Vegansk Lasagne

Dette er en enkel og proteinrik vegansk lasagne. 

Til 4 personer :

Tomatsaus:

1pk Halsans køk farse (finnes i frysedisken i de fleste dagligvarebutikker)

1 pk grønne linser (ferdig til bruk)

1glass pastasaus 500gr 

1/2 boks pizzasaus 200gr (Mutti) 

6-8 stk Lasagneplater 

Hvit saus:

3ss Berit Nordstrand rapskokos (eller annet vegansk smør)

3ss hvetemel eller siktet speltmel

2 dl usøtet mandelmelk

1 dl havrefløte (fåes i de fleste dagligvarebutikker)

Salt, pepper, muskat

1 pk kikerter (ferdig til bruk)

Evt. vegansk revet ost 

Slik gjør du : 

Sett stekeovnen på 170gr varmluft

Tomatsaus:

Stek farsen etter anvisning på pakken.

Ha pasta og pizzasaus i en kasserolle og varm opp til kokepunktet.

Skru ned til svak varme, og ha den ferdig stekte farsen samt de grønne linsene i kasserollen (husk å skylle linsene i kaldt vann før bruk)

Smak til med evt. mer krydder (f.eks salt, pepper, oregano)

Hvit saus:

Smelt smøret i en kasserolle.

Ha i mel og rør godt.

Spe med melk og fløte

Kok opp under stadig omrøring.

Ha i kikertene (husk å skylle dem i kaldt vann først).

Bland godt og ta kasserollen av platen.

Bruk en stavmixer, og mos kikertene inn i den hvite sausen. Bland inn litt salt, pepper og muskat (ca 1 ts tilsammen)

Bruk en ildfast form.

Legges lagvis i formen. Først tomatsausen ,så lasagneplater og deretter hvitsaus . Jeg fikk 2 lag. På toppen skal det være hvit saus.

Evt. litt revet vegansk ost på toppen

Stekes midt i ovnen i ca 40minutter.

Serveres med salat, og evt. hvitløksbaguetter/rundstykker.

Her kan du bruke vanlige brødskiver, rundstykker eller baguetter.

Jeg hadde 25gr Berit Nordstrand smør + 1 hvitløksfedd. Brukte en hvitløkspresse. Blandet godt.

Smurte på 4stk halve rundstykker, og varmet dem noen minutter i stekeovnen.

Velbekomme 

 

#vegetarfamilie #vegansk #lasagne #mat #vegetar #middag #veggislivet #matglede #middagstips

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg