juli 2017

Wokgryte indiskinspirert med kylling



Enkel og smakfull middag.

Til 3 personer brukte vi :

1.5stk pose indiskinspirert wok fra Rema 1000 

400gr kyllingfilet

1dl quinoa (før koking) eller du kan bruke ønsket mengde ris om du foretrekker det.

ca 1.5 dl fløte 

2-3 ss Olje til steking

evt. mer krydder (salt,pepper , karri etc)

Slik gjør du :

Skyll quinoa godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken. (jeg anbefaler quinoa fra Helios, fåes kjøpt bla.hos Kiwi)

Ha litt olje i en dyp stekepanne eller wokpanne og varm opp.

Skjær kyllingfiletene i biter og stek.

Ta kyllingen ut når den er stekt og legg tilside.

Ha evt. litt mer olje i pannen og stek wokblandingen etter anvisning på pakken.

Ha over ca 1.5 dl fløte, kok opp og skru så ned varmen.

Ha i kyllingen i wokblandingen et par minutter (uten å koke)

Anrett kyllingwoken sammen med quinoa eller ris, og server.

Server gjerne indisk nanbrød til denne retten.


.
#blogg #matglede #matprat  #middag  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mytaste #mat #middag  #kostholdsinfo  #wok #middag

Wokgryte indiskinspirert (vegetar)



Enkel og smakfull middag.

Til 2 personer brukte vi :

1 pose indiskinspirert wok fra Rema 1000 (

1 eske grønne linser (ferdig til bruk)

1dl quinoa (før koking) eller du kan bruke ønsket mengde ris om du foretrekker det.

ca 1dl fløte (for vegansk variant kan du bruke Oatly Imat havrefløte)

1-2ss Olje til steking

evt. mer krydder

Slik gjør du :

Skyll quinoa godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken. (jeg anbefaler quinoa fra Helios, fåes kjøpt bla.hos Kiwi)

Ha litt olje i en dyp stekepanne eller wokpanne og stek wokblandingen etter anvisning på pakken.

Skyll de grønne linsene i kaldt vann og ha over sammen med wokblandingen .

Ha over ca 1 dl fløte, kok opp og skru ned varmen.

Anrett wokblandingen sammen med quinoa og server.

Server gjerne indisk nanbrød til denne retten.



.
#blogg  #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mytaste #mat #middag 

 

 

Acai Smoothiebowl



Acai smoothiebowl smakte supergodt :) Har aldri smakt dette tidligere, men har nå kjøpt en pose for å prøve

Acai skal visstnok være supersunt, og jeg har sett så mange reklamere for Acai pulver, at jeg nå bestemte meg for å prøve. 

Oppskriften jeg laget til meg i dag :

1/2 banan ( i smoothien) + 1/2 banan til topping

1 dl frosne blåbær

10 frosne/halvtinte jordbær

1ss acai pulver (kjøpes på helsekost)

0.25 dl valgfri melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)

Ha alt i en blender, bland godt.

Ha over i en frokostskål og ha over ønsket topping.

Forslag : hasselnøtter, valnøtter, mandler, gresskarkjerner, solsikkekjerner, havregryn, bær, 

Har også andre smoothiebowlvarianter f.eks ananas/jordbær eller mango/ananas

Vil du lese mer om Acai bæret så finner du noe informasjon HER

 #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie  #acai #smoothiebowl

Før og Nå

                                                                                                                                                              Inneholder reklame for egen virksomhet

Tenker du over næringsinnholdet i maten du spiser?

Før jeg endret mitt kosthold, så tenkte jeg lite over det. Selv om jeg opplevde meg selv som noenlunde sunn den gang, så er jeg glad for at jeg har mer kunnskap og informasjon om mat og næringsinnhold nå. 

Å bli bevisst på hva et måltid gir av næring til kroppen, har endret hele min måte å spise på. Og jeg elsker det.

Kroppen vår skal vi leve med hele livet, og gir vi den god næring så vil du få resultater både på den ene og andre måten.

Jeg vil komme med forskjellige eksempler på før og nå måltider fremover. Dette er for deg som ønsker mer informasjon om maten vi spiser og vil bli mer bevisst.

Jeg antar at jeg spiser ca 80-20. Dvs ca 80% næringsrik mat og ca 20%  mindre næringsrik. 

Jeg spiser både godteri og innimellom måltider uten særlig næring, men jeg er bevisst på at det så ofte som mulig, skal være en overvekt av næringsrik mat i løpet av en dag. 

Eksempelet over er et godt bilde av et av mine måltider før og nå. En skive eller to med prim kunne godt være frokosten eller lunsjen min for noen år siden. Nå kan jeg også innimellom spise det selvfølgelig, men da spiser jeg gjerne noen usaltede nøtter ved siden av, eller et mer næringsrikt måltid senere på dagen. F.eks eggerøre med masse vitaminer og mineraler. 

Jeg prøver å inkludere både karbohydrater, proteiner og fett i de fleste måltider. Det er gunstig for blodsukkeret vårt, og gir en bedre metthetsfølelse.

Jeg har jobbet i snart 4år med min kosthold/livstilsendring, og elsker hvor denne prosessen har ledet meg.

Ønsker du å starte en endring mot en hverdag med mer energi og overskudd? 

Jeg er utdannet kostholdsveileder, og kan gjerne hjelpe deg i gang  om du vil. Dette er selvfølgelig helt uavhengig om du er kjøttspiser eller vegetarianer .

Kontakt meg gjerne uforpliktende på mail på :  vegetarfamilie@outlook.com 

Hilsen Siw-Mette

 

 

#matglede  #kosthold  #kostholdsveiledning

 

 


 

Risotto



Til 4 voksne :

50gr usaltet smør

3ss oliven eller rapsolje 

1 stor løk

1 brokkoli

1 søtpaprika

1 liten boks mais

3 store champignon

2 bokser sorte bønner  ( kjøttspisere kan ha pølse istedenfor)

5dl risotto ris (jeg brukte Arborio-ris)

12 dl grønnsaksbuljong (vann + buljongterninger)

3 ts hvitløkspulver

Parmesanost

Evt. litt pepper 

Slik gjør du :. 

Ha en rist i en kasserolle, ha i vann opp til risten og legg små oppskjærte brokkolibuketter oppi. Varm opp vannet slik at det begynner å dampe og damp 3-4min. Ta av varmen og sett tilside

Kok opp 12dl vann og ha i grønnsaksbuljongterninger. Sett tilside.

Ha olje og smør i en kasserolle eller dyp stekepanne og varm opp.

Skjær løk og paprika i små biter og stek dette 2-3min til løken er blank.

Ha i  hvitløkspulver, oppskjært champignon og dampet brokkoli. Stek et par minutter sammen med det andre.

Ha i 4dl grønnsaksbuljong og la dette koke inn . Rør innimellom .

Ha så over nye 4dl buljongvann og la dette koke inn, og gjør det samme en gang til. 

Når det siste vannet nesten har kokt inn, har du mais og sorte bønner (skyll de i kaldt vann først), over i kasserollen.

Rør godt .Når alt er varmt er det klart til servering :)

Ha over revet parmesanost og evt. litt pepper.

ENJOY :)

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet #middag  #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie  #mat #middag 

Vegetarpizza med grønnsaker

 

Pizzadeig :

Her kan du kjøpe ferdigdeig, bruke tortillalefser eller lage deigen enkelt selv : ca 300gr. mel, ca 2dl vann, bittelitt salt, og 1ts tørrgjær. Bland alle ingrediensene og la heve under plast ca 1 time. Kjevle ut, på med fyll og stek på 225grader i 10-15min


Fyll:

På bunnen smører jeg enten grønn pesto eller tomatpure. Evt. kan du smøre dressingen som er beskrevet lenger nede i teksten på bunnen.

Ta på ønsket fyll.

Det kan være f.eks små brokkolibuketter(kokes/dampes litt først), små blomkålbuketter (kokes / dampes litt først), spinat, mais, champignon, paprika, squash, rødløk, tomater, revet ost etc. Ha gjerne litt pizzakrydder, oregano el.lign på toppen

Stekes i 10-15min på 225 grader

Dressing :

1/2 boks creme fraiche

1-2 hvitløksfedd

litt pepper

blandes godt og settes i kjøleskap en liten stund før den skal brukes.

Håper det smaker :)

 #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #middag  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mat #middag 

Jordbærmilkshake



Til 1 stort glass trenger du :

10 jordbær (ferske eller frosne)

1.5dl melk

2 scoops jordbæris (vil du ha sukkerfri is kan du evt.kjøpe sukkerfri vaniljeis og ha i litt ekstra jordbær)

2 isbiter (kun om du bruker ferske jordbær, for da blir ikke milkshaken så kald)

Slik gjør du :

Rens jordbærene om de er ferske.

Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt.

Hell i et stort glass.

ENJOY :)

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie 

 

Havrelapper med "snickerspålegg"



Dette ble frokosten i dag. Informasjon om "snickerspålegget" er nederst i innlegget.

Vil du prøve disse så er oppskriften slik til 3-4 personer :

3 dl havregryn

1 dl mel 

3dl melk  ( de som ikke drikker kumelk eller tåler det kan gjerne bruke mandelmelk her )

4 egg

3ss smør 

0.5 dl sukrin gold (eller du kan søte med f.eks 1 banan, 0.5 dl kokosblomstsukker, 0.5 dl vanlig sukker eller 0.25dl sukrin+)

1 ts bakepulver

Slik gjør du :

Smelt smør og bland sammen alle ingredienser med en stavmixer.

La røren svelle i 10-15minutter

Stek lappene i litt smør i middels varm stekepanne.

Når røren er stivnet på overflaten er de klar til å snues.

Forslag til topping : rømme og syltetøy, ferske bær, banan og litt honning, sjokoladepålegg (gjerne nugatti zero uten sukker og banan) eller snickers varianten med peanøttsmør og nugatti (se bilde). Anbefaler peanøttsmøret på bildet. Inneholder 99.3%peanøtter og litt havsalt, og ikke noe annet. 

Håper det smaker :)



 

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie  #mat 

 

 

 

 

Quinoasalat med jordbær



Enkel quinoasalat som ble til av det jeg hadde i skapet. 

Næringsrik salat med et hint av sommer (les jordbær)

Til 1-2 personer trenger du:

0.5dl ukokt quinoa (jeg anbefaler varianten fra Helios, kjøpes på de fleste dagligvarebutikker)

1 vårløk

1 avokado

1pk sorte bønner (ferdig til bruk)

8 jordbær

0.5dl usaltede cashewnøtter

Dressing : Her tok jeg bare et par ss olivenolje, skviste litt sitron i + litt salt/pepper. (smak til)

Slik gjør du :

Skyll quinoaen godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken.

Når quinoaen er kokt,  skylles bønnene i kaldt vann og begge deler haes over i salatbollen sammen med de andre ingrediensene (unntatt jordbær og cashewnøtter). 

Ha  i serveringsskål, litt dressing over, jordbær og cashewnøtter på toppen ,og så er den klar til servering :)

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer #salat #vegetarfamilie  #mat #middag 

Kjøleskapsgrøt som turmat



Enkel og grei turmat som både små og store liker.

Denne laget jeg slik (til 2-3personer):

2dl havregryn

3dl valgfri melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)

4 ss tyrkisk naturell yoghurt (veganere kan bruke 3ss Alpro naturell yoghurt her)

1ts kanel

2.5ss vaniljeproteinpulver (f.eks plantforce som er uten sukker/kan kjøpes på nett eller helsekost)

Slik gjør du :

*Bland alle ingrediensene i en bolle/matboks/boks etc som du har lokk til, og som du kan ha med på tur uten at det lekker. 

Rør godt  og sett på lokk.

Settes i kjøleskap over natten.

Dagen etter tar du boksen med i sekken sammen med ønsket topping, som du har med i en egen boks.

Forslag til topping : banan, jordbær, nektariner, rosiner, nøtter, blåbær, bringebær, kiwi, eple el.lign.

Ha med engangskrus eller andre egnede kopper/skåler.

Fordel i kopper/skåler, topp med frukt/bær/nøtter og kos deg med et velsmakende måltid på tur :)

* Om du ikke har egnet boks, så kan det være lurt å ta vare på "bøtten" du får når du kjøper tyrkisk yoghurt, de er greie å bruke (kommer i 2 str). Men husk pose rundt om du skal ha det med i sekk. Alltid greit med en ekstra sikkerhet i tilfelle noe skulle lekke. 

 #matglede #veggis #veggispreik #veggislivet  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie 

 

Dressing på 1-2-3

Lyst på en lettlaget og god burgerdressing?




Du trenger:

1dl rømme
1dl majones
2ss ketchup
Salt,pepper og litt tørket dill

Bland alt godt og smak til med salt,pepper og dill.
Settes kaldt til den skal brukes.

 #matglede  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie

Grøt med ekstra proteiner

Havre og Byggrynsgrøt med proteiner fra nøtter og cottage cheese.



Til 2 personer:

1 dl byggryn (legges i vann over natten)
1 dl havregryn (legges i vann over natten for å bedre næringsopptaket)
*3-5 dl melk ( jeg bruker gjerne usøtet havre eller mandelmelk i denne grøten)
2 ss cottage cheese (kan sløyfes)
Litt rosiner
Litt valgfritt syltetøy
ca 8 stk usaltede cashewnøtter pr.porsjon
Litt kokosblomstsukker, sukrin gold, honning eller søtningen du foretrekker.
* glemte dessverre å måle mengden melk jeg brukte, men antar at jeg brukte ca 3-5dl melk.

Slik gjør du:

Sil av vannnet på byggrynene som har stått i vann over natten.
Start så med å koke opp byggryn med litt vann og melk (skal være som en suppe)
La byggrynene småkoke i ca 25minutter
Sil av vannet på havregrynene og tilsett disse i kasserollen med de kokte byggrynene.
Kok opp og spe med vann og melk innimellom til du finner konsistensen du ønsker.
Når grøten er passe tykk tar du kasserollen av varmen, tilsetter cottage cheese og rører godt.

Ha grøten over i en skål og tilsett syltetøy, cashewnøtter, rosiner og kokosblomstsukker eller honning.

 

Nøttebrød og Bringebærsyltetøy

Hva med et sunt og godt nøttebrød :



150gr mandler
75 gr hasselnøtter
1ss bakepulver
1/2ts salt
4 egg
1dl creme fraiche
3ss rapsolje
ca 1dl fiberhusk (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)

Hakk mandler og nøtter veldig fint(gjerne i en blender).

Bland med bakepulver og salt.

Pisk egg og creme fraiche sammen og rør deretter dette sammen med nøtteblandingen 
Rør nøtteblandingen med fiberhusk og rapsolje. Spe med litt og litt fiberhusk slik at deigen ikke blir for "hard"
Konsistens skal være som en lett deig...(ikke kompakt) 
Ha deig over i en liten brødform som er kledd med bakepapir.

180gr ca 45 min

Bringebærsyltetøy:

100gr frosne bringebær
Vaniljepulver (fåes kjøpt på helsekost) evt. kan du bruke litt vaniljeessens.
Sukrin +
Tin bringebærene og rør de sammen med vaniljepulver og sukrin +. Her er lett å overdosere, så smak til...

 

 

Vil du være sammen med oss?

                                                                                                                                                                     annonse for eget konsept





Lukket Facebookgruppe: 

"Små steg til varige endringer" fra 15august til 15september. 

Gruppen er helt uavhengig om man spiser kjøtt eller er vegetarianer

1 måned med daglig inspirasjon innen disse temaene :

* Hverdagsglede

* Motivasjon

* Egenpleie (ta vare på seg selv)

* Kosthold

* Helse

* Nye oppskrifter

* Stressmestring

* Ordtak

* Gode tips for mer energi og overskudd i hverdagen.

Vil du bli med i gruppen / vite mer?

Skriv JA her i kommentarfeltet, eller KLIKK HER og send meg en melding, så hører du fra meg  :)

Hilsen Siw-Mette

 

 

 

 

 

Vafler med banan og kanel

 

Gode vafler med masse næring.

Til 3 voksne :

3 egg

1stor moden banan

3dl havregryn

3dl  melk

4ss cottage cheese

2ss mel (gjerne grovt)

1 toppet ts bakepulver

1 ts kanel (gjerne en toppet ts, om du liker godt kanelsmak)

1 liten klype salt

Bland alt sammen i en bolle, bruk gjerne stavmixer.

La røren svelle ca 10minutter

Smør vaffeljernet med smør, kokosolje eller det du foretrekker

Stek og nyt.

Eksempler på fyll er syltetøy, bananskiver, valnøtter & litt honning, brunost eller helt naturell.

Disse er veldig fine å ha med i matpakke på jobb, skole, barnehage eller evt. i matkurven på stranden.

 



 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits