Smakfull kokos/karrigryte

Til 4 personer :

6 dl vann

1.5 stk grønnsaksbuljongterning 

ca 3.75 dl kokosmelk (ikke lettvariant)

1 stk blomkål

3 stk gulerøtter

1 stk rød spisspaprika

1/2 gul løk (kan sløyfes)

2 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1 pk kikerter (ferdig til bruk)

2 poser byggryn (Møllerens middagsris bygg, boil in bag)

1 ts hvitløkssalt

1/2 ts ingefær

2 ts karri

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Saften fra 1/2 lime

* Da vi er en kombinasjonslfamilie med 2 kjøttspisere og 2 vegetarianere,  bruker vi mindre linser og kikerter  til kjøttspiserne. Isteden steker vi kyllingfilet som har oppi gryten til dem. 

Slik gjør du :

Kok opp vann og ha i posene med byggryn. Kok etter anvisning på pakken.

Ha 6 dl vann + buljongterning i en kasserolle og kok opp. 

Del grønnsakene i små biter og ha de oppskårne grønnsaker (blomkål, gulerøtter, paprika, løk), over i buljongvannet.

Kok ca 5 minutter.

Ha i kokosmelk og krydder

Skyll linser og kikerter i kaldt vann og ha disse over i kasserollen.

Kok opp.

Ha i de ferdig kokte byggrynene

Ha i saften av 1/2 lime.

Smak til med evt. mer krydder

Velbekomme

#middag #vegetar #vegetarfamilie #vegan #mat #veggislivet #matglede #middagstips 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg