Søtt og godt

Grove hverdagsboller med honning

250gr sammalt spelt (gjerne økologisk, som fåes nå i mange dagligvarebutikker)

250gr fibra fullkornshvetemel 

25gr gjær (1/2pk)

2ss smør

4dl melk

2-3 ss sommerhonning eller blomsterhonning 

kardemomme

1egg til pensling.

 

Slik gjør du :

Smelt smør og varm honningen og melken til honningen er smeltet og melken lunken. Rør gjæren ut i melk,honning og smørblandingen.

Tilsett mel og kardemomme (jeg er glad i kardemomme så jeg tar ganske mye i)

Bruk gjerne kjøkkenmaskin og elt deigen på forholdsvis lav styrke til deigen er godt blandet. Tilsett evt. mer mel om deigen er for løs.

Ha plast over bakebollen og la stå til heving 1-2 timer.

Etter at deigen har hevet triller du boller og setter på en bakepapir stekeplate.

Etterheves ca 30min

Pensle med sammenpisket egg rett før steking.

Stekes på 225grader i ca 10-15 min. Det varierer fra ovn til ovn, så pass på så de ikke blir brent.

Avkjøles på rist.

Serveres f.eks med smør( gjerne Berit Nordstrand sitt rapskokos "smør")  og sukkerfritt eller sukkerredusert syltetøy. Og gjerne et par valnøtter ved siden av for sunne og gode fettsyrer, omega 3 og antioksidanter.

Alle ingrediensene kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker :).

#boller # vegetarfamilie #kos #blogg 

Grillet banan med is og marshmallows

Følg meg gjerne på FACEBOOK for oppskrifter og tips

 

Jeg er opptatt av et sunt og næringsrikt kosthold i hverdagen, men det er klart jeg skeier ut i blant. 

Da serverer jeg gjerne grillet banan med is.

Til 4 personer:

4 bananer

50gr (en halv plate) 70% sjokolade

Marshmallows

Vanlijeis

Aluminiumsfolie

Slik gjør du :

Skjær bananene litt på langs gjennom skallet og fyll i med litt marshmallows og oppkuttet sjokolade.

Pakk inn i aluminiumsfolie

Legges på grillen ( middels varme) ca 5-10 min

Taes av grillen og ut av aluminumsfolien når bananen er blitt varm og myk. Ta av skallet (slipper lett om bananen er ferdig).

Serveres med vaniljeis.

Mmmmmm dette er bare helt himmelsk godt :)

Håper du vil prøve :)

 

Sjokoladesmoothie/shake

 


Har ikke eksakte mål her, da jeg bare prøvde meg frem, men ingrediensene er iallefall :

mandel eller havremelk

isbiter

sjokoladeproteinpulver evt. kakaopulver (gjerne råkakao) . Jeg bruker synergi plantforce  sitt proteinpulver

banan 

havregryn

1ss cocosa Mct energi olje (kan sløyfes men anbefales, fåes kjøpt på helsekost)

 

Alt i blender, bland godt og nytes kald...

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #matglede #mat #smoothie #frokost #vegetar #vegan #veggislivet #vegetarfamilie

Vegansk blåbærdessert

Denne blåbærdesserten er så enkel og god. Dette kan lages som dessert eller evt. som kveldskos og er perfekt når man har lyst på noe søtt.

Til 4 personer trenger du :

3 bananer

2pærer (evt. epler)

litt blåbær

en håndfull mandler og/ eller hasselnøtter

8-10 ss Alpro soyayoghurt vanilje eller blåbær

kanel

litt kokosblomstsukker, sukrin gold eller brunt sukker

Slik gjør du :

sett stekeovnen på 180grader.

Del opp bananene i små biter og legg i en ildfast form. Strø godt med kanel over bananene og litt kokosblomstsukker, sukrin gold eller brunt sukker.

Sett inn i ovnen i ca 15min til de er blitt varme og myke

Skrell pærer (jeg pleier å ta av skallet) og del disse i små biter (disse kan også varmes litt i ovnen om man ønsker).

hakk en håndfull mandler og hasselnøtter i små biter.

Ta ut bananene av ovnen.

Fordel bananene i 4 skåler.

Legg over ca 1-2ss yoghurt i hver skål

dryss over nøtter, pærer og blåbær

Enjoy :)

.
#blogg #dessert #inspirasjon #kosthold #mat #inspirasjon #helse #vegan #vegetarianer #laktoovovegetarianer #veggislivet #bloggmag #matglede #matprat #trening #kos

Når søtsuget setter inn...

Da kan Mango Is være et godt alternativ.   Smaker søtt  og godt uten tilsatt sukker. Gir garantert Sommerfølelse :)



 

4 porsjoner

250gr frossen mango (finnes i frysedisken på bla.Kiwi)

1 frossen banan

ca 2ss kokosmelk

 

Mix alt i en blender til det får en kremete iskonsistens. Om du ikke har en god blender, så må kanskje bananen og mangobitene tine litt først. Serveres umiddelbart eller sett i fryseren,

Server gjerne med litt kokosmasse eller kokosflak, men den smaker helt himmelsk uten også :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #oppskrift #is #dessert #familie #vegetarfamilie #veggiser #vegetar

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits