Næringsrik frokostgrøt til store og små

 

Denne grøten er gjort i en fei, står i kjøleskap over natt, smaker godt og gir kroppen en fin start på dagen.

Så enkelt gjør jeg det :

1 beger blåbær eller skogsbæryoghurt (jeg bruker som oftest yoghurten på bildet), men her kan du bruker den yoghurten du ønsker.

1 dl havregryn

1 dl melk (jeg bruker havre eller mandelmelk)

1 ss appelsinjuice eller evt.sitronsaft. (Dette hjelper på å bryte ned fytinsyren i havre, se nederst i innlegget)

1 kiwi

Ca 8 stk hakkede mandler eller hasselnøtter 

Bland alle ingrediensene i en skål unntatt kiwi og mandlene/hasselnøttene. Rør godt og sett i kjøleskap over natt. Har du ikke lokk på skålen anbefales det å ha aluminiumsfolie over.

Når du står opp neste morgen tar du skålen ut av kjøleskapet slik at den får stå noen minutter i romtemperatur før den skal spises. Hakk opp mandler og skjær opp kiwi…Tips.. Synes du mandlene/hasselnøttene er for harde, kan du ha de i grøten over natten da er de myke når de skal spises.

Så er frokosten klar 🙂 … Har du dårlig tid og ikke får spist frokost, ta grøten opp i en boks og ta den med på jobb eller skole :). 

Grøten gir en god start på dagen med karbohydrater, proteiner og fett.. I tillegg blir havregrynene bløtlagt over natten som gjør at fytinsyren i havren blir brutt ned,  gjør kornene lettere å fordøye og letter opptaket av vitaminer og mineraler.

 

#frokost #hashtag #blogg #vegetar #bloggmag #mat #kosthold #familie #vegetarfamilie #matglede

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg