Kyllingsuppe

Siden vi er en kombinasjonsfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere, så deles det også jevnlig oppskrifter med kjøtt her. Da denne bloggen ble opprettet var tanken å bare dele vegetaroppskrifter, men etterhvert fikk jeg spørsmål ang. det å være en kombinasjonsfamilie, og jeg bestemte meg for å dele litt av hvordan vi gjør det. Denne kyllingsuppen smaker veldig godt. Vi som er vegetarianere lager denne suppen på en litt annen måte, og det vil jeg legge ut oppskrift på kommende søndag.

Til 4 personer trenger du :

400gr kyllingfilet

1 stor gul løk

3 hvitløksfedd

2 gulerøtter

1 rød paprika

1 pk ferske sukkererter

1 boks mais 

2-3ts karri

8dl kyllingbuljong (vann+kyllingbuljongterninger)

ca 2dl valgfri fløte

Litt fersk eller tørket persille

salt og pepper

LItt creme fraiche eller rømme (valgfritt)

1 pk smårettbacon (valgfritt)

Smør til steking

Slik gjør du :

Skjær kyllingfileten i små biter og stek disse med smør i en stekepanne på medium varme

Rens løk og hvitløk og skjær dette i små biter. Stekes sammen med kyllingen. Tilsett litt karri mens det stekes

Bruker du ferdig grillet kylling steker du bare litt løk og hvitløk og tilsetter renset kylling rett i suppen senere.

Rens og vask gulerot, paprika og sukkerertene, og skjær disse i småbiter.

Når løk, hvitløk, karri og kylling har stekt sammen en liten stund legges dette i en panne velegnet for suppe.

Tilsett kyllingbuljong, fløte, litt persille, paprika, sukkererter, gulerøtter og mais.

Kok opp og smak til med salt, pepper og karri.

Kokes ca 10 minutter.

Om du ønsker bacon til suppen, så sprøstekes dette i en stekepanne når suppen koker.

Server suppen rykende varm. tilsett litt sprøstekt bacon på toppen sammen med en klatt creme fraiche eller rømme

Denne suppen er kjempegod uten tilbehør, eller du kan ha knekkebrød/brød/hvitløksbrød til

Håper det smaker

#blogg #middag #kylling #matglede #matprat 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg