Vegetarfamilie

Er vi de eneste?



Jeg ser i ukeblader og på blogger, og den ene påskeoppskriften etter den andre legges ut... Men jeg undrer meg spiser alle retter som lammelår, andebryst og pinnekjøtt i påsken? Det virker som at det er en del av påsketradisjonen, og det er jo veldig hyggelig med tradisjoner... Men vi har aldri hatt slik tradisjon... Vår påsketradisjon er påske egg, påskepynt, påskekrim og tid til familiekos..

Vi spiser like gjerne taco på påskeaften vi, og dette gjorde vi også den gang vi ikke var vegetarianere. Eller vi kunne ha indrefilet på påskeaften den gang vi spiste kjøtt.. Uansett hva vi spiste før og nå, så koser vi oss like mye for det.

Er det bare oss som kan spise taco eller hjemmelaget pizza på påskeaften, og synes det er helt supert?

Ut i fra reklamer, blader og mange matblogger, så virker vi som de eneste, men om så er så er det helt greit. Vi velger det vi vil spise og andre velger sin mat. Sånn er det også når man kutter ut kjøtt fra kostholdet sitt. Det er et valg man tar for seg selv uavhengig av hva andre måtte tenke og mene om det.

Så denne påsken blir det både hamburgere og taco her hos oss, samt en ekstra god søndagsmiddag med indrefilet til kjøtteteren i familien og grønnsakstek til vegetarianerne. 

Uansett hva dere spiser i påsken, så håper jeg dere får en fin og god påske med tid til avslapning og kos.

God påske til dere alle fra meg og takk for at du leste :)

Følg meg gjerne på facebook, instagram og pinterest. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

.
#påske #mat #oppskrift #tradisjon #mamma #familie #vegetarfamilie #kosthold #helse #vegetarianer #laktoovovegetarianer #bloggmag #matglede 

 

Blir du inspirert eller irritert?


 

Jeg blir som oftest inspirert når jeg leser om andre som har funnet og/eller endret sin livsstil. Blir du irritert eller inspirert når vi forteller vår historie? Dette er et spørsmål jeg stiller etter at meg og mine to ungdommer ble lakto-ovo-vegetarianere i sommer.

Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, oppfordringer til å starte denne bloggen, og mange vil ha oppskrifter på vegetarisk mat for å inkludere flere kjøttfrie dager i sitt eget kosthold. Mange sier de blir inspirert og det er jo hyggelig.

Men....  det er også en del som reagerer med en form for irritasjon.. Det forstår jeg ikke.

Vi har ikke gjort noe nummer av at vi er blitt vegetarianere, ikke snakker vi om dyrevelferd og ikke om klimagassutslipp. Vi har bare tatt et valg om å spise vegetarisk. Det var i utgangspunktet ikke i mine tanker å bli vegetarianer, det skjedde ved en tilfeldighet, les historien her.

Og når jeg hadde spist vegetarisk noen uker, så spiste jeg kjøtt igjen når vi var på ferie, les gjerne historien her.

Etter at vi ble vegetarianere har vi alle tre fått kommentarer som f.eks "det er jo bare tull og ikke spise kjøtt", "hva er det nå dere har funnet på", "dere vet ikke hva dere går glipp av", "stakkars kjøttspiseren(les mannen i huset) i familien deres", "nå blir det vanskelig å ha dere på besøk" , "dere spiser opp maten til dyrene" , "er så lei alle disse som ikke kan spise normalt norsk kosthold"osv..

Jeg forstår at mange ikke skjønner vår motivasjon for å bli vegetarianere og det er helt iorden, men vi kritiserer ikke det dere spiser, så hvorfor kritisere det vi spiser? Vi prøver å forklare så godt vi kan at det er veldig mye vi kan spise, og det er ikke komplisert å ha oss på besøk.. Heldigvis har dette blitt bedre etterhvert som månedene har gått, det er vi glade for.

Det er mye fokus på vegetarmat for tiden, med både reklamer på tv samt utvidet utvalg i butikker og på restauranter. valget om å bli vegetarianere har vi tatt fordi det er riktig for oss.. Det er viktig at man finner den livsstilen som passer for seg selv. At min mann spiser kjøtt og fisk er helt greit for oss andre selvfølgelig.

Denne bloggen er ment som inspirasjon for alle dere som ønsker informasjon og oppskrifter på enkle matretter både med og uten kjøtt , kombinasjonsfamilier, vegetarianere og for alle dere som vil lære mer om kosthold og helse.

Jeg håper at dere finner bloggen min interessant, og som nystartet blogg håper jeg på nye følgere som ønsker å lese mine innlegg. Jeg blir derfor veldig glad for alle som vil like siden min vegetarfamilie på facebook, instagram og bloglovin, og for alle som vil hjelpe meg ved å dele innleggene mine. Setter stor pris på det :) Link til sidene mine finner du i kontaktfeltet øverst i bloggen.

Tusen takk for at du leste innlegget mitt :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #trening #matglede #bloggno #bloggmag #side2 #nettavisen #vegetar #vegetarianer #laktoovovegetarianer #mamma #familie 

 

 

 

 

Når du elsker det du gjør


 

Elsker du det du holder på med? Jobben, skolen, hobbyen ?

Jeg har alltid vært veldig kreativ og hatt tusen ideer og planer.. Men det var ikke før i 2015 at jeg innså at jeg har funnet det jeg elsker mest av alt å drive med.

Jeg er ingen gourmetkokk, men lager helt enkle matretter. Er opptatt av at maten skal gi  næring og kunne lages av alle. De aller fleste ingrediensene til oppskirftene jeg deler finnes på vanlige dagligvarebutikker. Prisen på rettene jeg lager vil  være i all hovedsak innenfor rimelig og normal prisklasse. Oppskriftene vil ofte inneholde både priser og handleliste for å gjøre det enkelt for dere lesere som ønsker å bruke disse. Selv om du ikke er eller vil bli vegetarianer, så vil jeg dele masse informasjon og mange oppskrifter som alle kan ha glede av. Synes du dette høres interessant ut blir jeg veldig glad om du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen.

Jeg tok kostholdsveilederutdannelse og likte det fra første stund. Jeg har lært så mye om kosthold, ernæring og sammenheng mellom kosthold og helse. Det å kunne være kreativ med enkle oppskrifter, drive blogg og få utvikle andre ideer rundt kosthold og helse gir meg glede og energi i hverdagen... Jeg rett og slett elsker deg jeg gjør

Det skjer mye fremover og jeg gleder meg til å dele innlegg, og en del av det andre jeg jobber med.

 

Kom gjerne med innspill om det er noe dere vil jeg skal skrive om. 

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #vegetar #vegetarfamilie #laktoovovegetarianer #bloggmag #bloggno #side2 #mat #veggis #veggisslivet

 

 

 

I Norgestoppen på vegetarkost



Min eldste sønn (18år) er i Norgestoppen i sin aldersgruppe i Friidrett. Han har nå vært vegetarianer i 8 måneder og resultatene hans er bedre enn noen gang. Dette er utrolig spennende..

Kosthold har veldig mye å si for hva man klarer å prestere på trening og i konkurranse, og vi har vært spent på hvordan et vegetarisk kosthold ville være for hans prestasjoner.

For å lykkes i idrett må også kostholdet tilrettelegges slik av kroppen får nok energi og næring. Når man går fra et kosthold med kjøtt og fisk til et vegetarisk kosthold, vil det være en omstillingsprosess for kroppen.

Det kan være både sunt og bra for kroppen å leve vegetarisk. Jeg vil følge min sønns utvikling også gjennom å dele informasjon om hans kosthold og hans prestasjoner her på bloggen. Dette for å spre kunnskap og informasjon om å drive idrett på vegetarkost.

Derfor vil det bli en serie med innlegg fremover om kombinasjonen vegetarisk kosthold og idrett.

Jeg er utdannet kostholdsveileder og gleder meg til å dele informasjon og inspirasjon om idrettsernæring.

Håper du vil følge meg på facebook, instagram og bloglovin. Link i kontaktfeltet øverst i bloggen min.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #inspirasjon #trening #idrett #kos #familie #vegetarfamilie #veggis #vegetar #laktoovovegetarianer #bloggmag

Vegetarfamilie

 



 

Dette er mitt første innlegg på bloggen vegetarfamilie.

Litt informasjon om meg, min familie og vårt kosthold:

Jeg er 49år, vært gift i snart 25 år, og har to gutter på 16 og 18 år.

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake og de siste årene har interessen min for kosthold og ernæring økt. 

Siden 2013 har jeg spist et grovkarbokosthold, dvs at jeg reduserer inntak av raske karbohydrater (raffinert sukker og hvetemel, hvit pasta og ris etc) men inkluderer karbohydrater fra bla. grønnsaker, frukt, bær, fullkornspasta, fullkornsris, havregryn, byggryn og diverse melvarianter (fortrinnsvis grove og økologiske). Jeg spiser godteri vanligvis ca 1gang pr.uke, ellers kun ved bursdager, ferier og høytidsdager (bryllup, konfirmasjon, 17mai osv). Dette fungerer veldig bra for meg, føler jeg har funnet en balanse i hverdagen uten å være fanatisk.

I 2015 tok jeg Kostholdsveileder utdannelse gjennom Akademiet for Personlig Trening. Her lærte jeg mye om forskjellige kosthold og hvordan maten vi spiser kan påvirke vår helse.

Sommeren 2016 ville min yngste sønn blir Lakto-Ovo Vegetarianer. Dvs at man inkluderer egg og melkeprodukter i kostholdet, men ikke spiser noe som kommer fra døde dyr. Da min sønn ville bli vegetarianer bestemte jeg meg for å teste ut dette sammen med ham. Da jeg hadde lært endel om dette under min utdannelse til kostholdveileder, kunne jeg starte uten noe særlig mer forberedelse. Og jeg har ikke angret en dag, jeg har funnet det kostholdet jeg vil ha. I august 2016 ville også min eldste sønn prøve et vegetarisk kosthold, og nå er vi 3 stk av 4 i familien som er Lakto-Ovo Vegetarianere. Hva fremtiden bringer vet jeg ikke, kanskje vi går over til å bli veganere etterhvert, eller kanskje vi kun inkluderer egg og ikke melkeprodukter? Veien blir til mens man går og det får tiden vise. Akkurat nå er det dette som er riktig for oss.

Denne bloggen har jeg startet av flere grunner. Dels fordi jeg ønsker selv å samle mine oppskrifter i en blogg, og dels for å forhåpentligvis kunne inspirere andre til enkle, vegetariske retter. Interessen for et vegetarisk kosthold er økende i samfunnet, så enten man er vegetarianer, ønsker å bli vegetarianer eller bare vil inkludere flere vegetarretter i sitt eget kosthold, så håper jeg at du finner noe til inspirasjon her på bloggen.

Her på bloggen vil det ikke bli skrevet om dyrevelferd, klimautslipp eller diskutert tema rundt forskjellige kosthold.. Jeg mener at alle må få velge det kostholdet som er riktig for seg selv, så denne bloggen er kun ment som inspirasjon for de som ønsker å vite mer om vegetarisk kosthold, samt få oppskrifter og tips for å spise mer vegetarisk i hverdagen. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse, men er ingen ekspert. Denne bloggen er ingen fasit på et vegetarisk kosthold, men gir et innblikk i slik vi i vår familie spiser.

Jeg har en istagramprofil: vegetarfamilie og også opprettet en facebookside : vegetarfamilie . Blir veldig glad om du vil følge meg der :)

Bloggen vil få et mer professjonelt uttrykk etterhvert, med bedre design og bedre bildekvalitet.

 

#vegetar #familie #mat #kosthold #vegetarfamilie #instagram #facebook #blogg #mamma #hverdag

 

 

 

, Bergen

Lakto-Ovo Vegetarianer siden sommeren 2016. 2vegetarianere/2kjøttspisere i familien Utdannet kostholdsveileder gjennom Akademiet for personlig trening i 2015. Stor interesse for mat og sammenheng mellom kosthold og helse. Ønsker å inspirere og informere leserne gjennom oppskrifter og informasjon.

mytasteno.com
hits