Supper

Søtpotetsuppe

Denne oppskriften fant jeg i et gammelt TARA blad, og måtte teste den ut. Vil du prøve?


 

Til 4 porsjoner trenger du :

4 små søtpoteter

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1ss olivenolje

1 ss økologisk grønnsaksbuljong

1liter vann

salt og pepper

litt friske urter som evt. basilikum og gressløk (kan sløyfes)

2ss gresskarfrø (kan sløyfes)

 

HALLOUMISPYD:

8små grillspyd av tre

1pakke Halloumiost (250gr)

2ss olivenolje

litt frisk basilikum

 

Slik gjør du :

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk

Stek løk og hvitløk et par minutter sammen med olivenoljen. Ha i søtpoteter, buljong og vann.

Kok opp og la småkoke i ca 20min

Bruk en stavmixer og miks til en glatt suppe.

Spe med mer vann hvis det trengs. 

Kok opp suppen igjen og smak til med salt og pepper.

Klargjør spydene ved å skjære osten i terninger. Skjær salatbladene i mindre biter. Varm opp en stekepanne med olje og stek osten i et par minutter.

Tre varme osterterninger på grillspydene .

Hell suppen over i 4 suppetallerkener og topp med frisk basilikum og gresskarfrø

Legg halloumispydene over suppetallerkenen og server

 

ENJOY :)

Lettlaget Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger ( grønnsaksbuljong)

2dl melk.

3ss mel

0.5dl matlagingsfløte eller kremfløte

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

Vegansk Blomkålsuppe



Det du trenger til 4 personer er :

2 små blomkålhoder eller 1stort

8dl vann + 2 buljongterninger (vegansk grønnsaksbuljong)

2dl mandelmelk (usøtet). (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig melk)

3ss mel

0.5dl fløte oatly imat matlagingsfløte (vil du ikke ha vegansk bruker du vanlig matfløte eller kremfløte)

1pk kikerter (ferdig til bruk)

3ss Berit Nordstrands rapskokos smør

ca 2ss karri tilsammen (i suppen og på kikertene)

evt.salt

Slik gjør du :

1. Sett stekeovnen på 200gr. Når ovnen er varm, skylles kikertene i kaldt vann, klappes litt tørr med tørkepapir, legges på en bakepapirkledd stekeplate, litt karri over kikertene. Stå i ovnen ca 15minutter

2. Del blomkålene i småbuketter. Ha en rist i en kasserolle, vann opp til risten og legg i blomkålbitene. Damp bitene til de er helt møre.

3. Kok opp 8dl vann, ha i 2 grønnsaksbuljongterninger og rør godt.

4. Smelt smøret i en kasserolle, ha i melet, rør godt og spe med melk.

5. Ha grønnsaksbuljongvannet i kasserollen med smørblandingen og rør godt sammen. Kok opp.

6. Legg 2/3deler av de møre blomkålbitene oppi kasserollen. Bruk en stavmixer og mos blomkålbitene i suppen.

7. Spe med fløten, ha i karri og resten av blomkålbitene. Smak til med evt. mer salt og karri

8. Ha over i en suppeskål, strø sprøstekte kikerter over og server :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #suppe #kos #familie #vegetar #vegan #vegetarianer #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #mamma #bloggmag #bloggno #side2 #side2blogg #side2bloggere #nettavisen #matglede #matprat #godtno

 

 

 

Billig og næringsrik tomatsuppe på 15min



Dette er en kjempegod tomatsuppe som er rask å lage.

Til 4 personer trenger du :

4ss smør

1 løk

3ss speltmel eller annet mel du foretrekker

3 esker med hakkede tomater (jeg bruker eldorado sine 2med hvitløk og oregano og 1med basilikum og oregano)

7.5dl grønnsaksbuljong (vann+buljongterninger).

2-3ss creme fraiche (evt. vegetarbilsk Oatly imat fraiche )

evt. salt og pepper

Forslag til tilbehør : egg, pasta/makaroni, avokado, brød

Slik gjør du :

Fres løken i smør så den blir blank. Ha i melet og rør sammen. Kok opp vann og ha i buljongterning(er). Hell så dette i kasserollen sammen med  3 bokser med hakkede tomater. Kok opp og la koke ca 5minutter. Tilsett creme fraiche og la koke noen minutter til. Ta kasserollen av platen, bruk en stavmixer til du får en jevn suppe uten klumper. Smak til med evt. salt og pepper

Da er den klar til servering.. :) Og toppes med ønsket tilbehør.

Velbekomme.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #tomatsuppe #suppe #middag #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #veggislivet #matprat #bloggmag #bloggno #matglede

Håper denne faller i smak :)

 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits