Pepperkake cookies (sunnere variant)

Myke kjeks med hint av pepperkakesmak 🙂 Oppbevares kjeksene i kjøleskap blir de hardere og mer sprø.

Lettlagde kjeks uten raffinert hvitt sukker.

Du trenger:

150gr smør (jeg bruker Berit Nordstrands rapskokos, men her kan du gjerne bruke et annet smør)

3 dl lettkokte havregryn

3 dl mel (jeg bruker økologisk siktet speltmel, fåes kjøpt på helsekost, Rema, Meny etc)

*1.5 dl sukrin gold eller kokosblomstsukker

1 1/2 ss Akasiehonning (fåes kjøpt på alle dagligvarebutikker)

**3 ts pepperkakekrydder (bland 1 1/2 ss kanel – 1/2 ss malt ingefær – 1/2ss malt kardemomme – 1/2ss malt nellik)

3 ss fløte

* sukrin gold finnes på de fleste dagligvarebutikker, kokosblomstsukker finner du på helsekostbutikk

**Pepperkakekrydderet kan du oppbevare i et glass/boks el.lign, og bruke ved behov.

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 175gr 

Bland mykt smør  godt sammen med de andre ingrediensene -(Berit Nordstrands rapskokos er mykt rett fra kjøleskap. Bruker du en annen type smør må det stå en stund i romtemperatur før det kan brukes)

Legg kjeksblandingen i små klatter på bakepapirkledd stekeplate.

Trykkes flate (bruk gjerne baksiden av en skje med litt kaldt vann på, da er de lettere å forme)

Stekes i 8-16 minutter. Steketiden avhenger av ovn og tykkelse på kjeksene. Pass på så de ikke blir brent

Avkjøles på rist.

Kjeksene er gode som de er, eller du kan ha på litt brunost/geitost

Oppbevares i tett boks i kjøleskap

ENJOY 🙂 

#kjeks #jul #pepperkake #vegetarfamilie #mat #matglede #veggislivet

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg