hits

oktober 2017

Kjøleskapsgrøt med eple/mango

Dette er godt og enkelt, og passer til både frokost, lunsj eller kveldsmat . I dag deler jeg en variant med eple/mango. Vil du ha flere varianter så er dette en SJOKOLADEVARIANT  Og her er en med BLÅBÆR

 

Til denne varianten med eple/mango trenger du :

Til 1 person:

1dl havregryn

1.5 dl melk (jeg bruker usøtet mandelmelk)

3ss cottage cheese (kan utelates om du vil ha retten vegansk, øk da heller med 1-2ss chiafrø eller evt. litt Plantforce proteinpulver)

Mango & Eplemos fra Helios (kjøpes på helsekost, koster ca 27,-)

1-2ts Kanel

1-2ts Sukrin Gold eller annen valgfri søtning (smak til)

Slik gjør du :

Bland alle ingrediensene unntatt eple/mangomosen.

Bruk et glass eller en boks med lokk.

Settes i kjøleskap over natten.

Når denne skal spises, ha over 1-2ss mango/eplesyltetøy samt 5-6 mandler eller valnøtter-

Et fint måltid med blanding av karbohydrater, proteiner og sunt fett.

* Tips.. Har dere kjøleskap på jobb, så er dette en fin lunsjvariant.

 

#mat #blogg #frokost #lunsj #kvelds #kjøleskapsgrøt #havregryn #vegetarfamilie #frokosttips #matglede #veggislivet

 

 

 

 

 

Grupperegler for LavFODMAP-små steg til varige endringer

Facebookgruppen "Lav-FODMAP-små steg til varige endringer"er et GRATIS tilbud for de som vil være med.

Gruppen er laget for dere som ønsker  informasjon, oppskrifter, kostholdsinspirasjon, tips etc.

Ved å være med i min gruppe så samtykker du til disse reglene :

1. Det er ikke lov å reklamere for seg selv eller andres blogg, nettside, produkter eller annet som blir oppfattet som reklame.

2.Det er  ikke lov å linke til andre nettsteder uten at dette er avklart og godkjent av administrator.

3.Det er ikke lov å skrive innlegg eller sende live i gruppen av andre enn den/de som administrerer gruppen. Unntaksvis kan man ta kontakt med administrator for evt. godkjennelse

4.Det er selvfølgelig lov å kommentere innlegg samt stille spørsmål som også andre kan besvare, men kommentarer skal være hyggelige og støttende.

Det er lov å være uenige, men man skal likevel respektere administrator, og de andre medlemmene i gruppen.

Frekkhet, spydige kommentarer eller mangel på respekt vil føre til at man blir utestengt. Administrator vil også slette kommentarer om de er upassende.

Jeg håper du er enig i mine grupperegler, og gleder meg til å dele masse innlegg i tiden fremover.

Tusen takk for at du er en del av denne gruppen :)

Mvh Siw-mette

Fylte paprika (vegansk og vegetarisk alternativ)

Har du smakt fylte paprika før? 

Du trenger til 2 personer :

2 store paprika

1 eske grønne linser

1 eske kikerter

1/2 pose tacokrydder + 0,75dl vann

0.5dl quinoa (jeg anbefaler varianten fra Helios)

1/2 boks mais

1/4 Mager Jalapenost tube (kan sløyfes om man vil ha retten vegansk, bruk evt. litt vegansk ost om du ønsker)

Jalapenos (kan sløyfes)

Ønsket mengde tacochips

Ønsket mengde rømme (evt. imat fraiche for vegansk versjon)

Slik gjør du : 

Sett stekeovnen på 200gr

Kok opp quinoa etter anvisning på pakken. 

Skyll kikerter og grønne linser i kaldt vann, ha de over i en kasserolle sammen med 1/2 pose tacokrydder og 0.75dl vann.

Rør godt sammen og kok opp. Kokes et par minutter.

Ta ønsket mengde jalapenos og del de i små biter.

Vask paprikaene, del i 2 (på langs) og ta ut innmaten. 

Sett på en bakepapirkledd stekeplate. 

Smør bunnene med litt mager jalapeno ost.

Bland quinoa med mais, bønneblandingen og jalapenos.

Fordel fyllet i paprikaene.

Sett i ovnen 15 minutter.

Når de er ferdig i ovnen er det bare å knuse noen tacochips på toppen, sammen med tacosaus og litt rømme (evt.imatfraiche)

ENJOY :) 

 

#middag #taco #middagstips #veggislivet #matglede #vegetarfamilie #mat #matprat

 

 

 

 

Vil barnet ha en is?

Hva med å lage et raskt alternativ som du kan ha i fryseren til anledningen byr seg. Enkel, lettlaget og uten tilsatt sukker.

Du trenger :

Isformer (evt. kan du ha isen i en skål og spise med en gang den er laget)

1 pose frossen mango (ca 300gr)

3ss kokosmelk

1 banan

1/2 lime

Slik gjør du :

Ha kokosmelken, bananen og mangoen i en blender (Ikke alle blendere takler når frukten er helt frossen, da kan den halvtines først)

Bland godt. 

Ha så over saften av 1/2 lime

Bland godt. 

Ha over i isformer og deretter i fryseren,eller spis med det samme.

Håper den faller i smak.

#is #blogg #mango #vegetarfamilie #kos #veggislivet #matglede 

Fylte paprika (Vegetarversjon)

Har du smakt fylte paprika før? 

I dag deler jeg vegetarversjonen, men om du vil ha kyllingversjonen så finner du den HER

Du trenger til 2 personer :

2 store paprika

1 eske grønne linser

1 eske kikerter

1/2 pose tacokrydder + 0,75dl vann

0.5dl quinoa (jeg anbefaler varianten fra Helios)

1/2 boks mais

1/4 Mager Jalapenost tube (kan sløyfes om man vil ha retten vegansk, bruk evt. litt vegansk ost om du ønsker)

Jalapenos (kan sløyfes)

Ønsket mengde tacochips

Ønsket mengde rømme (evt. imat fraiche for vegansk versjon)

Slik gjør du : 

Sett stekeovnen på 200gr

Kok opp quinoa etter anvisning på pakken. 

Skyll kikerter og grønne linser i kaldt vann, ha de over i en kasserolle sammen med 1/2 pose tacokrydder og 0.75dl vann.

Rør godt sammen og kok opp. Kokes et par minutter.

Ta ønsket mengde jalapenos og del de i små biter.

Vask paprikaene, del i 2 (på langs) og ta ut innmaten. 

Sett på en bakepapirkledd stekeplate. 

Smør bunnene med litt mager jalapeno ost.

Bland quinoa med mais, bønneblandingen og jalapenos.

Fordel fyllet i paprikaene.

Sett i ovnen 15 minutter.

Når de er ferdig i ovnen er det bare å knuse noen tacochips på toppen, sammen med tacosaus og litt rømme (evt.imatfraiche)

ENJOY :) 

 

#middag #taco #middagstips #veggislivet #matglede #vegetarfamilie #mat #matprat

 

 

 

 

 

 

Knallgodt Proteinbrød på 1-2-3

Dette brødet er saftig og godt. Stappfullt av næring og laget på 1-2-3

Til en liten langpanne str. 22x28cm trenger du :

3 egg + 1 eggehvite

1 stort beger mager cottage cheese

2 (cottage cheese beger) med små havregryn

2 revne gulerøtter (revet slik at det nesten blir mos)

3 ss gresskarkjerner

1 1/2 ts salt

1 ss bakepulver

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr (varmluft)

Ha egg/eggehvite og cottage cheese i en blender (evt. bruk stavmixer), og bland godt

Ha over i en bakebolle sammen med de andre ingrediensene

Bland godt. Skal være en passe "fast" deig

Ha bakepapir i langpannen, og ha deigen over. Form den med hendene slik at den blir jevnt utover i formen.

(Kan selvfølgelig lages til 10-12 vanlige rundstykker istedenfor brød)

Stekes midt i ovnen i ca 20minutter

Avkjøles på rist.

Del opp i 12 eller 16 ruter.

Når de skal spises deles de i to før du har på ønsket pålegg :)

Disse er fine å fryse.

Og her er en annen variant med solsikkekjerner 

#blogg #brød #rundstykker #frokost #lunsj #mattips #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #mat

 

Kyllingfylte paprika

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at vi er en kombinasjonsfamilie med 2 vegetarianere og 2 kjøttspisere. Derfor deles også oppskrifter med kjøtt på denne bloggen. Vegetarversjonen av disse fylte paprikaene kommer på bloggen om et par dager.

Dette trenger du til 2 personer :

400gr Kyllingfilet

1 pose Tacokrydder

2 store paprika 

1 løk

1 boks mais

Mager jalapeno ost (tube)

Jalapenos (kan sløyfes om du ikke vil ha det så sterkt)

Tacosaus

Rømme

Tacochips

Litt olje til steking

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Varm opp en stekepanne med litt olje og stek kyllingfiletene. Ha over litt tacokrydder og vann og la det surre med et par minutter.

Vask og del paprikaene på langs . Skrap ut frø og kjern, og sett hver halvdel på en bakepapirkledd stekeplate.

Del kyllingfiletene opp i små biter. Ha over i en skål og bland bitene sammen med mais, hakket løk og jalapenos. Bland godt

Smør bunnen av paprikaene med litt jalapeno ost.

Ha deretter fyllet over, og tilslutt litt jalapenoost på toppen.

Settes inn i ovnen ca 15 minutter

Når de er  ferdige, haes de over på en tallerken, litt knuste tacochips på toppen sammen med tacosaus og rømme, og middagen er klar.

ENJOY :) 

#middag #kylling #mat #oppskrift #blogg #matglede #matprat

 

 

Priskrig på godteri - Hva så?

Så er priskrigen på godteri  i gang igjen..Og hva skjer? Vi fråtser i "rimelig" godteri, og spiser ennå mer sukker og E-stoffer enn vanlig.

Og når jeg sier at jeg ikke er tilhenger av en slik priskrig, så får jeg ofte kommentarer som Hva så?, det er jo opp til hver enkelt om de vil spise godteri og hvilken mengde de vil spise.. Og det er det jo forsåvidt..

Men er det egentlig så enkelt?

Vi voksne kan ha et bevisst forhold til sukkerinntaket om vi vil. Vi kan få økt kunnskap gjennom blogger, informasjonsider etc, og ta valg som føles riktig for oss selv. Det er jeg tilhenger av. Alt med måte..

Men der er noen andre aspekter ved både sukkerinntak og priskrig på godteri som jeg ikke synes er særlig ok, og det er bla. barna våre. 

1: HVA MED BARNA?

Barn har ofte egne penger, og enkelte er innom butikken hver eneste dag. Foreldre har ikke kontroll på hva pengene brukes til.

Sannsynligheten for at pengene blir brukt på søtsaker, boller, brus etc er stor.. Det er slik " mat" barn tiltrekkes av når de er på butikken..

Og er slike "matvarer" i tillegg på tilbud, kjøper de gjerne større mengder til samme pris.. Og får dermed i seg ennå mer sukker enn de ellers ville gjort.

2. HVA MED OSS SUKKERAVHENGIGE?

Sukkeravhengige "trigges" gjerne av slike tilbud.. Ennå mer av det vi "craver" ligger i skap og skuffer (fordi det var jo så rimelig i innkjøp)..

Og hva skjer når vi har det liggende hjemme? Veldig ofte blir det spist jevnt og trutt gjennom dagene til det er tomt. Og er det fortsatt priskrig da, så er sannsynligheten for at vi kjøper mer veldig stor.

Jeg beklager om noen ikke liker denne sukkerdebatten... Det blir mye fokus på og snakk om sukker og sukkerinntak i media..Og jeg forstår at noen kan bli lei av dette.. Men jeg velger å dele av min kunnskap og min egen erfaring om dette temaet. Om det kan gjøre at noen av dere som leser mine innlegg, velger å gjøre en endring i eget eller barnas kosthold/sukkerinntak, så er det verd det. 

Jeg er sukkeravhengig selv, og derfor har jeg bestemt meg for å lage en serie som omhandler sukker.. Den vil inneholde disse punktene samt litt annet.

1.Litt om min historie som sukkeravhengig,

2.Lure tips i hverdagen,

3. Informasjon,

4. Hva skjer med vekten om vi reduserer sukkerinntaket, 

5. Hvem skal vi høre på?

6. Hvordan vet vi at vi spiser for mye sukker?

7. Hva vil dette kunne bety for min helse?

8. Er vi fanatisk ved å redusere sukkerinntaket og bli bevisst?

9. Kan jeg si nei takk til godteri, kaker etc i selskap?

10.Anbefalt sukkerinntak og bevisstgjøring av produkter/sukkermengde

#kosthold #sukker #priskrig #godteri #sukkerinntak #blogg 

 

Vet du dette om sesamfrø?

- Sesamfrø er rike på mineralet sink, som er viktig for en sunn og pen hud

- Sesamfrø er rike på bla. magnesium og skal kunne hjelpe diabetikere.

- Sesamfrø er bra for hjertehelsen.

- Sesamfrø skal kunne redusere både blodtrykket og kunne forebygge åreforkalkning.

- Sesamfrø har høyt fiberinnhold som bidrar til bedre fordøyelse.

- Sesamfrø er bra for benhelsen og kan forebygge benskjørhet.

- Sesamfrø er rike på mineraler,proteiner og antioksidanter.

- Sesamfrø kan fungere som et mildt krydder i maten.

- Sesamfrø er en god kilde til umettet fett.

- Sesamfrø er en god kilde til kalsium

- Sesamfrø kan bidra til bedret tannhelse. Skyller du munnen med sesamolje, aktiveres ensymer som bidrar til å gjøre en god jobb både for miljøet i munnen og resten av kroppen.

Det anbefales å bruke sesamfrø og eller sesamolje i kostholdet :)

PRØV GJERNE DISSE KNEKKEBRØDENE SOM INNEHOLDER SESAMFRØ

 

#blogg #vegetarfamilie #mat #oppskrift #matprat #sesamfrø

 

Kilde : naturalsociety.com/Hjemmet nr12/14/kk.no

Vektnedgang uke 5

Her kommer den ukentlige oppdateringen på min manns vektnedgang. I dag er han halvveis dvs. uke 5 av totalt 10

Hemmeligheten med varig vektnedgang / trivselsvekt er å legge om kosten litt og litt.

Dette er det jeg ønsker å inspirere og vise ved å dele min manns vei mot 8-10kg vektnedgang innen 1.1..2018

Vi har lagt opp denne vektnedgangsreisen over 10 uker, nettopp fordi kroppen skal være med hele veien på det som skjer.

Ikke skal han "sulte" seg for å ta av noen kilo på kort tid, og så legge på seg igjen kiloene like fort etterpå.. 
Det er kjekt med raske resultater, men slike "quick-fix" løsninger er sjelden suksess over tid.

Jeg vil vise at man KAN få til en varig vektnedgang uten slankekurer, sultekurer, tablettkurer eller kaloritelling.
Små steg i hverdagen, vil kunne ha stor betydning for vekt, helse og energi. Men man må godta at ting tar tid.

De siste ukene har han trent mye styrketrening, og muskler veier mer enn fett, så om du gjør en endring og ønsker å redusere vekt, så ikke se deg "blind" på vekten. Trening er kjempebra og selv om du ikke går så fort ned i vekt som du kanskje ønsker, så får du økt muskelmasse ved å trene og hele "kroppens utseende" forandrer seg underveis.

Jeg vil ha jevnlige oppdateringer på min manns vektreise, og oppdatering for uke 5 kommer her:

Ønske: Vektnedgang på 8-10 kg innen 1.1.2018

Startdato : 17/9-2017:
Vekt ved oppstart : 88.7 kg
Første oppdatering UKE 1: 25/9-2017
Vekt : 86.4
Resultat : -2.3 kg

Andre oppdatering UKE 2 : 02/10-2017
Vekt: 86.2
Resultat sist uke : -200gram
Totalt resultat på 2 uker : - 2.5 kg

Tredje oppdatering UKE 3: 09/10-2017
Vekt: 85.5
Resultat sist uke : - 0.7kg
Totalt resultat på 3 uker : - 3,2 kg

Fjerde oppdatering UKE 4: 17/10-2017
Vekt: 85.1
Resultat sist uke: - 0.4 kg
Totalt resultat på 4 uker: - 3.6 kg

Femte oppdatering UKE 5: 23/10-2017
Vekt: 84.3
Resultat sist uke: - 0.8 kg
Totalt resultat på 4 uker: - 4.4 kg

Gått ned fra størrelse 34 tommer til 32 tommer i bukser.

De viktigste stegene han har tatt disse 5 ukene (her kommer det nye punkter hver uke, og de som er lagt til sist kommer først her på listen, dette til info):

1. Forsynt seg mindre med kaker, boller ,sjokolade i besøk. Vi har bursdagsfeiringer eller julebord hver uke de neste 5 ukene.. Det blir en utfordring. Her blir det gjerne både alkohol, feit mat og kaker.. I tillegg til det vanlige kostholdet. Nå er han så bevisst på det med å ta mindre porsjoner, spise saktere, mindre størrelse på kakestykkene etc at jeg tror det vil gå bra. 

Men for alle som ønsker en vektnedgang så kommer det alltid fristelser enten det er kake på jobben, bursdagsselskaper, halloween , jul etc.. Om man ønsker å gå ned i vekt anbefaler jeg at dere tenker gjennom hva dere ønsker å gjøre i slike settinger. Da er det lettere å gjennomføre det. Blir det servert 5 kaker i besøket, velg den eller de kakene du liker best og spis halvparten av det du ville gjort tidligere.. Spis sakte og nyt kakestykkene. Her sparer du mange kalorier uten at du nødvendigvis merker det noe særlig om du spiser saktere enn tidligere. Noen synes kanskje slike tips er unødvendige, men det er mye kalorier i kaker og snop, og klarer du å redusere inntaket uten at du trenger å la vær å spise det, så sparer du mange tomme kalorier, og det vil merkes på vekten over tid.

2. Spist mindre mat om kveldene. Istedenfor brødskiver med pålegg, spist f.eks oppskårne grønnsaker, et eple og et/to knekkebrød med magert pålegg samt drukket vann.

3. Redusert inntak av ferdigmat. Funnet løsninger som er enkle å lage og som samtidig er næringsrike og mettende. Mange ferdigprodukter inneholder mye usunt fett. I tillegg gjerne mye hvetemel, sukker etc som ikke bidrar med næringsstoffer og som heller ikke holder oss mette særlig lenge. Det betyr ikke at han ikke har spist ferdigmat, men redusert inntaket.. Balanse er viktig i mitt konsept "små steg til varige endringer"..Ja takk til litt av alt, men med overvekt av sunn og næringsrik mat.

4. Spist mindre porsjoner, kjent etter at han er passe mett. Spist heller oftere enn større måltider for å ha jevn forbrenning.

5.Ved besøk/ helgekos etc bestemt seg på forhånd for hvor mye som skal spises av sjokolade, potetgull etc.. Det er utrolig lett å få i seg store mengder kalorier, fett, sukker om store skåler står tilgjengelig.. 
Tips ved ønsket vektnedgang: 
Ha små skåler med potetgull, sjokolade etc istedenfor store.. Bestem deg for å nyte den lille skålen istedenfor å "hive" innpå store mengder. Bli bevisst hvor mye du spiser av slike kaloribomber.

6.Økt inntak av proteiner i kosten. F.eks 
Til frokost : spiser mer cottage cheese, havregryn, mager kesam, gresk naturell yoghurt, egg, chiagrøt, proteinvafler etc
Til lunsj: Spiser mer egg, skinke, kyllingpålegg etc
Til middag: Spiser mer linser,kikerter,bønner, quinoa etc i tillegg til kylling, kjøtt.
Til snacks/småmåltider: spiser mer proteiner i form av kesam, chiagrøt, sprøstekte kikerter med krydder, egg, havregryn etc.
Proteiner er mettende og "fyller" opp i magen.

7.Drukket ca 2 liter vann hver dag.
Tips for ønsket vektnedgang: Fyll opp en 1.5liters flaske med vann som du har stående i kjøleskapet. Da blir du stadig minnet på å drikke vann. I tillegg kan det være lurt å drikke 1 glass vann rett før hvert måltid. Dette «fyller» litt opp i magen.

8.Halvert inntak av ris, pasta og potet, og byttet ut størstedelen av vanlig brød med knekkebrød uten mel samt proteinrundstykker 
http://vegetarfamilie.blogg.no/1505751712_proteinrundstykke?
http://vegetarfamilie.blogg.no/1507656266_smakfulle_og_lett?

9. Han har økt sitt aktivitetsnivå, og nå også begynt med vekttrening. Dette vil bidra til økt muskelmasse. Muskler veier mer enn fett, så han vil nok derfor oppleve noen uker(i løpet av denne perioden) uten særlig vektnedgang, men hvor kroppen vil forandre seg til det bedre likevel.

Tips for ønsket vektnedgang : Har du lite aktivitet i hverdagen, mye stillesittende arbeid etc, prøv å finne en aktivitet som er lystbetont og givende.. Kanskje en ny hobby? En gåtur med naboen noen kvelder i uken etc?
Dette er altså de 8 viktigste endringene han har gjort de 4 første ukene og det har resultert i totalt : minus 3.2 kg.

Små steg til varige endringer er lagt opp til en gjennomsnittlig vektnedgang 0.5 - 1 kg pr . uke.
Denne uken ble nedgangen 0,8 kg, så han er godt i rute til å oppnå sitt mål innen 1.1.2018.

Han har ellers spist normalt disse 5 ukene, vanlige middager, vanlig pålegg, frukt brus, litt chips samt litt godteri og litt sjokolade.I tillegg litt kake i bursdagsfeiring.

For å få til en varig endring tror jeg det er viktig å kunne leve så normalt som mulig selv om man ønsker å redusere vekten.
Ved de neste oppdateringer vil jeg komme med flere steg min mann tar fremover for å nå sitt ønske om redusert vekt totalt med 8-10kg. 
Kanskje det også kan hjelpe/inspirere deg om du ønsker å ta av noen kilo.

Følg gjerne prosessen til min mann her : små steg til varige endringer - kosthold

#vektnedgang #slanking #vegetarfamilie 

Hvorfor spise mer havregryn?

Skap sunne vaner, ikke forbud og restriksjoner.
Dette lever jeg etter,og jeg har funnet min balanse mellom sunt og mindre sunt.

Frokosten kan f.eks være det første steget på å skape sunne/sunnere vaner.

Dagens tema er HAVREGRYN

Rimelig, næringsrik og bra for både KOLESTROL, BLODSUKKER OG BLODTRYKK

Havre inneholder stoffet Betaglukan som er en type fiber som finnes i skallet på havrekornet.
Betaglukaner kan senke kolestrolet for de med høyt kolestrol, og vedlikeholde normalt kolestrol.

Havre er også en god kilde til fiber, protein, jern, folsyre, kalium, fosfor, sink og magnesium. I tillegg inneholder havre antioksidanter.
Men havre inneholder antinæringstoffer (fytinsyre) og det er derfor lurt å bløtlegge havregrynene over natten. Dette gjøres enkelt ved å ta ønsket mengde havregryn, helle over kaldt vann eller melk slik at kornene dekkes, og ha gjerne oppi noen dråper sitron (det bedre næringsopptaket ennå mer å ha oppi noe surt, men det går fint uten også)
Da vil fytinsyren brytes ned, og kroppen tar næringstoffene lettere opp i kroppen. 

Om morgenen kan du spise grøten slik den er,  bruk for eksempel denne oppskriften, eller du kan lage havregrøt.

Da er det bare å bløtlegge kornene over natten, ha de over i en kasserolle , ha i litt mer melk eller vann om du trenger det og koke noen minutter.

Når du har laget havregrøten er det lurt å tilsette litt protein og fett. Dette for å få et balansert måltid som inneholder både karbohydrater, protein og fett. 
Et slikt balansert måltid er med på å holde blodsukkeret stabilt, og vil holde deg mett lengre.

Protein og fettkilder kan f.eks være : cottage cheese, proteinpulver, mandler/nøtter, gresskarkjerner, solsikkekjerner etc.

Oppskrifter med havregryn er f.eks SJOKOLADECHIAGRØT  HAVRELAPPER,   BLÅBÆRGRØT, BANANVAFLER

#blogg #havregryn #kosthold #blogg #vegetarfamilie  #matglede #veggislivet

Kilde: kostholdveilederutdannelse, bramat.no, hepla.no 

Pitabrød til frokost

Superenkelt tips til frokost/lunsj:

Du trenger :

Pitabrød (gjerne fullkorn)

Egg

Avokado

Tomat

evt. ketchup

Litt smør til steking

Slik gjør du :

Varm pitabrød og del de i 2 

Stek egg

Del opp avokado

Del opp tomater

Fyll pitabrødene med stekte egg, avokadobiter, tomater og evt. ketchup

ENJOY :)

Sunt og godt måltid med en fin blanding av karbohydrater, protein og sunt fett.

#blogg #vegetarfamilie #frokotsttips #lunsj #matglede

 

Chiagrøt med sjokoladesmak

Jeg elsker lettlagde matretter, som samtidig er næringsrike..

Chiagrøt er for tiden en frokostfavoritt. Har delt en annen oppskriftsvariant i DETTE innlegget, og der kan du også lese mer om hvorfor Chiafrø er så bra å spise.  Chiafrø er rimelig, metter bra og finnes på de aller fleste dagligvarebutikker.

I dette innlegget her deler jeg sjokoladevarianten min av chiagrøt.

Jeg lager den kvelden før, setter den i kjøleskap over natt og har frokost klar om morgenen. Også genial å ha med som matpakke/lunsj.

Til 1 person trenger du :

1 dl havregryn

1 ss chiafrø

1 ss kakaopulver (gjerne råkakao som fåes kjøpt på helsekost)

2 ss sukrin gold eller kokosblomstsukker (strøkne skjeer)

2 dl usøtet mandelmelk (eller valgfri melk)

Bland alt godt sammen, ha over i en boks med lokk og sett i kjøleskap over natten.

Forslag til topping når den skal spises : noen få mandler og litt banan.

Håper det smaker :) 

#blogg #chiagrøt #vegetarfamilie #mat #frokost #frokosttips #kosthold #matglede #veggislivet 

 

 

Vegetarsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig kombinasjonsoppskrifter.

Torsdag denne uken la jeg ut oppskrift på denne kyllingsuppenog i dag deler jeg vår vegetarvariant... Nesten helt lik, men uten kjøtt og kyllingbuljong. 

Til 2-3 personer trenger du :

1 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1-2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

Litt smør eller olje til steking 

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, strø litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter (til de er litt sprø)

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter, og stek til løken er blank (ikke ha for sterk varme). Tilsett litt karri mens det stekes

Legges deretter over i en panne velegnet for suppe.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Tilsett grønnsaksbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Skyll linsene i kaldt vann og ha disse i kasserollen et par minutter før servering.

Server suppen rykende varm. tilsett sprøstekte kikerter på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha f.eks knekkebrød eller proteinrundstykker til 

Håper det smaker

#blogg #middag #vegetar #matglede #matprat #veggislivet  #vegetarfamilie

Har du hørt om holdbart? Sparetips

I dag vil jeg tipse dere om en flott nettside hvor du kan kjøpe overskuddsvarer som kan ha kort holdbarhet til svært reduserte priser.

Og frakten er kun 69,- for inntil 20 volumkilo over hele Norge.

Klikk deg inn her : Holdbart.no 

 

#sparetips #mat #vegetarfamilie

Kyllingsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig oppskrifter med kjøtt her. Da denne bloggen ble opprettet var tanken å bare dele vegetaroppskrifter, men etterhvert fikk jeg spørsmål ang. det å være en kombinasjonsfamilie, og jeg bestemte meg for å dele litt av hvordan vi gjør det. Denne kyllingsuppen smaker veldig godt. Vi som er vegetarianere lager denne suppen på en litt annen måte, og det vil jeg legge ut oppskrift på kommende søndag.

Til 4 personer trenger du :

400gr kyllingfilet

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl kyllingbuljong (vann+kyllingbuljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

1 pk smårettbacon (valgfritt)

Smør til steking



Slik gjør du :

Skjær kyllingfileten i små biter og stek disse med smør i en stekepanne på medium varme

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter. Stekes sammen med kyllingen. Tilsett litt karri mens det stekes

Bruker du ferdig grillet kylling steker du bare litt løk og hvitløk og tilsetter renset kylling rett i suppen senere.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Når løk, hvitløk, karri og kylling har stekt sammen en liten stund legges dette i en panne velegnet for suppe.

Tilsett kyllingbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Om du ønsker bacon til suppen, så sprøstekes dette i en stekepanne når suppen koker.

Server suppen rykende varm. tilsett litt sprøstekt bacon på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha knekkebrød/brød/hvitløksbrød til

Håper det smaker

#blogg #middag #kylling #matglede #matprat 

 

Hvorfor kikerter er bra for både kjøttspisere og vegetarianere.

Etter at jeg ble vegetarianer så begynte jeg å spise bla. kikerter. Dette fordi jeg måtte finne nye matvarer for å dekke proteinbehovet når jeg ikke lenger spiste kjøtt..

Jeg leste meg ennå mer opp på det å være vegetarianer ( i tillegg til at jeg hadde hatt om det både i utdannelsen min og på eksamen), og fant ut at mange av disse proteinkildene er noe alle enten man er kjøttspiser eller ikke, burde spise mer av.

I dag vil jeg derfor fortelle litt om  KIKERTER .

Kikerter er en belgfrukt og inneholder mange næringsstoffer som bla. magnesium, jern,folat,kopper, fosfor, mangan og også vitamin A, D, B6, B12 og D .

Kikerter inneholder 5 ganger så mye protein som en potet og 4 ganger så mye fiber som en potet.

Kikerter er kolestrolsenkende, holder blodsukkeret stabilt og er med på å forebygge diabetes 2. Pga. høyt folatinnhold er de også med på å forebygge hjertesykdom.Kombineres kikertene med hvitløk og kurkumin, så oppnåes ennå bedre effekt.

Kikerter virker prebiotisk pga. mye lettløselig fiber og er derfor bra for den sunne tarmfloraen. OBS... Er man ikke vant til å spise belgfrukter så begynn i det små for å unngå luftsmerter.

Kikerter gir stor metthetsfølelse og energi som varer.

Kikerter kan erstatte potet, ris , pasta eller evt. reduser mengde potet,ris, pasta og ha kikerter i tillegg.

Kikerter kan brukes i supper f.eks DENNE, lages som snacks (som til suppen bare med litt mer varme i ovnen og med litt annet krydder), kikertburger, i lettlaget pastagryte etc..

Kjøp gjerne ferdigkokte kikerter. Kikerter er rimelige i innkjøp. Jeg foretrekker Eldorado sine kikerter på kartong (kjøpes bla. hos kiwi og Meny) eller Kikerter på hermetikkboks hos Rema 1000. Både Eldorado og Rema 1000 sine er store og mye bedre enn mange av de andre variantene jeg har prøvd. Skylles i kaldt vann og så er de klare til bruk :)

#blogg #mat #kikerter #kosthold #vegetarfamilie 

kilder: kostholdsveilederutdannelse, nrk.no

Smakfulle og lettlagde knekkebrød

Til 1 langpanne ca 38cm bred og 35cm høy:

3dl havregryn

1 1/2dl solsikkekjerner

1/2dl knuste linfrø (fåes kjøpt bla.på Meny)

1 1/2dl sesamfrø

1/2 ts salt

1/2 ts urtekrydder

3 1/2 dl vann

Slik gjør du :

Bland alle ingrediensene og la stå ca 10min

Fordel utover en bakepapirkledd stekeplate og fordel jevnt utover

Stek midt i ovnen ved 170gr (varmluft) i ca 30min. Ta platen ut og del knekkebrødene opp i passende stykker med en pizzaskjærer.

Stek videre ca 30-45min.. Pass på så de ikke blir brent.

Avkjøl på rist og oppbevares i tett boks.

#blogg #mat #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #knekkebrød

Vektnedgang uke 3

Dette er min manns vektnedgangsreise ved hjelp av konseptet "små steg til varige endringer".. Du kan bli med i facebookgruppen "små steg til varige endringer.kosthold" om du vil følge denne reisen samt få tips du kanskje vil bruke i din hverdag. 

Vektnedgang  UKE 3

Hemmeligheten med varig vektnedgang / trivselsvekt er å legge om kosten litt og litt.

Dette er det jeg ønsker å inspirere og vise ved å dele min manns vei mot 8-10kg vektnedgang innen 1.1..2018
Vi har lagt opp denne vektnedgangsreisen over 10 uker, nettopp fordi kroppen skal være med hele veien på det som skjer.
Ikke skal han "sulte" seg for å ta av noen kilo på kort tid, og så legge på seg igjen kiloene like fort etterpå.. 
Det er kjekt med raske resultater, men slike "quick-fix" løsninger er sjelden suksess over tid.

Jeg vil vise at man KAN få til en varig vektnedgang uten slankekurer, sultekurer, tablettkurer eller kaloritelling.
Små steg i hverdagen, vil kunne ha stor betydning for vekt, helse og energi. Men man må godta at ting tar tid.

Jeg vil ha jevnlige oppdateringer på min manns vektreise, og oppdatering for uke 3 kommer her:

Ønske: Vektnedgang på 8-10 kg innen 1.1.2018

Startdato : 17/9-2017:

Vekt ved oppstart : 88.7 kg
Første oppdatering UKE 1: 25/9-2017
Vekt : 86.4
Resultat : -2.3 kg

Andre oppdatering UKE 2 : 02/10-2017
Vekt: 86.2
Resultat sist uke : -200gram

Totalt resultat på 2 uker : - 2.5 kg

Tredje oppdatering UKE 3: 09/10-2017
Vekt: 85.5
Resultat sist uke : - 0.7kg

Totalt resultat på 3 uker : - 3,2 kg

De viktigste stegene han har tatt disse tre ukene :

1. Spist mindre porsjoner, kjent etter at han er passe mett. Spist heller oftere enn større måltider for å ha jevn forbrenning.

2.Ved besøk/ helgekos etc bestemt seg på forhånd for hvor mye som skal spises av sjokolade, potetgull etc.. Det er utrolig lett å få i seg store mengder kalorier, fett, sukker om store skåler står tilgjengelig.. 
Tips ved ønsket vektnedgang: 
Ha små skåler med potetgull, sjokolade etc istedenfor store.. Bestem deg for å nyte den lille skålen istedenfor å "hive" innpå store mengder. Bli bevisst hvor mye du spiser av slike kaloribomber.

3.Økt inntak av proteiner i kosten. F.eks 
Til frokost : spiser mer cottage cheese, havregryn, mager kesam, gresk naturell yoghurt, egg, chiagrøt, proteinvafler etc
Til lunsj: Spiser mer egg, skinke, kyllingpålegg etc
Til middag: Spiser mer linser,kikerter,bønner, quinoa etc i tillegg til kylling, kjøtt.
Til kvelds: spiser mer proteiner i form av kesam, chiagrøt, sprøstekte kikerter med krydder, egg, havregryn etc.
Proteiner er mettende og "fyller" opp i magen.

4.Drukket ca 2 liter vann hver dag.
Tips for ønsket vektnedgang: Fyll opp en 1.5liters flaske med vann som du har stående i kjøleskapet. Da blir du stadig minnet på å drikke vann. I tillegg kan det være lurt å drikke 1 glass vann rett før hvert måltid. Dette «fyller» litt opp i magen.

5.Halvert inntak av ris, pasta og potet, og byttet ut størstedelen av vanlig brød med knekkebrød uten mel samt proteinrundstykker 
http://vegetarfamilie.blogg.no/1505751712_proteinrundstykker.html

Oppskrift på gode, lettlagde og rimelige knekkebrød kommer i morgen 10 oktober

6. Han har økt sitt aktivitetsnivå, og nå også begynt med vekttrening. Dette vil bidra til økt muskelmasse. Muskler veier mer enn fett, så han vil nok derfor oppleve noen uker(i løpet av denne perioden) uten særlig vektnedgang, men hvor kroppen vil forandre seg til det bedre likevel.

Tips for ønsket vektnedgang : Har du lite aktivitet i hverdagen, mye stillesittende arbeid etc, prøv å finne en aktivitet som er lystbetont og givende.. Kanskje en ny hobby? En gåtur med naboen noen kvelder i uken etc?

Dette er altså de 6 viktigste endringene han har gjort de tre første ukene og det har resultert i totalt : minus 3.2 kg.
Små steg til varige endringer er lagt opp til en gjennomsnittlig vektnedgang 0.5 ? 1 kg pr . uke.

Denne uken ble nedgangen 0,7kg, så han er godt i rute til å oppnå sitt mål innen 1.1.2018.

Han har ellers spist normalt disse tre ukene, vanlige middager, vanlig pålegg, frukt brus, litt chips samt litt sjokolade.

For å få til en varig endring tror jeg det er viktig å kunne leve så normalt som mulig selv om man ønsker å redusere vekten.
Ved de neste oppdateringer vil jeg komme med flere steg min mann tar fremover for å nå sitt ønske om redusert vekt totalt med 8-10kg. 
Kanskje det også kan hjelpe/inspirere deg om du ønsker å ta av noen kilo.

#vektnedgang #mat 

Næringsrik smoothie

Du trenger :

2.5dl frosne/ halvtinte jordbær

2 dl frosne blåbær

1/2 avokado

1dl usøtet mandelmelk (eller annen valgfri melk)

1ss linfrø

2ss kokosmasse 

1 ts vaniljepulver(kjøpes på helsekost) evt. noen dråper vaniljeessens

Forslag til topping :  Frokostblanding,  gojibær, frosne blåbær, litt banan, rosiner , og evt. litt søtning f.eks sukrin gold

Slik gjør du :

Ha alle ingrediensene i en blender , det anbefales å ha melk nederst i blenderen . Bland til alt er en jevn masse.

Ha over i et glass eller en bolle. Ha over topping og nyt.

#mat #frokost #lunsj #smoothie #avokado #bær #vegetarfamilie #matglede #veggislivet #vegetar

 

Næringsrik salat med sprøstekte kikerter

Dette er en enkel og næringsrik salat fullstappet av vitaminer, mineraler, og annet godt som kroppen blir glad av. Salaten kan spises som den er eller brukes som en tilleggsrett til kjøtt eller f.eks kylling (om du ikke er vegetarianer)

Til 2 personer :

1 stk avokado

*1-2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 stk rødløk

10 små tomater eller 4 store

1 stk agurk

1 stk grønn paprika

1/2 blokk fetaost

Slik gjør du:

Skyll kikertene i kaldt vann, og la de renne litt av seg.

Ha kikertene over i en tørr stekepanne. Varm opp stekepannen på middels varme. Ha hvitløkskrydder over kikertene og la de surre noen minutter. Pass på at de ikke blir brent, skal bare bli "sprø".

Vask og del opp alle de andre ingrediensene, og ha de i en salatbolle. Bland godt.

Ha sprøstekte kikerter på toppen.

Vil du ha dressing så kan du enkelt blande litt olivenolje med salt/pepper og litt sitronsaft, og bland i salaten. NB! Ha i i de sprøstekte kikertene etter dressingen.

* Er du ikke vant til å bruke belgfrukter/kikerter etc, så er det lurt å tilpasse mengden litt og litt.Dette fordi de er rike på fiber, og kan gi luftsmerter i begynneslen hos enkelte.

Server :)

#blogg #mat #salat #vegetarfamilie #sunn #næringsrik #lunsj #middag #matglede

Hvorfor spise Chiafrø + oppskrift

I de siste månedene har vi fått helt dilla på Chiafrø.

Da jeg spiste det for første gang for et par år siden, så synes jeg de var litt "rare", men nå elsker jeg de. Her i familien liker vi alle disse magiske frøene.

Og hva er det som gjør at de er så fantastiske?

1. Chiafrø er billig supermat. En pose chiafrø på Kiwi koster ca 22 og på Rema 1000 ca 24. En pose holder lenge. Det anbefales max 15gr chiafrø pr.dag noe som tilsvarer ca 2ss. 

2. Frøene er proppfull av antioksidanter, omega 3 fettsyrer,  og mineraler som bla.magnesium , jern, kalk, kobber, selen, fosfor og kalsium. I tillegg inneholder chiafrø mye protein. Høyt proteininnhold øker også metthetsfølelsen.

3.  Chiafrø er en  god kilde til fiber; de er slimdannende i tarmen og kan bedre fordøyelsen hos både de som sliter med forstoppelse (husk å få i deg nok væske!) og for de som sliter med løsere mage. Chiafrø er innenfor kategorien  lav FODMAP mat. Og kan spises også av de som bla. har irritabel tarm.

4. Chiafrø er med på å holde blodsukkeret stabilt . Disse frøene kan derfor også være til hjelp ved ønsket vektnedgang pga sin gode metthetsfølelse.  Chiafrø kan styrke immunforsvaret og dempe betennelse. Bidrar til å beskytte kroppen mot frie radikaler og dermed også mot aldring. Chiafrø kan også bidra til å senke blodtrykket.

NB!!! Chiafrø er altså fantastiske helsebomber, men vær obs om man har nøtteallergi eller er allergisk mot sesamfrø.

Chiafrø kan brukes til mye, f.eks Chiagrøt, i smoothies, i brød, i yoghurt etc.. Jeg har to oppskrifter på chiagrøt i mitt nyeste kostholdshefte som er klart i løpet av denne uken, og vil også dele flere oppskrifter fremover her på bloggen/facebookgruppen.

Når vi lager chiagrøt, så er det vanlig å blande melk, yoghurt el.lign med chiafrø og la frøene bløtlegges i blandingen minimum 20min. Dette fordi de binder seg til mye  væske og blir litt "gele"aktig i konsistens. 

Det strides litt om hvor mye av de sunne omega 3 fettsyrer vi klarer å ta til oss når frøene er hele. Du kan gjerne knuse frøene i en blender, morter eller lignende for å sikre at du utnytter alle de gode fettsyrene. 

Knuste Chiafrø kan brukes i chiagrøt, vafler, pannekaker, smoothies etc.

En enkel chiagrøt vi lager ofte her i huset er :

Til 1 person : 

0,25dl ublandet fun light saft (husholdningssaft)

1.5ss mager kesam

1,25dl melk (vi bruker gjerne usøtet mandelmelk)

1.5ss havregryn

2ss chiafrø

Blander alt sammen i en boks med lokk, settes i kjøleskap over natt og nytes til frokost  dagen etter.

ps.. Om du ikke vil bruke kunstig søtning (fun light saft) så dropper du bare saften i blandingen, og om morgenen bare tar du f.eks bær og frukt  i grøten sammen med f.eks litt honning eller annen søtning. Smak til :) 

følg meg gjerne siden min på facebook om du vil 

Kilder: kostholdsveilederutdannelse, https://www.healthline.com/nutrition/foods/chia-seeds#section8samt http://iform.nu/sunn-mat/supermat/chiafro-magiske-sma-helsebomber

 

#blogg #chia #mat #frokost #vegetarfamilie #chiagrøt #lunsj 

Hvor lenge varer din helg?

Hvor lenge varer egentlig helgen?

Da jeg var barn/ungdom varte helgen fra fredag til og med søndag. Disse dagene var det gjerne litt ekstra god mat, brus, potetgull og lørdagen var godteridag.

Da jeg ble eldre (18+) ble helgen mer og mer visket ut.. Det var helg i forhold til jobb, fritid etc, men i forhold til kosthold var det akkurat det samme om det var mandag eller lørdag..

Helgen kunne vare hele uken. Ville jeg spise snop, boller, kaker, chips i hverdagen så gjorde jeg det, og det var gjerne en overvekt at usunn og næringsfattig kost, selv om jeg faktisk den gangen  "trodde" jeg var ganske så sunn. Hvordan kan det henge sammen?

Slik var det i mange år. Fordi jeg alltid har hatt høy forbrenning og vært i mye aktivitet, så var jeg alltid slank, men det er ikke ensbetydende med å være helsemessig sunn.

Jo det var sunt å være  aktiv, og det var "sunt" at jeg var slank, og jeg trodde jeg spiste variert og sunt fordi jeg spiste både fisk og grønnsaker..

Men etter at jeg lærte om kosthold, så skjønte jeg at jeg ikke hadde vært særlig sunn likevel.

La jeg sammen en ukes matinntak, så ble det likevel som oftest en overvekt av næringsfattig og usunn mat...Jeg var  avhengig av sukker, og hadde problemer med å motstå alle "fristelsene" i hverdagen.. 

Høsten 2013 kom jeg tilfeldigvis over et kostholdsforedrag, som ga meg noen AHA opplevelser. Og jeg forsto at det kunne være en stor sammenheng mellom kosthold og helse

Det er aldri for sent å starte en endring, og i november 2013 sa jeg til meg selv at NOK var NOK, og begynte min livsstilssendring mot her jeg er i dag.

Og dette handler ikke om å være flink, dette handler ikke om å gi andre dårlig samvittighet, og det handler heller ikke om at jeg mener at andre bør "skjerpe" seg..

Dette er min historie, og grunnen til at jeg "brenner" sånn for dette temaet, er fordi jeg har fått til en varig endring som jeg ELSKER.

Jeg føler IKKE at jeg går glipp av noe, men har tatt valg som har gjort helsen bedre, kroppen bedre, tennene bedre og humøret bedre.

Jeg har disse årene sakte men sikkert tatt tilbake helgen, og har nå helg fredag, lørdag, søndag. Litt brus, litt chips etc,, og godteri på lørdagene.

Dette fungerer veldig bra for meg.. Dette er min balanse,og det som er riktig for meg.

Hva som er riktig for deg er det bare du som kan finne ut av.

Jeg har lyst å hjelpe andre til å ta disse små stegene mot varige endringer i sitt liv. Derfor er jeg nå utdannet kostholdsveileder.

Jeg har lyst å vise at enten man vil slanke seg eller bare lære mer om kosthold, helse og næringsrik mat, så trenger det ikke være komplisert med mange "ukjente" matvarer og/eller telling av kalorier.

Det finnes ikke JA og NEI mat i min kostholdsfilosofi. Litt av alt, men med en overvekt av næringsrik og sunn mat.

Jeg har lyst å bidra til at man kan finne en balanse mellom næringsrik og mindre næringsrik mat. En balanse som man kan leve med over tid uten at man føler at man må forsake noe.. Fokus på alt det man kan spise istedenfor det man begrenser. Finne gode alternativer som man liker.

Når det gjelder vektnedgang så er det mange som ønsker en "quick-fix", og tar dermed av mange kilo på kort tid ( jo-jo slanking, dietter, etc)...

Jeg kjenner dessverre ingen som har lykkes med slike Quick-fixer over tid..

Det ender gjerne heller med at man blir oppgitt og får dårlig samvittighet, og det er ingen god følelse.

Ønsker man en livstilsendring så må man godta at ting tar tid for at det skal bli en varig endring.

Mange ønsker en endring, men ikke alle er klar for å gjøre det som skal til for å få en endring 

Og det er helt ok, fordi alle må finne ut når NOK er NOK for seg selv, det hjelper ikke hva andre mener og sier..

Om du er klar og ønsker å begynne en endring, så håper jeg at jeg kan være med å bidra med informasjon og inspirasjon til enkle grep i din hverdag, gjennom min facebook gruppe "små steg til varige endringer-kosthold", min blogg og min facebookside vegetarfamilie, kosthold,helse,inspirasjon.

Og at du etterhvert kommer til å få til en varig endring som du kommer til å elske like mye som jeg gjør :) 

#blogg #facebook #kosthold #livsstil #livsstilsendring #kostholdsendring #vegetarfamilile

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com