Kostholdsinformasjon

Vil du være sammen med oss?

                                                                                                                                                                     annonse for eget konsept

Lukket Facebookgruppe: 

"Små steg til varige endringer" fra 15august til 15september. 

Gruppen er helt uavhengig om man spiser kjøtt eller er vegetarianer

1 måned med daglig inspirasjon innen disse temaene :

* Hverdagsglede

* Motivasjon

* Egenpleie (ta vare på seg selv)

* Kosthold

* Helse

* Nye oppskrifter

* Stressmestring

* Ordtak

* Gode tips for mer energi og overskudd i hverdagen.

Vil du bli med i gruppen / vite mer?

Skriv JA her i kommentarfeltet, eller KLIKK HER og send meg en melding, så hører du fra meg  :)

Hilsen Siw-Mette

 

 

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening #facebook #kostholdsinfo #mestring

 

 

 

 

Smoothier som er bra for helsen (video)Nederst i dette innlegget er en av mine livesendinger på facebook. Vet ikke om det går å dele her på bloggen, men prøver håper det fungerer.

Jeg deler masse informasjon, oppskrifter og annet på facebook. Livesendingene mine inneholder også av og til litt annen info enn jeg deler på bloggen. Håper du vil ta en titt, og gjerne følge meg på facebook siden min vegetarfamilie 

Her er linken til mitt innlegg med gode tips for å gjøre smoothien bedre for helsen vår.

https://www.facebook.com/vegetarfamilie/videos/1177888212317704/

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie

 

Vil du ha mer energi? Ny serieDer finnes så mange råd, tips, måltidserstattere, energidrikker, pulver og kurer på markedet...

Hva vil kunne bidra til mer energi og overskudd?

Hvem vet hva som vil fungere for deg og din kropp?

Egentlig vil jeg si at det er bare du. Det er du som kommer til å merke forandringene, og om dette er noe for deg.

Jeg er tilhenger av å få energi og overskudd gjennom sunn og næringsrik mat, og holder på å lage en serie som heter "Energi og overskudd- ja takk".

Enten man er kjøttspiser eller vegetarianer, så er det å spise næringsrik mat med på å gi en fin balanse av vitaminer, mineraler og annet godt for kroppen. Så kan man heller spise litt mindre sunt og næringsrikt av og til. 

Jeg tror også det å ha en plan vil gjøre det enklere å ta gode valg. Jeg antar at jeg spiser ca 80% sunt og næringsrikt og 20% mindre sunt og næringsrik mat. Det er en balanse som fungerer veldig bra.

Jeg teller ikke kalorier, men holder fokus på det jeg vil ha mer av, nemlig energi og overskudd. Og det har jeg virkelig fått med dette kostholdet.. Energien er bedre enn noen gang, og jeg er i bedre humør. 

Det er grunnen til at jeg vil lage denne serien. Kanskje min enkle metode også kan gi deg mer energi og overskudd? 

Synes du dette høres interessant ut?

Serien " Energi og Overskudd, ja takk" vil inneholde informasjon og enkle oppskrifter. 

Første innlegg kommer neste uke (i uke 20).

Følg meg gjerne på facebook HER og instagram HER, så går du ikke glipp av noen innlegg.

Tusen takk for at du leste :)

 

.
#blogg #inspirasjon ##hekse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #side2bloggerne #veggispreik #veggislivet #vegan #matglede #energi #overskudd 

 

Lørdagsquote og et lite tipsJeg elsker quotes, og jeg tenker å dele noen av disse her på bloggen fremover..  Ordtak som er positive og inspirerende bidrar til å gi meg energi og motivasjon. Liker du også quotes? 

Dagens quote er : DOING WHAT YOU LIKE IS FREEDOM -LIKING WHAT YOU DO IS HAPPINESS

Ellers vil jeg tipse dere om at Kiwi har fått ferske vegetarburgere. Disse skal få blir endel av grillmaten her denne helgen. Burgerne koster 29,90 for 2 stk . Jeg liker kjappe og gode løsninger, og det er supert at det er kommet et slikt alternativ. 

Likevel slår jeg et ekstra slag for rimelig og lettlaget mat fra bunnen av. Jeg vil lage mange burgervarianter her på bloggen fremover. Dette vil jo bli mye rimeligere enn å kjøpe ferdigburgere, så jeg håper du er interessert i oppskrifter, det kommer en oppskrift allerede i neste uke :)

.
#blogg #inspirasjon #matglede #side2 #nettavisen #mat #middag #quote #grille #kiwi #vegetarburger #veggis #veggislivet #laktoovovegetarianer #vegetarianer #vegetarfamilie

Hva om dette føles rett for deg også?
Hva om kroppen din (og du) hadde elsket det å spise mer vegetarmat. Tenk om du hadde prøvd en periode, og ikke ville slutte igjen.. Slik skjedde det for meg. Jeg ble vegetarianer uten at jeg egentlig hadde tenkt noe på det. Les gjerne historien min JEG BLE VEGETARIANER VED EN TILFELDIGHET HER. Og når jeg hadde spist vegetarisk noen uker, så var kroppen min helt forelsket i det nye kostholdet. Magen oppførte seg fantastisk, energinivået ble bedre og bedre, og jeg følte meg så utrolig lett i kroppen.

Tenk om du også hadde opplevd det samme. Kunne du tenkt deg å prøve å begrense kjøttinntaket, og spise mer vegetariske matretter? Da kan jeg love deg masse god inspirasjon her på bloggen.

Det er en trend i tiden å redusere inntak av rødt kjøtt samt øke inntak av plantebasert mat og vegetarmat. Jeg lager helt enkle matretter, hvor de aller fleste ingrediensene finnes på vanlige dagligvarebutikker. I tillegg vil jeg ofte legge ut ukesmenyer både for kombifamilier(med både vegetarianere og kjøttspisere), vegetarianere og veganere. Her finner du denne ukes menyforslag. Mange av oppskriftene jeg deler vil også ha informasjon om priser pr.person.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og gleder meg til å fortsette å inspirere og informere her på bloggen.

Nye oppskrifter kommer på løpende bånd. Det vil også komme oppskrifter som lett kan kombineres for de som spiser kjøtt. Vi vår familie er vi 3 lakto-ovo vegetarianere (vil du vite mer se info om vegetarianere les gjerne her) og 1 kjøttspiser.

Jeg blir veldig glad om du vil følge bloggen min. Facebooksiden min finner du her og Instagram her.

Oppskriften på jordbærgrøten på bildet  finner du her

Takk for at du leste bloggen min i dag :) Håper du titter innom igjen senere :)

.
#blogg #informasjon #veggis #vegetar #vegetarlivet #veggislivet #matprat #mat #oppskrift #kosthold #nettavisen #vegetarfamilie #bloggmag #side2 #side2bloggere #vg #mamma #familie #kostholdsveileder #matglede #helse #eatlessmeat

At du tør....Tør du virkelig å gjøre det? Tør du virkelig å dele så mye? Tør du virkelig å utlevere deg selv på denne måten? Hvorfor gjør du det egentlig? Så tøff du er som har laget blogg, jeg hadde aldri turd.

Jeg er egentlig ikke tøff som har startet denne bloggen, jeg har bare bestemt meg for at jeg ønsker å inspirere til økt inntak av grønnsaker og plantebasert mat. Dette uansett om du som leser er kjøttspiser eller vegetarianer i dag.

Det er en trend i tiden å redusere inntak av rødt kjøtt samt øke inntak av plantebasert mat og vegetarmat. Og jeg synes det er både viktig og riktig å dele av min erfaring og min kunnskap om kosthold og helse.

Jeg har alltid likt å lage mat, men etter at jeg tok kostholdsveilederutdannelse så har interessen økt betraktelig. Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet for 9 måneder siden, og har elsket det siden.

Og jeg lærte på et webinar med flotte grysinding at jeg må tørre å dele. Tørre å være meg, og tørre å skille meg ut.

Klart det er skummelt å gjøre det, men jeg digger det jeg driver med, elsker å spre kunnskap, glede og inspirasjon.

Så fremover blir det ennå flere personlige historier, og jeg jobber med flere prosjekter som vil komme på bloggen fremover. Både serier som dette ,  økonomitips og andre ting jeg ikke har lagt ut noe om ennå.

Håper du synes dette høres interessant ut. Vil du følge meg så finner du link til facebook HER og instagram HER

Jeg takker deg for at du leste og forhåpentligvis vil følge meg :)

.
#blogg #bloggno #bloggmag #mat #oppskrift #matglede #bloggmag #helse #kosthold #mamma #vegetarfamilie #veggis #veggislivet #vegetar #vegan #eatlessmeat

 

Er jeg hysterisk?Jeg brenner for å informere og inspirere om kosthold og helse. Jeg sitter ikke på fasiten til hva som er riktig for deg, men jeg er utdannet kostholdsveileder og ønsker å bidra til matglede og bevisstgjøring. I løpet av de siste årene har jeg bla. fått kommentarer på at jeg er hysterisk fordi jeg ikke unner meg chips,boller,kaker,snop i hverdagen...

Mitt svar til det er: Jeg er ikke hysterisk fordi jeg dropper sukker i vaflene til hverdags eller fordi jeg som oftest velger økologisk speltmel fremfor hvetemel.  Jeg er heller ikke hysterisk fordi jeg spiser minst mulig godteri og produkter fulle av sukker i hverdagen, eller fordi jeg har kuttet ut kjøtt fra kostholdet... 

Det jeg derimot er : Jeg er bevisst hva jeg putter i munnen, fordi jeg har lært masse om sammenheng mellom det vi spiser og vår helse.. Det gjør at jeg i 80% av tilfellene tar gode valg for meg og min kropp, og så skeier jeg ut med litt kaker og snop innimellom.

Denne balansen fungerer greit, men jeg skal innrømme at det kan være vanskelig til tider. Fristelsene er over alt, hele tiden... Og det er en av grunnene til at jeg startet denne bloggen. Jeg vil komme med mange gode ,enkle og bedre alternativ når søtsuget setter inn, og jeg vil komme med kostholdsinformasjon som forhåpentligvis vil kunne inspirere deg i din hverdag. I tillegg vil jeg har egne "innlegg spesielt rettet mot barn", for å få også disse til å ta gode valg både bevisst og ubevisst. Det gjør ingenting at barn blir fortalt at det er viktig å ta vare på kroppen. Da tenker jeg både når det gjelder kosthold og aktivitet. Å informere barn om slike ting kan være både interessant og lærerikt. F.eks når barnet spiser en gulrot kan vi informere om at når du spiser en gulrot så får du i deg  noe som heter Betakaroten. Det blir omgjort til A vitamin som bla. er viktig for synet vårt. Slike ting kan barn finne både interessant og givende.

Jeg håper du finner dette interessant, og jeg blir glad om du vil følge meg og bloggen min på facebook. Link her og på instagram Link her

Takk for at du leste :)

#blogg #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetarianer #veggis #veggislivet #sukkerfritt #vegetarfamilie #kosthold #kostholdsveileder #barn #sunnevalg #sunt #mamma #laktoovovegetarianer #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #nettavisen

Så skjedde det igjen.....Nå har jeg fått så mange beviser på at dette ikke er bra for meg og min kropp... Hvorfor er det så vanskelig å holde seg unna dette hvite raffinerte sukkeret? Jeg klarer det helt fint de dagene jeg ikke spiser sukker, men når jeg først begynner da klarer jeg ikke å stoppe(blir umiddelbart "avhengig" når jeg spiser sukker og snop)... Føler du også det slik? Jeg er nødt til å gjøre noe, og må begrense inntaket ennå mer, for ennå en natt med dårlig søvn, kvalme og generell uvelhet det gidder jeg ikke lenger.

Har du kjent det samme? Jeg har i flere år begrenset sukkerinntaket, og derfor blir det også veldig "synlig" for meg når sukkerinntaket har vært høyt en dag.. Og i går skjedde det altså igjen..

Vi feiret min manns bursdag, og i løpet av dagen spiste jeg både kaker, sjokolade og smågodt. Når kvelden kom var jeg sliten og trøtt, og i natt våknet jeg av kvalme flere ganger. Så uansett hvor godt det er med kaker og snop, så vil jeg ikke ha disse bivirkningene lenger.. Jeg skal lage en avtale med meg selv fra i dag. Avtalen henger jeg på et godt synlig sted på kjøkkenet, som minner meg på hvorfor jeg må begrense sukkerinntaket ennå mer... Mange mener at sukker ikke er gift, og jeg ønsker ikke noen diskusjon rundt dette. Men for meg er det ingen tvil om at dette sukkeret oppfører seg som en form for "gift" i min kropp, når jeg spiser mye på kort tid. Og det sier meg at dette belaster kroppen for mye, og det vil jeg ikke. For mye sukker over tid øker risikoen for sykdom.

Har du også lyst å begrense sukkerinntaket? Heretter blir det heller mer naturlig sukker (frukt,bær,dadler etc) på meg når søtsuget melder seg.  Lover dere mange gode og lettlagde oppskrifter fremover.

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Direktelink i kontaktfeltet øverst i bloggen.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #sukker #mat #godteri #snop #mat #vegetar #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #matglede #bloggmag #veggislivet

Bryr du deg?Jeg er så lei alt maset, jeg er så lei av at alle skal fortelle hva som er rett og galt. Det er kommet helt ut av kontroll dette maset om sunnhet, jeg er drittlei av alle bedreviterne... Jeg bryr meg ikke om hva jeg spiser, litt usunt har ingen vondt av..

Kjenner du også det slik?

Dette er endel av de kommentarene jeg har hørt de siste årene,og jeg har forståelse for at enkelte føler det slik. Men dessverre så er det VIKTIG  å informere om kosthold, og at det vi putter i munnen kan over tid påvirke vår helse. Det betyr ikke at vi ikke kan kose oss med chips, brus, kaker, godteri og sukkerholdig mat  innimellom... Det som er utfordringen er at mange spiser slik "mat" hver eneste dag, og da vil kroppen over tid være mer utsatt for sykdom og overvekt.

Når nærmer det seg påske og smågodtkrigen er i gang...kr 6,90 for hektoet, og fristelsen for usunt godteri blir ennå større. De fleste av oss kjøper større mengde nå når det er på tilbud ,enn vi ville gjort om de holdt prisen på 13,90. Dette smågodtet har mange kalorier, mye fett og sukker, og ingen næring. Men det smaker veldig godt, og det  å stå i mot kan være vanskelig. Og når det er ekstra billig og snart påske da gir vi oss selv lov til å kjøpe både 1 og 2 kilo..

Jeg håper at alle butikkjedene snart vil følge Kiwi sitt eksempel, og også ha alternativ smågodt. Kiwi har kommet med små bokser med gulerøtter, blåbær, druer, ananas,snacks paprika og tomater som en motvekt til smågodt.. Disse boksene ligger tilgjengelig ved kassen, og er et godt alternativ og ta med i handlekurven når man vil ha noe "i farta". En stor takk til Kiwi for at de jobber for å selge bedre alternativer, og at disse frukt og bærbegerne følger samme pris som hektoprisen på godteriet. Dvs. du nå får et beger for kr 6,90.

Selv om du ikke klarer å motstå smågodtet (det klarer ikke jeg heller, men jeg klarer å begrense meg), så stikk innom en Kiwi butikk og handle med deg beger med frukt og bær til en billig penge, og støtt kiwi sin nysatsning med det fantastiske navnet "Smågodt i farta".

Om du ikke bryr deg, så er det selvfølgelig helt greit. Vi er alle forskjellige. Jeg er utdannet kostholdsveileder,og bloggen min er ment som inspirasjon og informasjon til å kunne ta gode valg når det gjelder kosthold. Det betyr ikke at jeg ikke spiser godteri, men jeg har "tatt tilbake" lørdagen som godteridag, og det er blitt en innarbeidet vane, selv om det noen ganger kan være vanskelig... Sånn er det for meg også, fristelsene står i kø over alt... Men nå har jeg kjøpt inn 10 forskjellige "smågodt i farta " beger fra Kiwi istedenfor og det blir mitt smågodt frem til lørdag.

Takk for at du leste innlegget,  og støtt gjerne Kiwi sin satsning på sunnere smågodt :)

Følg meg gjerne på vegetarfamilie på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #sunt #godteri #kiwi #smågodtifarta #sunneresmågodt #godteri #vegetar #vegetarianer #veggislivet #helse #matglede

 

 

Vegetarmat- En oversiktEt vegetarisk kosthold kan være både sunt og næringsrikt. Men de fleste som ikke vet så mye om et vegetarisk kosthold er usikker og har gjerne mange spørsmål. Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet og har ikke angret en dag, les historien her. og på MC donald`s skjedde det som gjorde at jeg offisielt ble vegetarianer, den historien finner du her.

Noen av spørsmålene som går igjen er :

Hvordan vet jeg at jeg gjør det riktig? Jeg vil gjerne spise mer vegetarisk, men vet ikke hvordan jeg skal få i meg nok proteiner? Jeg er redd for å vitaminmangel. Jeg vil gjerne bli vegetarianer, men er redd for hva andre vil si.. Lever vegetarianere på brokkoli og gulerøtter?Hvilke helsefordeler er det med å spise mer plantebasert mat?

Jeg vil komme med flere innlegg fremover med informasjon om vegetarisk kosthold. I dag vil jeg kort fortelle om de to vanligste typene av vegetarisk kosthold.

LAKTO-OVO-VEGETARIANERE:

Dette er den mest utbredte retningen innen vegetarisk kosthold, og er også slik vi 3 i familien spiser. Lakto-Ovo-Vegetarianere spiser alle vegetabiler, og inkluderer i tillegg meieriprodukter og egg. Noen velger vekk meieriprodukter men spiser egg, disse kalles Ovovegetarianere. Noen velger bort egg men inkluderer meieriprodukter, disse kalles da Laktovegetarianere.

VEGANERE:

Veganere unngår all mat som kommer fra dyr, dvs. også meieriprodukter, honning og egg. Mange veganere unngår også å bruke produkter som stammer fra dyr, f.eks ull og skinn.

Mange har også  hørt om Pescetarianere og Fleksitarianere.

Pescetarianere inkluderer fisk og skalldyr i tillegg til vegetabiler. De som spiser dette regnes strengt tatt ikke som vegetarianere.

Fleksitarianere spiser mest mulig vegetarisk, men inkluderer kjøtt og fisk av og til. Regnes derfor ikke som vegetarianere.

Jeg er selv lakto-ovo-vegetarianer og inkluderer derfor både meieriprodukter og egg i mitt kosthold. Dette passer meg perfekt slik situasjonen er nå, så får fremtiden vise om det endrer seg med tiden. I familien her er vi 3 lakto-ovo-vegetarianere og 1 kjøtt/fisk spiser, les gjerne historien om vår kombinasjonsfamilie her.

Jeg vil inspirere og informere til vegetarianere, de som ønsker å bli vegetarianere, kombinasjonsfamilier som oss og alle andre som vil spise mer plantebasert mat. De fleste rettene jeg lager er enkle, rimelige og med ingredienser fra dagligvarebutikken. Mange innlegg vil inneholde både pris og handlelister. Om du vil følge meg på facebook, instagram eller bloglovin finner du link i kontaktfeltet øverst i bloggen. På forhånd tusen takk :)

.
#blogg #bloggmag #inspirasjon #informasjon #helse #kosthold #vegetar #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #mat #familie #mamma #matprat

 

 

 

 

 

 

Spiser dere bare brokkoli og gulerøtter?Et av de første spørsmålene vi fikk når vi ble vegetarianere var "Spiser dere bare brokkoli og gulerøtter?".

Før jeg selv ble vegetarianer trodde jeg også at vegetarianere hadde et veldig begrenset kosthold. Jeg trodde de nærmest levde på den samme maten dag ut og dag inn.. Men der tok jeg veldig feil. Selv om man kutter ut kjøtt og fisk så er der veldig mange muligheter til å lage gode og varierte retter.

Det er også en av årsakene til at jeg startet denne bloggen, fordi jeg vil vise, inspirere og informere om vegetarlivet. Mange vil spise mer plantebasert mat og redusere kjøttmengden, men trenger oppskrifter og inspirasjon.. Så jeg kan love at det vil komme mange innlegg på denne bloggen både med rene vegetariske retter samt kombinasjonsmåltider. Jeg har en mann som spiser kjøtt/fisk, så mange av våre middager blir kombinasjonsmiddager for vegetarianere og for kjøttspisere.

Synes du dette høres interessant ut blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarlivet #veggiser #bloggmag #bloggno #vegetarfamilie #mat

 

Jeg blir surPå slutten av 2013 startet jeg med min kostomlegging.. Det begynte med å redusere inntak av hvitt raffinert sukker, hvitt hvetemel og raske karbohydrater som hvit ris, hvit pasta etc.. Jeg har alltid vært interessert i mat, kosthold og ernæring og leste mye om hvilken effekt mat har på kroppen. I 2015 utdannet jeg meg til kostholdsveileder.

Kroppen vår kan sammenlignes med en maskin,og for at denne maskinen skal fungere så bra som mulig, så må vi gi den bra "bensin". Jeg har funnet min balanse, reduserer mest mulig raffinert sukker, hvetemel og raske karbohydrater i hverdagen, men skeier litt ut i helgene og når det er fest, bursdager, helligdager etc. Jeg spiser ca 80% næringsrik og bra mat, og ca 20% mindre næringsrik og bra mat.. Den balansen fungerer ganske greit for meg... Grunnen til at det ikke fungerer helt topp er fordi når jeg har spist mye dårlig mat og sukker, så går det utover humøret og jeg kan bli sur, sover dårligere og får hodepine. Opplever du også at humøret blir dårligere etter at du har spist mye sukker og dårlig mat? Gjerne dagen etter du har skeiet ut? Eller spiser du sukker etc hver dag og ikke vet hvordan kroppen din ville hatt det om du begrenser inntaket?

Alt sukkeret og alle raske karbohydrater har stor påvirkning på blodsukkeret vårt, det stiger til himmels og faller like dramatisk igjen... Dette er veldig uheldig for kroppen vår, og over tid øker det risikoen for en rekke sykdommer. 

Når blodsukkeret vårt ikke er i balanse kan vi bla. føle uro, søtsug, økt svette, humørsvingninger, tretthet og hodepine. Og for meg som er bevisst på å ha mest mulig stabilt blodsukker, merker det utrolig godt på kroppen når jeg skeier ut... Og det jeg liker minst er at jeg kan bli sur. Jeg kan miste mitt gode, sprudlende humør, og det liker jeg ikke... Så jeg vurderer å begrense inntaket av sukker ennå mer, men det er jo så mye som frister så jeg må lage meg en plan... For med en avtale med seg selv eller med andre er det mye lettere å få det til.

Når man har stabilt blodsukker så får man energi og stabilt humør, og det gjør kroppen glad. Og man reduserer risikoen for en rekke sykdommer.

Langsomme karbohydrater, fiber, gode fettkilder og protein i kombinasjon er bra for et jevnt blodsukker. Jeg vil legge ut mange oppskrifter her på bloggen fremover som inneholder disse elementene, og gleder meg til å dele.

Takk for at du leste innlegget mitt. Følg meg gjerne på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

#hastag #blogg #mat #helse #bloggmag #informasjon #kosthold #blodsukker #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer 

Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet..
 

Er det mulig å bli vegetarianer ved en tilfeldighet? For et år siden ville jeg sagt nei, men etter at dette hendte meg, så vil jeg definitivt si JA..

Og hvordan det gikk til skal jeg fortelle her nå. I mai 2016 kom min yngste sønn og sa han ville bli vegetarianer, men ville inkludere egg og meieriprodukter, dvs bli Lakto Ovo Vegetarianer. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse og jeg vet at det er bra for helsen å spise mer plantebasert mat, så oppskrifter som passet for lakto-ovo vegetarianere ble funnet frem.

Da jeg sto og laget middag den dagen fikk jeg et innfall... Jeg kan jo bare spise disse vegetarmiddagene en uke eller to sammen med ham, for å få et innblikk i hvordan dette kostholdet føles på kroppen... som tenkt, så gjort... Og jeg har ALDRI snudd...Jeg skal forklare nærmere i senere innlegg hva som gjorde at jeg ikke har vurdert å gå tilbake til et kosthold med kjøtt og fisk 

Det var ikke i mine tanker at jeg skulle bli vegetarianer, men jeg har ikke angret et øyeblikk. Jeg savner hverken pinnekjøtt, indrefilet, kalkun eller koteletter, det eneste jeg savner innimellom er reker og fisk.. Men jeg savner ikke det nok til at jeg ønsker å spise det.. 

Så fordi jeg ikke hadde tenkt på å bli vegetarianer før jeg ble det, hadde jeg heller ikke en gjennomtenkt grunn for å bli det. Ikke hadde jeg tenkt dyrevelferd og ikke hadde jeg tenkt på klimautslipp. Derfor vil dette heller ikke bli diskutert her på bloggen. Men det er klart jeg har satt meg mer inn i de aspektene etter at jeg ble vegetarianer, og jeg har mine tanker rundt det, men det vil ikke bli endel av bloggen min. Helsefordelene med et mer plantebasert kosthold  samt oppskrifter, egenerfaring og tips vil være mitt hovedfokus.

Jeg gleder meg til å dele masse informasjon, tips og oppskrifter fremover og jeg blir veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Direkte link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #veggislivet #vegetarianer #mat #laktoovovegetarianer #kostholdsveileder #vegetarfamilie #trening #familie #mamma

Vil du lære mer om vegetarkost?

 

Det er en økende trend i samfunnet å spise mer plantebasert mat. Lenge har vi hørt om "kjøttfri mandag", men det siste året har mange hørt mer om vegetar og vegankost enn tidligere. Årsaken kan være mange men noen av årsakene er sannsynligvis at store bloggere og andre aktive på sosiale nettverk,  er eller har blitt lakto-ovo-vegetarianere, veganere og pescetarianere. I tillegg så har mange butikker rundt i landet er begynt med egne vegetardisker. De fleste dagligvarebutikker har økt sortimentet sitt innenfor vegetar/vegankost, og flere og flere restauranter, hurtigmatkjeder etc utvider sitt sortiment innenfor vegetar og veganmat.  Økt fokus og økt etterspørsel gir resultater :-)

Er du en av dem som vil lære mer om vegetarkost?

Jeg vil lage flere korte innlegg  i nærmeste fremtid, hvor jeg vil gi informasjon, tipse og linke til nettsider, ha innlegg om hva rettene koster etc.

Mange tror det å være vegetarianer er komplisert, men det er det ikke. Dette vil jeg prøve å belyse i mine innlegg. Og dette er også nyttig for dem som ikke i utgangspunktet har noen intensjon om å  bli vegetarianer, men som gjerne likevel ønsker å spise mer plantebasert mat.

Siden jeg er lakto-ovo-vegetarianer inneholder kostholdet mitt i hovedsak planteprodukter, noe meieriprodukter samt egg. Jeg vil derfor ha størst fokus på dette kostholdet, men også informere litt om forskjeller på vegankost, lakto-vegetar og lakto-ovo-vegetarkost.

På denne bloggen vil det ikke komme innlegg om dyrevelferd, klimautslipp eler diskutert tema rundt forskjellige kosthold. Jeg mener at alle må få velge det kostholdet som er riktig for seg selv. Denne bloggen er kun ment som inspirasjon og gir informasjon om et kosthold uten kjøtt og fisk. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse, men er ingen ekspert. Denne bloggen er ingen fasit på et vegetarisk kosthold, men et innblikk i slik vår familie spiser.

Jeg blir veldig glad om du følger meg  på facebook, instagram og bloglovin (direktelink i kontakt feltet øverst på siden). Da får du innleggene opp så fort jeg poster nye :). 

Stay tuned for mye god informasjon og oppskrifter fremover 

#kosthold #helse #matglede #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #eatlessmeat #vegetarfamilie #mat #bloggmag #trening #plantebasermat #sunt

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits