Middagsoppskrifter med kjøtt eller kylling

Pai med kylling og bacon

Mettende og næringsrik middagspai for kjøttspiserne i familien. I løpet av helgen deles oppskrift på små vegetarpaier/muffinser.

Til 2-3personer:

Bunn : 

100gr Berit Nordstrand rapskokos smør (evt. annet mykt smør Bremykt el.lign) .. NB! ikke flytende smør

50gr Gresk naturell yoghurt (jeg bruker "bøtte" fra merket Lindahls)

1.5dl havremel

1.5dl valgfritt mel (jeg bruker økologisk siktet speltmel)

1 klype salt

Fyll:

6 egg

2dl valgfri melk (jeg bruker usøtet mandelmelk)

1pk (140gr) kalkunbacon

200gr kyllingfilet

Revet parmesanost (strø)

Salt og pepper

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 180gr varmluft eller 200gr over/undervarme.

Start med paibunnen. 

*Bland alle ingrediensene godt, og kna til en rund deig. Ha litt plast rundt deigen og legg i kjøleskapet ca 20-30minutter. 

Legg kyllingfilet og baconremser på en bakepapirkledd stekeplate, og stek ca 20minutter når stekeovnen er varm. Snu baconbitene etter ca 10minutter.

Ta ut deigen fra kjøleskapet, og trykk den utover i paibunnen og opp langs sidene (pensle gjerne paibunnen med litt smør først)

Prikk bunnen med en gaffel og forstek deretter paibunnen i stekeovnen ca 15minutter

Fyll: 

Ha egg, melk, litt salt og pepper i en bolle. Pisk sammen. 

Del opp kyllingfilet og bacon i mindre biter, og bland disse sammen med eggeblandingen. 

Strø ønsket mengde parmesanost på toppen.

Stekes midt i ovnen ca 25-30min.

Serveres med en god salat.

*Om du ikke bruker Berit Nordstrand smør/rapskokos men et hardere smør, så må det være romtemperert og mykt før det knaes inn i deigen.

 

#blogg #matglede #mat #vegetarfamilie #oppskrift #middag #middagstips

 

 

 

 

 

Kyllingfylte paprika

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at vi er en kombinasjonsfamilie med 2 vegetarianere og 2 kjøttspisere. Derfor deles også oppskrifter med kjøtt på denne bloggen. Vegetarversjonen av disse fylte paprikaene kommer på bloggen om et par dager.

Dette trenger du til 2 personer :

400gr Kyllingfilet

1 pose Tacokrydder

2 store paprika 

1 løk

1 boks mais

Mager jalapeno ost (tube)

Jalapenos (kan sløyfes om du ikke vil ha det så sterkt)

Tacosaus

Rømme

Tacochips

Litt olje til steking

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Varm opp en stekepanne med litt olje og stek kyllingfiletene. Ha over litt tacokrydder og vann og la det surre med et par minutter.

Vask og del paprikaene på langs . Skrap ut frø og kjern, og sett hver halvdel på en bakepapirkledd stekeplate.

Del kyllingfiletene opp i små biter. Ha over i en skål og bland bitene sammen med mais, hakket løk og jalapenos. Bland godt

Smør bunnen av paprikaene med litt jalapeno ost.

Ha deretter fyllet over, og tilslutt litt jalapenoost på toppen.

Settes inn i ovnen ca 15 minutter

Når de er  ferdige, haes de over på en tallerken, litt knuste tacochips på toppen sammen med tacosaus og rømme, og middagen er klar.

ENJOY :) 

#middag #kylling #mat #oppskrift #blogg #matglede #matprat

 

 

Kyllingsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig oppskrifter med kjøtt her. Da denne bloggen ble opprettet var tanken å bare dele vegetaroppskrifter, men etterhvert fikk jeg spørsmål ang. det å være en kombinasjonsfamilie, og jeg bestemte meg for å dele litt av hvordan vi gjør det. Denne kyllingsuppen smaker veldig godt. Vi som er vegetarianere lager denne suppen på en litt annen måte, og det vil jeg legge ut oppskrift på kommende søndag.

Til 4 personer trenger du :

400gr kyllingfilet

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl kyllingbuljong (vann+kyllingbuljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

1 pk smårettbacon (valgfritt)

Smør til steking



Slik gjør du :

Skjær kyllingfileten i små biter og stek disse med smør i en stekepanne på medium varme

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter. Stekes sammen med kyllingen. Tilsett litt karri mens det stekes

Bruker du ferdig grillet kylling steker du bare litt løk og hvitløk og tilsetter renset kylling rett i suppen senere.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Når løk, hvitløk, karri og kylling har stekt sammen en liten stund legges dette i en panne velegnet for suppe.

Tilsett kyllingbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Om du ønsker bacon til suppen, så sprøstekes dette i en stekepanne når suppen koker.

Server suppen rykende varm. tilsett litt sprøstekt bacon på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha knekkebrød/brød/hvitløksbrød til

Håper det smaker

#blogg #middag #kylling #matglede #matprat 

 

Næringsrik smoothie

Du trenger :

2.5dl frosne/ halvtinte jordbær

2 dl frosne blåbær

1/2 avokado

1dl usøtet mandelmelk (eller annen valgfri melk)

1ss linfrø

2ss kokosmasse 

1 ts vaniljepulver(kjøpes på helsekost) evt. noen dråper vaniljeessens

Forslag til topping :  Frokostblanding,  gojibær, frosne blåbær, litt banan, rosiner , og evt. litt søtning f.eks sukrin gold

Slik gjør du :

Ha alle ingrediensene i en blender , det anbefales å ha melk nederst i blenderen . Bland til alt er en jevn masse.

Ha over i et glass eller en bolle. Ha over topping og nyt.

#mat #frokost #lunsj #smoothie #avokado #bær #vegetarfamilie #matglede #veggislivet #vegetar

 

Kylliingtallerken

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles oppskrifter både med og uten kjøtt her på bloggen. 

Denne oppskriften inneholder kylling. Om du vil ha den vegetarisk kan du sprøsteke kikerter i stekepanne sammen med litt oregano istedenfor kylling.

Til 4 personer trenger du:

4-6 stk kyllingfileter,

2 stk modne avocadoer

ca 2 ss Soyasaus (kikkoman med mindre salt),

Litt tørket oregano

8stk ananasringer,

1 stor rødløk

1pk cherrytomater ,

1stk isbergsalat

Slik gjør du :

Stek kyllngfiletene i stekeovn på 200grader i ca 20min.(til gjennomstekt)

Når kyllingfiletene er i ovnen, steker du ananasringer i en stekepanne et par minutter på hver side på svak/middels varme sammen med litt kikkoman soyasaus.

Skjær opp kyllingfiletene i små biter når de er ferdig i ovnen.

Ta ananasringenu ut av stekepannen, ha litt soyasaus i stekepannen .

Legg kyllingbitene i og bland godt. Ha over litt oregano.

Legg anansringene over kyllingbitene slik at de holder seg varme.

Hakk rødløk i små biter, skjær opp tomatene og bland disse sammen med rødløken.

Del avokadoene, ta ut steinen og del avokadokjøttet opp i biter. Vask og riv salaten

Anrett på 4 tallerkener og drypp over litt soyasaus til slutt.

ENJOY :)

.
# blogg #matglede #matprat  

Wokgryte indiskinspirert med kylling



Enkel og smakfull middag.

Til 3 personer brukte vi :

1.5stk pose indiskinspirert wok fra Rema 1000 

400gr kyllingfilet

1pk grønne linser (ferdig til bruk)  

1dl quinoa (før koking) eller du kan bruke ønsket mengde ris om du foretrekker det.

ca 1.5 dl fløte 

2-3 ss Olje til steking

evt. mer krydder (salt,pepper , karri etc)

Slik gjør du :

Skyll quinoa godt i varmt vann og kok etter anvisning på pakken. (jeg anbefaler quinoa fra Helios, fåes kjøpt bla.hos Kiwi)

Ha litt olje i en dyp stekepanne eller wokpanne og varm opp.

Skjær kyllingfiletene i biter og stek.

Ta kyllingen ut når den er stekt og legg tilside.

Ha evt. litt mer olje i pannen og stek wokblandingen etter anvisning på pakken.

Ha over ca 1.5 dl fløte, kok opp og skru så ned varmen.

Skyll linsene i kaldt vann og ha i wokblandingen.

Ha ideretter kyllingen i wokblandingen et par minutter innen servering (uten å koke)

Anrett kyllingwoken sammen med quinoa eller ris, og server.

 


.
#blogg #matglede #matprat  #middag  #kosthold #vegetarianer #laktoovovegetarianer  #vegetarfamilie #mytaste #mat #middag  #kostholdsinfo  #wok #middag

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits