april 2017

Vegetarpizza som alle kan like



Enten du spiser kjøtt eller ei, kan jeg nesten garantere deg at denne faller i smak... Og vil du i tillegg ha oppskrift på en annen enkel og smakfull pizza, så finner du det HER

 

Pizzadeig :

Her kan du kjøpe ferdigdeig, bruke tortillalefser eller lage deigen enkelt selv : ca 300gr. mel, ca 2dl vann, bittelitt salt, og 1ts tørrgjær. Bland alle ingrediensene og la heve under plast ca 1 time. Kjevle ut, på med fyll og stek på 225grader i 10-15min

 

Fyll:

Vegetar nuggets (jeg har kjøpt disse på Coop)

Barbequesaus

Ananasbiter

Paprika

Mozzarella ost (ball)

Revet ost

Oregano

Mais

Slik gjør du :

Kjevl ut pizzadeigen eller bruk ferdigkjøpt deig. Smør barbequesaus på pizzadeigen, del nuggetsene i små biter, ha på bunnen sammen med ananasbiter, paprika,biter av mozzarellaost samt mais. Strø over oreganokrydder og revet ost.

Inn i ovnen på 225grader ca 10-15min

* Bruker du tortillalefser som pizzabunn må du ha lavere varme på ovnen og steke litt kortere tid, så ikke lefsene svir seg.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #mamma #veggis #vegetar #vegetarianer #veggislivet #matglede #middag #pizza #vegetarfamilie #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen

 

 

 

Vegetarisk lettlaget Lasagne



Oppskrift på enkel lasagnevariant med meatishdeig fra Rema 1000

Dette trenger du til 3 personer :

1 pk Meatish deig (fra Rema 1000)

2 pk hakkede tomater med hvitløk og urter (jeg bruker eldorado sine fra Kiwi)

Lasagneplater (gjerne fullkorn)

Revet ost

evt. mer krydder etter ønske

Til hvit saus trenger du :

4dl melk etter ønske

2ss mel

1ss smør

Litt salt og pepper

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180gr

1.Stek meatish deigen.

2. Ha hakkede tomater i en kasserolle, bruk stavmixer så tomatblandingen blir glatt. Varm opp tomatblandingen og ha i den stekte meatishdeigen. La stå på svak varme til den hvite sausen er ferdig.

3. Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet. Spe med melk og visp hele tiden slik at det ikke blir klumper. Kok opp og la småkoke noen minutter. Rør jevnlig slik at ikke sausen brenner seg. Tilslutt litt salt og pepper.

4. Finn frem en ildfast form. Legg lagvis med tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Begynn med tomatsaus og avslutt med hvit saus .

5. Strø over revet ost.

Stekes midt i ovnen i ca 25 min.

Serveres gjerne med en god salat og hvitløksbrød

ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook HER og instagram HER

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetar #laktoovovegetarianer #mamma #vegetarianer #veggis #veggislivet #bloggmag #matglede #side2 #side2blogg #side2bloggere #side2mat #nettavisen #godtno #matprat

 

 

Vegansk Squashgryte



Det er gjort i en fei å lage denne squashgryten.

Det du trenger til 2 personer (voksne) er:

3ss Berit Nordstrand smør (rapskokos) (evt. vanlig smør om du ikke er veganer)

1 rød paprika

1 stor squash

1 bunt asparges

1 eske kikerter (ferdig til bruk)

1 boks Imat fraiche fra Oatly (vegansk) eller evt. creme fraiche (lakto vegetarisk)

Pasta etter ønske (Denne gang brukte jeg alternativet på bildet nederst i innlegget, kjøpt på Meny)

Salt, urtekrydder og litt soyasaus (jeg bruker kikkoman)

Slik gjør du :

Ha litt smør i en stekepanne på middels varme

Vask og del squashen, skrap ut og kast frøene. Skjær resten i biter og ha i stekepannen sammen med oppskåret paprika. Stekes til squashen er blitt myk.

Kok opp vann til pastaen. Når vannet koker haes pastaen , og kokes etter anvisning på pakken.

Skrell og knekk av nederste del på aspargesen. Ha aspargesene over i pastavannet når det er ca 3minutter koketid igjen.

Hell av vannet og ta ut aspargesene. Sett pastaen til side så lenge. Skyll de i litt kaldt vann og del de så i små biter. Ha over i pannen med squash og paprika.

Ha imat fraiche over grønnsakene, varm opp litt, og smak til med krydder og soyasaus, og maten er ferdig

Velbekomme :)



 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #middag #vegetarfamilie #vegetar #vegan #laktoovovegetarianer #bloggmag #blogg #bloggno #side2 #side2bloggere #side2blogg #nettavisen #eatlessmeat #veganer #mamma #familie

 

 

 

Enkel smakfull linsegryte på 20minutter



Kjapp og litt sterk linsegryte for 3 personer (voksne):

Du trenger :

1 1/2 brokkoli

4 bokser røde linser (ferdig til bruk)

2 glass tomatsaus (Jeg brukte Rema 1000 sin uten tilsatt sukker)

3 1/2 ss rød pesto (jeg bruker Eldorado sin med tomat og chili, og da bruker jeg ca 1glass)

1 1/2dl ukokt quinoa

Slik gjør du :

Skyll quinoaen i varmt vann og kok etterpå etter anvisning på pakken (jeg anbefaler quinoaen fra Helios, den er veldig god)

Skyll og del brokkoli i små buketter. Legg en rist nederst i en kasserolle, vann opp til risten og brokkolibukettene oppå, og et lite dryss med salt. Damp på middels/høy varme til de er passe møre (ikke la de blir for myke, da er de ikke gode)

Ha 2 glass tomatsaus i en kasserolle sammen med de røde linsene (husk å skylle linsene i kaldt vann før bruk). Kok opp og la putre minimum 5minutter.

Rør inn rød pesto og la gryten stå på svak varme til quinoa og brokkolien er ferdig.

Serveres gjerne med hvitløksbrød eller foccacia :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #middag #linsegryte #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #side2bloggerne #side2blogg #nettavisen #mamma #trening

 

 

 

Lørdagsquote og et lite tips



Jeg elsker quotes, og jeg tenker å dele noen av disse her på bloggen fremover..  Ordtak som er positive og inspirerende bidrar til å gi meg energi og motivasjon. Liker du også quotes? 

Dagens quote er : DOING WHAT YOU LIKE IS FREEDOM -LIKING WHAT YOU DO IS HAPPINESS

Ellers vil jeg tipse dere om at Kiwi har fått ferske vegetarburgere. Disse skal få blir endel av grillmaten her denne helgen. Burgerne koster 29,90 for 2 stk . Jeg liker kjappe og gode løsninger, og det er supert at det er kommet et slikt alternativ. 

Likevel slår jeg et ekstra slag for rimelig og lettlaget mat fra bunnen av. Jeg vil lage mange burgervarianter her på bloggen fremover. Dette vil jo bli mye rimeligere enn å kjøpe ferdigburgere, så jeg håper du er interessert i oppskrifter, det kommer en oppskrift allerede i neste uke :)

.
#blogg #inspirasjon #matglede #side2 #nettavisen #mat #middag #quote #grille #kiwi #vegetarburger #veggis #veggislivet #laktoovovegetarianer #vegetarianer #vegetarfamilie

Søtpotetsalat



Enkel og smakfull lunsj eller middagsalat . En fargerik fest full av vitaminer og mineraler

Til 2-3 personer trenger du :

2 små søtpoteter (eller 1 stor)

1 søtpaprika

1/2 eske kikerter (ferdig til bruk)

2dl grønne erter (frosne)

1/2 boks mais

1 avokado

evt. 2-3 egg samt fetaost om ikke salaten skal være vegansk.

Krydder

Easy peasy dressing lages av : 1ss olivenolje, en skvis sitronsaft og litt salt og pepper

Gjerne baguetter/hvitløksbrød el foccacia til salaten

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Skrell søtpotetene og del i små terninger.

Legg bitene på en bakepapirkledd stekeplate og krydre med litt salt og f.eks paprikakrydder

La stå i ovnen ca 20min (til bitene er møre)

Ha en rist i bunnen av en kasserolle, og ha vann opp til risten. Ha de frosne ertene i kasserolle og damp de noen minutter til de er ferdige.

Kok egg om du vil ha det i salaten.

Lag til dressingen.

Skyll av kikertene med kaldt vann.

Ha kikerter, oppdelt paprika, mais, avokado, og evt. fetaostbiter i en salatbolle.

Ha over ertene, søtpotetbitene og evt. egg og bland godt.

Ha over på tallerken,litt dressing på, og så er det bare å spise :)

ENJOY

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #laktovovegetarianer #vegetarfamilie #mamma #bloggmag #matglede #food #middag #middagstips #salat #bloggno #bloggnobloggere #veggis #veggislivet #side2 #nettavisenEasy

 

 

 

Hvordan lage sunnere is på 1-2-3



Nå går vi for alvor inn i den store is sesongen, og for barna (og gjerne de voksne også) blir det ofte både 1, 2 og 3 is for dagen.. Is som gjerne er full av sukker og andre tilsetninger. Hvorfor ikke lage denne genialt enkle isvarianten istedenfor. Denne ble godkjent av både voksne og barn her, og med de supre isformene (silikon) fra Eurpris, så er de enkle å spise for både små og store.

Så når du vil kose deg med en is i sommervarmen er dette 3 glimrende alternativer til samme type is. Om man ikke vil bruke kunstig søtning som er i alternativ 1, så velg alternativ 2. Er du veganer, så velg alternativ 3. Smaksmessig vant alternativ 1 med zeroh saft i, av de som testet her i huset .

Her kommer den enkle og gode oppskriften :

Alternativ 1 :

2dl halvtinte eller tinte bær (se bildet nederst i innlegget over den varianten jeg bruker)

2ss Gresk naturell yoghurt

1dl vann

ca 3.5 ss Zeroh saft ananas

Kjør alt i en blender til alt har flytende smoothiekonsistens, smak gjerne litt (skal smake litt sterkt, smaken blir mildere når den er frossen). Fyll i former og sett i fryseren.(dette blir 4stk silikonformer som på øverste bildet, selges på europris) 

Alternativ 2:

2dl halvtinte eller tinte bær (samme variant som på bildet)

2ss Gresk naturell yoghurt

ca 1dl eplejuice

Smak til, skal smake "litt" sterkt, smaken blir mildere når isen er frossen.

 

Alternativ 3  (vegansk):

2dl halvtinte eller tinte bær (samme variant som på bildet)

2ss Alpro naturell yoghurt

ca1dl eplejuice

Fremgangsmåte som de to andre variantene.

Håper det smaker :).



 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #vegetar #iskrem #is #vegansk #side2 #bloggno #bloggmag #veggis #veggislivet #familie #vegetarfamilie #mamma #side2blogg #matglede #godtno #smakavsommer #tasty #summer #minførsteblogg #nettavisen

 

 

 

Lapskaus



Enkel lettlaget lapskaus til 3 personer :

1 liter vann + 2 grønnsaksbuljongterninger

6 små poteter

1 medium kålrot

5 gulerøtter

5 vårløker

1 liten sellerirot

1 håndfull fersk persille

1 pose byggryn ( jeg bruker boil in bag variant fra møllerens)

1 pk vegetarpølser fra coop

evt. salt og pepper

Slik gjør du :

Kok opp vann og ha i buljongterninger.

Skrell grønnsakene og del de i små terninger. Ha de over i kasserollen med buljongen og kok i 30-45min, alt etter hvilken konsistens du ønsker på lapskausen.

Mens grønnsakene koker, fyller du vann i en annen kasserolle, koker opp dette, og legger i posen med byggryn. La den koke som anvist på pakken.

Skjær opp pølsene i små biter, og ha disse oppi med grønnsakene et par minutter før servering.

Smak til med evt. litt salt og pepper

Dryss over litt fersk persille og server :)

Smaker godt med flatbrød til.

Lager du stor porsjon, er dette fint å fryse ned og så har du middag til en travel hverdag.

Liker du bloggen min, blir jeg veldig glad om du vil følge med på facebook LINK HER og instagram LINK HER

.
#blogg #instagram #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #middag #helse #bloggmag #side2 #matglede #veggis #veggislivet #vegetar #laktoovovegetarianer #mamma #eatlessmeat #side2bloggere

 

 

Vegetarkarbonader med brokkoli og potet



 

Ja hvorfor ikke prøve disse til middag en dag?

Til 3 personer :

3 små poteter

1 brokkoli

1 purre

1.5dl revet cheddarost

1/2 ts salt

1ts hvitløkspulver

1/2ts pepper

Smør til steking

Slik gjør du :

Kok poteter til de er møre

Damp eller kok brokkoli og purre til de er møre

Avkjøl poteter og brokkoli/purre litt.

Mos potetene, brokkoli og purren sammen.

Tilsett krydder og cheddarost.

Ha smør i en stekepanne på litt over middels varme

Form deigen til små karbonader og stek godt på begge sider. Pass på at de ikke blir svidd.

Etter at de har fått stekeskorpe kan du evt. ha de over på en bakepapirkledd stekeplate og steke de videre på 180grader i ca 15minutter. Følg med og snu evt. karbonadene underveis.

Når de er helt nystekte er de ganske "løs" inni, men når de har fått stått en stund blir de fastere. De kan godt lages en annen dag enn de skal spises, de er helt fine å fryse. De kan varmes forsiktig i stekeovnen eller på stekepanne før servering.

Serveres med f.eks grønnsaker og ris eller quinoa samt brun saus.

Dette er en vegetarmiddag full av næring og vitaminer.

Håper det smaker :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #veggis #veggislivet #helse #laktoovovegetarianer #mat #middag #bloggmag #side2 #nettavisen

 

Ukemeny17/2017



Her kommer forslag til neste ukes middager.Håper du finner noe du kan like.  Noen av oppskriftene er tilpasset lakto-ovo vegetarianere, men onsdag-torsdag og fredag er rene veganske retter. De andre rettene kan enkelt gjøres vegansk, ved å lage egen pesto(evt.kjøpe vegansk variant) eller kutte ut egg og ost fra oppskriften. Etterhvert vil jeg lage egne ukesmenyer også for veganere.

Mandag : Pasta med asparges og rosenkål. OPPSKRIFT HER

Tirsdag : Fargerik salat OPPSKRIFT HER



Onsdag : Vegansk enkel quinoarett OPPSKRIFT HER



 

Torsdag : Grønnsaker i fløtesaus (vegansk). OPPSKRIFT HER



 

Fredag : Vegansk hverdagstaco OPPSKRIFT HER


Lørdag : Kikertpizza OPPSKRIFT HER


SØNDAG : Stekte grønnsaker med ris OPPSKRIFT HER



.
#blogg #matglede #oppskrift #kos #familie #matglede #bloggno #bloggmag #mamma #midag #ukemeny #uke17 #vegan #vegetarianer #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie

Pannekaker med grønnsaksfyll

Enkel middag, gjort på 20minutter og smaker godt.. Pannekakene er laget med kikertmel, men her kan du evt. bruke lefser eller egen vanlig pannekakerøre om du foretrekker det.


 

Til 1 person trenger du :

1/2 brokkoli

2 gulerøtter

1/2 boks store hvite bønner (ferdig til bruk)

1/3 boks med mais

**3ss ferdigkjøpt rød pesto (ferdigkjøpte inneholder ofte ost,så lag din egen om du vil at måltidet skal være vegansk)

1.5 ss creme fraiche (evt. vegansk Oatly Imat Fraiche)

1dl kikertmel

ca 2 dl vann

et lite dryss salt

Berit Nordstrands rapskokos til steking

Slik gjør du :

Bland kikertmel med vann til passende "litt tykk pannekakerørekonsistens". Et lite dryss salt i røren.

Bruk en liten stekepanne. Ha litt rapskokos i pannen og skru på middels varme.

Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og sett varmen på litt over middels.

Ha i vasket og oppskåret brokkoli og damp dem møre (ca 5 minutter)

Ta kikertrøren i stekepannen (gir ca 2 medium tykke pannekaker). Det kan være litt vanskelig å snu kikertpannekakene, men sjekk underveis og la den heller steke litt ekstra slik at den blir lettere å snu.

Ta kasserollen med brokkolien av varmen når brokkolien er mør, og ta ut brokkolien fra den varme kasserollen. (må ikke blir for myk, skal ha litt tyggemotstand).

Rasp gulerøttene og bland dette med maiskornene, brokkolibitene og hvite bønner(husk å skylle dem i kaldt vann).

Bland rød pesto med creme fraiche (lag pesto selv eller kjøp egnet type om du vil ha den vegansk, og bruk evt. oatly imat fraiche istedenfor creme fraiche )

Når kikertpannekaken er snudd smører du pesto og creme fraiche blandingen over pannekaken, og legger på brokkoli,mais,bønner og revet gulrot) .

La stekepannen stå på platen et par minutter slik at alt får litt varme.

Ha så over på tallerken, brett over den ene pannekakesiden og spis :)

Trenger du mer pestoblanding, lager du bare mer og har over, evt. bare bruker litt creme fraiche /oatly imat fraiche som "saus".

** Jeg bruker Eldorado sin røde pesto med chili, den er ikke vegansk, men for meg som er lakto-ovo vegetarianer, er dette en rimelig og god pesto.

ENJOY :)

.
#blogg #veggis #veggislivet #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #kosthold #helse #mat #oppskrift #pesto #bloggmag #matglede #kos #familie #mamma #bloggno

 

 

Ukemeny på budsjett 17/2017



Ny uke i morgen, og her er første ukemenyen på budsjett :) . Mine budsjett ukemenyer vil koste max 40,- pr.person pr.dag. Denne uken er middagen fra kr 14 og opp til 35,- pr.person.  Jeg er utdannet kostholdsveileder, og er opptatt av at middagen skal gi næring,vitaminer og mineraler. Derfor har jeg gjerne oppskrifter med avokado, quinoa etc som gjør at enkelte dager kan koste 30-40kr pr.pers. Men jeg vil tipse om ennå billigere alternativer i middagsoppskriften der det er mulig. I tillegg er der en oppskrift på frokost og dessert for denne uken nederst i innlegget :)

MANDAG : Tomatsuppe oppskrift her . for å gjøre retten billigere kan du droppe avokadoen,men anbefales pga.næringsinnholdet



 

 

 

TIRSDAG: Brokkolipestopasta oppskrift her

ONSDAG: Sorte bønner med quinoa OPPSKRIFT HER Her kan du bytte quinoa ut med ris som er et mye billigere alternativ, men anbefaler quinoa for ekstra protein og vitaminer/mineraler. Du kan også bytte ut sorte bønner med kidneybønner for å få retten billigere. I tillegg kan du gjerne bytte ut brokkolien med f.eks gulrot om du foretrekker det :)



TORSDAG :  Enkel pastagryte, OPPSKRIFT HER

FREDAG : Fargerik salat OPPSKRIFT HER

LØRDAG : HawaIiburger, OPPSKRIFT HER



 

SØNDAG: Grønnsaker i fløtesaus, OPPSKRIFT HER

Ukens frokost : Byggrynsgrøt. OPPSKRIFT HER



Ukens dessert : Mangois på 1-2-3 OPPSKRIFT HER



Håper du har fått tips til noen middager for kommende uke :)

Ønsker du å følge meg så er link til facebooksiden min HER og instagram HER.

#hashtag #blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #ukemeny #vegetar #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #veggis #veggislivet #matglede #bloggmag #bloggno #søndag

Fargerik Salat

Dette er en fargerik og smakfull salat som passer godt som en lettlaget middag. Et sunt og velsmakende måltid full av vitaminer, mineraler,proteiner og sunt fett.




Du trenger til 3 personer:

3 hardkokte egg
1pk mais ( uten tilsatt sukker)
2pk sorte bønner f.eks kidneybønner (kjøp bønner som er klare til servering)
10 plomme eller cherrytomater
1 rød eller oransje paprika

1 rødløk
2 modne avokadoer (jeg kjøper på kiwi til kr 8,90 pr.stk)
1 lime
1 ss olivenolje
1/2ts cummin (krydder)
1/2 ts chilipulver
Salt/pepper

Slik gjør du :

Hardkok eggene og del disse i biter.

Skyll bønnene godt til vannet ikke "skummer" lenger.

Hell over i en salatbolle sammen med mais, oppskårne tomater, egg, paprika og avokado.

Bland olivenolje, limesaft, cummin og chilipulver i en liten bolle og hell dette over salaten. Tilsett litt salt og pepper og bland godt.

Serveres gjerne med noen gode rundstykker til.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #middag #salat #veggis #veggislivet #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma

 

Aspargessalat



For å lage denne herlige salaten trenger du :

Egg

Asparges

Isbergsalat

Fetaost

Tomater

Valnøtter

litt sitronsaft

litt olivenolje

salt og pepper

 

Slik gjør du :

Kok eggene

Vask og skrell ytterste laget på aspargesen. Kok opp vann og ha i aspargesene. Kok ca 2-3min. Ha aspargesen så over i en bolle med kaldt vann og la de ligge der et par minutter. Deles så i mindre biter.

Ha alle ingrediensene unntatt valnøtter,olje og sitron over i en salatbolle.

Bland litt olivenolje  sammen med litt saft fra sitron og litt salt/pepper. Bland godt, smak til og tilsett så valnøttene i oljen.

Helles over salaten rett før den skal spises.

Velbekomme :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #asparges #egg #matfoross #kos #familie #middag #middagstips #tips #oppskrift

Pasta med Asparges og Rosenkål



Her om dagen hadde Rema ferske asparges til kr 10 for bunten, så da ble det en del av middagen min i dag.

Asparges er en kilde til Vitamin A, B6 og C, folsyre, fiber, kalium og tiamin.

Rosenkål er proteinrik og bidrar med vitamin C, folat, antioksidanter og mye kostfiber.

Anbefaler deg å bruke rosenkål av god kvalitet, flere av de rimeligste variantene smaker ikke godt dessverre, og er full av jord som er vanskelig å få bort.

Til 1 person brukte jeg :

1/2pk Frosne rosenkål (ca 150gram). Findus sine (se bilde lenger nede i innlegget)

8stk Asparges

2ss Rød Pesto (jeg bruker Eldorado sin med tomat&chili) - denne er ikke vegansk,da må man kjøpe en annen eller lage selv

2ss Oatly Imatfraiche - (her kan man bruke vanlig creme fraiche om man spiser meieriprodukter)

En liten neve usaltede cashewnøtter

Ønsket mengde pasta. Jeg brukte den på bildet lenger nede i innlegget, men her er det fritt fram for den varianten du ønsker.

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Ha en metallrist i en kjele og ha vann opp til risten. Legg de frosne rosenkålene oppå risten, sett varmen på litt over middels. Legg på lokk . Når de begynner å dampe godt lar du de dampe i ca 5 minutter.

Mens rosenkålen damper, skreller du asparges og legger de oppi kasserollen. De skal da dampe med ca 2-3minutter.

Når rosenkålen og aspargesen er ferdig, taes de ut av kasserollen og over i en ildfast form.

Bland sammen 2ss rød pesto og 2ss oatly imat fraiche (eller evt.creme fraiche). Fordel dette over grønnsakene og sett inn i stekeovnen ca 10minutter

Bruk vannet som er igjen i kasserollen men ta vekk risten og fyll på med vann til pastakoking. Kok opp vann, ha i ønsket mengde pasta. Kok i det antall minutter som står på pakken.

Ta den ildfaste formen ut etter 10minutter, ha over den ferdige pastaen og bland godt sammen med pesto og grønnsakene.

Ha over på tallerken, strø over en liten håndfull cashewnøtter og så er det bare å spise et måltid full av god næring til kroppen :)

Håper det smaker og takk for at du leste innlegget. Jeg er en nystartet blogg og liker du mine innlegg blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook HER og instagram HER. Og deler du noen av mine innlegg på din egen facebook blir jeg veldig glad.. Jeg er utdannet kostholdsveileder og elsker å inspirere til mer plantebasert mat i hverdagen.  





.
#blogg #familie #mat #oppskrift #kos #middag #middagstips #mamma #vegetarianer #veganvennlig #laktoovovegetarianer #kosthold #helse #matglede #veggis #veggislivet #helg #fredag

Blåbærvafler



Enkle, gode hverdagsvafler med blåbær uten raffinert sukker. Supre til frokost eller som endel av matpakken.

Til 4 personer:

4 egg

4dl havregryn (legges gjerne i bløt i vann kvelden før for å bedre næringsopptaket)

Ca 5dl havre eller mandelmelk ( evt. vanlig melk om du foretrekker det)

ca 4 dl mel (jeg bruker litt grovt og litt fint speltmel)

2ts kardemomme

1ts bakepulver

1ts vaniljepulver (kjøpes på helsekost), du kan gjerne bruke noen dråper vaniljeessens om du ikke har vaniljepulver)

** 3ss sukrin gold (kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker) 

3dl frosne blåbær

Slik gjør du:

Ha alt unntatt blåbærene i en bakebolle og bruk en stavmixer for å mikse røren godt sammen. Tilpass med melk og mel til ønsket konsistens.

Sett på vaffeljernet, og når det er varmt pensler du med litt cocosa kokosolje eller smør.

Ha i vaffelrøre og hell så litt blåbær oppå røren.

Lukk vaffeljernet og stek.

Serveres med syltetøy, rømme, brunost eller det du foretrekker :)

** Vedr. Sukrin gold. Dette er et alternativ til sukker som gir en søt litt karamellaktig smak, og det er skånsomt mot tennene i motsetning til sukker.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #vafler #blåbær #vegetarfamilie #matglede #veggis #veggisliver #laktoovovegetarianer #frokost 

 

Ananasdrøm På 1-2-3



Denne ananasyoghurten laget jeg i går kveld, og den smaker som en drøm.. 

Når søtsuget setter inn så kan denne yoghurten være et herlig alternativ..

Til 1person trenger du:

ca 2 dl frosne ananasbiter (kjøpes frosne i poser bla. hos Kiwi)

2-3 ss Alpro naturell yoghurt (for lakto-vegetarianere kan man bruke gresk yoghurt naturell)

1 liten moden banan

Slik gjør du :

Ta opp ananasbitene fra fryseren ca 1/2 time før de skal brukes.

Ha så yoghurten nederst i blenderen før du tar i de halvtinte ananasbitene. 

Blend godt. Ta i bananen og blend til alt er yoghurtkonsistens.

Ha over i en skål, topp med f.eks kiwi, korn, hasselnøtter eller valnøtter. 

Retten vil da ha en fin mix av karbohydrater, protein og sunt fett.

ENJOY :)

 

.
#blogg #bloggmag #matglede #kos #søtsug #kveldskos #frokost #familie #mamma #vegetarfamilie #vegetarianer #laktoovovegetarianer #veganer #vegansk #helse #kosthold #matglede

 

 

Hvorfor det ?



Når mine barn var små, kom de stadig vekk med spørsmålet "hvorfor det?" . Det var i alle situasjoner, og også ved matbordet.. Og det som fascinerer meg er hvor forskjellig resultat man kan få av hvordan man formidler ting. Barn er ofte veldig nysgjerrige og lærevillige, og derfor vil jeg lage en serie som vil hete nettopp "Hvorfor det?".

Dette fordi jeg ønsker å inspirere til økt inntak samt kunnskap om plantebasert mat, grønnsaker, frukt og generelt kosthold for barn. 

Serien vil være enkle forklaringer som barn kan like, samt enkle oppskrifter. 

Håper du synes dette høres interessant ut og vil følge meg videre.

Blir veldig glad om du vil følge meg på facebook LINK HER og instagram LINK HER

.
#blogg #familie #barn #kosthold #mat #oppskrift #inspirasjon #helse #vegetar #veggis #veggislivet #matglede #bloggmag #bloggno

Vegansk hverdagstaco med ekstra grønnsaker



Enkel og god hverdagstaco med ekstra grønnsaker.

Til 4 personer (voksne):

2 stk små avokado

4 stk spisspaprika

2pk røde linser

1pk kikerter

2pk kidneybønner

1/2stk  blomkål

1stk rødløk

1 liten boks mais

Berit Nordstrands rapskokos til steking

1/2stk lime

Små tomater

Agurk

Tacokrydder

Tacochips

Tacosaus

Jalapenos

Oatly I mat fraiche

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Ha rist i en kasserolle, vann opp til risten og ha små blomkålbuketter oppi. Damp blomkålene godt møre

Ha litt rapskokos i en høy stekepanne.

Skjær opp løk i småbiter og ha dette i stekepannen. Stekes på middels varme.

Skyll linser, kikerter og kidneybønner i kaldt vann. Ha disse over i stekepannen og stek i noen minutter sammen med løken.

Ha over tacokrydder (vegetarisk) og vann, eller bland krydderet selv og ha dette over blandingen.

Ha så i de møre blomkålbitene. La alt syde i noen minutter.

Vask og del spisspaprikaene i 4. Ta ut frø og legg delene flatt på en bakepapirkledd stekeplate.

Fyll paprikaflakene med linseblandingen. Ha over mais og sett de inn i ovnen ca 10-15minutter.

Lag til serveringstallerkene med oppskåret agurk, tomater, tacochips, lime og oppskjært avokado. Litt salt og pepper over avokadobitene.

Ta paprikaflakene ut av ovnen og på serveringstallerkenen. Server med jalapenos, tacosaus og oatly ifraiche. ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #vegansk #vegetar #laktoovovegetarianer #kos #familie #taco #vegetartaco #mat #oppskrift #matglede #matprat #veggis #veggislivet

 

 

 

 

 

 

Sjokoladesmoothie/shake

 


Har ikke eksakte mål her, da jeg bare prøvde meg frem, men ingrediensene er iallefall :

mandel eller havremelk

isbiter

sjokoladeproteinpulver evt. kakaopulver (gjerne råkakao) . Jeg bruker synergi plantforce  sitt proteinpulver

banan 

havregryn

1ss cocosa Mct energi olje (kan sløyfes men anbefales, fåes kjøpt på helsekost)

 

Alt i blender, bland godt og nytes kald...

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #matglede #mat #smoothie #frokost #vegetar #vegan #veggislivet #vegetarfamilie

Byggrynsgrøt

Har du prøvd byggrynsgrøt?




Bygg har et høyt innhold av løselig fiber, da særlig betaglukan. Betaglukan kan virke regulerende på blodsukkeret, og kan gi lavere nivå av kolestrol i blodet. Bygg er rikt på Bvitaminet Niacin som er viktig for hjertehelsen.

Byggryn fåes kjøpt på vanlige dagligvarebutikker.

For å lage til 2 personer eller en 1 stor porsjon trenger du:

1dl byggryn

3-4 dl melk (jeg bruker mandelmelk eller havremelk)
Frukt, bær, kanel og sukrin gold, kokosblomstsukker, sukrin+ eller den søtningen du foretrekker

Slik gjør du :

Bløtlegg 1dl byggryn over natten

Hell av vannet, legg grynene i en kasserolle sammen med 2-3dl melk.
Kok opp på svak/middels varme.
La koke  i ca 30minutter. Rør jevnlig.
Spe med mer melk om du synes grøten blir for tykk.

Når grøten er ferdig kokt, haes den over i en skål.
Ha på ønsket frukt, bær (eple, rosiner, blåbær, jordbær etc) samt litt kanel og søtning.
For mest mulig stabilt blodsukker er det lurt å inkludere en fettkilde i grøten, så ha gjerne på litt smør(f.eks Berit Nordstrands rapskokos) eller noen nøtter/mandler.

Andre gode frokosttips finner du her og her

ENJOY :)

.
#blogg #mat #bloggmag #matglede #veggis #veggislivet #vegetarfamilie #mamma #frokost #kvelds #middag #bloggno #matprat

Frokosttips- Bananpannekaker

Velsmakende og sunne bananpannekaker med få ingredienser. 


Til 2 personer trenger du:

2 egg (gjerne økologiske)

litt havregryn (gjerne bløtlagt i vann over natt for å øke næringsopptaket)

2 modne bananer (gjerne økologiske)

litt kardemomme 

litt bakepulver

slik gjør du:

Mos bananene og bland alle ingrediensene med en gaffel.

Stekes på middels varme. Stek veldig små pannekaker ellers blir de vanskelig å snu. La de steke en god stund før de snues. 

Serveres med f.eks Nugatti zero, bær, kesam, cottage cheese, litt hakkede nøtter, rømme, sukkerfritt syltetøy etc..

.
#blogg #frokost #mat #pannekaker #mat #matglede #familie #kos #oppskrift #utensukker #vegetar #veggis #veggislivet #laktoovovegetarianer #helse #kosthold #vegetarfamilie #barn #matpakketips 

Ukemeny16/2017





Så var påsken over og her er mine forslag til ukemeny for denne uken. Rettene er lettlagde og det er enkelt å tilsette kjøtt eller kylling etter ønske for de som ikke spiser vegetarisk..Tilfeldigvis var det kikerter i alle rettene denne uken :), vi liker det veldig godt. Det kan selvfølgelig enkelt endres til andre bønner og/eller linser, om man vil variere mer :). Håper du finner noe tips til middager for uken :

TIRSDAG : Enkel pastagryte. Oppskrift her



 

ONSDAG: Grønnsaker i fløtesaus oppskrift her

TORSDAG: Vegetarburrito som også kjøttspiserne liker :) oppskrift her

FREDAG: Pitabrød med nuggets oppskrift her

LØRDAG : Hawaiiburger oppskrift her



SØNDAG : Brokkolipestopasta ( med kylling til kjøttspiseren) Oppskrift her

Vil du følge meg på facebook så er linken her og instagram linken her

.
#blogg #matprat #ukemeny #kosthold #mat #oppskrift #uke16 #familie #vegetarfamilie #middag #bloggmag #matglede #bloggno #veggis #veggislivet #mamma #sunt
 

Næringsrik tomatsuppe til kr 14 pr.person



Utrolig enkel og god tomatsuppe, med masse næring og vitaminer. Oppskriften finner du her.

Oppskriften kan gjøres ennå billigere ved å velge billigere egg, kutte avokadoen etc, men jeg ønsker mest mulig næring i retten, og har valgt å inkludere det vi bruker i denne suppen.

Og prisen på denne blir som følger :

4personer :

4ss smør (ca 40gram)  pris kr 1,90

1 løk kr 3,75

3ss speltmel (vanskelig å beregne eksakt pris men legger inn kr 1,-)

3 esk hakkede tomater 2stk a kr 6,50 og 1stk a kr 5,30

Grønnsaksbuljongterninger. Brukte 1 1/2 terning (økologisk grønnsaksbuljong knorr) kr 3

2-3ss creme fraiche ca kr 2.50

1avokado fra Kiwi a kr 8,90 delt i 4

200gram pastaskruer til kr 4,- (tilbud kr 10,-pr.pk a 500gr)

4 egg (økologiske) til kr 3.60 pr.stk

Totalpris kr 57,75 dvs. pr.person kr 14,43

Dette er en billig middag med næringsrike råvarer :)

Her er et tips til en annen næringsrik, enkel og rimelig middag. Den finner du her

Det vil komme mange slike innlegg fremover. Liker du dette og ønsker mer oppskrifter og informasjon så følg meg gjerne på facebook her og på instagram her

 

#hashtag #blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #sunn #vegetarianer #laktoovovegetarianer #kostholdsveileder #mamma #middag #billig #rask #rimelig #vegetarfamilie

 

 

 

 

 

 

 

 

Påskeostekake



En ostekake med påskestemning :)

Oppskriften er som følger :

1pk bixit kjeks

130gram smør

2 pk sitrongele

150gram melis

3dl lettrømme

200gram naturell philadelfia ost

3dl kremfløte

Slik gjør du :

Ta ut smøret en stund før du skal bruke det slik at det blir mykt

Knus kjeksene (gjerne i en blender)

Skjær smøret i terninger og bland det med de knuste kjeksene.

Fordel kjeksblandingen i en rund kakeform ca 24cm og sett formen kaldt

Lag sitrongele av den ene pakken(se anvisning på pakken), men bruk bare 2 1/2dl vann. Rør ut pulveret og la geleen avkjøle seg litt, men ikke så mye at den stivner.

Bland melis og lettrømme og ha deretter i philadelfia osten. Bland godt slik at den blir uten klumper.

Pisk krem av sukker og fløte

Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Rør så inn den avkjølte geleen.

Hell røren over kjeksbunnen og sett kaken i kjøleskap minst 6 timer.

Lag sitrongele av den andre pakken og bruk 4.5dl vann.

Rør ut pulveret og la det avkjøle seg en stund, men ikke så lenge at det stivner.

Hell over kaken og sett i kjøleskap til det har stivnet helt.

Ta av kakeringen og pynt med bær, sjokolade etc.

Håper det smaker :)

#kake #blogg #bloggmag #enjoy #vegetarianer #laktoovovegetarianer #kos #familie #mat #påske #ostekake #mamma #bloggmag #oppskrift #kosthold #kos #matglede #helse

Blåbæryoghurt på 1-2-3



Må yoghurtene ha mye tilsatt sukker for å kunne spises? Vil ikke barna like de ellers? Test denne da vel...

Gjort på 1-2-3 og dette trenger du til 1 person:

2-3ss tyrkisk naturell yoghurt

1dl frosne blåbær

1/2 banan

Sukrin+, sukring gold eller den søtningen du foretrekker

Bær, frukt, musli, nøtter etc til topping

Slik gjør du :

Ta blåbærene opp av fryseren og tin disse. Ha de så over i en blender (evt.stavmixer) sammen med en halv banan, og bland godt. Har du ikke blender/stavmixer så moser du bærene og bananen med en gaffel.

Ha den tyrkiske yoghurten i en skål og hell blåbær/bananblandingen over. Ha over litt sukrin+, sukrin gold eller den søtningen du foretrekker. Rør alt godt sammen og smak til.

Ha over ønsket topping og nyt en god lettlaget blåbæryoghurt. En annen like enkel yoghurt er denne jordbærvarianten. Oppskriften finner du her

FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK, INSTAGRAM OG BLOGLOVIN FOR FLERE OPPSKRIFTER OG INSPIRASJON TIL RIMELIGE OG LETTLAGDE MATRETTER. LINK I KONTAKTFELTET ØVERST I BLOGGEN

#hashtag #blogg #inspirasjon #yoghurt #kos #familie #utenraffinertsukker #mat #oppskrift #familie #mamma #barn #bloggno #bloggmag #matglede #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #helse #kosthold #veggis #veggislivet #frokost

 

Er vi de eneste?



Jeg ser i ukeblader og på blogger, og den ene påskeoppskriften etter den andre legges ut... Men jeg undrer meg spiser alle retter som lammelår, andebryst og pinnekjøtt i påsken? Det virker som at det er en del av påsketradisjonen, og det er jo veldig hyggelig med tradisjoner... Men vi har aldri hatt slik tradisjon... Vår påsketradisjon er påske egg, påskepynt, påskekrim og tid til familiekos..

Vi spiser like gjerne taco på påskeaften vi, og dette gjorde vi også den gang vi ikke var vegetarianere. Eller vi kunne ha indrefilet på påskeaften den gang vi spiste kjøtt.. Uansett hva vi spiste før og nå, så koser vi oss like mye for det.

Er det bare oss som kan spise taco eller hjemmelaget pizza på påskeaften, og synes det er helt supert?

Ut i fra reklamer, blader og mange matblogger, så virker vi som de eneste, men om så er så er det helt greit. Vi velger det vi vil spise og andre velger sin mat. Sånn er det også når man kutter ut kjøtt fra kostholdet sitt. Det er et valg man tar for seg selv uavhengig av hva andre måtte tenke og mene om det.

Så denne påsken blir det både hamburgere og taco her hos oss, samt en ekstra god søndagsmiddag med indrefilet til kjøtteteren i familien og grønnsakstek til vegetarianerne. 

Uansett hva dere spiser i påsken, så håper jeg dere får en fin og god påske med tid til avslapning og kos.

God påske til dere alle fra meg og takk for at du leste :)

Følg meg gjerne på facebook, instagram og pinterest. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#påske #mat #oppskrift #tradisjon #mamma #familie #vegetarfamilie #kosthold #helse #vegetarianer #laktoovovegetarianer #bloggmag #matglede 

 

Easy peasy jordbæryoghurt



Så enkelt og helt uten tilsatt sukker... Det skal være enkelt å ta gode valg. Vil du lage denne trenger du :

3-4ss tyrkisk naturell yoghurt

10 frosne jordbær

Litt sukrin + eller velg den søtningen du foretrekker. Jeg prøver å holde meg unna vanlig hvitt raffinert sukker og da er sukrin+ eller sukrin gold et ok alternativ innimellom.. Det blir iallefall ikke hull i tennene av det :)

Musli, nøtter og evt. litt kiwi eller annen frukt til topping.

slik gjør du:

Ha den tyrkiske yoghurten over i en skål.

Ha 10 halvtinte jordbær i en blender og mos dette.

Ha over i yoghurten og bland godt.

Tilsett litt søtning om du vil og bland godt.

Topp jordbæryoghurten med nøtter, frukt, bær, musli, havregryn eller det du måtte ønske.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #kos #familie #vegetar #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #frokost #kvelds #dessert #mamma #bloggmag #bloggno #matglede #veggislivet

Vegetarpizza på 1-2-3



Så kjapt kan det gjøres. Og den smaker veldig godt :)

Til 3 personer (voksne):

6 tortillalefser fullkorn

2 pk kikerter (ferdig til bruk)

ca 1/2 pk hvitløkssmør

ca 1/2 glass grønn pesto

2 mozzarellaoster (baller)

1 liten boks mais

1 liten boks ananasbiter (kan sløyfes)

ca 150gram revet ost

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 150grader

Smør hvitløkssmør på lefsene.

Skyll kikertene og fordel de utover lefsene.

Del mozzarellaballene i biter og legg over på lefsene.

Små klatter med pesto rundt på tortillalefsene

Mais og ananasbiter oppå og strø så ost over

Inn i ovnen ca 10 min , følg med og de er ferdige når osten er smeltet og fått litt farge.

ENJOY :)

 

#matglede #inspirasjon #helse #kosthold #mat #mamma #familie #vegetarianer #laktoovovegetarianer #veggislivet #vegetar #helse #bloggmag #matglede #bloggno

 

 

 

 

Rask og god middag til kr 21



Brokkolipestopasta. Prøvd det?

Oppskriften finner du her. Dette er en kjøttfri rett, men vil du ha kjøtt i så passer det godt med kyllingbiter.

Pris på denne oppskriften til 3 personer er :

1 Brokkoli kr 8,90

1 pose fersk tagliatelle kr 14,90

1 glass grønn pesto  merke eldorado kr 6,90

2 pk kikerter (eldorado ferdig til bruk) a kr 5,90

ca 1/2 parmesanstick kr 21,-

 Totalt for denne middagen blir det KUN Ca kr 21,-  pr.person. Varene er handlet på Kiwi

Rimelig, god og næringsrik hverdagsmiddag.

Liker du det jeg deler av oppskrifter og informasjon? Jeg blir glad om du vil følge med på facebook, instagram og gjerne bloglovin. Direktelink i kontaktfeltet øverst i bloggen :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #bloggno #matprat #matglede #helse #middag #vegetar #veggislivet #vegetarianer #laktoovovegetarianer #mamma #billigmiddag #vegetarfamilie

 

 

 

 

 

Det bakes rullekake på 1-2-3- snart påske



Lettlaget og smakfull rullekake med litt påskestemning. Vil du prøve så er oppskriften slik :

3 egg

75gram sukker

50gram hvetemel

1ts bakepulver

3ss kakaopulver

1 pk ferdig vaniljekrem

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 220grader

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

Sikt mel, bakepulver og kakao og bland dette forsiktig inn med en slikkepott.

Stryk utover en bakepapirkledd stekeplate, så jevn tykkelse som mulig.

Stek kaken i 5-7min. Pass på så den ikke blir brent.

Lag klar en bakepapirkledd stekeplate og strø sukker utover bakepapiret.

Når du tar kakebunnen ut av ovnen, hvelver du den over bakepapiret med sukker.

Dra forsiktig av bakepapiret som sitter på kakebunnen og legg så den varme stekeplaten over.

Når bunnen er godt avkjølt fordeler du den ferdige vaniljekremen jevnt utover. Så ruller du kaken stramt sammen i bakepapir.

Pynt og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #påske #gul #kake #rullekake #sjokolade #vegetarianer #laktoovovegetarianer #kos #familie #bursdag #matglede #veggislivet

 

Kylling og pestopizza


 

Oppskriften på 1 langpanne pizza er som følger :

Pizzadeig - 2dl lunkent vann, 1ts tørrgjær, ca 300gram fullkornshvetemel og bittelitt salt

Bland melet med alle ingrediensene og kjør i kjøkkenmaskin til du har en deig som slipper bollen men fremdeles er litt klebrig. Ha plastfolie over bollen og hev til dobbel størrelse. Kjevl ut på et melet underlag og ha pizzadeigen over på en bakepapirkledd langpanne.

Fyll :

2 kyllingfileter - 1 mozzarellaost (ball) - hvitløkssmør - 5 ts grønn pesto - ca 150 gram revet ost - 1 liten boks ananas (kan sløyfes)-salt og pepper

Slik gjør du : Stek kyllingfiletene, krydre med litt salt og pepper, og del i biter. Smør pizzabunnen med hvitløkssmør og fordel kyllingbitene utover. Del opp mozzarellaballen og fordel den over. Ha små klatter av grønn pesto rundt på pizzaen. Tilsett evt. ananasbiter. Topp pizzaen med revet ost.

Stekes på 225grader i ca 15-18min

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #pizza #middag #middagstips #pesto #bloggno #bloggmag #blogglisten #mamma

 

Billig og næringsrik tomatsuppe på 15min



Dette er en kjempegod tomatsuppe som er rask å lage.

Til 4 personer trenger du :

4ss smør

1 løk

3ss speltmel eller annet mel du foretrekker

3 esker med hakkede tomater (jeg bruker eldorado sine 2med hvitløk og oregano og 1med basilikum og oregano)

7.5dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger).

2-3ss creme fraiche (evt. vegetarbilsk Oatly imat fraiche )

evt. salt og pepper

Forslag til tilbehør : egg, pasta/makaroni, avokado, brød

Slik gjør du :

Fres løken i smør så den blir blank. Ha i melet og rør sammen. Kok opp vann og ha i buljongterning(er). Hell så dette i kasserollen sammen med  3 bokser med hakkede tomater. Kok opp og la koke ca 5minutter. Tilsett creme fraiche og la koke noen minutter til. Ta kasserollen av platen, bruk en stavmixer til du får en jevn suppe uten klumper. Smak til med evt. salt og pepper

Da er den klar til servering.. :) Og toppes med ønsket tilbehør.

Velbekomme.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #tomatsuppe #suppe #middag #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #veggislivet #matprat #bloggmag #bloggno #matglede

Håper denne faller i smak :)

 

 

 

Kjempegod Brokkolipestopasta på 15min



Enkelt og god middag på 15min.

Du trenger til 3 personer :

1pk tagliatelle pasta eller f.eks pastaskruer

1 brokkoli

2 bokser kikerter

Parmesanost

1 lite glass grønn pesto (evt.lag selv)

evt. litt salt/pepper

Slik gjør du :

Kok opp vann til pasta og kok pasta som anvist på pakken

Vask og del opp brokkolien i små buketter. Kok eller damp bukettene til de er møre.

Når pastaen er ferdig tar du kasserollen av platen og tilsetter brokkolibukettene. Ha pesto oppi og rør godt.

Skyll kikertene i kaldt vann og ha disse over i kasserollen. Rør godt og sett kasserollen tilbake på platen på svak varme.

Når pastaen er ferdig kokt, heller du av vannet og har pastaen over på tallerken. Pestoblandingen over og strø gjerne litt parmesanost på toppen.

Server :). Lettlaget middag uten kjøtt. Vel verd å prøve :)

.
#blogg #inspirasjon #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetar #vegetarmiddag #vegetarianer #laktoovovegetarianer #bloggno #bloggmag #side2 #middag #matglede #helse

Blir du inspirert eller irritert?


 

Jeg blir som oftest inspirert når jeg leser om andre som har funnet og/eller endret sin livsstil. Blir du irritert eller inspirert når vi forteller vår historie? Dette er et spørsmål jeg stiller etter at meg og mine to ungdommer ble lakto-ovo-vegetarianere i sommer.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, oppfordringer til å starte denne bloggen, og mange vil ha oppskrifter på vegetarisk mat for å inkludere flere kjøttfrie dager i sitt eget kosthold. Mange sier de blir inspirert og det er jo hyggelig.

Men....  det er også en del som reagerer med en form for irritasjon.. Det forstår jeg ikke.

Vi har ikke gjort noe nummer av at vi er blitt vegetarianere, ikke snakker vi om dyrevelferd og ikke om klimagassutslipp. Vi har bare tatt et valg om å spise vegetarisk. Det var i utgangspunktet ikke i mine tanker å bli vegetarianer, det skjedde ved en tilfeldighet, les historien her.

Og når jeg hadde spist vegetarisk noen uker, så spiste jeg kjøtt igjen når vi var på ferie, les gjerne historien her.

Etter at vi ble vegetarianere har vi alle tre fått kommentarer som f.eks "det er jo bare tull og ikke spise kjøtt", "hva er det nå dere har funnet på", "dere vet ikke hva dere går glipp av", "stakkars kjøttspiseren(les mannen i huset) i familien deres", "nå blir det vanskelig å ha dere på besøk" , "dere spiser opp maten til dyrene" , "er så lei alle disse som ikke kan spise normalt norsk kosthold"osv..

Jeg forstår at mange ikke skjønner vår motivasjon for å bli vegetarianere og det er helt iorden, men vi kritiserer ikke det dere spiser, så hvorfor kritisere det vi spiser? Vi prøver å forklare så godt vi kan at det er veldig mye vi kan spise, og det er ikke komplisert å ha oss på besøk.. Heldigvis har dette blitt bedre etterhvert som månedene har gått, det er vi glade for.

Det er mye fokus på vegetarmat for tiden, med både reklamer på tv samt utvidet utvalg i butikker og på restauranter. valget om å bli vegetarianere har vi tatt fordi det er riktig for oss.. Det er viktig at man finner den livsstilen som passer for seg selv. At min mann spiser kjøtt og fisk er helt greit for oss andre selvfølgelig.

Denne bloggen er ment som inspirasjon for alle dere som ønsker informasjon og oppskrifter på enkle matretter både med og uten kjøtt , kombinasjonsfamilier, vegetarianere og for alle dere som vil lære mer om kosthold og helse.

Jeg håper at dere finner bloggen min interessant, og som nystartet blogg håper jeg på nye følgere som ønsker å lese mine innlegg. Jeg blir derfor veldig glad for alle som vil like siden min vegetarfamilie på facebook, instagram og bloglovin, og for alle som vil hjelpe meg ved å dele innleggene mine. Setter stor pris på det :) Link til sidene mine finner du i kontaktfeltet øverst i bloggen.

Tusen takk for at du leste innlegget mitt :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #trening #matglede #bloggno #bloggmag #side2 #nettavisen #vegetar #vegetarianer #laktoovovegetarianer #mamma #familie 

 

 

 

 

Vegansk blåbærdessert

Denne blåbærdesserten er så enkel og god. Dette kan lages som dessert eller evt. som kveldskos og er perfekt når man har lyst på noe søtt.

Til 4 personer trenger du :

3 bananer

2pærer (evt. epler)

litt blåbær

en håndfull mandler og/ eller hasselnøtter

8-10 ss Alpro soyayoghurt vanilje eller blåbær

kanel

litt kokosblomstsukker, sukrin gold eller brunt sukker

Slik gjør du :

sett stekeovnen på 180grader.

Del opp bananene i små biter og legg i en ildfast form. Strø godt med kanel over bananene og litt kokosblomstsukker, sukrin gold eller brunt sukker.

Sett inn i ovnen i ca 15min til de er blitt varme og myke

Skrell pærer (jeg pleier å ta av skallet) og del disse i små biter (disse kan også varmes litt i ovnen om man ønsker).

hakk en håndfull mandler og hasselnøtter i små biter.

Ta ut bananene av ovnen.

Fordel bananene i 4 skåler.

Legg over ca 1-2ss yoghurt i hver skål

dryss over nøtter, pærer og blåbær

Enjoy :)

.
#blogg #dessert #inspirasjon #kosthold #mat #inspirasjon #helse #vegan #vegetarianer #laktoovovegetarianer #veggislivet #bloggmag #matglede #matprat #trening #kos

Vegetarisk Hawaiiburger



Denne oppskriften gir ca 10 burgere og burgerne kan fint fryses.

Burgeren har kikerter som hovedingrediens.

Kikerter er rik på mange næringsstoffer, som bla. magnesium, jern og folat. De bidrar til stabilt blodsukker, er kolestrolsenkende og forebygger diabetes. Kikerter virker prebiotisk og er bra for en sunn tarmhelse. De er en viktig proteinkilde i vegetarisk mat og har 22gram protein pr.100gram. Kikerter gir god metthetsfølelse og kan brukes i mange retter.

Til 10 burgere trenger du :

2 bokser kikerter (ferdig til bruk)

3 egg

2 1/2 ts hvitløkskrydder

2.5 ss kikkoman soyasaus (den med grønn kork for mindre salt)

ca 1 dl havremel

1 liten boks med mais

Salat

Ananasringer

Barbequesaus

Burgerbrød

Avokado

Slik gjør du :

Ha først egg, kikerter og krydder i en blender og blend godt. Ha i 1/2 boks med mais og blend disse inn slik at de blir litt most sammen med resten.

Ha massen over i en bolle og bland inn soyasaus og havremel. Konsistensen skal være lett fast. Sett bollen i kjøleskap ca 20min.

Sett stekeovnen på 180grader

Ta ut bollen av kjøleskapet og legg klatter med deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Ca 10stk. Ha litt kaldt vann i et glass, ha en skje i vannet og trykk deretter klattene med deig ned med baksiden av skjeen, og form som en burger (ca 1-1.5cm tykk).



 

Ha stekeplaten med burgerne i ovnen og la stå ca 25 min. Kan burgerne snues uten å bli ødelagt etter 25minutter, er det rett konsistens. Snu burgerne og stek videre 10min.

Når burgerne stekes, varmer du en stekepanne med litt barbequesaus på middels varme og steker ananasringer i sausen.

Når burgerne er ferdig i ovnen er det bare å lage til med burgerbrød, salat, mais, ananasring og avokado.

Serveres gjerne med pommes frites eller stekte potetbåter.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #vegetarfamilie #kosthold #bloggmag #veggiser #vegetarlivet #mat #mamma

Jordbærgrøt



Hva med jordbærgrøt til frokost eller kanskje til kvelds?

Så enkelt, friskt og godt.

Dette bruker du til 1 person :

1dl havregryn

1-2dl havre eller mandelmelk (eller den melken du foretrekker selvfølgelig)

10 frosne jordbær

En liten håndfull usaltede pistasjnøtter

Søtning etter ønske

Slik gjør du :

Ta opp jordbærene fra fryseren og la de tine.

Ha havregryn og litt av melken i en kasserolle og kok opp. Spe på med melk slik at du får konsistensen du ønsker. Kok et par minutter.

Ha de tinte jordbærene i en blender og blend til det blir en flytende saus.

Ha havregryn på en tallerken, jordbærsaus oppå og litt pistasjnøtter på toppen. Ha over ønsket søtning, f.eks kokosblomstsukker, sukrin gold el.lign.

Et herlig måltid med gode byggeklosser som kroppen liker.

Velbekomme :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #frokost #grøt #kos #familie #havregrøt #bloggno #bloggmag #matglede #veggislivet #trening

 

Rask middag med prisoversikt



Denne middagen er et herlig og raskt alternativ i en travel hverdag.

Denne er laget både med og uten kjøtt, og oppgitt med priser på begge variantene. Kjøttvarianten kommer dyrest ut, så om du vil spare penger og redusere på kjøttinntaket, så lønner det seg å ha noen vegetariske retter i uken.

Denne retten er beregnet for 4 voksne personer (3 lakto-ovo-vegetarianere og 1 kjøttspiser).

Oppskriften la jeg ut for et par dager siden og du finner den her.

Pris totalt for 4 voksne personer før nuggets og kyllingfilet er :

8 pitabrød kr 31,33

1/2 isbergsalat kr 7,30

1/2 agurk kr 8,95

1/2 boks tzatsiki kr 13,95

2 pk kikerter (Eldorado ferdig til bruk) kr 11,80 (kikerter er rik på bla.folat,magnesium,jern, er  kolestrolsenkende og bidrar til stabilt blodsukker)

1 pk sorte bønner (ferdig til bruk) kr 17,30 (inneh. bioflavoner som er potente næringstoffer som kan beskytte mot kreft)

1 boks mais (her bruker vi Green giant som er et ganske dyrt alternativ, men bedre kvalitet) kr 9,03 pr.boks

Totalpris uten nuggets/kylling = 99,66 : 4 = kr 24,90 pr.pers

For vegetarianerne i familien (3stk) inkluderte vi 1/2pk vegetarnuggets til kr 25,-

Totalpris pr.person for oss ble da kr 33,20 pr.person

For kjøttspiseren inkluderte vi en kyllingfilet til kr 32,90. (kunne nok fått tak i rimeligere kylling, men det hadde de ikke i dag)

Totalpris for denne middagen ble da kr 57,80 pr.person

Så her kommer det kjøttfrie alternativet billigst ut som det også gjorde ved forrige prissammenligning/oppskrift. Den pastagryten finner du oppskrift på her,

Nei jeg vil ikke....



Har du noen gang opplevd at barna dine eller andre har sagt, nei det liker jeg ikke.. Selv om de kanskje ikke har prøvd. Noe av det samme skjer også med oss voksne når det kommer til endringer, råd og veiledning.. Ingen må komme her å fortelle meg hvordan jeg skal gjøre det eller hva jeg skal spise. Jeg har vært i de situasjonene selv, og vet hvor irriterende det kan oppleves når det føles som om andre "vil bestemme" over deg.

For mange av oss kommer likevel den dagen hvor vi prøver det vi i utgangspunktet ikke ville,  og innser at personen som sa vi måtte spise grønnsakene da vi var barn, hadde et poeng. Den personen ville gjerne bare at vi skulle få i oss viktige vitaminer, mineraler og kostfiber som kroppen trenger. Og i tillegg var det jo mange av oss som faktisk likte det vi i utgangspunktet ikke ville spise, og derfor fortsetter med det.

Sånn er det litt med meg og denne bloggen også :

- Jeg ønsker å inspirere  til å inkludere mer plantebasert mat i kostholdet

- Jeg ønsker å informere deg om gode lettvinte matretter som gir kroppen både næringstoffer og energi.

- Jeg ønsker å inspirere deg til å fylle riktig "bensin på tanken" uten at du skal føle dårlig samvittighet når du skeier ut.

- Jeg ønsker at du skal prøve en eller flere kjøttfrie dager i uken.

- Jeg ønsker å gi familier inspirasjon til enkle kombinasjonsretter både med og uten kjøtt.

Tenk om kroppen din hadde elsket det, tenk om du kommer til å oppleve at magen og tarmene fungerer bedre enn noen gang med litt mer plantebasert mat, og litt mindre kjøtt. Jeg ble selv vegetarianer ved en tilfeldighet, les gjerne innlegget her

Begynn gjerne i det små og prøv f.eks denne retten... Senere i dag kommer innlegg med priser, og litt info om næringsinnhold i denne middagen. 

Jeg vil komme med mange informasjonsinnlegg og mye inspirasjon fremover som jeg håper du vil like.

Takk for at du leste, og kom gjerne med innspill om det er noe du vil jeg skal skrive om.

Følg meg gjerne på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #matprat #bloggmag #bloggno #veggiser #veggislivet #mat #laktoovovegetarianer

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits