Lettlaget lasagne (for kjøttspisere)

Dette er en enkel og god lasagne for kjøttspisere. Ønsker du en vegansk/vegetarversjon kan du finne oppskriften HER

 Lag gjerne en ekstra stor porsjon. Egner seg fint til frysing.

Til 4-5 personer :

Tomatsaus:

800gr karbonadedeig eller kjøttdeig

1glass pastasaus 500gr 

1/2 boks pizzasaus 200gr (Mutti) 

6-8 stk Lasagneplater 

Hvit saus:

4ss meierismør

4ss hvetemel eller siktet speltmel

2 dl melk

2 dl matfløte 

Salt, pepper, muskat

ca 100 gram revet ost 

Slik gjør du : 

Sett stekeovnen på 170gr varmluft

Tomatsaus:

Stek karbonadedeig/kjøttdeig.

Ha pasta og pizzasaus i en kasserolle og varm opp til kokepunktet.

Skru ned til svak varme, og ha iden ferdig stekte karbonade/kjøttdeigen.

Smak til med evt. mer krydder (f.eks salt, pepper, oregano)

Hvit saus:

Smelt smøret i en kasserolle.

Ha i mel og rør godt.

Spe med melk og fløte

Kok opp under stadig omrøring til sausen har fått passe tykkelse. (nb! ikke ha for sterk varme på platen, sausen må ikke bli svidd)

Ha i litt salt, pepper og muskat (ca 1 ts tilsammen) 

Ta kasserollen av platen.

Bruk en ildfast form.

Legges lagvis i formen. Først kjøttsaus ,så lasagneplater og deretter hvitsaus . Jeg fikk 2 lag. 

Revet ost på toppen

Stekes midt i ovnen i ca 40minutter.

Serveres med salat, og evt. hvitløksbaguetter/rundstykker.

Her kan du bruke vanlige brødskiver, rundstykker eller baguetter.

Jeg hadde 50gr smør + 2 hvitløksfedd. Brukte en hvitløkspresse. Blandet godt.

Smurte på 4 stk baguetter, og varmet dem noen minutter i stekeovnen.

Velbekomme 

 

#vegetarfamilie  #lasagne #mat  #middag  #matglede #middagstips

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg