 2 brød:

650gr fullkornshvetemel

350gr Sammalt rugmel finmalt

1pk tørrgjær

100gr solsikkekjerner

50gr hakkede valnøtter

1ss akasiehonning

3ss rapsolje

2ts salt

7-8dl vann

Slik gjør du:

Bruk kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i bakebollen. Tilsett olje og honning og bland forsiktig før du tilsetter vannet.

Eltes i maskinen ca 5-10minutter. Deigen skal være litt bløt.

Dekk bollen med plast og hev minimum 40minutter

Del deigen i 2 og elt deigen for hånd en liten stund. Ha på litt mer mel om deigen er for klissete.

Ha deigemnene over i bakepapirkledde brødformer(evt. smurte former), dekk med plastfolie, og la dem etterheve 40-60min. 

Stekes på nederste rille ved 200gr i ca 50min.

Avkjøl på rist.

Brødene kan fint fryses.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

 

 

Lettlagde Scones med valnøtter

Sunne, gode og ikke minst superraske å lage.



 

Disse sconesene inneholder valnøtter som er rene helsebomben. Valnøtter ligger helt i toppskiktet når det gjelder antioksidanter. Valnøtter er rike på magnesium som styrker både beinstruktur og immunforsvar. I tillegg inneholder valnøtter et stoff som heter polyphenoler som kan beskytte mot kreft, samt umettet fett og omega3 som forebygger hjerte og karsykdommer.
Så da er det bare for meg å dele oppskriften og håper dere vil prøve disse gode og sunne sconesene.

Til 8 scones:


*50 gr meierismør
3 dl siktet mel (gjerne speltmel for mer næring)
1dl sammalt mel (gjerne sammalt speltmel for mer næring)
2 ts bakepulver
1 1/2 dl hakkede valnøtter
1/2 ts salt
*1 1/2 dl naturell yoghurt  
1 ss akasiehonning

* for vegansk versjon kan etter all sannsynlighet BN rapskokos og Alpro naturell soya yoghurt brukes). Jeg har dessverre ikke testet det ut, men i andre oppskrifter har dette fungert :).

Sett stekeovnen på 225gr

Slik gjør du:
Ta ut meierismøret litt før du skal bake disse, slik at det blir mykt.
Bland mel, bakepulver, salt og hakkede valnøttkjerner.
Del smøret i biter og bland det inn i det tørre.
Rør sammen honning og yoghurt og bland dette godt inn i det tørre.
Del deigen i to, legg på et bakepapir og form/trykk/kjevl ut til runde litt flate emner.
Bruk et pizzahjul og skjær emnene i 4 deler.Ikke skjær helt igjennom deigen.
Stek midt i ovnen i ca 12-15 min. Steketiden avhenger av hvor tykk deigen er.  Pass på at de ikke blir brent.
Avkjøles på rist, del fra hverandre og skjær hver scones i to, og server med ønsket pålegg.

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK , SÅ FÅR DU ALLE MINE INNLEGG FORTLØPENDE 

 

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

Sukkerfritt Blåbærbrød perfekt til 17mai



Dette brødet er veldig godt og oppskriften er uten tilsatt sukker. Ønsker du sukker istedenfor sukrin gold i oppskriften, så er det bare å bytte. Men jeg vil ha et sukkerfritt alternativ, det er mer skånsomt mot både blodsukkeret og tennene.

Oppskriften er enkel og smaken er veldig god. Det du trenger til 1 brød er  :

Deig:

450gr mel (jeg brukte økologisk siktet speltmel, men her kan du fint bruke hvetemel om du ønsker det)

2.5dl melk (jeg brukte havremelk, men her kan du bruke den melken du vil)

70gram smør

3ts tørrgjær

ca 0.6dl sukrin gold (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)

1 lite egg til pensling

Fyll : 5 ss sukkerfritt blåbærsyltetøy

Slik gjør du :

Smelt smør, ha det i kjøkkenmaskinen og ha så melken i. Deretter tar du resten av ingrediensene til deigen (unntatt egget) i kjøkkenmaskinen. Elt på medium til lav styrke 10minutter. Ha deretter plastfolie over bakebollen  og hev på et lunt sted 1 time.

Ha mel på bordet, kjevl deigen til en leiv på ca str. 54cm lengde og 44cm bredde.

Smør blåbærsyltetøy jevnt over og rull sammen som om du skulle lage skillingsboller. Brett så den ene delen av deigen over den andre. Ha deigen i en smurt eller bakepapirkledd brødform . Form brødet litt forsiktig til i formen slik at den blir mest mulig jevn. Jeg fikk en liten rand oppe, men det gjør ingenting, det ble veldig fint inni :)

Etterheves 30min

Stekeovnen på 200grader.

Pensle  med sammenpisket egg, og stek brødet i 45min. (om brødet blir veldig mørkt oppå når det stekes , legg så et bakepapir over brødet resten av steketiden)

Avkjøl på rist.

Serveres med f.eks brunost eller hvitost,og evt. litt mer syltetøy.

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon #17mai #brød #blåbær #blåbærbrød #kos #17maifeiring

 

 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits