Vegansk hvetekringle

Her er en enkel oppskrift på vegansk kringle.

Jeg har brukt Eldorado sitt nye smøremyk til denne oppskriften. Veldig billig vegansk smør/margarin.

I tillegg er det brukt mandelmelk og sukrin gold, dette er produkter som finnes på vanlige dagligvarebutikker.

Til denne kringlen trenger du :

ca 550 gr hvetemel

150gr vegansk smør (Eldorado smøremyk)

3 dl mandelmelk

0.5 dl sukker

0.5 dl sukrin gold

25gr tørrgjær (1/2 pose)

1 ts bakepulver

1ts kardemomme

Til fyllet :

40-50gr vegansk smør (Eldorado smøremyk)

25gr sukker

25gr sukrin gold

5 ss rosiner

1 ss kanel

Slik gjør du :

Smelt smøret i en liten kasserolle. Ha i mandelmelken og rør sammen.

Ha dette over i en bakebolle / kjøkkenmaskin

Ha i de andre ingrediensene og kjør kjøkkenmaskinen ca 5 min på medium styrke. 

Ha plastfolie og et håndkle over bakebollen og sett til heving ca 1 time

Når deigen har hevet, har du deigen over på et melet underlag. 

Kjevle deigen ut til en avlang leiv som er ca 25 cm bred.

Smør på margarin, og strø kanel, sukker, sukrin gold og rosiner over.

Rull sammen og legg den som en ring på en bakepapirkledd stekeplate. La skjøten på deigen være ned mot bakepapiret.

Klipp små hakk i deigen med en saks med ca 2 cm mellomrom, slik at du kan brette flikene annenhver gang mot venstre og høyre.

Etterheves ca 30minutter.

Stekes midt i  ovnen på 225gr i ca 15-20 min. 

Avkjøles på rist

Kan serveres som den er, eller evt kan du ha over melisglasur og litt opphakkede mandler/hasselnøtter.

#vegansk #kringle #baking #vegetarfamilie #vegan #veggislivet #matglede 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg