Hvordan lage sunnere is på 1-2-3

Nå går vi for alvor inn i den store is sesongen, og for barna (og gjerne de voksne også) blir det ofte både 1, 2 og 3 is for dagen.. Is som gjerne er full av sukker og andre tilsetninger. Hvorfor ikke lage denne genialt enkle isvarianten istedenfor. Denne ble godkjent av både voksne og barn her, og med de supre isformene (silikon) fra Eurpris, så er de enkle å spise for både små og store.

Så når du vil kose deg med en is i sommervarmen er dette 3 glimrende alternativer til samme type is. Om man ikke vil bruke kunstig søtning som er i alternativ 1, så velg alternativ 2. Er du veganer, så velg alternativ 3. Smaksmessig vant alternativ 1 med zeroh saft i, av de som testet her i huset .

Her kommer den enkle og gode oppskriften :

Alternativ 1 :

2dl halvtinte eller tinte bær (se bildet nederst i innlegget over den varianten jeg bruker)

2ss Gresk naturell yoghurt

1dl vann

ca 3.5 ss Zeroh saft ananas

Kjør alt i en blender til alt har flytende smoothiekonsistens, smak gjerne litt (skal smake litt sterkt, smaken blir mildere når den er frossen). Fyll i former og sett i fryseren.(dette blir 4stk silikonformer som på øverste bildet, selges på europris) 

Alternativ 2:

2dl halvtinte eller tinte bær (samme variant som på bildet)

2ss Gresk naturell yoghurt

ca 1dl eplejuice

Smak til, skal smake “litt” sterkt, smaken blir mildere når isen er frossen.

 

Alternativ 3  (vegansk):

2dl halvtinte eller tinte bær (samme variant som på bildet)

2ss Alpro naturell yoghurt

ca1dl eplejuice

Fremgangsmåte som de to andre variantene.

Håper det smaker :).

 

#hashtag #blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #vegetar #iskrem #is #vegansk #side2 #bloggno #bloggmag #veggis #veggislivet #familie #vegetarfamilie #mamma #side2blogg #matglede #godtno #smakavsommer #tasty #summer #minførsteblogg #nettavisen

 

 

 

9 kommentarer

Siste innlegg