Sukkerfri Epledessert

Til 1 stor ildfast form (ca 6 personer):

4 dl havregryn

2dl  valgfritt mel (gjerne økologisk speltmel, da det inneholder mye mer næringsstoffer enn vanlig hvetemel)

175 gr meierismør ( stå ute en stund før det skal brukes, slik at det er mykt)

175 gr sukrin gold (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker. Sukrin gold er snillere med blodsukkeret vårt enn vanlig sukker, og inneholder kun 8 kalorier pr.100gram)

5 epler

2-4ts kanel (mengde etter eget ønske)

25 mandler (finhakket)

Slik gjør du :

Skrell eplene og del i biter. Ha de i en skål sammen med ca halvparten av mengden sukrin gold og kanel. Bland godt.

Ha de nederst i en ildfast form.

Bland havregryn og finhakkede mandler samt det som er igjen av sukrin gold. Strø dette over eplene.

Smuldre det rom tempererte smøret inn i melet.

Legg små klatter fordelt på toppen over havregrynsblandingen.

Strø resten av kanelmengden over.

Stekes på 180gr i ca 30min.

Serveres lunken sammen med vaniljesaus eller vaniljeis (gjerne sukkerfri)

 

#epledessert #kos #vegetarfamilie #sukkerfri 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg