Veganske Boller/Lussekatter

Til 15-20 boller :

25gram fersk gjær (1/2pk)

2.1 liter siktet speltmel

7 dl mandelmelk

200gr Berit Nordstrand`s rapskokos (smør) 

2 1/2 dl sukrin gold (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)

2 ts gurkemeie

3 ts kardemomme

Slik gjør du :

Varm melken til fingervarm.

Smuldre gjæren i en bakebolle og ha melken over. Rør godt slik at gjæren oppløser seg.

Ha i smøret (rapskokos) og rør dette inn i melken.

Ha i alle de andre ingrediensene og kjøres i kjøkkenmaskin ca 5 min med lav/middels styrke

Ha plast og kjøkkenhåndkle over bakebollen og settes til heving i 1 1/2 time

Etter heving har du litt mel på bordet,  deigen på bordet og trill boller eller lag lussekatter. Ha gjerne rosiner i bollene eller pynt lussekattene med rosiner.

Ha på en bakepapirkledd stekeplate.

Etterheves ca 45min

Stekes midt i ovnen på 225gr i ca 10-12 min

Håper det smaker.

 

#boller #lussekatter #vegan #vegansk #vegetarfamilie #kos #luciadagen

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg