Middagsoppskrifter med kjøtt eller kylling

Kylliingtallerken

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles oppskrifter både med og uten kjøtt her på bloggen. 

Denne oppskriften inneholder kylling. Om du vil ha den vegetarisk kan du sprøsteke kikerter i stekepanne sammen med litt oregano istedenfor kylling.

Til 4 personer trenger du:

4-6 stk kyllingfileter,

2 stk modne avocadoer

ca 2 ss Soyasaus (kikkoman med mindre salt),

Litt tørket oregano

8stk ananasringer,

1 stor rødløk

1pk cherrytomater ,

1stk isbergsalat

Slik gjør du :

Stek kyllngfiletene i stekeovn på 200grader i ca 20min.(til gjennomstekt)

Når kyllingfiletene er i ovnen, steker du ananasringer i en stekepanne et par minutter på hver side på svak/middels varme sammen med litt kikkoman soyasaus.

Skjær opp kyllingfiletene i små biter når de er ferdig i ovnen.

Ta ananasringenu ut av stekepannen, ha litt soyasaus i stekepannen .

Legg kyllingbitene i og bland godt. Ha over litt oregano.

Legg anansringene over kyllingbitene slik at de holder seg varme.

Hakk rødløk i små biter, skjær opp tomatene og bland disse sammen med rødløken.

Del avokadoene, ta ut steinen og del avokadokjøttet opp i biter. Vask og riv salaten

Anrett på 4 tallerkener og drypp over litt soyasaus til slutt.

ENJOY :)

.
# blogg #matglede #matprat  

Wokgryte indiskinspirert med kylling



Enkel og smakfull middag.

Til 3 personer brukte vi :

1.5stk pose indiskinspirert wok fra Rema 1000 

400gr kyllingfilet

1dl quinoa (før koking) eller du kan bruke ønsket mengde ris om du foretrekker det.

ca 1.5 dl fløte 

2-3 ss Olje til steking

evt. mer krydder (salt,pepper , karri etc)

Slik gjør du :

Skyll quinoa godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken. (jeg anbefaler quinoa fra Helios, fåes kjøpt bla.hos Kiwi)

Ha litt olje i en dyp stekepanne eller wokpanne og varm opp.

Skjær kyllingfiletene i biter og stek.

Ta kyllingen ut når den er stekt og legg tilside.

Ha evt. litt mer olje i pannen og stek wokblandingen etter anvisning på pakken.

Ha over ca 1.5 dl fløte, kok opp og skru så ned varmen.

Ha i kyllingen i wokblandingen et par minutter (uten å koke)

Anrett kyllingwoken sammen med quinoa eller ris, og server.

Server gjerne indisk nanbrød til denne retten.


.
#blogg #matglede #matprat  #middag  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mytaste #mat #middag  #kostholdsinfo  #wok #middag

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits