mai 2017

Jordbæris på 1-2-3



Enkel og velsmakende jordbæris som du lager på 1-2-3.

Du trenger:

2.5 dl halvtinte jordbær

2ss gresk yoghurt naturell + 8 dråper stevia vanilje (fåes kjøpt på helsekost)

Alternativ.. Bruk 2ss gresk yoghurt vanilje, eller for vegansk versjon Alpro vanilje

4ss Fun light saft red berry crush eller Zeroh strawberry NB!! UBLANDET

0,75 dl vann

Ha alt i en blender og bland godt.

Helles i isformer.

I fryseren noen timer og så har du en herlig hjemmelaget og forfriskende is.

Vil du ha oppskrift på andre isvarianter så finner du sukkerfri mango/bringebær variant HER og en annen god og sukkerfri rød variant HER

 

Hvorfor det? Del 5



Dette er del 5 av min Hvorfor det? serie. Du finner innledning til serien HER , del 1 HER , del 2 HER  ,del 3 HER og del 4 HER

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Det var ikke så altfor mye jeg kunne om grønnsakene den gang, og spørsmålet Hvorfor det? gikk ofte igjen ..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak, eller rettere sagt frukten er Tomat

Enten barna liker tomat eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne frukten når vi serverer dette.

Har barna dine smakt tomat? Likte de det?

Her er oppskrift på en enkel og god tomatsuppe

Når vi forteller barn om f.eks frukt er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

-Tomater har et høyt innhold av Vitamin A og Vitamin C

Quis spørsmål: Nevn to vitaminer tomaten har mye av.

- Tomaten inneholder antioksidanter. Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår.

Quis spørsmål: Hva gjør antioksidantene i kroppen vår?

-Tomater er veldig sunne, og enda sunnere når de blir varmet opp fordi den inneholder en antioksidant som heter Lykopen. Og den antioksidanten blir kraftigere når den varmes opp

Quis spørsmål : Hva heter antioksidanten i tomaten, som blir kraftigere når den varmes opp?

-Tomaten inneholder over 90% vann

Quis spørsmål: Hvor mye vann inneholder tomaten?

 
Tips til foreldre : Ha gjerne små mini/plommetomater med i matboksen til barna. Vil du ha et enkelt middagstips med tomater, prøv denne enkle pastaretten. Kan lett tilsettes kjøtt om man ønsker det.

Jeg kunne skrevet mer om tomater,  men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

 
Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 6juni , stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

 

Frokostblanding på 1-2-3



Mange av de ferdige frokostblandingene vi kjøper på butikken er dessverre masse sukker i. Disse blandingene gjør at blodsukkeret vårt stiger til himmels og faller like raskt igjen. Det er ikke bra for helsen vår. Jeg har informert om dette på facebook live sendingen i dag (30/5-2017) og i går (29/5-2017 om smoothier), så om du ikke følger vegetarfamilie på facebook, men synes det er interessant og vite/lære mer om dette(og masse annet som kommer etterhvert), så håper jeg du vil følge siden min. Direkte link til facebooksiden finner du HER

I dag deler jeg oppskrift på en frokostblanding som er bra for både kropp og hjerne, og som du lager på 1-2-3. 

Oppskriften er som følger:

3dl havregryn eller 4korn naturell

3ss gresskarkjerner

3ss sesamfrø

3ss knuste linfrø

3ss rosiner

3ss hakkede valnøtter

3ss hakkede hasselnøtter.

Bland godt sammen og ha over på et glass eller en boks med lokk.

Dette er en fin sammensetning av karbohydrater, protein og fett som holder blodsukkeret stabilt. I tillegg inneholder det vitaminer, mineraler og omega 3, i motsetning til f.eks cornflakes som dessverre ikke er hverken mettende eller næringsrikt.

Server frokostblandingen sammen med f.eks gresk eller tyrkisk yoghurt, melk (gjerne havre eller mandelmelk) eller strø det over en fruktsalat. 

Litt frukt og bær på toppen, så har du en frokost som kroppen blir glad av.

Ønsker du mer søtning så kan du evt. ha over litt honning, kokosblomstsukker, sukring gold el.lign. 

ENJOY :)

 

 

 

Rosa Frokost

Raskt, sunt og mettende og ROSA frokostalternativ.

Her har jeg brukt cottagecheese, tyrkisk yoghurt, ferske bringebær, hakkede mandler og kanel.

Ønsker du å bruke søtning, så ha f.eks over en liten dæsj med akasiehonning eller litt kokosblomstsukker :)

Bland cottage cheese og tyrkisk yoghurt med noen friske bringebær slik at det blir rosa og lekkert.

Ha over hakkede mandler, bringebær og kanel.

ENJOY :)

 

Grillet banan med is og marshmallows

Følg meg gjerne på FACEBOOK for oppskrifter og tips

 

Jeg er opptatt av et sunt og næringsrikt kosthold i hverdagen, men det er klart jeg skeier ut i blant. 

Da serverer jeg gjerne grillet banan med is.

Til 4 personer:

4 bananer

50gr (en halv plate) 70% sjokolade

Marshmallows

Vanlijeis

Aluminiumsfolie

Slik gjør du :

Skjær bananene litt på langs gjennom skallet og fyll i med litt marshmallows og oppkuttet sjokolade.

Pakk inn i aluminiumsfolie

Legges på grillen ( middels varme) ca 5-10 min

Taes av grillen og ut av aluminumsfolien når bananen er blitt varm og myk. Ta av skallet (slipper lett om bananen er ferdig).

Serveres med vaniljeis.

Mmmmmm dette er bare helt himmelsk godt :)

Håper du vil prøve :)

 

Ukemeny 22/2017

Her kommer forslag til neste ukes meny. Dette er enkle og lettlagde retter, men som likevel gir næring til kroppen. Rettene er laget slik at de enkelt kan tilsettes kjøtt eller kylling de dagene man ønsker det.

I tillegg har jeg lagt ved oppskrift på saftis med mango og bringebærsmak og smoothie med blåbær.

Følg meg gjerne på FACEBOOK, der har jeg også livesendinger, og annet som ikke er på bloggen. Er helt ny på livesendinger så litt tabber og slikt skjer når man er live, men det får jeg bare ta med :). Jeg velger å dele de uansett, for det er det som er ekte og live, og så blir nok sendingene bedre og bedre etterhvert. Link til gårsdagens sending hvor jeg lager is finner du HER

Over til ukesmenyen, her er ukens middagsforslag :

Mandag : Lapskaus

Tirsdag : Potetomelett


 

Onsdag : Fargerik Salat

Torsdag: Blomkålsuppe

Fredag : Hawaiiburger

Lørdag : Tacosalat

Søndag: Pannekaker med grønnsaksfyll

Ukens søte : Mango og Bringebæris


Ukens drikke : Smoothie med blåbær


 

Mango og Bringebæris uten sukker



OMG disse er gode :)

Så enkelt, så godt og helt uten sukker.

Vil du lage?

Det du trenger er :

Isformer

Rosa del:

2.5 dl bringebær (halvtinte)

2ss gresk yoghurt (naturell yoghurt eller Alpro naturell yoghurt (vegansk) kan også brukes, men mønsteret blir best med litt tykkere yoghurt som f.eks gresk eller tyrkisk naturell yoghurt). Evt. kan du fryse den gule delen først og så ha i den rosa delen. Da blir mønsteret kjempefint :)

0.75 dl vann

3.5 ss  Zeroh saft bringebær

Gul del:

2.5 dl mango (halvtinte)

2 ss gresk yoghurt (eller annen naturell yoghurt variant)

0.75dl vann

4 ss Zeroh saft pineapple

Slik gjør du :

Bruk blender og ha i alle ingrediensene til den gule delen først. Blend godt og ha over i isformene.

Skyll blenderen og ha i alle ingrediensene til den rosa delen. Blend godt og ha over i isformene.

Sett i fryseren til de er stivnet.

Enjoy :)

#is #vegetarfamilie #blogg #sommer

 

Tacosalat

Sunnere alternativ til tacosalat. Så enkelt å få i seg litt mer næring i et måltid. Quinoa er full av næring og er veldig proteinrikt. Enkel middag som smaker godt, det liker jeg :)

Til 4 personer :

1 dl quinoa (liker best den fra Helios, finnes bla. på kiwi)

2 stk bokser mais

1 stk isbergsalat

3 esker røde linser (ferdig til bruk)

3 esker sorte bønner(ferdig til bruk) (vil du ha retten rimeligere bruk billigere bønner f.eks kidneybønner)

(evt.kjøttdeig til kjøttspisere)

1stk agurk

1 stk paprika

1stk rødløk

2 stk avocado

2 ps tacokrydder (evt. lag krydderet selv)

Ønsket mengde rømme (f.eks oatly i mat fraiche om du vil ha den vegansk)

Ønsket mengde revet ost (droppes om du skal ha retten vegansk)

Ønsket mengde tacosaus

Ønsket mengde tacochips

Salt, pepper og noen dråper saft fra en lime eller sitron

Slik gjør du:

Kok quinoa etter anvisning på pakken (husk å skylle quinoaen i varmt vann først).

Varm opp linser og bønner i en kasserolle, sammen med tacokrydder og vann. Koke ca 5 min.

Er det kjøttspisere i familien så stekes kjøttdeigen i en stekepanne, og så har du i tacokrydder og vann og koker i ca 5min.

Lag salat av isbergsalat, mais,agurk, paprika og rødløk.

Del avokadoene, ta ut steinene og mos avokadokjøttet. Ha over litt salt, pepper og limesaft.

Når quionaen er ferdig kokt, tar du den blandede salaten på serveringsfat, ha over quinoa og linse/bønneblandingen (evt. kjøtt til kjøttspisere), bland alt og ha så over litt avokadomos, rømme, revet ost og tacochips.

ENJOY :)

#salat #taco #vegetarfamilie #middag #veggislivet #matglede
 

Potetomelett



Easy peasy, billig og god omelett, til lunsj, middag eller matpakke.

Du trenger :

Egg

Vann, melk eller fløte

Ferdig kokte poteter (gjerne noen du evt. har igjen fra middag dagen før)

Frosne erter

Mais

Revet gulerot

Krydder

Smør til steking

Slik gjør du :

Varm opp en stekepanne på middels varme sammen med litt smør.

Knekk egg i en bolle og visp godt sammen.

Ha oppi vann, melk eller fløte. Samme antall ss som du har egg (dvs. f.eks 3 egg og  3ss vann, melk eller fløte)

Visp godt.

Ha i potetbiter, frosne erter, mais, revet gulerot og litt krydder i bollen.

Bland godt og hell over i stekepannen.

Stekes til den er stivnet på toppen. nb! ikke ha for sterk varme, da blir den svidd på undersiden før den er ferdig.

Denne omeletten kan serveres som den er, på en brødskive, haes med i matboksen eller som en lett middag sammen med f.eks en god fargerik salat.

Da får du et komplett måltid full av næring, vitaminer og mineraler.

Det trenger ikke være komplisert for å smake godt :)

#blogg #middag #omelett #vegetarfamilie #matglede #veggislivet

 

 

 

Salat med blåskimmelost


Liker du blåskimmelost? Dette er en salat med herlige farger og gode smaker. Vel og merke om du liker blåskimmelost. Jeg har ikke skrevet mengde i denne oppskriften, så her er det bare å bruke den mengden du ønsker selv.

Ingrediensene og fremgangsmåten jeg bruker er :

Søtpotet

Kikerter (ferdig til bruk, jeg bruker Eldorado sine fra Kiwi)

Mais

Asparges

Blåskimmelost (jeg bruker den rimelige Castello Creamy blue)

Salt

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200gr

Skrell søtpoteten og del den i små biter. Ha over på bakepapirkledd stekeplate. Ha over litt salt og sett i ovnen til de er møre. +/- 20min.

Lag til resten av salaten utenom aspargesen, dvs. ha mais, kikerter(skylles i kaldt vann først) samt biter av blåskimmelost i en salatbolle.

Kok opp vann til asparges sammen med litt salt. Skrell asparges med en grønnsaksskreller og "knekk"av og kast nederste delen av aspargesen. Ha oppi kasserollen med kokende vann ca 3min (dette gjøres rett før maten skal spises)

Når aspargesen er ferdig kokt, kjøles den ned under kaldt vann, deles i små biter og haes over i salaten.

Ha over de ferdigstekte søtpotetbitene og salaten er klar.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #godtno #bloggno

 

 

Hvorfor det? Del 4



Dette er del 4 av min Hvorfor det? serie. Du finner innledning til serien HER , del 1 HER , del 2 HER  og del 3 HER

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Det var ikke så altfor mye jeg kunne om grønnsakene den gang, og spørsmålet Hvorfor det? gikk ofte igjen ..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak, eller rettere sagt frukten er Avokado

Enten barna liker avokado eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne frukten når vi serverer dette.

Har barna dine smakt avokado? Likte de det? Om de liker det er jo det helt topp, for avokado er supersunt. Om de ikke liker avocado kan du lage en smoothie og ha avokado i, f.eks denne. Da gir du barna et flott måltid med god næring for kroppen.

Flere oppskrifter med avokado kommer nederst i innlegget.

Når vi forteller barn om f.eks frukt er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

-Avokado er et tre som kan bli 20meter høyt med spiselig frukt på. .

Quis spørsmål: Hvor høyt kan et avokadotre bli?

-Avokado inneholder Vitamin A, B, C og E. Vitaminer er helt nødvendig for kroppen vår 

Quis spørsmål : Avokado inneholder flere vitaminer, kan du noen av de?

-Avokado har 60% mer kalium enn bananer .Kalium er viktig for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt.

Quis spørsmål: Hva inneholder avokado som er viktig for nyrene og musklene våre?

-Når du spiser 2ss avokado får kroppen din ca 20 vitaminer og mineraler 

Quis spørsmål: Hvor mange vitaminer og mineraler får du når du spiser 2 ss avokado?

Tips til foreldre : Server gjerne avokado i tomatsuppe, oppskrift HER  eller avokado og egg på brødskiven.

Jeg kunne skrevet mer om avokado,  men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

 
Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 30 mai, stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

Smoothie med blåbær og avokado



Prøvd smoothie med avokado før?

Det er veldig godt. I tillegg svært næringsrikt og mettende.

Et raskt måltid som gir god energi og holder deg passelig mett og lett i kroppen :)

Det du trenger til 3 glass er :

2 godt modne bananer

1 avokado

2dl melk (jeg bruker havre eller mandelmelk i denne)

4dl frosne blåbær

1 scoop vaniljeprotein (om ikke du har/eller vil bruke proteinpulver, kan du bruke vaniljeyoghurt isteden og bare tilpasse mengden). (Er du veganer, kan du  bruke Plantforce proteinpulver eller Alpro yoghurt med vanilje)

Slik gjør du :

Ha melken nederst i blenderen, ha over skrelt banan og avokado samt de andre ingrediensene. Blend og nyt.

Synes du smoothien er litt for tykk så spe med litt mer melk.

Så enkelt og så godt.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

 

 

Agurksalat

Ikke så delikat bilde, men veldig godt :)

Du trenger :

1 agurk

Noen skjeer med grønn pesto

En håndfull valnøtter

Slik gjør du:

Vask og skrell av det grønne på agurken.

Del agurken i lange tynne flak med en ostehøvel eller grønnsaksskreller

Legg agurken med litt tørkepapir over og under, og klem slik at du får ut litt av vannet.

Ha agurken over i en skål og tilsett hakkede valnøtter.

Bland godt og tilsett litt pesto.

Bland alt sammen og så er det klart for servering.

Enkel og god salat som passer sammen med f.eks ris til både vegetariske retter som nuggets (coop) eller evt. kylling for kjøttspisere.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie

 

Enkle grep til mer energi



 

                                                                                                              Inneholder reklame for egen virksomhet

Mange spør meg hvorfor jeg har så mye energi.

De som kjenner meg godt vet at det ikke alltid har vært slik.

Jeg har de siste årene fått tilbake helsen min, energien min og overskuddet mitt, og hvordan det er blitt slik, må jeg bare dele med deg..

Kroppen jobber med meg, og ikke lenger mot meg. Og dette kommer ikke av dyre konsepter som må kjøpes. Nei dette er vanlig mat, og jeg vil så gjerne at du skal få samme opplevelsen som meg;

En kropp som har masse energi og overskudd

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og gjennom utdannelsen fikk jeg ennå mer kunnskap om helse og kosthold. 

Og nå er jeg så giret at jeg bare informere dette videre. Både gjennom bloggen min, og gjennom mine egne konsept.

Vi har bare en kropp, og den må vi ta vare på om den skal fungere best mulig. Kosthold kan ha mye større betydning for helsen vår enn vi kanskje er klar over.

Jeg holder nå på å utarbeide konseptet "Ja til mer energi og overskudd".

* Konseptet passer for alle enten man er kjøttspiser eller vegetarianer.

* Du vil få oppskriftshefte, tips og informasjon.

* I tillegg får du en personlig tilpasset tilbakemelding utifra hva du liker, allergier etc.

* Du får tilgang til min lukkede facebook gruppe, hvor der vil bli lagt ut masse inspirasjon, informasjon samt oppskrifter kun for de som er medlem i gruppen.

Synes du dette høres interessant ut?

Send meg gjerne en uforpliktende mail på vegetarfamilie@outlook.com, så hører du fra meg :)

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

Ukemeny på budsjett 21/2017

 



Her kommer forslag til neste ukes rimelige middager. Håper du finner noe du kan like. Jeg vil komme med mange rimelige middagsretter fremover, så følg med :). Vil du følge siden min på facebook så finner du linken HER. På forhånd tusen takk :)

Jeg har også lagt ut en annen ukemeny i dag, men der koster middagen litt mer. Du finner den HER om du vil se alternativene.

Mandag: Blomkålsuppe Oppskrift HER

Tirsdag:  Vegetarpizza på 1-2-3 Oppskrift HER 

Onsdag: Lapskaus Oppskrift HER 

Torsdag: Byggrynsgrøt Oppskrift HER 

Fredag: Pastagryte Oppskrift HER 

Lørdag: Pizzabaguette Oppskrift HER 

Søndag: Pannekaker med grønnsaksfyll Oppskrift HER 



Ukens søte : Sukkerfri is på 1-2-3 Oppskrift HER 



.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

 

 

 

 

Ukemeny 21/2017



Da var søndagen her igjen og snart ny uke. Denne ukes oppskrifter inneholder 3 salater med masse god næring for kroppen.

Tips når det gjelder avokado. Kjøp de litt lite moden om du ikke skal bruke de før om noen dager. Legg de i en papirpose sammen med et eple. Da modnes avokadoen raskere. Så istedenfor å risikere overmoden avokado når den skal brukes, så pleier jeg å kjøpe hardere avokadoer og bruker papirposetrikset. Da blir de akkurat passe moden når de skal brukes :). Prøv dette selv, følg med og gjør deg kjent med hvor lang tid prosessen tar, så kan du tilpasse avokadoene til den dagen du skal bruke de. Jeg kjøper ofte billige avokadoer (first price), og da er de ofte ikke spisemodne, men ganske harde.. Da er dette trikset supert :)

Her kommer ukens midddagsforslag, håper du finner inspirasjon til dine middager kommende uken.

Mandag: Fetaostsalat Oppskrift HER

Tirsdag: Enkel Pastagryte Oppskrift HER

Onsdag: Mangosalat Oppskrift HER

Torsdag: Halloumisalat Oppskrift HER

Fredag: Pizzabaguette oppskrift HER

Lørdag :  Veggisburger Oppskrift HER

Søndag: Squashgryte Oppskrift HER

Ukens søte : Sitron og mangois Oppskrift HER



 

 

 

 

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie #mytaste #bloggno #mat #middag #ukemeny #helse #trening

Enkel men næringsrik salat



Jeg er glad i enkle oppskrifter, som selv om de er enkle tilfører kroppen næring.

Og denne salaten spiser jeg gjerne til middag. Jeg elsker mat som føles lett i magen.

Laget på 1-2-3 med både vitaminer, mineraler, karbohydrater, proteiner og sunt fett... Nam sier jeg bare..

Til 1 person bruker jeg :

1 stor moden avokado

10 små plomme eller cherrytomater

1/2 eske kikerter (jeg bruker Eldorado sine som jeg kjøper på Kiwi)

1/2 rødløk

1/2 agurk

Fetaost (mengde etter eget ønske). Som oftest bruker jeg fetaost i blokk og ikke den som ligger i olje, da den er sunnere)

Vil du ha dressing, ta evt. Litt olivenolje med litt salt/pepper og sitronsaft :)Bland alt og nyt.

Så enkelt og veldig godt :)

#salat #vegetarfamilie #blogg #matglede #middag #veggislivet

 

 

 

Veggisburger



Dette er en ny variant av vegetarburger og til 5 store burgere trenger du:

1 1/2 pk kikerter (jeg bruker eldorado sine fra Kiwi)

1 gulrot (finraspet)

1dl erter, her kan du gjerne bruke frosne, men tin dem først.

1dl mais

1dl finhakket rød paprika

2egg

ca 2ss mel

2 1/2 ts Urtekrydder (jeg brukte Santa Maria`s urtegård)

2 ts hvitløkskrydder

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 180grader

Ha egg, krydder og kikerter i en blender.

Bland godt sammen.

Ha i ca halvparten av ertene, paprika og mais og bland godt med resten.

Ha innholdet i blenderen over i en egnet bolle.

Rør inn finraspet gulrot, samt resten av ertene, paprikaen og mais.

Spe med mel til du har en litt fast masse.

Fordel 5 klatter på en bakepapirkledd stekeplate og trykk dem litt flate og runde som en burger. (se bilde)

Sett inn i stekeovnen ca 25min. Burgerne skal være lett å snu ellers må de stå litt til.

Snu burgerne og stek videre i ca 15minutter.

Serveres i burgerbrød med ønsket tilbehør. Jeg hadde salat, ketchup,sennep og løk.

Andre burgeroppskrifter finner du HER og HER

ENJOY :)



 

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie

 

 

 

Mango og Sitronyoghurt



Det er så enkelt å lage sin egen yoghurt. Her vet du akkurat hva yoghurten inneholder og du kan velge om du vil bruke sukker eller f.eks sukrin+. Jeg foretrekker å bruke sukrin +, det skader ikke tennene og er bedre for blodsukkeret vårt.

Til 2 personer trenger du :

5 store ss gresk naturell yoghurt (vil du ha yoghurten vegansk kan du bruke alpro naturell yoghurt)

2dl frossen mango

Saften fra 1/2 sitron

* 1 til 1 1/2 ts sukrin + (smak til).

Slik gjør du:

Ta opp mango fra fryseren og la de tine.

Ha gresk yoghurt i en bolle og skvis inn saften fra en halv sitron og sukrin+. Bland godt og smak til.

Fordel i 2 serveringsskåler.

Ha mangoen i en blender og lag til en mos.

Hell dette over yoghurtblandingen.

Strø litt sukrin+ over om du vil ha litt søtere smak.

Pynt med evt. litt nøtter og bær.

Bland sammen og nyt.

En herlig og frisk yoghurt med en fin balanse av karbohydrater, protein og sunne fettsyrer(om du har i nøtter el. mandler)

Håper det smaker.

*Sukrin+ fåes kjøpt på helsekostbutikker. Kan fint brukes som vanlig sukker men er dobbelt så søtt. Så står der 2ts sukrin+ tilsvarer dette 4ts vanlig sukker.

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie

Mangosalat



Dette er en enkel og smakfull rett, full av gode næringsstoffer kroppen blir glad av :)

Til 2 personer trenger du:

10-15 Kikertkaker (små) Oppskrift HER,  eller evt. vegetarnuggets fra Coop. Lager du små kikertkaker trenger du litt mindre steketid enn i originaloppskirften. Ellers kan du lage de store, og bare dele dem i småbiter. 

Smør til steking

2ts karri

1 beger cherrytomater

1pk ruccolasalat

1pk babyspinat 

1 avokado

ca 150-200gr  fetaost

1dl quinoa + 2dl vann

1 moden mango evt. ønsket mengde frossen mango som du tiner (bla. kiwi og meny har slike poser med frossen mango)

usaltede cashewnøtter (mengde etter eget ønske)

Mills sin mango & chilidressing (Finnes på de fleste dagligvarebutikker)

Slik gjør du:

Kok quinoa etter anvisning på pakken. NB! Husk å skylle quinoaen i varmt vann før koking.

Varm opp de små kikertkakene sammen med litt smør og karripulver. Bruker du nuggets fra coop steker du disse etter anvisning på pakken i smør og karri

Ha ruccola, tomat, fetaost og oppdelt mango i en salatbolle. Bruker du frossen mango, må denne tines først.

Del en avokado, ta ut steinen og del den i små biter. Ha den over i salatbollen.

Ha over små kikertkaker og quinoa.

Bland godt og ha cashewnøttene i til slutt.

Server og ha over ønsket mengde mango/chilidressing

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag #salat #mango #kos #familie #mamma #bloggmag #side2 #side2blogg #side2bloggerne #helse #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie

Pizzabaguette (rask og rimelig middag)



Tidsklemme pizza. Lages i en fei og smaker godt :)

Til 2 personer :

1 stor fersk baguette eller evt. 2 vakumpakkede baguetter (gjerne grove)

1 glass pizzasaus

1 liten boks mais

1 eske kikerter (ferdig til bruk)

Revet ost

Oregano

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Del baguettene  slik at du har 4 halvdeler

Smør på pizzasaus, mais, kikerter (skyll i kaldt vann først) og topp med revet ost. Strø over litt oregano

Inn i ovnen ca 10 min eller når osten er smeltet.

Ferdig :)

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #pizza #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon #oppskrift #mat #helse #matprat #mytaste #vegetarfamilie

Hvorfor det? Del 3



Dette er del 3 av min Hvorfor det? serie. Du finner innledning til serien HER , del 1 HER og del 2 HER .

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Det var ikke så altfor mye jeg kunne om grønnsakene, og spørsmålet Hvorfor det? gikk ofte igjen ..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak er BLOMKÅL

Enten barna liker blomkål eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne grønnsaken når vi serverer dette.

Om ikke barna liker kokte/dampet blomkål, prøv blomkål som suppe (oppskrift HER) eller evt. lag blomkålpure. Du kan også la blomkålen være en "hemmelig" ingrediens i Taco, oppskrift HER. Eller du kan koke den helt myk, og mose i f.eks spagettisaus, lasagnesaus eller pizzasausen. Da får du automatisk mer grønnsaker i en middagsrett, uten av barna nødvendigvis vet det.

Når vi forteller barn om f.eks grønnsaker er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

-Navnet blomkål betyr blomstrende kål. . Quis spørsmål: Hva betyr ordet blomkål?

-Blomkål inneholder Cvitamin og Bvitaminet Folat,. Quis spørsmål : Blomkål inneholder flere vitaminer, kan du noen av de?

-Blomkål inneholder magnesium som er viktig for bla. hjertet vårt og musklene våre . Quis spørsmål: Hva inneholder blomkål som er viktig for hjertet og musklene våre?

-Blomkål inneholder mye kostfiber som gjør at magen vår fungerer bra. Quis spørsmål: Hva inneholder blomkål som hjelper til at magen vår har det bra? (her tenker jeg at foreldre selv kan velge hvor mye man vil fortelle rundt det at magen har det bra , tarmer, fordøyelse etc.)

Tips til foreldre : Server gjerne gratinert blomkål. Damp små blomkålbuketter noen minutter til de er litt møre. Ha over litt hvit saus, og litt revet ost. Inn i stekeovnen (180gr) til osten er smeltet.

Jeg kunne skrevet mer om blomkål, men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

 
Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 23 mai, stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon

Hjemmelaget italiensk salat på 1-2-3



Super enkelt pålegg som smaker ferskt og godt.

Det du trenger er:

2 dl Råkost (enten ferdig kjøpt i pose eller en blanding av revet gulrot, purre eller vårløk samt revet kål)

Ca 1 dl majones (her tilpasser du den mengde du ønsker selv)

Salt og pepper 

Slik gjør du: 

Hakk råkosten i veldig små biter. Bland inn majones og smak til med salt og pepper.

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Håper det smaker :)

 

#mat #oppskrift #salat #pålegg #kos #familie #matprat #matglede #vegetarfamilie #vegetar #laktoovovegetarianer #bloggmag #helse #veggis #veggispreik #vegetarianer #bloggmag #side2 #side2bloggerne #bloggno

 

 

 

 

Taco med ekstra grønnsaker



Enkel og god hverdagstaco med ekstra grønnsaker. Her kan man gjerne bruke kjøtt istedenfor, eller evt. sammen med linser og bønner om man ønsker det. Vi er en kombinasjonsfamilie, så her har vi noen ganger vegetarisk taco til alle sammen og noen ganger har jeg også litt karbonadedeig i tacoen til kjøttspiseren i familien.

Til 4 personer (voksne):

2 stk små avokado

4 stk spisspaprika

2pk røde linser

1pk kikerter

2pk kidneybønner

1/2stk  blomkål

1stk rødløk

1 liten boks mais

Smør til steking

1/2stk lime

Små tomater

Agurk

Tacokrydder

Tacochips

Tacosaus

Jalapenos (kan sløyfes)

Lettrømme

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Ha rist i en kasserolle, vann opp til risten og ha små blomkålbuketter oppi. Damp blomkålene godt møre

Ha litt smør i en høy stekepanne.

Skjær opp løk i småbiter og ha dette i stekepannen. Stekes på middels varme.

Skyll linser, kikerter og kidneybønner i kaldt vann. Ha disse over i stekepannen og stek i noen minutter sammen med løken.

Ha over tacokrydder og vann, eller bland krydderet selv og ha dette over blandingen.

Ha så i de møre blomkålbitene. La alt syde i noen minutter.

Vask og del spisspaprikaene i 4. Ta ut frø og legg delene flatt på en bakepapirkledd stekeplate.

Fyll paprikaflakene med linseblandingen. Ha over mais og sett de inn i ovnen ca 10-15minutter.

Lag til serveringstallerkene med oppskåret agurk, tomater, tacochips, lime og oppskjært avokado. Litt salt og pepper over avokadobitene.

Ta paprikaflakene ut av ovnen og på serveringstallerkenen. Server med jalapenos, tacosaus og rømme. ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold  #vegetar #laktoovovegetarianer #kos #familie #taco #vegetartaco #mat #oppskrift #matglede #matprat #veggis #veggislivet #bloggmag #side2 #side2mat #side2bloggerne #nettavisen #mytaste #vegetarfamilie #helse

Lettlaget Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger ( grønnsaksbuljong)

2dl melk.

3ss mel

0.5dl matlagingsfløte eller kremfløte

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

Sukkerfritt Blåbærbrød perfekt til 17mai



Dette brødet er veldig godt og oppskriften er uten tilsatt sukker. Ønsker du sukker istedenfor sukrin gold i oppskriften, så er det bare å bytte. Men jeg vil ha et sukkerfritt alternativ, det er mer skånsomt mot både blodsukkeret og tennene.

Oppskriften er enkel og smaken er veldig god. Det du trenger til 1 brød er  :

Deig:

450gr mel (jeg brukte økologisk siktet speltmel, men her kan du fint bruke hvetemel om du ønsker det)

2.5dl melk (jeg brukte havremelk, men her kan du bruke den melken du vil)

70gram smør

3ts tørrgjær

ca 0.6dl sukrin gold (fåes kjøpt i de fleste dagligvarebutikker)

1 lite egg til pensling

Fyll : 5 ss sukkerfritt blåbærsyltetøy

Slik gjør du :

Smelt smør, ha det i kjøkkenmaskinen og ha så melken i. Deretter tar du resten av ingrediensene til deigen (unntatt egget) i kjøkkenmaskinen. Elt på medium til lav styrke 10minutter. Ha deretter plastfolie over bakebollen  og hev på et lunt sted 1 time.

Ha mel på bordet, kjevl deigen til en leiv på ca str. 54cm lengde og 44cm bredde.

Smør blåbærsyltetøy jevnt over og rull sammen som om du skulle lage skillingsboller. Brett så den ene delen av deigen over den andre. Ha deigen i en smurt eller bakepapirkledd brødform . Form brødet litt forsiktig til i formen slik at den blir mest mulig jevn. Jeg fikk en liten rand oppe, men det gjør ingenting, det ble veldig fint inni :)

Etterheves 30min

Stekeovnen på 200grader.

Pensle  med sammenpisket egg, og stek brødet i 45min. (om brødet blir veldig mørkt oppå når det stekes , legg så et bakepapir over brødet resten av steketiden)

Avkjøl på rist.

Serveres med f.eks brunost eller hvitost,og evt. litt mer syltetøy.

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon #17mai #brød #blåbær #blåbærbrød #kos #17maifeiring

 

 

 

 

Ukemeny 20/2017



Her kommer forslag til Ukemeny for 17mai uken. Her er det rømmegrøt, eggerøre og annet godt pålegg som står på menyen på 17mai, så på 17mai har jeg satt opp en av våre småretter på nasjonaldagen. Håper dere finner noe til inspirasjon her for kommende uke. Ønsker dere en flott 17mai og en god uke. Jeg lager enkel mat som alle kan lage. Likevel er jeg opptatt av at maten skal gi næring til kroppen. Så i mine oppskrifter får du både næring og kjapp mat. Jeg vil komme med mange oppskrifter fremover, så om du vil følge meg på facebook så kan du gjøre det HER.

Så og si alle ingredienser jeg bruker finnes på dagligvarebutikker. Oppskriftene er vegetariske eller veganske, men lett og tilsette kjøtt eller kylling. Vi er en kombinasjonsfamilie hvor 3 er vegetarianere og 1er kjøttspiser.

Fredag og lørdag kommende uke er tacovarianter. Her er tenkt at man ofte har igjen både tacosaus, chips og rømme etter et tacomåltid, da er det supert med en annen tacovariant dagen etter. Vil du prøve noen av ukens forslag, så finner du oppskriftene for ukedagene her :

MANDAG: Rask og rimelig tomatsuppe Oppskrift HER


 

TIRSDAG: Aspargessalat Oppskrift HER

ONSDAG: Brie og Valnøttsalat Oppskrift HER


 

TORSDAG: Pitabrød med nuggets Oppskrift HER


 

FREDAG: Hverdagstaco Oppskrift HER

LØRDAG: Tacopizza Oppskrift HER



SØNDAG: Stekte grønnsaker med ris. Oppskrift HER



Ukens søte : Easy peasy jordbæryoghurt Oppskrift HER

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #pizza #veggis #veggislivet #matglede #matprat #bloggno #bloggmag #side2 #side2bloggerne #mytaste #godtno

 

Enkel TacoPizza



Smakfull og enkel vegetarisk tacopizza på menyen i dag.

Denne kan lett tilsettes kjøtt om man ikke er vegetarianer :)

Til 1 stor langpanne :

Deig:

600gr hvetemel eller økologisk siktet speltmel

4dl vann

1ts salt

2ts tørrgjær

Bland alle ingrediensene godt, og hev deigen under plast i ca 1 time.

Kjevle så ut deigen og ha over på en bakepapirkledd langpanne.

Fyll:

2pk kikerter (ferdig til bruk)

2pk sorte bønner (ferdig til bruk)

1 1/2 pose Tacokrydder eller evt. lag selv.

1 liten pose nachochips

1/2 glass jalapenos (her avhenger mengde av hvor sterk du vil ha pizzaen). Jalapenos kan sløyfes om du ikke ønsker det.

1 liten boks mais

Ønsket mengde revet ost

Tilbehør : Rømme og tacosaus

Slik gjør du: Ha kikerter og bønner i et dørslag og skyll godt med kaldt vann. Ha over i en kasserolle. Ha i tacokrydder og vann og småkokes i 5-10min.

Er det mye saus igjen etter koking, siles dette litt av før du fordeler bønne/kikertblandingen over pizzadeigen.

Ha over jalapenos, mais og noen knuste nachochips. Revet ost på toppen.

Stekes på 225gr ca 10-15min

Når det er et par minutter igjen av steketiden har du litt knuste tacochips på toppen av pizzaen. Stek de siste minuttene.

Serveres med rømme og tacosaus og gjerne litt ruccolasalat på toppen.

ENJOY :)



 

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #pizza #veggis #veggislivet #matglede #matprat #bloggno #bloggmag #side2 #side2bloggerne #mytaste #godtno

 

 

 

 

Dagens quote og snart 17mai



Nå nærmer det seg for alvor 17mai, og stadig flere røde/hvite og blå kreasjoner dukker opp på bilder og i blogger. Noen enklere enn andre, og dagens enkle rød/hvite og blå kombinasjon fra meg er : Gresk eller tyrkisk naturell yoghurt, blåbær, jordbær, litt valnøtter og noen dråper med akasiehonning. Og så en dæsj kanel på toppen. Fin start på dagen :).

Ellers er jeg jo veldig glad i ordtak, og deler med jevne mellomrom noen jeg synes er fine.

Dagens quote : Don`t be ashamed of your story. It just might inspire someone.

Og med det ønsker jeg dere alle en fin helg. Her blir det full rulle med sølvbryllupsfeiring på søndag, og besøk hos venninne på lørdag. Gleder meg til en travel og koselig helg.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #17mai #tips #frokosttips #frokost #bloggmag #matglede #matprat #bloggno #side2 #side2bloggerne #nettavisen #mytaste #familie #mamma


 

 

Vil du ha mer energi? Ny serie



Der finnes så mange råd, tips, måltidserstattere, energidrikker, pulver og kurer på markedet...

Hva vil kunne bidra til mer energi og overskudd?

Hvem vet hva som vil fungere for deg og din kropp?

Egentlig vil jeg si at det er bare du. Det er du som kommer til å merke forandringene, og om dette er noe for deg.

Jeg er tilhenger av å få energi og overskudd gjennom sunn og næringsrik mat, og holder på å lage en serie som heter "Energi og overskudd- ja takk".

Enten man er kjøttspiser eller vegetarianer, så er det å spise næringsrik mat med på å gi en fin balanse av vitaminer, mineraler og annet godt for kroppen. Så kan man heller spise litt mindre sunt og næringsrikt av og til. 

Jeg tror også det å ha en plan vil gjøre det enklere å ta gode valg. Jeg antar at jeg spiser ca 80% sunt og næringsrikt og 20% mindre sunt og næringsrik mat. Det er en balanse som fungerer veldig bra.

Jeg teller ikke kalorier, men holder fokus på det jeg vil ha mer av, nemlig energi og overskudd. Og det har jeg virkelig fått med dette kostholdet.. Energien er bedre enn noen gang, og jeg er i bedre humør. 

Det er grunnen til at jeg vil lage denne serien. Kanskje min enkle metode også kan gi deg mer energi og overskudd? 

Synes du dette høres interessant ut?

Serien " Energi og Overskudd, ja takk" vil inneholde informasjon og enkle oppskrifter. 

Første innlegg kommer neste uke (i uke 20).

Følg meg gjerne på facebook HER og instagram HER, så går du ikke glipp av noen innlegg.

Tusen takk for at du leste :)

 

.
#blogg #inspirasjon ##hekse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #side2bloggerne #veggispreik #veggislivet #vegan #matglede #energi #overskudd 

 

Råkosteggerøre



Enkelt og næringsrikt måltid. Gjerne som en middag på en travel dag.?

Til 2 personer trenger du :

6 egg

1 pose råkost (ferdig fra butikk)

4 dl grønne erter (frosne)

Smør til steking (gjerne Berit Nordstrands rapskokos)

Salt og pepper

 

Slik gjør du :

Ha smør i en stekepanne og sett platen på middels varme.

Stek råkostsalaten (gulerøtter,kål og purre) i smøret til det blir mykt og  "faller" litt sammen. Sett tilside

Knekk eggene i en bolle og visp godt sammen. Ha i litt salt og pepper.

Ha evt. litt mer smør i stekepannen og ha i eggene.Hell de frosne ertene over . 

Rør i egg/erteblandingen slik at det blir som en eggerøre.

Når eggerøren er nesten ferdig har du i råkosten og blander dette godt inn.

Server :)

Et balansert måltid med både fett, proteiner og karbohydrater. Det bidrar til å holde blodsukkeret mest mulig stabilt.

Dette er deilig energimat, som gir næring til kroppen.

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst på forsiden av bloggen min :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #laktoovovegetarianer #matglede #ovovegetarianer #matprat #veggis #veggislivet #mamma #eatlessmeat #næringsrikmat #mytasteno #side2 #side2bloggerne

 

Mango og Appelsinsmoothie

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en herlig mangosmoothie :




3 dl yoghurt naturell evt. alpro naturell (vegansk)
2 1/2 dl frossen mango (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)
Saften fra 1 sitronbåt 
1 skrellet appelsin i båter

Alt i en blender ...

 

Denne oppskriften har jeg hatt i mange år, jeg har ikke "funnet den opp" selv, men husker dessverre ikke hvor jeg fant den.

En herlig vitamininnsprøytning. Håper den faller i smak hos deg også.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #veggis #veggislivet #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #side2bloggerne #nettavisen #matprat #godtno

 

Ananas og Jordbærsmoothie

 





Til 3 glass trenger du:

ca1/2 ananas skåret i biter (evt. en liten pose frossen ananas)
*ca 1/2 boks kokosmelk (jeg bruker pappbokser fra Rema 1000 eller Kiwi)
10 jordbær (ferske eller frosne)
1ss Zeroh ananas saft eller Fun light red berry crush(valgfritt) 
(Isbiter og evt. litt vann)

* liker du ikke kokosmelk, så kan du bruke noen ss med gresk naturell yoghurt istedenfor

Slik gjør du:



Skjær anansen i små biter(fjern den harde innerkjernen). Evt, halvtin frosne ananasbiter.

Ha ferske eller halvfrosne ananasbiter,  ferske eller halvtinte jordbær, kokosmelken,  1ss Zeroh ananas saft samt et par isbiter i en blender.
Nb. Bruker du halvfrosne ananas og jordbær trenger du ikke isbiter.

Kjør alt sammen i blenderen til alt er godt blandet. Om den er litt tykk er det bare å spe med litt isbiter eller litt vann.
Hell i serveringsglass, lukk øynene og se for deg sol,sommer,strand og karibiske rytmer, så er det bare å nyte denne himmelske ananas og jordbærsmoothien :)
 
Liker du bloggen min ? Følg meg gjerne på Facebook HER og Instagram HER
 


 

 

Hvorfor det? Del 2



Dette er del 2 av min Hvorfor det? serie. Se gjerne innledningen HER og del 1 av min hvorfor det? serie HER

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Spørsmålet Hvorfor det? går ofte igjen hos små barn..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak er BROKKOLI

Enten barna liker brokkoli eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om denne grønnsaken når vi serverer dette.

Om ikke barna liker kokte/dampede brokkolibuketter, prøv brokkoli sammen med potet (som stappe) eller damp brokkoli mykt og mos i f.eks spagettisaus, lasagnesaus eller pizzasausen. Da får du automatisk mer grønnsaker i en middagsrett, uten av barna nødvendigvis vet det. (oppskriftstips nederst i innlegget)

Når vi forteller barn om f.eks grønnsaker er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

-Brokkoli er en blanding(krysning) av blomkål og asparges. Quis spørsmål: Hvilke 2 grønnsaker er brokkoli en blanding av?

-Brokkoli inneholder Vitaminer som Cvitamin, Bvitaminet Folat, Evitamin og Vitamin K. Quis spørsmål : Brokkoli inneholder flere vitaminer, kan du noen av de?

-Brokkoli inneholder mye kostfiber som gjør at magen vår fungerer bra. Quis spørsmål: Hva inneholder brokkoli som hjelper til at magen vår har det bra? (her tenker jeg at foreldre selv kan velge hvor mye man vil fortelle rundt det at magen har det bra , tarmer, fordøyelse etc.)

-Brokkoli inneholder masse antioksidanter. Antioksidanter beskytter cellene i kroppen vår. Eksempler på antioksidanter i brokkoli er Cvitamin, Betakaroten og Evitamin. Quis spørsmål:  Vet du hva antioksidanter gjør i kroppen vår? Kan du gi noen eksempler på antioksidanter som finnes i brokkoli?

Tips til foreldre : Server gjerne brokkoli gratinert. Damp små brokkolibuketter noen minutter. Ha over litt hvit saus, og litt revet ost. Inn i stekeovnen (180gr) til osten er smeltet.

Jeg kunne skrevet mye mer om brokkoli, men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

 
Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 16 mai, stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

.
#blogg #bloggmag #side2 #side2bloggerne #matglede #brokkoli #nettavisen #serieforbarn #vegetarfamilie #mamma #familie #kos #grønnsaker #inspirasjon

 

Kjøleskapsgrøt Mango og Banan



Har du spist kjøleskapsgrøt?

Sunt og godt alternativ til frokost, eller lunsj.

I går kveld lagde jeg denne varianten som falt i god smak til frokost i dag.

Tips..Er du usikker på om du liker slik grøt, lag en veldig liten porsjon første gangen.

Til 3 personer trenger du:

2dl mango (jeg bruker frosne som kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker)

2dl havregryn

3dl melk (valgfri type, vil du ha den vegansk bruk f.eks havre eller mandelmelk)

3ss tropisk juice, eller  f.eks ca 1-2 ss  Zeroh saft med ananassmak.

*2ss chia frø (kan sløyfes, men øker næringsinnholdet i grøten da chia frø inneholder bla.omega 3 og omega 6 fettsyrer)

1 stor og moden banan

Slik gjør du :

Halvtin mangoene og mos disse i en blender sammen med melken. Ha mosen oppi en litt stor matboks eller en annen boks med lokk.

**Mos en banan med en gaffel,og ha den sammen med mangoen. Bananen kan haes i om morgenen om du foretrekker det..

Ha i resten av ingrediensene og rør godt.

Ha på lokket og sett i kjøleskap over natten.

Om morgenen er det bare å finne frem grøten, mos evt. i bananen, røre godt, ha på litt nøtter og gjerne litt fersk frukt.

Sunt og smakfullt måltid.

Håper du liker den :)

*Dropper du chiafrøene kan du ha i 1dl mindre melk.

**Om du ikke vil ha i bananen over natten fordi den blir litt mørk, kan du mose den inn i grøten om morgenen.

Her er forslag til en annen kjøleskapsgrøt med blåbær om du vil prøve.

Liker du bloggen min? Følg meg gjerne på facebook eller instagram, link i kontaktfeltet øverst  i bloggen.

.
#blogg #bloggno #bloggmag #side2 #side2bloggerne #mat #oppskrift #kos #familie #frokost #overnightoats #kjøleskapsgrøt #mang #kosthold #helse #familie #mamma #matprat #matglede #mytaste #mytasteno #frokost

 

Ukemeny 19/2017



Så er det snart ny uke, og her er mine forslag til vegetariske middager for kommende uke. Rettene kan enkelt tilsettes kjøtt eller kylling om man ønsker det. Jeg har også lagt ved en oppskrift på sukkerfri is samt en herlig solskinns smoothie i slutten av innlegget. Ukemenyen består av enkle retter med næringsrike ingredienser. Håper du finner noe du vil prøve.

MANDAG : Blomkålsuppe Oppskrift HER



 

 

TIRSDAG: Veggispita Oppskrift HER



 

ONSDAG: Taco midt i uken gjort på 1-2-3 Oppskrift HER



 

 

TORSDAG: Grønnsaker i fløtesaus Oppskrift HER



 

FREDAG: Vegetarpizza alle kan like Oppskrift HER



 

LØRDAG: Vegetarburger med chilipesto Oppskrift HER



 

SØNDAG: Lapskaus Oppskrift HER



Ukens Is : Is med smak av ananas og mango Oppskrift HER



Ukens smoothie : Gul smoothie med smak av sommer Oppskrift HER

Følg meg gjerne på facebook Link HER og instagram Link HER

#hashtag

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #veggis #vegetar #vegetarfamilie #ukemeny #vegetariskukemeny #familie #mamma #eatlessmeat #laktoovovegetarianer #veggislivet #matprat #matglede #side2 #side2bloggerne #side2blogg #bloggmag #nettavisen #tasty #blogg #bloggno #mytasteno #mytaste

 

Vegetarburger med chilipesto

I

Hva med å prøve en ny vegetarburger ?

Denne oppskriften holder til 4-5 store burgere:

1boks(ca300gr)  sorte bønner (ferdig til bruk)

2 små gulerøtter eller 1 stor

2 store ss rød pesto (Jeg bruker Eldorado sin fra Kiwi). Ha litt mindre i om du ikke vil ha sterk burger.

1 egg

1/2dl quinoa (anbefaler quinoa fra Helios, kjøpes bla. på Kiwi og Meny)

1dl vann (til koking av quinoa)

ca 3ss fint mel (gjerne økologisk)

Slik gjør du :

Skyll quinoaen godt i varmt vann.

Ha over i en kasserolle sammen med 1dl vann

Kok opp og kok på svak varme 12-15min (følg anvisning på pakken)

Skyll bønnene godt i kaldt vann, og ha over i en blender sammen med egget.

Har du ikke blender kan du ha ingrediensene i en bolle og bruke en stavmixer eller evt. håndkraft

Finrasp gulerøttene (som en mos),og ha i blenderen.

2ss pesto i blenderen.

Når quinoaen er blitt luftig og er ferdig kokt, haes litt over i blenderen.

Blend alle ingrediensene godt sammen og ha over i en bolle.

Tilsett resten av den kokte quinoaen, rør inn, og ha i litt og litt mel til røren er passelig.

Røren skal være litt løs, men fast nok til at de ikke flyter utover.

Ha 4-5 klatter på en bakepapirkledd stekeplate. Trykk dem litt f med en skje. Ha gjerne litt kaldt vann på skjeen, da blir det lettere å forme dem.

Stek på midterste rille på 180grader i ca 15minutter (burgerne skal gå lett å snu), snu burgerne og stek videre i 10minutter til.

Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så prøv deg litt frem selv. Når burgerne er ferdig skal de ha fast ytterkjerne, men fremdeles være litt mykere inni. Blir de for mye stekt kan de lett bli tørre og harde. Steketiden i oppskriften var perfekt for min ovn.

Håper de faller i smak hos deg også.

Server med ønsket tilbehør :)

Oppskrift på kikertburger finner du HER

Følg meg gjerne på facebooksiden min som du finner HER og instagramsiden min som du finner HER

#hashtag

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #burger #veggisburger #veggis #veggislivet #mamma #laktoovovegetarianer #eatlessmeat #vegetarfamilie #kostholdsveileder #bloggno #blogg #side2 #side2bloggerne #side2mat #bloggmag #nettavisen #vegetarmat #matglede #matprat #tasty

 

 

 

 

 

 

Mango heaven

Mmmmmm.... Så utrolig friskt og godt.



 


Oppskriften gir 4 glass.

Vil du prøve så trenger du:

Ca 500gr(2pk) frossen mango
1 stort beger naturell yoghurt (ca 4 dl) evt. Alpro naturellyoghurt om den skal være vegansk)
Ca 3 dl appelsinjuice
Bær (valgfritt)

Evt. søtning

Slik gjør du:

Hell appelsinjuice, naturell yoghurt og halvtint mango i en blender. Kjør til alt er godt blandet og uten klumper.

Har du en sterk bender, ta i noen isbiter og knus disse i mangoblandingen.
 
TIPS::: Om du vil ha litt mer proteiner og sunt fett i smoothien lar du den være litt tykk på konsistens, ha i noen nøtter eller mandler og spis med skje. Da får du et mer balansert måltid som er snillere med blodsukkeret :)

Hell i glass og pynt evt. med bær

ENJOY :)

#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #eatlessmeat #smoothie #kos #bloggmag #bloggno #side2 #side2no #nettavisen #side2bloggerne #matglede #veggis #veggislivet #side2mat

Veggispita



Hva med et par herlige veggispita til middag ?

Denne middagen inneholder quinoa, som er full av næring. Quinoa er glutenfritt og inneholder kalium, jern,magnesium, sink og vitaminene B1, B2 og B6. Quinoa er en komplett proteinkilde og er en kilde til sunt fett, fiber og antioksidanter. Jeg anbefaler Quinoaen fra Helios, fåes kjøpt i mange helsekostbutikker bla. sunkost og i dagligvarebutikker, bla. hos Kiwi og Meny.

Det du trenger til 4 personer er :

8 pitabrød

1 stor søtpotet

1dl quinoa og 2dl vann

1 boks mais

2 pk kidneybønner (ferdig til bruk) Jeg bruker Rema 1000 sine økologiske, de inneholder ikke sukker)

1 boks Oatly Imat fraiche  (vegansk) eller evt. creme fraiche

2 hvitløksbåter

paprikakrydder

salt

pepper

Litt lime

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Skrell søtpoteten og del den i terninger. Legg på en bakepapirkledd stekeplate, strø over salt og paprikakrydder

Stekes i ovnen ca 20 min (kan variere fra ovn til ovn)

Skyll quinoa i varmt vann, ha over i en kasserolle, tilsett vann og kok etter anvisning på pakken (anbefaler quinoa fra Helios)

Vask og del paprika i biter og tilsett mais. Skyll kidneybønnene i kaldt vann, og ha disse sammen med paprika og mais.

Skrell hvitløksbåtene. Bruk hvitløkspresse, og bland hvitløken sammen med imat fraiche / el. evt. creme fraiche

Tilsett så pepper og skvis i litt lime. Bland godt.

Når quinoa er ferdig blandes den med paprika/mais/bønneblandingen.

Pitabrøene legges i stekeovnen ca 5 min før søtpotetene er ferdige.

Ta ut av ovnen. Bland søtpotetene med quinoablandingen.

Del pitabrøene i 2 og smør hvitløksblandingen i pitabrøet.

Ha i quinoablandingen og litt mer hvitløksdressing over.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #middag #vegan #vegansk #vegetar #laktoovovegetar #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #side2bloggere #side2 #side2blogg #nettavisen #bloggno #godtno #matprat #tasty

 

 

 

Herlig sukkerfri is på 1-2-3



Dette er en frisk is, og er så rask å lage. I denne isen er det ikke brukt sukker, men sukkerfri saft. Jeg bruker ikke så mye kunstig søtning i hverdagen, men i denne isen foretrekker jeg denne saften. Fordelen med sukkerfri saft istedenfor sukker er at det ikke blir hull i tennene  :)

Du trenger :

2.5dl bær/frukt (jeg tok litt jordbær og banan)

2ss Gresk naturell yoghurt (veganere kan bruke Alpro naturell yoghurt)

Ca 3.5ss Zeroh saft solbær og ingefær (NB!!! MÅ være ublandet saft)

ca 0.75dl vann

Ha alt i en blender, mix godt. Den skal være litt sterk på smak, smaken blir mildere når det er blitt til is.

Hell i isformer og ha de i fryseren. Tips... trenger du nye isformer er silikonformene fra Europris (bildet ) veldig bra. De kommer i pakker på 4stk til kr 29,90.

Vil du lage is med mango og ananassmak så ligger oppskriften HER

Håper de faller i smak :)

Følg meg gjerne videre på facebook siden min HER og instagram siden min HER :)

 

.
#blogg #bloggno #matglede #inspirasjon #helse #kosthold #is #familie #vegetarfamilie #veggis #veggislivet #trening #kos #mamma #godtno #bloggmag #side2blogg #side2 #zerohnorge #zeroh

 

 

Vegansk Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger (vegansk grønnsaksbuljong)

2dl mandelmelk (usøtet). (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig melk)

3ss mel

0.5dl fløte oatly imat matlagingsfløte (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig matfløte eller kremfløte)

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss Berit Nordstrands rapskokos smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

 

 

 

Sunn kveldskos

Avokadodip er bare så sunt og godt :)





Du trenger :

2stk modne avokadoer
1 dl  imatfraiche (vegansk) eller lettrømme
Sitron
Salt og pepper

Del de modne avokadoene og fjern steinene. Mos avokadokjøttet med en gaffel. Bland inn rømme, litt sitronsaft, salt og pepper. Smak til.

Skjær opp diverse grønnsaker, f.eks gulrot, kålrabi, agurk,paprika,blomkål etc.

Så er det bare å kose seg med et sunt og godt alternativ til kveldskosen :)
 

Hvorfor det? Del 1



Dette er del 1 av min Hvorfor det? serie. Se gjerne innledningen HER 

Jeg ønsker å inspirere deg til å dele enkel informasjon om frukt og grønt til barn.

Fra mine barn var små husker jeg at jeg ofte formidlet det slik:

Du må spise grønnsakene dine.. 

Hvorfor det? 

Fordi det er sunt.

Hvorfor det?

Fordi grønnsaker er bra for kroppen.

Spørsmålet Hvorfor det? går ofte igjen hos små barn..

Hva kan vi snakke med barn om når det gjelder frukt og grønt? Er de interessert i å vite noe om det de spiser?

Jeg har testet dette litt ut blant venner og familie, og vil definitivt si at det å snakke om grønnsaker og frukt kan være både interessant og gøy for barn.

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og har derfor bestemt meg for å lage en slik enkel serie her på bloggen.

Dagens grønnsak er GULROT

Enten barna liker gulerøtter eller ei , er det jo helt supert å fortelle dem litt ekstra om gulerøtter når vi serverer dette.

Om ikke barna liker kokte gulerøtter, prøv råkost eller gulrotstaver (tips nederst i innlegget) Når vi forteller barn om f.eks grønnsaker er det viktig at vi velger noen få punkter istedenfor å fortelle for mye, da blir ungene lett uengasjert.

Man kan evt. lage en liten quis ved middagsbordet.

For eksempel:

- Gulerøtter inneholder noe som heter Betakaroten, det er det som gjør at gulerøttene er oransje. Quis spørsmål: Vet du hvorfor gulerøttene er oransje?

- Når vi spiser gulerøtter så blir betakarotenet til Avitaminer i kroppen, og det er viktig for øynene/synet vårt . Quis spørsmål: Vet du hvilken vitamin betakarotenet blir til i kroppen vår? Hvilken vitamin er det mest av i gulerøtter? Vet du hvorfor A vitamin er viktig?

-Når vi spiser frukt og grønnsaker så får kroppen vår mange forskjellige vitaminer, som alle er bra for oss på forskjellige  måter. Quis spørsmål :Kan du navnet på andre vitaminer kroppen vår trenger?

Tips til foreldre : Server gjerne gulrotstaver sammen med dip. Gjerne avokadodip (moset avokado, litt salt og litt sitron). Når gulerøtter spises sammen med litt fett økes opptaket av Avitamin og antioksidantene i gulroten .

Jeg kunne skrevet mer om gulerøtter, men siden dette er rettet mot barn ønsker jeg å gjøre serien så enkel som mulig :)

Neste del av serien hvorfor det? kommer tirsdag 9mai, stikk gjerne innom da :)

Følg meg gjerne på facebook siden min HER og instagram siden min HER

#helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #inspirasjon #blogg #bloggmag #side2 #side2bloggere #vegetarfamilie #bloggno #matprat #matglede #nettavisen #frukt #grønnsaker #plantebasertmat #barn #mamma

Vegetarisk ukemeny 18/2017



Siden 1 mai er i dag, så har jeg laget denne ukesmenyen med start fra tirsdag 2 mai. Håper du finner noe du kan like :)

TIRSDAG:  Lapskaus oppskrift HER


 

ONSDAG: Linsegryte oppskrift HER



 

TORSDAG: Søtpotetsalat  Oppskrift HER  



 

 

FREDAG: Kremete vegansk squashgryte Oppskrift HER



 

LØRDAG: Pizza med nuggets Oppskrift HER



 

SØNDAG: Lasagne Oppskrift HER

FØLG MEG GJERNE PÅ MIN FACEBOOK SIDE SOM DU FINNER HER OG MIN INSTAGRAM SOM DU FINNER HER

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #ukemeny #familie #vegetar #vegetarfamilie #veggis #veggislivet #matglede #bloggmag #bloggno #side2 #side2bloggerne #middag #mamma #vegan

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits