Middagsoppskrifter

Meksikansk gryterett vegetar til kr 18 pr.person

 

Du trenger til 3 personer :

1 pose Toro Mexikansk gryterett 

2 pk grønne linser (ferdig til bruk) 

2 pk salat/grytebønner (kidneybønner) ferdig til bruk 

Slik gjør du :

Følg anvisningen på pakken.

Når det er ca 5 minutter igjen av koketiden, skyller du bønner og linser godt i kaldt vann og har de over i kasserollen.

Kok de siste minuttene og så er det bare å nyte en enkel men smakfull og proteinrik  vegetarisk middag 

Retten kan spises som den er , eller med baguetter, salat etc.

En annen superenkel, billig og god middag med næring er denne lapskausen til kr 14,- pr.person. 

#blogg #middag #middagstips #billigmiddag #vegetarfamilie #vegetarianer #matglede #matprat #mytaste

 

Easy peasy vegetarburrito/veganburiito

Så enkel, men likevel veldig god.

Til 3 personer trenger du :

1 pk tortillalefser (6stk)

2 esker kikerter (ferdig til bruk)

1 eske røde linser (ferdig til bruk)

1 pose tacokrydder

1 glass tacosaus

jalapenos (kan sløyfes)

ønsket mengde rømme ( oatly imat fraiche for vegansk versjon)

ønsket mengde tacochips

ønsket mengde revet ost (vegansk ost for vegansk burrito)

Evt. salat 

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 150gr

Varm opp en kasserolle, skyll kikerter og linser i kaldt vann og ha over i kasserollen.

Ha over tacokrydder og vannmengde som står på pakken.

Kok noen minutter.

Fyll lefsene med blandingen og evt. jalapenos og rull sammen.

Legg lefsene over i en ildfast form

Strø ost over.

Settes inn i ovnen ca 10minutter

Et par minutter før de er ferdige strør du noen knuste tacochips over.

Serveres med tacosaus og rømme og evt. salat

ENJOY 

#middag #taco #middagstips #rimelig #proteinrik #vegetarfamilie #veggis #matglede #mat #vegetarianer 

 

Vegansk middagsrett

I dag tok jeg det jeg hadde av grønnsaker samt litt annet, og laget meg en middag av det.

Den ble slik :

1/2stk squash

2stk gulerøtter

1stk liten rødløk

1/2 stk gul paprika

Ønsket mengde fullkornsris til 1 person

1 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1stk liten avokado

ca 1ss olje til steking

Ønsket mengde kikkoman soyasaus (smak til)

Slik gjorde jeg det :

Kok opp vann og kok ris etter anvisning på pakken. 

Vask grønnsakene, skrell squash og gulerøtter og del så alle grønnsakene i små biter.(jo mindre biter, jo raskere blir det stekt)

Varm opp en stekepanne sammen med litt olje.

Ha i gulerøttene og stek 3-4 minutter alene.

*Ha så i rødløk , paprika og squash og stek videre til løken er blank og squashen er passe myk i konsistensen.

Skyll linsene i kaldt vann . Ha de så over i stekepannen sammen med grønnsakene og stek et par minutter.

Hell av vannet på risen og ha risen over i stekepannen. Bland godt

Ha i litt  soyasaus.

Del en avokado i små biter.

Anrett grønnsak/risblandingen på en tallerken og ha avokado på toppen. strø over litt salt og evt.pepper

* anbefaler at rødløken deles i veldig små biter, da blir den ikke seig. 

Middagen er en fin blanding av karbohydrater, proteiner og sunne fettkilder.

ENJOY :)

#blogg #middag #vegansk #veggis #vegetarfamilie #vegetarmat #matglede #middagstips #salat #matprat #veggislivet

 

 

Næringsrik middagsomelett til kr 14 pr.pers

Denne omeletten er enkel, næringsrik og mettende.

Til 4 personer trenger du :

1 pose frossen lapskausblanding

8 egg

1 boks mais

1 eske grønne linser (ferdig til bruk)

ca 6 ss vann

Smør til steking

Salt, pepper og piffikrydder/grillkrydder

Slik gjør du :

Ha litt smør i en stor stekepanne (gjerne med høy kant) og varm opp (middels varme)

Ha i den frosne lapskausblandingen og stek blandingen sammen med litt piffikrydder til grønnsakene er myke.

Ha grønnsakene så over i en dyp skål og ha boksen med mais i.

Ha litt mer smør i panna 

Knekk 8 egg i en skål sammen med litt vann, og litt salt og pepper og rør godt.

Bland eggeblandingen med grønnsakene.

Hell alt over i stekepannen, litt krydder på toppen og stek på middels/svak varme til omeletten er stivnet. 

Del opp og server som den er eller sammen med litt grovt brød.

Vil du ikke ha retten vegetarisk, så kan du gjerne tilsette f.eks litt stekt bacon eller litt pølse (dette er ikke inkludert i pris i overskriften)

ENJOY 

#middag #blogg #vegetarfamilie #mat #middagstips #matglede #familie #omelett #veggis #vegetarianer #vegetarmat

 

 

Vegetarlapskaus til kr 14,- pr.person

Denne lapskausen er en enkel, god og veldig rimelig middag.

Lag gjerne mange porsjoner og frys ned, så har du middagen klar raskt på travle dager.

Det du trenger til  4 personer (voksne) er :

2 poser ferdig lapskausblanding 

3 pk grønne linser (ferdig til bruk)

Vannmengde som anbefalt på pakken

Grønnsaksbuljong tilsvarende vannmengde

Salt/pepper

Tilbehør: f.eks flatbrød og sennep

Slik gjør du :

Kok opp lapskausblandingen etter anvisning på pakken.

Tilsett linsene (skylles i kaldt vann før bruk)

Kokes sammen med lapskausblandingen de siste minuttene før servering.

Server gjerne med litt brød eller flatbrød

Ønsker du ikke en vegetarisk versjon, så er det jo bare å tilsette litt skinke eller pølse på slutten av koketiden.

ENJOY :)

 

#middag #lapskaus #vegetarfamilie #middagstips #blogg #matglede #sparetips #billig #rimelig 

 

 

Wokgryte indiskinspirert (vegetar)



Enkel og smakfull middag.

Til 2 personer brukte vi :

1 pose indiskinspirert wok fra Rema 1000 (

1 eske grønne linser (ferdig til bruk)

1dl quinoa (før koking) eller du kan bruke ønsket mengde ris om du foretrekker det.

ca 1dl fløte (for vegansk variant kan du bruke Oatly Imat havrefløte)

1-2ss Olje til steking

evt. mer krydder

Slik gjør du :

Skyll quinoa godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken. (jeg anbefaler quinoa fra Helios, fåes kjøpt bla.hos Kiwi)

Ha litt olje i en dyp stekepanne eller wokpanne og stek wokblandingen etter anvisning på pakken.

Skyll de grønne linsene i kaldt vann og ha over sammen med wokblandingen .

Ha over ca 1 dl fløte, kok opp og skru ned varmen.

Anrett wokblandingen sammen med quinoa og server.

Server gjerne indisk nanbrød til denne retten.



.
#blogg  #matglede #matprat #veggis #veggispreik #veggislivet #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mytaste #mat #middag 

 

 

Risotto



Til 4 voksne :

50gr usaltet smør

3ss oliven eller rapsolje 

1 stor løk

1 brokkoli

1 søtpaprika

1 liten boks mais

3 store champignon

2 bokser sorte bønner  ( kjøttspisere kan ha pølse istedenfor)

5dl risotto ris (jeg brukte Arborio-ris)

12 dl grønnsaksbuljong (vann + buljongterninger)

3 ts hvitløkspulver

Parmesanost

Evt. litt pepper 

Slik gjør du :. 

Ha en rist i en kasserolle, ha i vann opp til risten og legg små oppskjærte brokkolibuketter oppi. Varm opp vannet slik at det begynner å dampe og damp 3-4min. Ta av varmen og sett tilside

Kok opp 12dl vann og ha i grønnsaksbuljongterninger. Sett tilside.

Ha olje og smør i en kasserolle eller dyp stekepanne og varm opp.

Skjær løk og paprika i små biter og stek dette 2-3min til løken er blank.

Ha i  hvitløkspulver, oppskjært champignon og dampet brokkoli. Stek et par minutter sammen med det andre.

Ha i 4dl grønnsaksbuljong og la dette koke inn . Rør innimellom .

Ha så over nye 4dl buljongvann og la dette koke inn, og gjør det samme en gang til. 

Når det siste vannet nesten har kokt inn, har du mais og sorte bønner (skyll de i kaldt vann først), over i kasserollen.

Rør godt .Når alt er varmt er det klart til servering :)

Ha over revet parmesanost og evt. litt pepper.

ENJOY :)

 #matglede  #veggis #veggispreik #veggislivet #middag  #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie  #mat #middag 

Grønnsaker i Kokoscurry

Til 3-4 voksne:

4 gulerøtter

1 brokkoli

2eske grønne linser (ferdig til bruk) (vil du ikke ha retten vegetarisk, kan du bytte noen av linsene til kjøtt/karbonadedeig)

2esker røde linser (ferdig til bruk)

1 liten hodekål

1 rød paprika

1/2 purre

2dl vann + en gr.buljong

ca 1dl kokosmelk

ca 3ts red curry paste

Ønsket mengde ris og/eller quinoa. (Nb. Bruker du quinoa husk å skylle frøene godt i varmt vann før koking)

Slik gjør du:

Vask, rens og del alle grønnsakene i mindre biter.

Damp gjerne grønnsakene litt (rist i bunnen av en kasserolle, vann opp til risten, grønnsakene oppå og middels varme).

Damp til grønnsakene er nesten møre.

Stek evt. kjøtt/karbonadedeig om du ikke skal ha retten vegetarisk

Kok opp ris eller quinoa etter anvisning på pakken (det du ønsker selv, quinoa er det sunneste alternativet)

Kok opp 2dl vann og rør ut 1 grønnsaksbuljongterning

Varm opp en wokpanne med litt olje, og ha i linser og grønnsakene.

Ha over vannet med grønnsaksbuljong. Rør rundt.

Ha i kokosmelk og red curry paste. Smak til og ha i mer kokosmelk eller red curry paste etter eget ønske.

Anrett på tallerken sammen med ris/quiona. Håper det smaker :)

 

 

 

 

Taco Pita

Vi blir aldri lei taco her i huset. Men det er godt å variere litt :)

Dette er tacopita og det du trenger til disse er:

Pitabrød

Røde og grønne linser

+ Karbonadedeig eller kjøttdeig om du ikke vil ha den vegetarisk 

Revet ost

Nachochips

Tacokrydder

Tacosaus

Rømme

Blandet salat (f.eks isbergsalat,mais,tomat,agurk, paprika,rødløk, avocado)

Slik gjør du:

Stek røde og grønne linser en liten stund i litt smør eller olje

Stek evt. kjøttdeig

Ha over tacokrydder og vann, og kok noen minutter.

Lag blandet salat.

Varm pitabrøene etter anvisning på pakken.

Ha linse evt. kjøttfyllet i pitabrødene. knus et par nachochips inni pitabrødet sammen med fyllet, revet ost over.

Ha evt. litt rømme og tacosaus i pitabrødet eller ha det ved siden av. Serveres med salat.

ENJOY :)

 

 

 



 

Pannekaker med blåskimmelost


Enkelt og smakfullt måltid for de som liker blåskimmelost.

Her trenger du pannekaker. Disse kan du enkelt lage selv :

Til ca 5 pannekaker:

2 egg

2.5dl valgfri melk (vi bruker stortsett havre eller mandelmelk)

1.5dl valgfritt mel (vi bruker stortsett økologisk siktet speltmel for mer næring)

1 liten klype salt

Bland alt godt og la røren stå i ca 15min før du steker dem i litt smør.

Eller du kan lage kikertpannekaker :

1 dl kikertmel

1dl vann 

 Bittelitt salt.

Bland godt, stekes på panne med litt smør.

Fyll pannekakene med blåskimmelost, valnøtter oppskåret pære og litt honning eller kokosblomstsukker/sukrin gold.

ENJOY :)


 

Tacosalat

Sunnere alternativ til tacosalat. Så enkelt å få i seg litt mer næring i et måltid. Quinoa er full av næring og er veldig proteinrikt. Enkel middag som smaker godt, det liker jeg :)

Til 4 personer :

1 dl quinoa (liker best den fra Helios, finnes bla. på kiwi)

2 stk bokser mais

1 stk isbergsalat

3 esker røde linser (ferdig til bruk)

3 esker sorte bønner(ferdig til bruk) (vil du ha retten rimeligere bruk billigere bønner f.eks kidneybønner)

(evt.kjøttdeig til kjøttspisere)

1stk agurk

1 stk paprika

1stk rødløk

2 stk avocado

2 ps tacokrydder (evt. lag krydderet selv)

Ønsket mengde rømme (f.eks oatly i mat fraiche om du vil ha den vegansk)

Ønsket mengde revet ost (droppes om du skal ha retten vegansk)

Ønsket mengde tacosaus

Ønsket mengde tacochips

Salt, pepper og noen dråper saft fra en lime eller sitron

Slik gjør du:

Kok quinoa etter anvisning på pakken (husk å skylle quinoaen i varmt vann først).

Varm opp linser og bønner i en kasserolle, sammen med tacokrydder og vann. Koke ca 5 min.

Er det kjøttspisere i familien så stekes kjøttdeigen i en stekepanne, og så har du i tacokrydder og vann og koker i ca 5min.

Lag salat av isbergsalat, mais,agurk, paprika og rødløk.

Del avokadoene, ta ut steinene og mos avokadokjøttet. Ha over litt salt, pepper og limesaft.

Når quionaen er ferdig kokt, tar du den blandede salaten på serveringsfat, ha over quinoa og linse/bønneblandingen (evt. kjøtt til kjøttspisere), bland alt og ha så over litt avokadomos, rømme, revet ost og tacochips.

ENJOY :)

#salat #taco #vegetarfamilie #middag #veggislivet #matglede
 

Potetomelett



Easy peasy, billig og god omelett, til lunsj, middag eller matpakke.

Du trenger :

Egg

Vann, melk eller fløte

Ferdig kokte poteter (gjerne noen du evt. har igjen fra middag dagen før)

Frosne erter

Mais

Revet gulerot

Krydder

Smør til steking

Slik gjør du :

Varm opp en stekepanne på middels varme sammen med litt smør.

Knekk egg i en bolle og visp godt sammen.

Ha oppi vann, melk eller fløte. Samme antall ss som du har egg (dvs. f.eks 3 egg og  3ss vann, melk eller fløte)

Visp godt.

Ha i potetbiter, frosne erter, mais, revet gulerot og litt krydder i bollen.

Bland godt og hell over i stekepannen.

Stekes til den er stivnet på toppen. nb! ikke ha for sterk varme, da blir den svidd på undersiden før den er ferdig.

Denne omeletten kan serveres som den er, på en brødskive, haes med i matboksen eller som en lett middag sammen med f.eks en god fargerik salat.

Da får du et komplett måltid full av næring, vitaminer og mineraler.

Det trenger ikke være komplisert for å smake godt :)

#blogg #middag #omelett #vegetarfamilie #matglede #veggislivet

 

 

 

Taco med ekstra grønnsaker



Enkel og god hverdagstaco med ekstra grønnsaker. Her kan man gjerne bruke kjøtt istedenfor, eller evt. sammen med linser og bønner om man ønsker det. Vi er en kombinasjonsfamilie, så her har vi noen ganger vegetarisk taco til alle sammen og noen ganger har jeg også litt karbonadedeig i tacoen til kjøttspiseren i familien.

Til 4 personer (voksne):

2 stk små avokado

4 stk spisspaprika

2pk røde linser

1pk kikerter

2pk kidneybønner

1/2stk  blomkål

1stk rødløk

1 liten boks mais

Smør til steking

1/2stk lime

Små tomater

Agurk

Tacokrydder

Tacochips

Tacosaus

Jalapenos (kan sløyfes)

Lettrømme

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Ha rist i en kasserolle, vann opp til risten og ha små blomkålbuketter oppi. Damp blomkålene godt møre

Ha litt smør i en høy stekepanne.

Skjær opp løk i småbiter og ha dette i stekepannen. Stekes på middels varme.

Skyll linser, kikerter og kidneybønner i kaldt vann. Ha disse over i stekepannen og stek i noen minutter sammen med løken.

Ha over tacokrydder og vann, eller bland krydderet selv og ha dette over blandingen.

Ha så i de møre blomkålbitene. La alt syde i noen minutter.

Vask og del spisspaprikaene i 4. Ta ut frø og legg delene flatt på en bakepapirkledd stekeplate.

Fyll paprikaflakene med linseblandingen. Ha over mais og sett de inn i ovnen ca 10-15minutter.

Lag til serveringstallerkene med oppskåret agurk, tomater, tacochips, lime og oppskjært avokado. Litt salt og pepper over avokadobitene.

Ta paprikaflakene ut av ovnen og på serveringstallerkenen. Server med jalapenos, tacosaus og rømme. ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold  #vegetar #laktoovovegetarianer #kos #familie #taco #vegetartaco #mat #oppskrift #matglede #matprat #veggis #veggislivet #bloggmag #side2 #side2mat #side2bloggerne #nettavisen #mytaste #vegetarfamilie #helse

Veggispita



Hva med et par herlige veggispita til middag ?

Denne middagen inneholder quinoa, som er full av næring. Quinoa er glutenfritt og inneholder kalium, jern,magnesium, sink og vitaminene B1, B2 og B6. Quinoa er en komplett proteinkilde og er en kilde til sunt fett, fiber og antioksidanter. Jeg anbefaler Quinoaen fra Helios, fåes kjøpt i mange helsekostbutikker bla. sunkost og i dagligvarebutikker, bla. hos Kiwi og Meny.

Det du trenger til 4 personer er :

8 pitabrød

1 stor søtpotet

1dl quinoa og 2dl vann

1 boks mais

2 pk kidneybønner (ferdig til bruk) Jeg bruker Rema 1000 sine økologiske, de inneholder ikke sukker)

1 boks Oatly Imat fraiche  (vegansk) eller evt. creme fraiche

2 hvitløksbåter

paprikakrydder

salt

pepper

Litt lime

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Skrell søtpoteten og del den i terninger. Legg på en bakepapirkledd stekeplate, strø over salt og paprikakrydder

Stekes i ovnen ca 20 min (kan variere fra ovn til ovn)

Skyll quinoa i varmt vann, ha over i en kasserolle, tilsett vann og kok etter anvisning på pakken (anbefaler quinoa fra Helios)

Vask og del paprika i biter og tilsett mais. Skyll kidneybønnene i kaldt vann, og ha disse sammen med paprika og mais.

Skrell hvitløksbåtene. Bruk hvitløkspresse, og bland hvitløken sammen med imat fraiche / el. evt. creme fraiche

Tilsett så pepper og skvis i litt lime. Bland godt.

Når quinoa er ferdig blandes den med paprika/mais/bønneblandingen.

Pitabrøene legges i stekeovnen ca 5 min før søtpotetene er ferdige.

Ta ut av ovnen. Bland søtpotetene med quinoablandingen.

Del pitabrøene i 2 og smør hvitløksblandingen i pitabrøet.

Ha i quinoablandingen og litt mer hvitløksdressing over.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #middag #vegan #vegansk #vegetar #laktoovovegetar #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #side2bloggere #side2 #side2blogg #nettavisen #bloggno #godtno #matprat #tasty

 

 

 

Vegetarisk lettlaget Lasagne



Oppskrift på enkel lasagnevariant med meatishdeig fra Rema 1000

Dette trenger du til 3 personer :

1 pk Meatish deig (fra Rema 1000)

2 pk hakkede tomater med hvitløk og urter (jeg bruker eldorado sine fra Kiwi)

Lasagneplater (gjerne fullkorn)

Revet ost

evt. mer krydder etter ønske

Til hvit saus trenger du :

4dl melk etter ønske

2ss mel

1ss smør

Litt salt og pepper

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180gr

1.Stek meatish deigen.

2. Ha hakkede tomater i en kasserolle, bruk stavmixer så tomatblandingen blir glatt. Varm opp tomatblandingen og ha i den stekte meatishdeigen. La stå på svak varme til den hvite sausen er ferdig.

3. Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet. Spe med melk og visp hele tiden slik at det ikke blir klumper. Kok opp og la småkoke noen minutter. Rør jevnlig slik at ikke sausen brenner seg. Tilslutt litt salt og pepper.

4. Finn frem en ildfast form. Legg lagvis med tomatsaus, hvit saus og lasagneplater. Begynn med tomatsaus og avslutt med hvit saus .

5. Strø over revet ost.

Stekes midt i ovnen i ca 25 min.

Serveres gjerne med en god salat og hvitløksbrød

ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook HER og instagram HER

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetar #laktoovovegetarianer #mamma #vegetarianer #veggis #veggislivet #bloggmag #matglede #side2 #side2blogg #side2bloggere #side2mat #nettavisen #godtno #matprat

 

 

Vegansk Squashgryte



Det er gjort i en fei å lage denne squashgryten.

Det du trenger til 2 personer (voksne) er:

3ss Berit Nordstrand smør (rapskokos) (evt. vanlig smør om du ikke er veganer)

1 rød paprika

1 stor squash

1 bunt asparges

1 eske kikerter (ferdig til bruk)

1 boks Imat fraiche fra Oatly (vegansk) eller evt. creme fraiche (lakto vegetarisk)

Pasta etter ønske (Denne gang brukte jeg alternativet på bildet nederst i innlegget, kjøpt på Meny)

Salt, urtekrydder og litt soyasaus (jeg bruker kikkoman)

Slik gjør du :

Ha litt smør i en stekepanne på middels varme

Vask og del squashen, skrap ut og kast frøene. Skjær resten i biter og ha i stekepannen sammen med oppskåret paprika. Stekes til squashen er blitt myk.

Kok opp vann til pastaen. Når vannet koker haes pastaen , og kokes etter anvisning på pakken.

Skrell og knekk av nederste del på aspargesen. Ha aspargesene over i pastavannet når det er ca 3minutter koketid igjen.

Hell av vannet og ta ut aspargesene. Sett pastaen til side så lenge. Skyll de i litt kaldt vann og del de så i små biter. Ha over i pannen med squash og paprika.

Ha imat fraiche over grønnsakene, varm opp litt, og smak til med krydder og soyasaus, og maten er ferdig

Velbekomme :)



 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #middag #vegetarfamilie #vegetar #vegan #laktoovovegetarianer #bloggmag #blogg #bloggno #side2 #side2bloggere #side2blogg #nettavisen #eatlessmeat #veganer #mamma #familie

 

 

 

Enkel smakfull linsegryte på 20minutter



Kjapp og litt sterk linsegryte for 3 personer (voksne):

Du trenger :

1 1/2 brokkoli

4 bokser røde linser (ferdig til bruk)

2 glass tomatsaus (Jeg brukte Rema 1000 sin uten tilsatt sukker)

3 1/2 ss rød pesto (jeg bruker Eldorado sin med tomat og chili, og da bruker jeg ca 1glass)

1 1/2dl ukokt quinoa

Slik gjør du :

Skyll quinoaen i varmt vann og kok etterpå etter anvisning på pakken (jeg anbefaler quinoaen fra Helios, den er veldig god)

Skyll og del brokkoli i små buketter. Legg en rist nederst i en kasserolle, vann opp til risten og brokkolibukettene oppå, og et lite dryss med salt. Damp på middels/høy varme til de er passe møre (ikke la de blir for myke, da er de ikke gode)

Ha 2 glass tomatsaus i en kasserolle sammen med de røde linsene (husk å skylle linsene i kaldt vann før bruk). Kok opp og la putre minimum 5minutter.

Rør inn rød pesto og la gryten stå på svak varme til quinoa og brokkolien er ferdig.

Serveres gjerne med hvitløksbrød eller foccacia :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #middag #linsegryte #bloggmag #matglede #bloggno #side2 #side2bloggerne #side2blogg #nettavisen #mamma #trening

 

 

 

Lapskaus



Enkel lettlaget lapskaus til 3 personer :

1 liter vann + 2 grønnsaksbuljongterninger

6 små poteter

1 medium kålrot

5 gulerøtter

5 vårløker

1 liten sellerirot

1 håndfull fersk persille

1 pose byggryn ( jeg bruker boil in bag variant fra møllerens)

1 pk vegetarpølser fra coop

evt. salt og pepper

Slik gjør du :

Kok opp vann og ha i buljongterninger.

Skrell grønnsakene og del de i små terninger. Ha de over i kasserollen med buljongen og kok i 30-45min, alt etter hvilken konsistens du ønsker på lapskausen.

Mens grønnsakene koker, fyller du vann i en annen kasserolle, koker opp dette, og legger i posen med byggryn. La den koke som anvist på pakken.

Skjær opp pølsene i små biter, og ha disse oppi med grønnsakene et par minutter før servering.

Smak til med evt. litt salt og pepper

Dryss over litt fersk persille og server :)

Smaker godt med flatbrød til.

Lager du stor porsjon, er dette fint å fryse ned og så har du middag til en travel hverdag.

Liker du bloggen min, blir jeg veldig glad om du vil følge med på facebook LINK HER og instagram LINK HER

.
#blogg #instagram #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #middag #helse #bloggmag #side2 #matglede #veggis #veggislivet #vegetar #laktoovovegetarianer #mamma #eatlessmeat #side2bloggere

 

 

Vegetarkarbonader med brokkoli og potet



 

Ja hvorfor ikke prøve disse til middag en dag?

Til 3 personer :

3 små poteter

1 brokkoli

1 purre

1.5dl revet cheddarost

1/2 ts salt

1ts hvitløkspulver

1/2ts pepper

Smør til steking

Slik gjør du :

Kok poteter til de er møre

Damp eller kok brokkoli og purre til de er møre

Avkjøl poteter og brokkoli/purre litt.

Mos potetene, brokkoli og purren sammen.

Tilsett krydder og cheddarost.

Ha smør i en stekepanne på litt over middels varme

Form deigen til små karbonader og stek godt på begge sider. Pass på at de ikke blir svidd.

Etter at de har fått stekeskorpe kan du evt. ha de over på en bakepapirkledd stekeplate og steke de videre på 180grader i ca 15minutter. Følg med og snu evt. karbonadene underveis.

Når de er helt nystekte er de ganske "løs" inni, men når de har fått stått en stund blir de fastere. De kan godt lages en annen dag enn de skal spises, de er helt fine å fryse. De kan varmes forsiktig i stekeovnen eller på stekepanne før servering.

Serveres med f.eks grønnsaker og ris eller quinoa samt brun saus.

Dette er en vegetarmiddag full av næring og vitaminer.

Håper det smaker :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #veggis #veggislivet #helse #laktoovovegetarianer #mat #middag #bloggmag #side2 #nettavisen

 

Pannekaker med grønnsaksfyll

Enkel middag, gjort på 20minutter og smaker godt.. Pannekakene er laget med kikertmel, men her kan du evt. bruke lefser eller egen vanlig pannekakerøre om du foretrekker det.


 

Til 1 person trenger du :

1/2 brokkoli

2 gulerøtter

1/2 boks store hvite bønner (ferdig til bruk)

1/3 boks med mais

**3ss ferdigkjøpt rød pesto (ferdigkjøpte inneholder ofte ost,så lag din egen om du vil at måltidet skal være vegansk)

1.5 ss creme fraiche (evt. vegansk Oatly Imat Fraiche)

1dl kikertmel

ca 2 dl vann

et lite dryss salt

Berit Nordstrands rapskokos til steking

Slik gjør du :

Bland kikertmel med vann til passende "litt tykk pannekakerørekonsistens". Et lite dryss salt i røren.

Bruk en liten stekepanne. Ha litt rapskokos i pannen og skru på middels varme.

Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og sett varmen på litt over middels.

Ha i vasket og oppskåret brokkoli og damp dem møre (ca 5 minutter)

Ta kikertrøren i stekepannen (gir ca 2 medium tykke pannekaker). Det kan være litt vanskelig å snu kikertpannekakene, men sjekk underveis og la den heller steke litt ekstra slik at den blir lettere å snu.

Ta kasserollen med brokkolien av varmen når brokkolien er mør, og ta ut brokkolien fra den varme kasserollen. (må ikke blir for myk, skal ha litt tyggemotstand).

Rasp gulerøttene og bland dette med maiskornene, brokkolibitene og hvite bønner(husk å skylle dem i kaldt vann).

Bland rød pesto med creme fraiche (lag pesto selv eller kjøp egnet type om du vil ha den vegansk, og bruk evt. oatly imat fraiche istedenfor creme fraiche )

Når kikertpannekaken er snudd smører du pesto og creme fraiche blandingen over pannekaken, og legger på brokkoli,mais,bønner og revet gulrot) .

La stekepannen stå på platen et par minutter slik at alt får litt varme.

Ha så over på tallerken, brett over den ene pannekakesiden og spis :)

Trenger du mer pestoblanding, lager du bare mer og har over, evt. bare bruker litt creme fraiche /oatly imat fraiche som "saus".

** Jeg bruker Eldorado sin røde pesto med chili, den er ikke vegansk, men for meg som er lakto-ovo vegetarianer, er dette en rimelig og god pesto.

ENJOY :)

.
#blogg #veggis #veggislivet #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #kosthold #helse #mat #oppskrift #pesto #bloggmag #matglede #kos #familie #mamma #bloggno

 

 

Pasta med Asparges og Rosenkål



Her om dagen hadde Rema ferske asparges til kr 10 for bunten, så da ble det en del av middagen min i dag.

Asparges er en kilde til Vitamin A, B6 og C, folsyre, fiber, kalium og tiamin.

Rosenkål er proteinrik og bidrar med vitamin C, folat, antioksidanter og mye kostfiber.

Anbefaler deg å bruke rosenkål av god kvalitet, flere av de rimeligste variantene smaker ikke godt dessverre, og er full av jord som er vanskelig å få bort.

Til 1 person brukte jeg :

1/2pk Frosne rosenkål (ca 150gram). Findus sine (se bilde lenger nede i innlegget)

8stk Asparges

2ss Rød Pesto (jeg bruker Eldorado sin med tomat&chili) - denne er ikke vegansk,da må man kjøpe en annen eller lage selv

2ss Oatly Imatfraiche - (her kan man bruke vanlig creme fraiche om man spiser meieriprodukter)

En liten neve usaltede cashewnøtter

Ønsket mengde pasta. Jeg brukte den på bildet lenger nede i innlegget, men her er det fritt fram for den varianten du ønsker.

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Ha en metallrist i en kjele og ha vann opp til risten. Legg de frosne rosenkålene oppå risten, sett varmen på litt over middels. Legg på lokk . Når de begynner å dampe godt lar du de dampe i ca 5 minutter.

Mens rosenkålen damper, skreller du asparges og legger de oppi kasserollen. De skal da dampe med ca 2-3minutter.

Når rosenkålen og aspargesen er ferdig, taes de ut av kasserollen og over i en ildfast form.

Bland sammen 2ss rød pesto og 2ss oatly imat fraiche (eller evt.creme fraiche). Fordel dette over grønnsakene og sett inn i stekeovnen ca 10minutter

Bruk vannet som er igjen i kasserollen men ta vekk risten og fyll på med vann til pastakoking. Kok opp vann, ha i ønsket mengde pasta. Kok i det antall minutter som står på pakken.

Ta den ildfaste formen ut etter 10minutter, ha over den ferdige pastaen og bland godt sammen med pesto og grønnsakene.

Ha over på tallerken, strø over en liten håndfull cashewnøtter og så er det bare å spise et måltid full av god næring til kroppen :)

Håper det smaker og takk for at du leste innlegget. Jeg er en nystartet blogg og liker du mine innlegg blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook HER og instagram HER. Og deler du noen av mine innlegg på din egen facebook blir jeg veldig glad.. Jeg er utdannet kostholdsveileder og elsker å inspirere til mer plantebasert mat i hverdagen.  





.
#blogg #familie #mat #oppskrift #kos #middag #middagstips #mamma #vegetarianer #veganvennlig #laktoovovegetarianer #kosthold #helse #matglede #veggis #veggislivet #helg #fredag

Vegansk hverdagstaco med ekstra grønnsaker



Enkel og god hverdagstaco med ekstra grønnsaker.

Til 4 personer (voksne):

2 stk små avokado

4 stk spisspaprika

2pk røde linser

1pk kikerter

2pk kidneybønner

1/2stk  blomkål

1stk rødløk

1 liten boks mais

Berit Nordstrands rapskokos til steking

1/2stk lime

Små tomater

Agurk

Tacokrydder

Tacochips

Tacosaus

Jalapenos

Oatly I mat fraiche

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200grader

Ha rist i en kasserolle, vann opp til risten og ha små blomkålbuketter oppi. Damp blomkålene godt møre

Ha litt rapskokos i en høy stekepanne.

Skjær opp løk i småbiter og ha dette i stekepannen. Stekes på middels varme.

Skyll linser, kikerter og kidneybønner i kaldt vann. Ha disse over i stekepannen og stek i noen minutter sammen med løken.

Ha over tacokrydder (vegetarisk) og vann, eller bland krydderet selv og ha dette over blandingen.

Ha så i de møre blomkålbitene. La alt syde i noen minutter.

Vask og del spisspaprikaene i 4. Ta ut frø og legg delene flatt på en bakepapirkledd stekeplate.

Fyll paprikaflakene med linseblandingen. Ha over mais og sett de inn i ovnen ca 10-15minutter.

Lag til serveringstallerkene med oppskåret agurk, tomater, tacochips, lime og oppskjært avokado. Litt salt og pepper over avokadobitene.

Ta paprikaflakene ut av ovnen og på serveringstallerkenen. Server med jalapenos, tacosaus og oatly ifraiche. ENJOY :)

Følg meg gjerne på facebook og instagram. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #vegansk #vegetar #laktoovovegetarianer #kos #familie #taco #vegetartaco #mat #oppskrift #matglede #matprat #veggis #veggislivet

 

 

 

 

 

 

Vegetarisk Hawaiiburger



Denne oppskriften gir ca 10 burgere og burgerne kan fint fryses.

Burgeren har kikerter som hovedingrediens.

Kikerter er rik på mange næringsstoffer, som bla. magnesium, jern og folat. De bidrar til stabilt blodsukker, er kolestrolsenkende og forebygger diabetes. Kikerter virker prebiotisk og er bra for en sunn tarmhelse. De er en viktig proteinkilde i vegetarisk mat og har 22gram protein pr.100gram. Kikerter gir god metthetsfølelse og kan brukes i mange retter.

Til 10 burgere trenger du :

2 bokser kikerter (ferdig til bruk)

3 egg

2 1/2 ts hvitløkskrydder

2.5 ss kikkoman soyasaus (den med grønn kork for mindre salt)

ca 1 dl havremel

1 liten boks med mais

Salat

Ananasringer

Barbequesaus

Burgerbrød

Avokado

Slik gjør du :

Ha først egg, kikerter og krydder i en blender og blend godt. Ha i 1/2 boks med mais og blend disse inn slik at de blir litt most sammen med resten.

Ha massen over i en bolle og bland inn soyasaus og havremel. Konsistensen skal være lett fast. Sett bollen i kjøleskap ca 20min.

Sett stekeovnen på 180grader

Ta ut bollen av kjøleskapet og legg klatter med deigen på en bakepapirkledd stekeplate. Ca 10stk. Ha litt kaldt vann i et glass, ha en skje i vannet og trykk deretter klattene med deig ned med baksiden av skjeen, og form som en burger (ca 1-1.5cm tykk).



 

Ha stekeplaten med burgerne i ovnen og la stå ca 25 min. Kan burgerne snues uten å bli ødelagt etter 25minutter, er det rett konsistens. Snu burgerne og stek videre 10min.

Når burgerne stekes, varmer du en stekepanne med litt barbequesaus på middels varme og steker ananasringer i sausen.

Når burgerne er ferdig i ovnen er det bare å lage til med burgerbrød, salat, mais, ananasring og avokado.

Serveres gjerne med pommes frites eller stekte potetbåter.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #vegetarfamilie #kosthold #bloggmag #veggiser #vegetarlivet #mat #mamma

Søtpotetomelett

Herlig og litt annerledes omelett :

 
 

Til 1 person trenger du:

1 mellomstor søtpotet

3 egg

1liten gul løk

søtpaprika

Litt babyspinat (kan sløyfes)

salt og paprikakrydder

3ss vann

olje eller smør til steking

Slik gjør du :

Skrell søtpoteten og del den i små terninger.

varm en liten stekepanne med litt olje eller smør (middels varme)

ha i søtpotetbitene og la de ligge å surre i pannen ca 15min. 

Tilsett deretter opphakket løk og stek med søtpoteten i ca 5 minutter.

Pisk eggene sammen med litt melk og litt salt og paprika krydder.

ha søtpotetblandingen oppi bollen med eggeblandingen. 

Rør godt og hell dette over i stekepannen igjen.

legg på paprikabiter og stek på svak varme med lokk til blandingen er stivnet.

Anrett på tallerken sammen med babyspinat.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #middag #mat #omelett #vegetarf #vegetarianer #laktoovovegetarianer #bloggmag #blggno #side2 #familie #vegetarfamilie

Oppskrift på enkel pastagryte



 

Denne oppskriften er en kombinasjonsoppskrift hvor det også er oppført innholdet til kjøttspiseren i familien. I morgendagens innlegg vil jeg komme med priser på denne middagen og sammenligne kjøtt og vegetarretten. Dette innlegget vil hete :Hva koster middagen - pastagryte

Til 3 personer(vegetar):

2 pk hakkede tomater med urter

1 1/2 pk hakkede tomater med hvitløk

2 bokser kikerter (ferdig til bruk)

2 bokser kidneybønner (ferdig til bruk)

1 brokkoli

3 gulerøtter

3/4 pk fullkornsskruer

Parmesanost

salt og pepper

Slik gjør du :

Ha boksene med tomater i en kasserolle og kok opp. Vil du ikke ha tomatbiter, bruk en stavmixer og mos disse.

Vask og rens brokkoli og gulerøtter og skjær i små biter

Kok eller damp grønnsakene møre

Kok opp vann til pastaen. Ha i litt salt i kokevannet. Når vannet koker har du i pasta og koker som anvist på pakken

Ha kidneybønner og kikerter oppi kasserollen (nb.. husk å sile av laken og skyll bønnene og ertene først)

La dette koke ca 5 minutter. Rør innimellom

Ha så brokkoli og gulerøttene oppi kasserollen. Bland godt sammen med de andre ingrediensene.

Smak til med evt. salt og pepper

Når pastaen er ferdigkokt, helles vannet av og maten er klar til servering.

Ha pasta på en tallerken, pastasaus over og revet parmesan på toppen.

ENJOY :)

Kan serveres med hvitløksbrød eller en god salat til.

Og hos oss har vi også en kjøttspiser og i hans gryte (til 1middag og 1lunsj) er der :

1 pk karbonadedeig

1 pk hakkede tomater med urter

0.5 pk hakkede tomater med hvitløk

1 gulerot

1/4 pk fullkornspastaskruer

salt og pepper

Parmesanost

ENJOY :)

Følg meg gjerne videre på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegetarfamilie #bloggmag #matglede #bloggno #veggis #veggislivet #laktoovovegetarianer

 

 

 

Eggerøre med ekstra vitaminer

Tid : ca 5 min


 

Til 1person :

2-3 egg 

2-3ss fløte, matfløte eller havrefløte

1/2 spisspaprika 

1 dl grønne frosne erter

Litt stekefett(meierismør, rapskokos eller evt. Nøytral kokosolje)

Salt og pepper

 

Slik gjør du:

Ha smør i en liten stekepanne. Middels varme.

Knekk 2-3 egg i en bolle, ha oppi fløten, litt salt og pepper og rør godt.

Ha over oppskjært paprika og de frosne ertene.

Hell massen i den varme pannen og rør jevnlig slik at det blir eggerørekonsistens. Smak til med evt. mer salt og pepper.

Ha over på tallerken(gjerne oppå en ristet brødskive og nyt et måltid med masse næring :)

Egg inneholder alle næringstoffene kroppen trenger for vekst og vedlikehold, unntatt C vitamin. C vitamin får vi fra paprikaen i dette tilfelle :). Måltidet er altså en god blanding av proteiner, fett og karbohydrater samt vitaminer og mineraler.

Håper det smaker :)

 

.
#mat #oppskrift #helse #kosthold #laktoovovegetarianer #frokost #lunsj #egg #veggiser #vegetarianer #kostholdsveileder #eatlessmeat #matglede #mamma #blogg #bloggmag #vegetarfamilie

Middagstips

Her er tips til mandagsmiddagen, eller hvilken som helst annen dag selvfølgelig :). 



 

Til 3 personer brukte jeg :

3 pk sorte bønner (ferdig til bruk)

2 dl quinoa (anbefaler quinoaen fra Helios, den har god smak)

1 pk havrefløte (se bilde nederst i innlegget). Her kan selvfølgelig brukes vanlig fløte om man ønsker det.

1 1/2 brokkoli

Kikkoman soyasaus

salt og pepper

 

Kok quinoa etter anvisning på pakken (NB! Husk å skylle godt i varmt vann før de kokes)

Skyll brokkolien og del den i små buketter. Dampes eller kokes med litt salt til de er møre.

Skyll de sorte bønnene i et dørslag, ha de over i en liten kasserolle og ha havrefløten oppi. Varm opp på medium varme, kan gjerne koke et par minutter. Ha i litt salt, pepper og gjerne litt kikkoman soyasaus. Smak til.

Ha quinoa og brokkoli over på tallerken og ha bønne og fløtesausen over.

ENJOY :)

Kostnad pr.person(voksen) ca kr 38,-. Handlet på Kiwi (quinoa og brokkoli), Rema 1000 (sorte bønner) og Meny (havrefløte).

Handler mat 2 ganger pr.uke og handler ofte 3steder da jeg ikke får tak i alt på ett sted, og fordi prisene varierer fra butikk til butikk på mange av de produktene vi bruker mye av. Dette sparer vi mange penger på i løpet av året. Quinoa fra gogreen hos Rema er mye billigere enn quinoaen fra Helios hos Kiwi, men jeg liker ikke smaken på GoGreen sin quinoa, og da velger jeg den dyreste varianten på det produktet.



 

#middag #kjøttfrimandag #vegetar #vegetarianer #blogg #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #vegan #inspirasjon #tips 

 

 

Stekte grønnsaker med ris



 

Dette ble dagens middag, litt rester av div. grønnsaker, kokt byggris og så var middagen klar. 

Vil du prøve denne brukte jeg som følger:

Sorte bønner ( ferdig til bruk i kartong) Nb...skylles før bruk

Frosne grønnsaker, jeg brukte rester av amerikansk blanding(gulerøtter, mais og erter), brekkbønner, ltt ekstra erter,litt ekstra mais samt squash.

1liten avocado

Fetaost 

Byggris (boil in bag) her kan du selvfølgelig bruke den risen du vil, men byggris får en fin konsistens til retten slik at den ikke blir for tørr.

Olje til steking 

Krydder og / eller grønnsaksbuljong.

Slik gjør du :

Kok byggris etter anvisning på pakken(ha gjerne grønnsaksbuljong i kokevannet).

Ha olje i en dyp panne (jeg bruker wok panne)

Stek grønnsakene (frosne og ferske) på middels varme til de er gjennomstekte. 

Ha oppi de sorte bønnene mot slutten av steketiden

Ha så den ferdigkokte byggrisen oppi wok pannen.

Rør godt så alt blir blandet.

Ha over på tallerken  og legg på oppskåret avokado og fetaost på toppen. 

Krydre med litt salt og maten er klar.

Velbekomme :)

Følg meg gjerne på facebook: vegetarfamilie og instagram : vegetarfamilie

.
#blogg #inspirasjon #helse #mat #oppskrift #middag #middagstips #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #familie #kosthold #sunt

 

 

 

Grønnsaker i fløtesaus



 

Enkle, velsmakende og næringsrike middager, det liker vi :)

Dagens middag er grønnsaker i fløtesaus, og for å lage dette trenger du :

Grønnsaker (fritt valg, jeg bruker vanligvis brokkoli, blomkål, gulerøtter og paprika)

Kikerter (jeg bruker "ferdig til bruk" kikerter som fåes kjøpt på alle dagligvarebutikker)

Pasta (her kan du bruke den pastatypen du ønsker, vi har fullkornspasta eller bønnepasta)

Quinoa (valgfritt, men øker næring og proteininnholdet i retten)

Fløte (her kan du bruke vanlig fløte eller f.eks Oatly vegetabilsk matlagingsfløte, bilde nederst i innlegget)

Kikkoman soyasaus

Salt/pepper evt. andre krydder som f.eks karri

Slik gjør du :

Kok pasta og evt. quinoa (NB!! Husk å skylle quinoa godt i varmt vann før koking)

Kutt grønnsaker i passende biter og damp/kok disse til de er møre.

Ha fløten i en kasserolle og kok opp. Ha i kikkomansaus og evt. annet krydder, smak til.

Hell vannet av pastaen og ha det oppi sausen sammen med de dampede grønnsakene og quinoaen.

Skyll kikertene og ha de oppi kasserollen.

Smak til med evt. mer krydder.

Velbekomme :)



 

 

#mat #middag #vegetar #vegetarfamilie #pasta #middagstips #eatlessmeat #plantebasert #laktoovovegetarianer #blogg #mat

 

 

 

Lettlaget og god vegetarburrito

Dette er velsmakende, enkel og lettlaget vegetarburrito.




 

Til 4personer trenger du :

2pk tortillalefser (bruk gjerne fullkornslefser for bedre næringsinnhold)

Ris (bruk gjerne fullkornsris for bedre næringsinnhold)

Quinoa (kan sløyfes, men hever nærings- og proteininnholdet i burritoen) NB! Husk å skylle quinoaen godt i varmt vann før koking.

3pk kikerter (jeg bruker "ferdig til bruk" kikerter på pappkartong(kr 5,90 pr.eske hos Kiwi pr.feb2017)

3pk brune bønner (kidneybønner, salatbønner etc. Jeg kjøper "ferdig til bruk" bønner på Kiwi eller Rema)

Ca 1 pose tacokrydder (ferdigkjøpt tacokrydder eller bland ditt eget tacokrydder). Tips om et enkelt selvlaget tacokrydder nederst i innlegget.

Jalapenos (kan sløyfes, men anbefales om du liker det litt sterkt)

Mais

Rømme

Tacosaus

Revet ost

 

I tillegg kan man ha ekstra tilbehør som salat, tacochips, stekt ananas og avokado( guacamole), rømme og tacosaus..

 

Slik gjør du :

 

Kok ønsket mengde ris og quinoa.

Skyll bønner og kikerter i et dørslag, og ha de deretter over i en kasserolle. Ha i tacokrydder og vann og la det hele småkoke en stund(10min)Rør innimellom. Bland inn mais.

Sett stekeovnen på  150grader

Ha den kokte risen og evt. Quinoa sammen med bønnefyllet. Bland godt og fordel fyllet på lefsene, ha på jalapenos(om ønskelig) og legg på litt ost. Rull lefsene sammen og ha de over i en ildfast form.

Sett formen inn i den forvarmede stekeovnen og la stå der ca 5-10min. 

ENJOY :)

Tips til enkelt hjemmelaget tacokrydder : Bland  f.eks  3ts cummin(spisskummen), 1 1/2ts paprikapulver, 1/2ts koriander, 1/2ts chilipulver, 1/2ts hvitløkspulver, 1/4 ts pepper og 1/2 ts salt. Ha ønsket mengde i bønneblandingen og spe med litt vann..kok bønnene  sammen med tacokrydderet og litt vann.

#vegetar #middag #taco #kosthold #tips #middagstips #eatlessmeat #laktoovovegetarianer #vegetarfamilie #blogg #nyblogg #mat

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits