Priskrig på godteri – Hva så?

Så er priskrigen på godteri  i gang igjen..Og hva skjer? Vi fråtser i “rimelig” godteri, og spiser ennå mer sukker og E-stoffer enn vanlig.

Og når jeg sier at jeg ikke er tilhenger av en slik priskrig, så får jeg ofte kommentarer som Hva så?, det er jo opp til hver enkelt om de vil spise godteri og hvilken mengde de vil spise.. Og det er det jo forsåvidt..

Men er det egentlig så enkelt?

Vi voksne kan ha et bevisst forhold til sukkerinntaket om vi vil. Vi kan få økt kunnskap gjennom blogger, informasjonsider etc, og ta valg som føles riktig for oss selv. Det er jeg tilhenger av. Alt med måte..

Men der er noen andre aspekter ved både sukkerinntak og priskrig på godteri som jeg ikke synes er særlig ok, og det er bla. barna våre. 

1: HVA MED BARNA?

Barn har ofte egne penger, og enkelte er innom butikken hver eneste dag. Foreldre har ikke kontroll på hva pengene brukes til.

Sannsynligheten for at pengene blir brukt på søtsaker, boller, brus etc er stor.. Det er slik ” mat” barn tiltrekkes av når de er på butikken..

Og er slike “matvarer” i tillegg på tilbud, kjøper de gjerne større mengder til samme pris.. Og får dermed i seg ennå mer sukker enn de ellers ville gjort.

2. HVA MED OSS SUKKERAVHENGIGE?

Sukkeravhengige “trigges” gjerne av slike tilbud.. Ennå mer av det vi “craver” ligger i skap og skuffer (fordi det var jo så rimelig i innkjøp)..

Og hva skjer når vi har det liggende hjemme? Veldig ofte blir det spist jevnt og trutt gjennom dagene til det er tomt. Og er det fortsatt priskrig da, så er sannsynligheten for at vi kjøper mer veldig stor.

Jeg beklager om noen ikke liker denne sukkerdebatten… Det blir mye fokus på og snakk om sukker og sukkerinntak i media..Og jeg forstår at noen kan bli lei av dette.. Men jeg velger å dele av min kunnskap og min egen erfaring om dette temaet. Om det kan gjøre at noen av dere som leser mine innlegg, velger å gjøre en endring i eget eller barnas kosthold/sukkerinntak, så er det verd det. 

Jeg er sukkeravhengig selv, og derfor har jeg bestemt meg for å lage en serie som omhandler sukker.. Den vil inneholde disse punktene samt litt annet.

1.Litt om min historie som sukkeravhengig,

2.Lure tips i hverdagen,

3. Informasjon,

4. Hva skjer med vekten om vi reduserer sukkerinntaket, 

5. Hvem skal vi høre på?

6. Hvordan vet vi at vi spiser for mye sukker?

7. Hva vil dette kunne bety for min helse?

8. Er vi fanatisk ved å redusere sukkerinntaket og bli bevisst?

9. Kan jeg si nei takk til godteri, kaker etc i selskap?

10.Anbefalt sukkerinntak og bevisstgjøring av produkter/sukkermengde

#kosthold #sukker #priskrig #godteri #sukkerinntak #blogg 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg