hits

mars 2017

Næringsrik middag på 15minutter både med og uten kjøttTil 4 personer (voksne)

Denne retten tar bare 10-15minutter.

Det du trenger er :

8 pitabrød

1/2 isbergsalat

1/2 agurk

1/2 boks ferdigkjøpt tzatsiki 

2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 pk sorte bønner (ferdig til bruk)

1 liten boks mais

1/2 pk vegetarnuggets fra coop (kan sløyfes for å gjøre retten ennå billigere og med mindre fett). Da øker du bare med en eske bønner istedenfor nuggets). Til kjøttspisere steker du kyllingfilet til denne retten.

piffikrydder (kan sløyfes)

Slik gjør du :

Varm nuggetsene i stekeovnen i 10-12 min på 200grader.

Ha de frosne pitabrødene inn i ovnen når det er ca 5 minutter igjen.

Mens nuggetsene står i ovnen, tar du kikerter og sorte bønner i en kasserolle (hell ut laken og skylldem godt i kaldt vann først)

Varm opp på middels varme og rør innimellom.

Vask og skjær opp salat og agurk.

Når pitabrødene og nuggetsene er ferdig, deler du pitabrødene i 2 og fyller med mais, salat, agurk , nuggets, kikerter og bønner. Ha over litt piffikrydder og så tzatsiki.

Til kjøttspiseren i familien stekte vi en kyllingfilet, skar denne i snå biter og hadde ellers de samme ingrediensene i pitabrødene.

På søndag 2/4 kommer det innlegg med prisliste, pris pr.person og litt mer om næringsinnholdet på denne middagen .

Følg meg gjerne på facebook, instagram og bloglovin. Link øverst i kontaktfeltet her på bloggen.

.
#blogg #middag #tips #middagstips #vegetar #vegetarianer #blogg #bloggno #bloggmag #mat #matprat

 

 

 

Vegetarmat- En oversiktEt vegetarisk kosthold kan være både sunt og næringsrikt. Men de fleste som ikke vet så mye om et vegetarisk kosthold er usikker og har gjerne mange spørsmål. Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet og har ikke angret en dag, les historien her. og på MC donald`s skjedde det som gjorde at jeg offisielt ble vegetarianer, den historien finner du her.

Noen av spørsmålene som går igjen er :

Hvordan vet jeg at jeg gjør det riktig? Jeg vil gjerne spise mer vegetarisk, men vet ikke hvordan jeg skal få i meg nok proteiner? Jeg er redd for å vitaminmangel. Jeg vil gjerne bli vegetarianer, men er redd for hva andre vil si.. Lever vegetarianere på brokkoli og gulerøtter?Hvilke helsefordeler er det med å spise mer plantebasert mat?

Jeg vil komme med flere innlegg fremover med informasjon om vegetarisk kosthold. I dag vil jeg kort fortelle om de to vanligste typene av vegetarisk kosthold.

LAKTO-OVO-VEGETARIANERE:

Dette er den mest utbredte retningen innen vegetarisk kosthold, og er også slik vi 3 i familien spiser. Lakto-Ovo-Vegetarianere spiser alle vegetabiler, og inkluderer i tillegg meieriprodukter og egg. Noen velger vekk meieriprodukter men spiser egg, disse kalles Ovovegetarianere. Noen velger bort egg men inkluderer meieriprodukter, disse kalles da Laktovegetarianere.

VEGANERE:

Veganere unngår all mat som kommer fra dyr, dvs. også meieriprodukter, honning og egg. Mange veganere unngår også å bruke produkter som stammer fra dyr, f.eks ull og skinn.

Mange har også  hørt om Pescetarianere og Fleksitarianere.

Pescetarianere inkluderer fisk og skalldyr i tillegg til vegetabiler. De som spiser dette regnes strengt tatt ikke som vegetarianere.

Fleksitarianere spiser mest mulig vegetarisk, men inkluderer kjøtt og fisk av og til. Regnes derfor ikke som vegetarianere.

Jeg er selv lakto-ovo-vegetarianer og inkluderer derfor både meieriprodukter og egg i mitt kosthold. Dette passer meg perfekt slik situasjonen er nå, så får fremtiden vise om det endrer seg med tiden. I familien her er vi 3 lakto-ovo-vegetarianere og 1 kjøtt/fisk spiser, les gjerne historien om vår kombinasjonsfamilie her.

Jeg vil inspirere og informere til vegetarianere, de som ønsker å bli vegetarianere, kombinasjonsfamilier som oss og alle andre som vil spise mer plantebasert mat. De fleste rettene jeg lager er enkle, rimelige og med ingredienser fra dagligvarebutikken. Mange innlegg vil inneholde både pris og handlelister. Om du vil følge meg på facebook, instagram eller bloglovin finner du link i kontaktfeltet øverst i bloggen. På forhånd tusen takk :)

.
#blogg #bloggmag #inspirasjon #informasjon #helse #kosthold #vegetar #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #mat #familie #mamma #matprat

 

 

 

 

 

 

Når søtsuget setter inn...

Da kan Mango Is være et godt alternativ.   Smaker søtt  og godt uten tilsatt sukker. Gir garantert Sommerfølelse :) 

4 porsjoner

250gr frossen mango (finnes i frysedisken på bla.Kiwi)

1 frossen banan

ca 2ss kokosmelk

 

Mix alt i en blender til det får en kremete iskonsistens. Om du ikke har en god blender, så må kanskje bananen og mangobitene tine litt først. Serveres umiddelbart eller sett i fryseren,

Server gjerne med litt kokosmasse eller kokosflak, men den smaker helt himmelsk uten også :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #oppskrift #is #dessert #familie #vegetarfamilie #veggiser #vegetar

Når du elsker det du gjør


 

Elsker du det du holder på med? Jobben, skolen, hobbyen ?

Jeg har alltid vært veldig kreativ og hatt tusen ideer og planer.. Men det var ikke før i 2015 at jeg innså at jeg har funnet det jeg elsker mest av alt å drive med.

Jeg er ingen gourmetkokk, men lager helt enkle matretter. Er opptatt av at maten skal gi  næring og kunne lages av alle. De aller fleste ingrediensene til oppskirftene jeg deler finnes på vanlige dagligvarebutikker. Prisen på rettene jeg lager vil  være i all hovedsak innenfor rimelig og normal prisklasse. Oppskriftene vil ofte inneholde både priser og handleliste for å gjøre det enkelt for dere lesere som ønsker å bruke disse. Selv om du ikke er eller vil bli vegetarianer, så vil jeg dele masse informasjon og mange oppskrifter som alle kan ha glede av. Synes du dette høres interessant ut blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

Jeg tok kostholdsveilederutdannelse og likte det fra første stund. Jeg har lært så mye om kosthold, ernæring og sammenheng mellom kosthold og helse. Det å kunne være kreativ med enkle oppskrifter, drive blogg og få utvikle andre ideer rundt kosthold og helse gir meg glede og energi i hverdagen... Jeg rett og slett elsker deg jeg gjør

Det skjer mye fremover og jeg gleder meg til å dele innlegg, og en del av det andre jeg jobber med.

 

Kom gjerne med innspill om det er noe dere vil jeg skal skrive om. 

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #bloggmag #bloggno #side2 #mat #veggis #veggisslivet

 

 

 

Søtpotetomelett

Herlig og litt annerledes omelett :

 
 

Til 1 person trenger du:

1 mellomstor søtpotet

3 egg

1liten gul løk

søtpaprika

Litt babyspinat (kan sløyfes)

salt og paprikakrydder

3ss vann

olje eller smør til steking

Slik gjør du :

Skrell søtpoteten og del den i små terninger.

varm en liten stekepanne med litt olje eller smør (middels varme)

ha i søtpotetbitene og la de ligge å surre i pannen ca 15min. 

Tilsett deretter opphakket løk og stek med søtpoteten i ca 5 minutter.

Pisk eggene sammen med litt melk og litt salt og paprika krydder.

ha søtpotetblandingen oppi bollen med eggeblandingen. 

Rør godt og hell dette over i stekepannen igjen.

legg på paprikabiter og stek på svak varme med lokk til blandingen er stivnet.

Anrett på tallerken sammen med babyspinat.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #middag #mat #omelett #vegetarf #vegetarianer #laktoovovegetarianer #bloggmag #blggno #side2 #familie #vegetarfamilie

Næringsrik og rimelig pastagryte


 

Enkel og næringsrik pastagryte til en rimelig penge :

I dette innlegget er det oppført to varianter. Den ene er uten kjøttdeig men med andre ingredienser for oss 3 vegetarianere, den andre  med karbonadedeig for kjøttspiseren i familien. Prisen på begge pastagrytene er oppført lenger nede i innlegget :) 

Oppskrift på denne retten finner du HER

Men hva koster denne middagen for 4 personer ?

Og er det dyrere eller rimeligere med vegetarversjonen?

Det skal du få svaret på her :

For 3 personer (vegetarianere):

2pk hakkede tomater med urter (Eldorado) kr 5,30 pr stk

1.5pk hakkede tomater med hvitløk (Eldorado) kr 6,50 pr.stk

1 brokkoli kr 8,90

3 gulerøtter økologiske kr 6

2 bokser kikerter (ferdig til bruk merke Eldorado) kr 5,90 pr stk

2 boks kidneybønner (ferdig til bruk merke Eldorado) kr 8,90 pr.stk

Fullkornspastaskruer 3/4 pk  kr 15,90 pr.pk (dvs totalt ca kr 11,90)

Parmesan ost ca kr 7 (hele stykket jeg kjøpte kostet kr 46)

Totalpris kr 83,75 : 3personer = kr 27,90 pr.person

Denne middagen holdt til en full middag for alle 3 (2 voksne og 1 ungdom) + lunsj for 2stk påfølgende dag.

 

For 1 person (kjøttspiseren):

1 pk karbonadedeig a 400gram kr 45

1pk hakkede tomater med urter (Eldorado) kr 5,30

0.5 pk hakkede tomater med hvitløk (Eldorado) kr 6,50

1 gulerot kr 2

1/4 pk fullkornsskruer kr 15,90 pr.pk (dvs totalt ca kr 3,95)

Parmesan kr 2

Totalpris kr 61,15 : 1 person = 61,15 pr.person

Denne middagen holdt til en full middag (voksen person) og en lunsj påfølgende dag.

Så her ser man at man har stor besparelse i en middag uten kjøtt. Ja vi kunne valgt kjøttdeig istedenfor karbonadedeig, men likevel ville kjøttalternativmiddagen komme dyrest ut.

Følg med videre, her kommer mange slike sammenligningspriser og kombinasjonsoppskrifter fremover. Så om du ønsker oppskrifter, prissammenligninger og eller tips til kjøttfrie måltider, så er det veldig kjekt om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #matglede #mat #vegetar #veggiser #veggislivet #laktoovovegetarianer #oppskrift #helse #kosthold #trening #bloggmag

 

 

Spiser dere bare brokkoli og gulerøtter?Et av de første spørsmålene vi fikk når vi ble vegetarianere var "Spiser dere bare brokkoli og gulerøtter?".

Før jeg selv ble vegetarianer trodde jeg også at vegetarianere hadde et veldig begrenset kosthold. Jeg trodde de nærmest levde på den samme maten dag ut og dag inn.. Men der tok jeg veldig feil. Selv om man kutter ut kjøtt og fisk så er der veldig mange muligheter til å lage gode og varierte retter.

Det er også en av årsakene til at jeg startet denne bloggen, fordi jeg vil vise, inspirere og informere om vegetarlivet. Mange vil spise mer plantebasert mat og redusere kjøttmengden, men trenger oppskrifter og inspirasjon.. Så jeg kan love at det vil komme mange innlegg på denne bloggen både med rene vegetariske retter samt kombinasjonsmåltider. Jeg har en mann som spiser kjøtt/fisk, så mange av våre middager blir kombinasjonsmiddager for vegetarianere og for kjøttspisere.

Synes du dette høres interessant ut blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarlivet #veggiser #bloggmag #bloggno #vegetarfamilie #mat

 

Oppskrift på enkel pastagryte 

Denne oppskriften er en kombinasjonsoppskrift hvor det også er oppført innholdet til kjøttspiseren i familien. I morgendagens innlegg vil jeg komme med priser på denne middagen og sammenligne kjøtt og vegetarretten. Dette innlegget vil hete :Hva koster middagen - pastagryte

Til 3 personer(vegetar):

2 pk hakkede tomater med urter

1 1/2 pk hakkede tomater med hvitløk

2 bokser kikerter (ferdig til bruk)

2 bokser kidneybønner (ferdig til bruk)

1 brokkoli

3 gulerøtter

3/4 pk fullkornsskruer

Parmesanost

salt og pepper

Slik gjør du :

Ha boksene med tomater i en kasserolle og kok opp. Vil du ikke ha tomatbiter, bruk en stavmixer og mos disse.

Vask og rens brokkoli og gulerøtter og skjær i små biter

Kok eller damp grønnsakene møre

Kok opp vann til pastaen. Ha i litt salt i kokevannet. Når vannet koker har du i pasta og koker som anvist på pakken

Ha kidneybønner og kikerter oppi kasserollen (nb.. husk å sile av laken og skyll bønnene og ertene først)

La dette koke ca 5 minutter. Rør innimellom

Ha så brokkoli og gulerøttene oppi kasserollen. Bland godt sammen med de andre ingrediensene.

Smak til med evt. salt og pepper

Når pastaen er ferdigkokt, helles vannet av og maten er klar til servering.

Ha pasta på en tallerken, pastasaus over og revet parmesan på toppen.

ENJOY :)

Kan serveres med hvitløksbrød eller en god salat til.

Og hos oss har vi også en kjøttspiser og i hans gryte (til 1middag og 1lunsj) er der :

1 pk karbonadedeig

1 pk hakkede tomater med urter

0.5 pk hakkede tomater med hvitløk

1 gulerot

1/4 pk fullkornspastaskruer

salt og pepper

Parmesanost

ENJOY :)

Følg meg gjerne videre på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #veggis #veggislivet #laktoovovegetarianer

 

 

 

I Norgestoppen på vegetarkostMin eldste sønn (18år) er i Norgestoppen i sin aldersgruppe i Friidrett. Han har nå vært vegetarianer i 8 måneder og resultatene hans er bedre enn noen gang. Dette er utrolig spennende..

Kosthold har veldig mye å si for hva man klarer å prestere på trening og i konkurranse, og vi har vært spent på hvordan et vegetarisk kosthold ville være for hans prestasjoner.

For å lykkes i idrett må også kostholdet tilrettelegges slik av kroppen får nok energi og næring. Når man går fra et kosthold med kjøtt og fisk til et vegetarisk kosthold, vil det være en omstillingsprosess for kroppen.

Det kan være både sunt og bra for kroppen å leve vegetarisk. Jeg vil følge min sønns utvikling også gjennom å dele informasjon om hans kosthold og hans prestasjoner her på bloggen. Dette for å spre kunnskap og informasjon om å drive idrett på vegetarkost.

Derfor vil det bli en serie med innlegg fremover om kombinasjonen vegetarisk kosthold og idrett.

Jeg er utdannet kostholdsveileder og gleder meg til å dele informasjon og inspirasjon om idrettsernæring.

Håper du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen min.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #inspirasjon #trening #idrett #kos #familie #vegetarfamilie #veggis #vegetar #laktoovovegetarianer #bloggmag

Brie og ValnøttsalatSmakfullt og godt måltid.

Du trenger :

Brieost

Blandet salat

Valnøtter

Brødskive

Akasiehonning

Syltetøy (jeg brukte sukkerfritt jordbærsyltetøy, var bare det jeg hadde i hus)

For vegetarianerne i familien : litt knuste salte tacochips

For kjøttspiseren : sprøstekt bacon

Slik gjør du :

Rist brødskivene i en brødrister

Ha over på en tallerken og ha diverse vasket salat over

Noen knuste tacochips oppå salaten ( eller sprøstekt lunkent bacon for kjøttspisere)

Oppskjært Brieost oppe toppet med valnøtter.

Litt akasiehonning over og litt syltetøy til slutt.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #vegetar #bloggmag #matglede #mamma

 

 

Vegetarlompepizza på 1-2-3


 

Dette er såå fort gjort og smaker veldig godt.

Du trenger :

Tacolefser

Barbequesaus

Ananas i biter

Vegetarnuggets (de fra Coop er veldig gode)

Mais

Revet ost

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 150grader

Smør barbequesaus utover lefsen

Skjær nuggetsene i småbiter og fordel de utover lefsen

Ha på ananas og mais

Topp med revet ost

I ovnen til osten er smeltet og lefsene er litt sprø (ca 10-15min men dette kan variere fra ovn til ovn)

ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook, instagram og bloglovin for infomasjon, oppskrifter og inspirasjon. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

#vegetar

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #mamma #matglede #oppskrift #pizza #familie #vegetarfamilie #bloggno #bloggmag #side2 #math

 

Vegetartaco på 1-2-3

Tid : 10min

Til 4 personer

Du trenger :

2 pk kidneybønner (ferdig til bruk)

2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 pk røde linser (ferdig til bruk)

1 1/2 pose tacokrydder (evt. Bruk hjemmelaget tacokrydder)+ vann

1 isbergsalat

1 boks mais

1 rød paprika

10 små tomater

1/2 agurk

2 små avokadoer

revet ost

rømme

tacosaus

tacochips.

Slik gjør du :

Ha kidneybønner, kikerter og røde linser i en kasserolle. Ha over tacokrydder og vann og kok opp. La småkoke 5-10min. Mens det koker lager du til salaten og det andre tilbehøret, så er det ferdig.. Nå har du en herlig tacosalat ferdig på 1-2-3, eller du kan ha det i tacolefser eller tacoskjell.. Så enkelt og så godt. Tips.. Er bønneblandingen veldig rennende når det er ferdig kokt, så siler du bare av litt av "vannet" før servering.

Tacobønneblandingen er en fin mix av gode proteiner og lite fett.

Håper det smaker :)

#fredag #taco #middag #vegetartaco #helse #kosthold #mat #oppskrift #salat #vegetarfamilie #bloggmag #vegetar #vegetarian #laktoovovegetarianer #blogg

.
#oppskrift

 

 


 

På MC'Donalds ble det offisielt..

Oi

 

Jeg startet min reise inn i vegetarlivet  i månedskiftet mai/juni 2016. Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet, les gjerne historien her.

Jeg syntes det var spennende å lage nye retter og etter som dagene gikk, kjente jeg at dette kostholdet passet meg veldig bra. Kroppen føltes lett og jeg likte å være kreativ med plantebasert mat for å lage gode smakfulle retter. Jeg inkluderte egg og meieriprodukter i kostholdet ( Lakto-Ovo Vegetarianer), og jeg elsket følelsen vegetarmaten hadde på kroppen.

Etter 3 uker på vegetarmat skulle vi på langhelg til Sverige.  Jeg var ikke blitt offisielt vegetarianer ennå (bare prøvde ut vegetariske retter), så  jeg ville spise den samme maten som de andre på turen... Det var iallefall planen..

Det begynte første dagen da vi skulle spise pizza. Skinkepizza med ananas.. Men hva skjedde? Pizzaen smakte ikke godt lenger, jeg lengtet etter vegetarpizza . Dagen etter var det MC Donald`s på menyen. Jeg har alltid likt Mc Donalds mat, men nå etter bare 3 uker med vegetarkost, smakte burgeren rett og slett surt. Jeg trodde det var noe galt med den, men min mann smakte og sa den var akkurat slik den skulle være.. Den klarte jeg ikke spise opp.. Smaksløkene mine hadde tydeligvis endret seg.

Og der inne på Mc Donald`s i Gøteborg i fjor sommer skjønte jeg at jeg hadde funnet mitt kosthold. At jeg var blitt vegetarianer. En veldig rar opplevelse, men det var så utrolig rett valg for meg. Jeg har ikke angret en dag siden..

Så om du vurderer vegetarlivet eller bare vil prøve å spise mindre/ kutte ut kjøtt enkelte dager, så sier jeg bare GO FOR IT... Du vil ikke angre, det er jeg helt sikker på :). Og denne bloggen vil inneholde masse inspirasjon, informasjon og bidra med tips og råd på veien. Vil du lese innlegget om vår familie : "ikke la navnet vegetarfamilie lure deg", så finner du det her

Veldig kjekt om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link finner du i kontaktfeltet øverst i bloggen.

Takk for at du leste :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #mamma #vegetarlivet #veggiser #vegetarianer #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #side2 #nettavisen

Næringsrik frokostgrøt til store og små 

Denne grøten er gjort i en fei, står i kjøleskap over natt, smaker godt og gir kroppen en fin start på dagen.

Så enkelt gjør jeg det :

1 beger blåbær eller skogsbæryoghurt (jeg bruker som oftest yoghurten på bildet), men her kan du bruker den yoghurten du ønsker.

1 dl havregryn

1 dl melk (jeg bruker havre eller mandelmelk)

1 ss appelsinjuice eller evt.sitronsaft. (Dette hjelper på å bryte ned fytinsyren i havre, se nederst i innlegget)

1 kiwi

Ca 8 stk hakkede mandler eller hasselnøtter 

Bland alle ingrediensene i en skål unntatt kiwi og mandlene/hasselnøttene. Rør godt og sett i kjøleskap over natt. Har du ikke lokk på skålen anbefales det å ha aluminiumsfolie over.

Når du står opp neste morgen tar du skålen ut av kjøleskapet slik at den får stå noen minutter i romtemperatur før den skal spises. Hakk opp mandler og skjær opp kiwi...Tips.. Synes du mandlene/hasselnøttene er for harde, kan du ha de i grøten over natten da er de myke når de skal spises.

Så er frokosten klar :) ... Har du dårlig tid og ikke får spist frokost, ta grøten opp i en boks og ta den med på jobb eller skole :). 

Grøten gir en god start på dagen med karbohydrater, proteiner og fett.. I tillegg blir havregrynene bløtlagt over natten som gjør at fytinsyren i havren blir brutt ned,  gjør kornene lettere å fordøye og letter opptaket av vitaminer og mineraler.

 

#frokost

.
#blogg #vegetar #bloggmag #mat #kosthold #familie #vegetarfamilie #matglede

 

Næringsrike vegetarmåltider på budsjett 

Jeg jobber med en serie av innlegg som vil omhandle næringsrike vegetarmåltider på budsjett. Jeg vil jobbe for å spre kunnskap og gi informasjon om hva rettene koster og hvor enkelt det kan være å spise vegetarisk enten hver dag eller av og til. 

Tror du det er dyrt å leve vegetarisk? Veldig mange jeg har snakket om tror det er mer kostbart enn å spise kjøtt og fisk... Men er det egentlig det? 

Følg med på bloggen min fremover, her kommer mange  tips, råd og informasjon rundt vegetariske retter, kombinasjonsmåltider(siden 1 av 4 i familien spiser kjøtt/fisk), priser, treningsmat, næringsinnhold og sammenligninger av produkter.

Finner du dette interessant? Følg meg på facebbok, instagram og bloglovin, så går du ikke glipp av innlegg. Link til sidene i kontaktfeltet øverst i bloggen :)

På forhånd takk for om du vil følge meg :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetarfamilie #vegetar #mamma #bloggmag #matglede #veggiser #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer 

 

Eggerøre med ekstra vitaminer

Tid : ca 5 min


 

Til 1person :

2-3 egg 

2-3ss fløte, matfløte eller havrefløte

1/2 spisspaprika 

1 dl grønne frosne erter

Litt stekefett(meierismør, rapskokos eller evt. Nøytral kokosolje)

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Ha smør i en liten stekepanne. Middels varme.

Knekk 2-3 egg i en bolle, ha oppi fløten, litt salt og pepper og rør godt.

Ha over oppskjært paprika og de frosne ertene.

Hell massen i den varme pannen og rør jevnlig slik at det blir eggerørekonsistens. Smak til med evt. mer salt og pepper.

Ha over på tallerken(gjerne oppå en ristet brødskive og nyt et måltid med masse næring :)

Egg inneholder alle næringstoffene kroppen trenger for vekst og vedlikehold, unntatt C vitamin. C vitamin får vi fra paprikaen i dette tilfelle :). Måltidet er altså en god blanding av proteiner, fett og karbohydrater samt vitaminer og mineraler.

Håper det smaker :)

 

.
#mat #oppskrift #helse #kosthold #laktoovovegetarianer #frokost #lunsj #egg #veggiser #vegetarianer #kostholdsveileder #eatlessmeat #matglede #mamma #blogg #bloggmag #vegetarfamilie

Halloumi Salat

Halloumi er en proteinrik ost med hele 20gram protein pr.100gram ost.

Vil du lage denne er oppskriften slik:

Blandet salat , gjerne ferdig pose eller f.eks isbergsalat og ruccola
1 pk Halloumi ost (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)
Paprika
Tomater
Gresskarkjerner
Avokado
Agurk
Honningmelon

Dressing : bland litt dijonsennep med litt olivenolje og litt eddik (jeg brukte eplecidereddik),litt akasiehonning samt salt og pepper. Smak til.

Bland alle ingrediensene utenom osten. Del osten i skiver og stek i smør på stekepanne.

Legg osten på toppen av salaten og ha litt dressing over og server :)

 

.
#laktoovovegetarianer #vegetar #helse #salat #mat #mamma #trening #vegetarfamilie #mamma #bloggmag #matglede #veggis #veggislivet

 

Jeg ble vegetarianer ved en tilfeldighet..
 

Er det mulig å bli vegetarianer ved en tilfeldighet? For et år siden ville jeg sagt nei, men etter at dette hendte meg, så vil jeg definitivt si JA..

Og hvordan det gikk til skal jeg fortelle her nå. I mai 2016 kom min yngste sønn og sa han ville bli vegetarianer, men ville inkludere egg og meieriprodukter, dvs bli Lakto Ovo Vegetarianer. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse og jeg vet at det er bra for helsen å spise mer plantebasert mat, så oppskrifter som passet for lakto-ovo vegetarianere ble funnet frem.

Da jeg sto og laget middag den dagen fikk jeg et innfall... Jeg kan jo bare spise disse vegetarmiddagene en uke eller to sammen med ham, for å få et innblikk i hvordan dette kostholdet føles på kroppen... som tenkt, så gjort... Og jeg har ALDRI snudd...Jeg skal forklare nærmere i senere innlegg hva som gjorde at jeg ikke har vurdert å gå tilbake til et kosthold med kjøtt og fisk 

Det var ikke i mine tanker at jeg skulle bli vegetarianer, men jeg har ikke angret et øyeblikk. Jeg savner hverken pinnekjøtt, indrefilet, kalkun eller koteletter, det eneste jeg savner innimellom er reker og fisk.. Men jeg savner ikke det nok til at jeg ønsker å spise det.. 

Så fordi jeg ikke hadde tenkt på å bli vegetarianer før jeg ble det, hadde jeg heller ikke en gjennomtenkt grunn for å bli det. Ikke hadde jeg tenkt dyrevelferd og ikke hadde jeg tenkt på klimautslipp. Derfor vil dette heller ikke bli diskutert her på bloggen. Men det er klart jeg har satt meg mer inn i de aspektene etter at jeg ble vegetarianer, og jeg har mine tanker rundt det, men det vil ikke bli endel av bloggen min. Helsefordelene med et mer plantebasert kosthold  samt oppskrifter, egenerfaring og tips vil være mitt hovedfokus.

Jeg gleder meg til å dele masse informasjon, tips og oppskrifter fremover og jeg blir veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Direkte link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #veggislivet #vegetarianer #mat #laktoovovegetarianer #kostholdsveileder #vegetarfamilie  #familie 

Vil du lære mer om vegetarkost?

 

Det er en økende trend i samfunnet å spise mer plantebasert mat. Lenge har vi hørt om "kjøttfri mandag", men det siste året har mange hørt mer om vegetar og vegankost enn tidligere. Årsaken kan være mange men noen av årsakene er sannsynligvis at store bloggere og andre aktive på sosiale nettverk,  er eller har blitt lakto-ovo-vegetarianere, veganere og pescetarianere. I tillegg så har mange butikker rundt i landet er begynt med egne vegetardisker. De fleste dagligvarebutikker har økt sortimentet sitt innenfor vegetar/vegankost, og flere og flere restauranter, hurtigmatkjeder etc utvider sitt sortiment innenfor vegetar og veganmat.  Økt fokus og økt etterspørsel gir resultater :-)

Er du en av dem som vil lære mer om vegetarkost?

Jeg vil lage flere korte innlegg  i nærmeste fremtid, hvor jeg vil gi informasjon, tipse og linke til nettsider, ha innlegg om hva rettene koster etc.

Mange tror det å være vegetarianer er komplisert, men det er det ikke. Dette vil jeg prøve å belyse i mine innlegg. Og dette er også nyttig for dem som ikke i utgangspunktet har noen intensjon om å  bli vegetarianer, men som gjerne likevel ønsker å spise mer plantebasert mat.

Siden jeg er lakto-ovo-vegetarianer inneholder kostholdet mitt i hovedsak planteprodukter, noe meieriprodukter samt egg. Jeg vil derfor ha størst fokus på dette kostholdet, men også informere litt om forskjeller på vegankost, lakto-vegetar og lakto-ovo-vegetarkost.

På denne bloggen vil det ikke komme innlegg om dyrevelferd, klimautslipp eler diskutert tema rundt forskjellige kosthold. Jeg mener at alle må få velge det kostholdet som er riktig for seg selv. Denne bloggen er kun ment som inspirasjon og gir informasjon om et kosthold uten kjøtt og fisk. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse, men er ingen ekspert. Denne bloggen er ingen fasit på et vegetarisk kosthold, men et innblikk i slik vår familie spiser.

Jeg blir veldig glad om du følger meg  på facebook, instagram og bloglovin (direktelink i kontakt feltet øverst på siden). Da får du innleggene opp så fort jeg poster nye :). 

Stay tuned for mye god informasjon og oppskrifter fremover 

#kosthold #helse #matglede #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #eatlessmeat #vegetarfamilie #mat #bloggmag #trening #plantebasermat #sunt

Glimrende frokost

Dette er en rask, næringsrik og god grøt som både store og små liker.
Jeg lager denne på slump, men skal sette opp ca mål i denne oppskrfiten. Grøten blir alltid vellykket :-)

For å lage denne trenger du: havregryn, frosne blåbær, vann og melk, 1-3 modne bananer, 2ss nøytral kokosolje (kan sløyfes), 2 scoops vanlijeproteinpulver(kan sløyfes, erstattes da av most banan og litt vaniljeessens,), hasselnøtter eller mandler.

Til 4 personer:

6dl havregryn (bløtlagt i vann over natten for å bedre næringsopptaket)

Om morgenen heller du havreblandingen over i en kasserolle

Ha over ca 2-3 dl vann/melk (jeg bruker en blanding av vann og mandelmelk). Her kan du bruke den melken du vil.

Kok opp under stadig omrøring. Koke et par min. 

Ha i vaniljeproteinpulver eller evt. 1-2 moste bananer og 4-5dråper vaniljeessens og evt. Litt sukkerfritt blåbærsyltetøy.. 

Rør godt og ha så over ca 2dl frosne blåbær og 2ss kokosolje(kan sløyfes). Det er lurt å inkl. Litt fett i grøten,kan også evt. Ha i litt smør.

Rør og spe evt. med litt mer melk til du har en passe konsistens.

Så er det bare å ha over på tallerken og toppe grøten med bananbiter og hasselnøtter eller mandler. Og evt. mer søtning om du ønsker det.

Totalt tar dette ca 5-6 min fra du starter til du har ferdig grøt på bordet.. En grøt som holder deg mett lenge, har masse god næring og en god balanse av karbohydrater, fett og protein som holder blodsukkeret stabillt. I tillegg masse gode antioksidanter fra blåbærene.

Mange barn elsker denne magiske blå/lilla grøten. 

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #familie #frokost #vegetar #vegetarfamilie #veggislivet #veggiser #vegetarianer #bloggmag 

Ikke la navnet vegetarfamilie lure deg... 

Jeg har nå startet denne bloggen, og gleder meg til å dele inspirasjon, informasjon og matglede her fremover. Venner og bekjente har ønsket at jeg skulle starte blogg, så nå er jeg i gang for fullt. Nettsiden min er oppdatert, og innleggene vil komme på løpende bånd..

Det er mye fokus på vegetarmat og kjøttfrie dager i sosiale medier, og det er blitt populært å spise mer plantebasert mat enn før.. Bloggen er kommet til fordi det allerede er og vil komme til å bli flere kombinasjonsfamilier som oss.

Vi er 3 stk i familien som er vegetarianere og 1stk som spiser kjøtt/fisk. Bloggen vil derfor ikke bare handle om vegetarmat, selv om  navnet på bloggen er "vegetarfamilie". Bloggen er ment som inspirasjon både for vegetarianere og alle andre som enten er kombinasjonsfamilier, eller som ønsker å inkludere mer plantebasert/vegetarisk mat i sitt kosthold. 

Hva vil denne bloggen handle om? Den vil handle om meg og min familie, oppskrifter, kostholdsinformasjon, kombinasjonen vegetarisk kosthold og trening, idrettsernæring, kombinasjonsmiddager, innlegg om hva rettene koster, økonomi,  og mye mye mer..

Litt om meg og min familie : Jeg er utdannet kostholdsveileder og brenner for å inspirere og informere om sammenhengen mellom kosthold og helse. Vi er 3 stk i familien (meg og mine 2 ungdommer) som er lakto-ovo vegetarianere (inkluderer meieriprodukter og egg i kosten) og 1 stk (min mann) som spiser kjøtt og fisk..

Selv om mange av oppskriftene i denne bloggen vil være vegetariske, så vil der også komme mange kombinasjonsoppskrifter som gjør det enkelt å kombinere vegetariske retter med kjøtt og fisk.

Jeg blir veldig glad for alle som trykker liker og deler innleggene mine, jeg takker DEG som vil heie meg frem og dele mine innlegg, selv om du kanskje ikke deler min kostholdsfiliosofi eller kjenner meg annet enn som en facebook venn, jeg takker DEG som vil følge siden min vegetarfamilie på facebook, jeg takker DEG som vil følge meg på vegetarfamilie på instagram, jeg takker DEG som vil følge vegetarfamilie på bloglovin, og jeg takker DEG som leser innleggene mine og legger igjen en fin kommentar på mine innlegg... Link til å følge meg ligger oppe i "kontakt meg" feltet på bloggen.

Takk for at du leste :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrifter #familie #vegetar #vegetarianer #bloggmag #matglede #trening #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer

 

Gul smoothie med smak av sommer


 

Til  3-4glass trenger du :

250gr frossen mango (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)

1 scoop vaniljeproteinpulver (jeg bruker synergi plantforce proteinpulver, uten tilsatt sukker)

2-3 dl valgfri melk

1dl vann

*1-2ss mct-olje eller evt nøytral kokosfett(cocosa). Kan sløyfes, men bidrar til mer stabilt blodsukker

2dl havregryn

2 modne bananer

Ha vann og litt av melken i blenderen. Ha over de andre ingrediensene. Blend godt og spe med litt mer melk til rett konsistens. 

*Mct olje(energiolje)  fåes kjøpt på helsekostbutikker.

ENJOY :)

 

.
#matglede #veggiser #vegetar #familie #mat #smoothie #vegetarfamilie #hashtag #blogg #tips #kosthold

Middagstips

Her er tips til mandagsmiddagen, eller hvilken som helst annen dag selvfølgelig :).  

Til 3 personer brukte jeg :

3 pk sorte bønner (ferdig til bruk)

2 dl quinoa (anbefaler quinoaen fra Helios, den har god smak)

1 pk havrefløte (se bilde nederst i innlegget). Her kan selvfølgelig brukes vanlig fløte om man ønsker det.

1 1/2 brokkoli

Kikkoman soyasaus

salt og pepper

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken (NB! Husk å skylle godt i varmt vann før de kokes)

Skyll brokkolien og del den i små buketter. Dampes eller kokes med litt salt til de er møre.

Skyll de sorte bønnene i et dørslag, ha de over i en liten kasserolle og ha havrefløten oppi. Varm opp på medium varme, kan gjerne koke et par minutter. Ha i litt salt, pepper og gjerne litt kikkoman soyasaus. Smak til.

Ha quinoa og brokkoli over på tallerken og ha bønne og fløtesausen over.

ENJOY :)

Kostnad pr.person(voksen) ca kr 38,-. Handlet på Kiwi (quinoa og brokkoli), Rema 1000 (sorte bønner) og Meny (havrefløte).

Handler mat 2 ganger pr.uke og handler ofte 3steder da jeg ikke får tak i alt på ett sted, og fordi prisene varierer fra butikk til butikk på mange av de produktene vi bruker mye av. Dette sparer vi mange penger på i løpet av året. Quinoa fra gogreen hos Rema er mye billigere enn quinoaen fra Helios hos Kiwi, men jeg liker ikke smaken på GoGreen sin quinoa, og da velger jeg den dyreste varianten på det produktet. 

#middag #kjøttfrimandag #vegetar #vegetarianer #blogg #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #vegan #inspirasjon #tips 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com