Pai med kylling og bacon

Mettende og næringsrik middagspai for kjøttspiserne i familien. I løpet av helgen deles oppskrift på små vegetarpaier/muffinser.

Til 2-3personer:

Bunn : 

100gr Berit Nordstrand rapskokos smør (evt. annet mykt smør Bremykt el.lign) .. NB! ikke flytende smør

50gr Gresk naturell yoghurt (jeg bruker “bøtte” fra merket Lindahls)

1.5dl havremel

1.5dl valgfritt mel (jeg bruker økologisk siktet speltmel)

1 klype salt

Fyll:

6 egg

2dl valgfri melk (jeg bruker usøtet mandelmelk)

1pk (140gr) kalkunbacon

200gr kyllingfilet

Revet parmesanost (strø)

Salt og pepper

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 180gr varmluft eller 200gr over/undervarme.

Start med paibunnen. 

*Bland alle ingrediensene godt, og kna til en rund deig. Ha litt plast rundt deigen og legg i kjøleskapet ca 20-30minutter. 

Legg kyllingfilet og baconremser på en bakepapirkledd stekeplate, og stek ca 20minutter når stekeovnen er varm. Snu baconbitene etter ca 10minutter.

Ta ut deigen fra kjøleskapet, og trykk den utover i paibunnen og opp langs sidene (pensle gjerne paibunnen med litt smør først)

Prikk bunnen med en gaffel og forstek deretter paibunnen i stekeovnen ca 15minutter

Fyll: 

Ha egg, melk, litt salt og pepper i en bolle. Pisk sammen. 

Del opp kyllingfilet og bacon i mindre biter, og bland disse sammen med eggeblandingen. 

Strø ønsket mengde parmesanost på toppen.

Stekes midt i ovnen ca 25-30min.

Serveres med en god salat.

*Om du ikke bruker Berit Nordstrand smør/rapskokos men et hardere smør, så må det være romtemperert og mykt før det knaes inn i deigen.

 

#blogg #matglede #mat #vegetarfamilie #oppskrift #middag #middagstips

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg