Supper

Tacosuppe

Suppen er i utgangspunktet laget som en vegetarsuppe, men siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere så lager vi dobbel porsjon. Vi deler suppen i 2 kasseroller når den er ferdig, og tilsetter 1pk stekt karbonadedeig i den ene kasserollen, og 1 ekstra eske med kikerter i den andre kasserollen.

Til 2-3 personer :

7.5dl vann

1 løk (gul)

2 pk hakkede tomater  med hvitløk og oregano (fåes kjøpt på Kiwi)

2 poser tacokrydder

*1 eske kikerter (ferdig til bruk)

*2 esker kidneybønner (ferdig til bruk)

1/2 boks mais

5 jalapenosbiter fra glass (kan sløyfes)

0.5-1 dl fløte (smak til med mengde) (her kan du bla.bruke oatly sin havrefløte om du vil ha retten vegansk)

Litt olje/smør til steking

Tilbehør : Rømme (her kan du bruke oatly imat fraiche om du vil ha vegansk "rømme"), revet ost (evt.vegansk ost) , tacochips 

Slik gjør du : 

Skrell løk og hakk i små biter. Stekes på middelsvarme i en kasserolle til løken er blank.

Kok opp vann, og ha i løken og hakkede tomater.

Ha i  posene med tacokrydder

Kok 5 minutter.

Ta kasserollen av platen og bruk en stavmixer for å få blandingen uten klumper. Obs.. Vær forsiktig med stavmixeren så du ikke brenner deg på den varme blandingen.

Skyll kikerter og kidneybønner i kaldt vann, og hakk 5 jalapenosbiter i veldig små biter.

Ha dette over i suppen, og spe med fløte til du synes suppen er passe sterk.

Gi suppen et oppkok, ha i mais og suppen er klar.

Serveres i suppeskål med revet ost, rømme og knuste tacochips på toppen.

* Tilpass mengdene selv med kikerter og kidneybønner, oppgitt mengde er bare et forslag

ENJOY

#suppe #matglede #veggislivet #vegetarfamilie #middag #middagstips #mat #kosthold

Suppe med pasta

Til 2 personer trenger du :

1 pk kikerter (ferdig til bruk)

4 medium poteter

2-3 gulerøtter

2 hvitløksbåter

1/2 gul løk

1 liter grønnsaksbuljong (vann + terninger)

2 dl ertepasta (som avbildet, kjøpes på Rema 1000). Evt annen pasta

1/2 ts urtekrydder (f.eks Santa Maria urtegård)

Litt Olje til steking

Evt. litt salt/pepper

(Vil du ikke ha retten vegetarisk/vegansk så kan du tilsette suppeboller eller pølse i denne suppen)

Slik gjør du : 

Skrell og skjær løk/hvitløk i små biter. 

Stek på middels varme sammen med litt olje til løken er blank.

Ha over i en kasserolle sammen med grønnsaksbuljongvannet.

Skrell og del opp gulerøtter og poteter i passende biter.

Ha over i kasserollen sammen med litt urtekrydder

Kok opp og la koke ca 10min

Skyll så kikertene i kaldt vann, mål opp mengden ertepasta, og ha over i kasserollen sammen med det andre.

Kok som anvist på pastapakken (i dette tilfellet 6-8min).

Så er middagen klar. 

Serveres gjerne med brød eller flatbrød.

#blogg #vegetarfamilie #suppe #middag #mat #matglede #veggislivet

 

 

5 gode og varmende supper

I dag deler jeg 5 av våre mest lagde supper. Enkle, næringsrike og velsmakende supper.

 

1. Grønnsakssuppe

2. Tomatsuppe 

3. Blomkålsuppe 

4. Søtpotetsuppe

5. Vegetarsuppe

#blogg #supper #matglede #veggislivet #vegetarfamilie 

Proteinrik grønnsakssuppe

Proteinrik grønnsakssuppe:

Til 3-4 personer:

1 løk, 1 liten purre

¼ hodekål,

2pk grønne linser,

5 gulerøtter

0.5dl quinoa (anbefaler Helios sin variant)

1.5l vann +3 stk grønnsaksbuljongterninger

Litt finhakket persille(smak til)

Litt tørket timian (smak til)

1ss smør

Slik gjør du : Kok quinoa etter anvisning på pakken (husk å skylle i varmt vann først)

Kok opp vann og ha i buljongterninger

Kutt alle løk/grønnsaker i små biter og ha i vannet. Koke i 20minutter

Ha i grønne linser (skylles i kaldt vann før bruk) . La trekke et par min.

Ha i ferdigkokt quinoa og server.

Ønsker du ikke vegetarversjon, så er det bare å tilsette f.eks skinke eller pølse

 

 

#blogg #suppe #middag #vegetar #matglede #veggislivet 

Vegetarsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig kombinasjonsoppskrifter.

Torsdag denne uken la jeg ut oppskrift på denne kyllingsuppenog i dag deler jeg vår vegetarvariant... Nesten helt lik, men uten kjøtt og kyllingbuljong. 

Til 2-3 personer trenger du :

1 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1-2 pk kikerter (ferdig til bruk)

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

Litt smør eller olje til steking 

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, strø litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter (til de er litt sprø)

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter, og stek til løken er blank (ikke ha for sterk varme). Tilsett litt karri mens det stekes

Legges deretter over i en panne velegnet for suppe.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Tilsett grønnsaksbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Skyll linsene i kaldt vann og ha disse i kasserollen et par minutter før servering.

Server suppen rykende varm. tilsett sprøstekte kikerter på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha f.eks knekkebrød eller proteinrundstykker til 

Håper det smaker

#blogg #middag #vegetar #matglede #matprat #veggislivet  #vegetarfamilie

Søtpotetsuppe

Denne oppskriften fant jeg i et gammelt TARA blad, og måtte teste den ut. Vil du prøve?


 

Til 4 porsjoner trenger du :

4 små søtpoteter

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1ss olivenolje

1 ss økologisk grønnsaksbuljong

1liter vann

salt og pepper

litt friske urter som evt. basilikum og gressløk (kan sløyfes)

2ss gresskarfrø (kan sløyfes)

 

HALLOUMISPYD:

8små grillspyd av tre

1pakke Halloumiost (250gr)

2ss olivenolje

litt frisk basilikum

 

Slik gjør du :

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk

Stek løk og hvitløk et par minutter sammen med olivenoljen. Ha i søtpoteter, buljong og vann.

Kok opp og la småkoke i ca 20min

Bruk en stavmixer og miks til en glatt suppe.

Spe med mer vann hvis det trengs. 

Kok opp suppen igjen og smak til med salt og pepper.

Klargjør spydene ved å skjære osten i terninger. Skjær salatbladene i mindre biter. Varm opp en stekepanne med olje og stek osten i et par minutter.

Tre varme osterterninger på grillspydene .

Hell suppen over i 4 suppetallerkener og topp med frisk basilikum og gresskarfrø

Legg halloumispydene over suppetallerkenen og server

 

ENJOY :)

Lettlaget Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger ( grønnsaksbuljong)

2dl melk.

3ss mel

0.5dl matlagingsfløte eller kremfløte

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

Vegansk Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger (vegansk grønnsaksbuljong)

2dl mandelmelk (usøtet). (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig melk)

3ss mel

0.5dl fløte oatly imat matlagingsfløte (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig matfløte eller kremfløte)

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss Berit Nordstrands rapskokos smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

 

 

 

Billig og næringsrik tomatsuppe på 15min



Dette er en kjempegod tomatsuppe som er rask å lage.

Til 4 personer trenger du :

4ss smør

1 løk

3ss speltmel eller annet mel du foretrekker

3 esker med hakkede tomater (jeg bruker eldorado sine 2med hvitløk og oregano og 1med basilikum og oregano)

7.5dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger).

2-3ss creme fraiche (evt. vegetarbilsk Oatly imat fraiche )

evt. salt og pepper

Forslag til tilbehør : egg, pasta/makaroni, avokado, brød

Slik gjør du :

Fres løken i smør så den blir blank. Ha i melet og rør sammen. Kok opp vann og ha i buljongterning(er). Hell så dette i kasserollen sammen med  3 bokser med hakkede tomater. Kok opp og la koke ca 5minutter. Tilsett creme fraiche og la koke noen minutter til. Ta kasserollen av platen, bruk en stavmixer til du får en jevn suppe uten klumper. Smak til med evt. salt og pepper

Da er den klar til servering.. :) Og toppes med ønsket tilbehør.

Velbekomme.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #tomatsuppe #suppe #middag #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #veggislivet #matprat #bloggmag #bloggno #matglede

Håper denne faller i smak :)

 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits