Hvetekringle

Her er en enkel oppskrift på hvetekringle.

Til denne kringlen trenger du :

ca 500-550 gr hvetemel (bruk 500gr og ha i litt mer når du elter om deigen er for løs)

150gr smør 

3 dl melk

0.5 dl sukker

0.5 dl sukrin gold (fåes kjøpt på de fleste dagligvarebutikker)

25gr tørrgjær (1/2 pose)

1 ts bakepulver

1ts kardemomme

1stk egg til pensling

Til fyllet :

50gr  smør 

25gr sukker

25gr sukrin gold

5 ss rosiner

1 ss kanel

Slik gjør du :

Smelt smøret i en liten kasserolle. Ha i melken og rør sammen.

Ha over i en bakebolle / kjøkkenmaskin

Ha i de andre ingrediensene, og kjør kjøkkenmaskinen ca 5 min på medium styrke. 

Ha plastfolie og et håndkle over bakebollen, og sett til heving ca 1 time

Når deigen har hevet, har du deigen over på et melet underlag. 

Kjevle deigen ut til en avlang leiv som er ca 25 cm bred.

Smør på margarin, og strø kanel, sukker, sukrin gold og rosiner over.

Rull sammen og legg den som en ring på en bakepapirkledd stekeplate. La skjøten på deigen være ned mot bakepapiret.

Klipp små hakk i deigen med en saks med ca 2 cm mellomrom, slik at du kan brette flikene annenhver gang mot venstre og høyre.

Etterheves ca 30minutter.

Pensles med et sammenpisket egg.

Stekes midt i  ovnen på 225gr i ca 15-20 min. 

Avkjøles på rist

Kan serveres som den er, eller evt kan du ha over melisglasur og litt opphakkede mandler/hasselnøtter.

#vegetarfamilie #matglede #veggislivet #kringle #baking 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg