Endringsmotivasjon

Stopper frykten deg?
Har frykten stoppet deg også? Har du noe du brenner for som du har lyst å jobbe mer med?

Frykten for å mislykkes og frykten for hva andre vil si har stoppet meg fra å gjøre det jeg har aller mest lyst til. 

Etter at jeg tok kostholdsveilederutdannelse i 2015 har drømmen om å jobbe mer med dette vært stor. Men av forskjellige årsaker så har jeg ikke turd å gå "offentlig" med det før nå i det siste.

Jeg startet denne bloggen i vinter, og har fått veldig god respons. Jeg elsker å inspirere og informere om kosthold og helse. Jeg har i tillegg fått en mulighet til å gjøre noe mer innenfor dette faget jeg brenner for, og jeg er så utrolig takknemlig og glad..

Men innimellom dukker denne janteloven opp i bakhodet, og jeg blir usikker og redd for hva andre vil tenke om meg, og det jeg publiserer. Heldigvis har jeg gode støttespillere som heier meg frem, og jeg får igjen motet til å gå "all in".

Fremover lover jeg deg mye inspirasjon, mange oppskrifter(både med og uten kjøtt, da vi er en kombinasjonsfamilie), sparetips, egen serie for barn samt oppskriftshefter. Snart går jeg også live på facebook... Må jobbe litt mer med meg selv før jeg tør det siste.... Jeg kommer sikkert til å gjøre masse tabber underveis, men da får jeg bare le av meg selv og lære av tabbene jeg gjør. Og du som seer er velkommen til å le sammen med meg :)... Og de som ler av meg og ikke liker meg, de kan jeg jo ikke gjøre noe med uansett,så det må jeg bare lære meg å takle.

Jeg er bare meg med mitt uperfekte ytre, mine feil og mine mangler, men det er det som er meg, og det skal jeg fortsette å være. Ekte og ærlig og brennende opptatt av enkel, lettlaget og næringsrik mat. 

Tusen takk for at du leste, og har frykten stoppet deg også fra å gjøre det du vil til nå,  så sier jeg bare GO FOR IT...

Jeg håper også at du vil følge meg videre på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

 

.
#blogg #side2 #bloggno #bloggmag #matprat #veggislivet #veggis #vegetar #vegetarfamilie #mamma #facebooklive #kosthold #mat #vg #nettavisen #godtno #janteloven #minførsteblogg

 

Hva er riktig for deg?


Hva er riktig for deg? Hva er du opptatt av når du tar dine kostholdsvalg i hverdagen?  Er du opptatt av f.eks helse, sunnhet, næringsrik mat, dyrevelferd, klimautslipp og/eller kortreist mat, eller tenker du ikke over det i det hele tatt? 

Nå har jeg og mine to ungdommer vært vegetarianere i 9 mnd, mens min mann spiser kjøtt og koser seg med det.. Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet, og elsker vegetarlivet. Jeg elsker følelsen av å ha en lett kropp, og en mage som fungerer bedre enn noen gang tidligere. Når jeg tar mine kostholdsvalg så er jeg opptatt av at maten skal være næringsrik, enkel å tilberede og en kombinasjon av karbohydrater, proteiner og fett. Jeg teller ikke kalorier, men er opptatt av balanse i kostholdet. Dvs at jeg spiser ca 80% sunt og næringsrikt og 20%mindre sunt.

Jeg er så glad for at jeg startet denne bloggen, og jeg har så mange planer for tiden fremover. Jeg er utdannet kostholdsveileder og har lært mye under min utdannelse som jeg ønsker å formidle.  Vår familie består som tidligere skrevet av 3 vegetarianere (lakto-ovo-vegetarianere) og 1 kjøttspiser. Selv om min blogg heter vegetarfamilie, så vil det ikke bare dreie seg om vegetarmat.

Jeg ønsker å inspirere alle dere lesere til å ta gode valg i hverdagen. Jeg vil at alle skal kunne spise godt, og ta gode valg uten å få dårlig samvittighet.. Jeg vil komme med forslag til rimelige middagsretter både med og uten kjøtt, og jeg vil komme med faktaopplysninger om kosthold og helse. Fremover vil det komme mange innlegg som omhandler dette. Og vil dere lese mer om historien om hvordan vi ble vegetarianere, så finner du innlegget JEG BLE VEGETARIANER VED EN TILFELDIGHET HER  OG PÅ MC`DONALDS BLE DET OFFISIELT HER 

Dette innlegget har vært publisert i påsken med et annet bilde, men det var noen som spurte om jeg kunne publisere det igjen, så da la jeg det ut som bildeshout i dag. Dette til info for de som evt. har lest innlegget før, da vet dere hvorfor det også kom i dag. 

Følg meg gjerne videre på facebook og instagram under vegetarfamilie. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

takk for at du leste :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #påske #vegetarianer #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #matglede #helse #veggis #veggislivet #bloggmag #bloggno

 

Nei jeg vil ikke....Har du noen gang opplevd at barna dine eller andre har sagt, nei det liker jeg ikke.. Selv om de kanskje ikke har prøvd. Noe av det samme skjer også med oss voksne når det kommer til endringer, råd og veiledning.. Ingen må komme her å fortelle meg hvordan jeg skal gjøre det eller hva jeg skal spise. Jeg har vært i de situasjonene selv, og vet hvor irriterende det kan oppleves når det føles som om andre "vil bestemme" over deg.

For mange av oss kommer likevel den dagen hvor vi prøver det vi i utgangspunktet ikke ville,  og innser at personen som sa vi måtte spise grønnsakene da vi var barn, hadde et poeng. Den personen ville gjerne bare at vi skulle få i oss viktige vitaminer, mineraler og kostfiber som kroppen trenger. Og i tillegg var det jo mange av oss som faktisk likte det vi i utgangspunktet ikke ville spise, og derfor fortsetter med det.

Sånn er det litt med meg og denne bloggen også :

- Jeg ønsker å inspirere  til å inkludere mer plantebasert mat i kostholdet

- Jeg ønsker å informere deg om gode lettvinte matretter som gir kroppen både næringstoffer og energi.

- Jeg ønsker å inspirere deg til å fylle riktig "bensin på tanken" uten at du skal føle dårlig samvittighet når du skeier ut.

- Jeg ønsker at du skal prøve en eller flere kjøttfrie dager i uken.

- Jeg ønsker å gi familier inspirasjon til enkle kombinasjonsretter både med og uten kjøtt.

Tenk om kroppen din hadde elsket det, tenk om du kommer til å oppleve at magen og tarmene fungerer bedre enn noen gang med litt mer plantebasert mat, og litt mindre kjøtt. Jeg ble selv vegetarianer ved en tilfeldighet, les gjerne innlegget her

Begynn gjerne i det små og prøv f.eks denne retten... Senere i dag kommer innlegg med priser, og litt info om næringsinnhold i denne middagen. 

Jeg vil komme med mange informasjonsinnlegg og mye inspirasjon fremover som jeg håper du vil like.

Takk for at du leste, og kom gjerne med innspill om det er noe du vil jeg skal skrive om.

Følg meg gjerne på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #matprat #bloggmag #bloggno #veggiser #veggislivet #mat #laktoovovegetarianer

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits