Kaker og Boller

Sukkerreduserte Skillingsboller



                                                                                                           inneholder reklame for egen virksomhet(kostveiledning)

I dag deler jeg min oppskrift på sukkereduserte skillingsboller.

Før jeg begynte denne "kostholdsendringsreisen", så tenkte jeg ikke over hva jeg spiste. Men etter at reisen startet i 2013 har jeg blitt mer bevisst på sammenheng mellom kosthold og helse. Jeg tok  kostholdsveilederutdannelse i 2015 og jobber nå med kostveiledning, konseptet " Energi og Overskudd" , og med bloggen min hvor jeg bla. skriver om bevisstgjøring rundt sukker, både innhold i produkter samt helseinformasjon rundt inntak av for mye sukker. Det er så lite som skal til for å begynne en endring mot et bedre kosthold. Jeg anbefaler alle å starte i det små, da er det lettere å få til en varig endring. Og til og med små endringer kan ha stor effekt på på helse, humør og energi.

Ønsker du informasjon om mine konsept eller vil bestille et oppskriftshefte , ta gjerne kontakt med meg på vegetarfamilie@outlook.com, eller gå inn på vegetarfamilie på facebook og send meg en melding der.

Her kommer oppskriften på ca24stk herlige sukkereduserte skillingsboller med ca 1.5dl mindre raffinert sukker enn originaloppskriften.

Du trenger:

125gr smeltet smør

5dl melk

1pk gjær

ca 10dl mel

2ss sukker (i originaloppskriften skulle det her være 1.5dl sukker)

Til fyllet/oppå: Litt smeltet smør, 0,25dl sukker + * 0,25dl sukrin+ (evt. totalt 0.75dl sukker), kanel, 1egg+bittelitt sukker på toppen av bollene.

Slik gjør du:

Smelt smøret og ha melken oppi slik at blandingen blir lunken.

Smuldre gjær i bakebollen, ha i litt av smør/melkeblandingen og bland godt.

Ha resten av væsken i sammen med melet.

Eltes ca 5min i kjøkkenmaskin eller evt. 10min for hånd.

Ha plastfolie og et kjøkkenhåndkle over bollen. Heves ca 1time

Kjevles ut til ca 35x60cm.

Pensle litt smeltet smør på bunnen. Ha over sukker/sukrin + samt kanel.

Rull sammen og deles i ca 20-24stk.

Settes på bakepapirkledde stekeplater.

Etterheves ca 30min.

Pensles med sammenpisket egg og strø litt sukker oppå.

Stekes i 8-10min på 225gr

* Sukrin+ fåes kjøpt på helsekostbutikker, er snillere med blodsukkeret enn vanlig raffinert sukker og gir ikke hull i tennene.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

 

 

Påskeostekake



En ostekake med påskestemning :)

Oppskriften er som følger :

1pk bixit kjeks

130gram smør

2 pk sitrongele

150gram melis

3dl lettrømme

200gram naturell philadelfia ost

3dl kremfløte

Slik gjør du :

Ta ut smøret en stund før du skal bruke det slik at det blir mykt

Knus kjeksene (gjerne i en blender)

Skjær smøret i terninger og bland det med de knuste kjeksene.

Fordel kjeksblandingen i en rund kakeform ca 24cm og sett formen kaldt

Lag sitrongele av den ene pakken(se anvisning på pakken), men bruk bare 2 1/2dl vann. Rør ut pulveret og la geleen avkjøle seg litt, men ikke så mye at den stivner.

Bland melis og lettrømme og ha deretter i philadelfia osten. Bland godt slik at den blir uten klumper.

Pisk krem av sukker og fløte

Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Rør så inn den avkjølte geleen.

Hell røren over kjeksbunnen og sett kaken i kjøleskap minst 6 timer.

Lag sitrongele av den andre pakken og bruk 4.5dl vann.

Rør ut pulveret og la det avkjøle seg en stund, men ikke så lenge at det stivner.

Hell over kaken og sett i kjøleskap til det har stivnet helt.

Ta av kakeringen og pynt med bær, sjokolade etc.

Håper det smaker :)

#kake #blogg #bloggmag #enjoy #vegetarianer #laktoovovegetarianer #kos #familie #mat #påske #ostekake #mamma #bloggmag #oppskrift #kosthold #kos #matglede #helse

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits