Vegansk Sjokoladekake

Denne sjokoladekaken ble til da min sønn ønsket å bake en kake til avslutning på jobben.

Den ble vellykket, og det du trenger for å lage denne er:

6dl hvetemel

3 dl sukker (vil du redusere på sukkerinntaket kan du bruke f.eks halvparten hvitt sukker og halvparten sukrin gold)

6 strøkne ss bakekakaopulver

3dl mandelmelk

75gr vegansk smør (jeg brukte det nye Eldorado Smøremyk)

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

Glasur :

75gr melis

1/2 ss kakaopulver

1/2 ts vaniljesukker

ca 1.5ss mandelmelk

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Smelt smøret , ha over i en bakebolle. Tilsett de andre ingrediensene, og visp godt sammen. 

Hell over i en bakepapirkledd bakeform ca 20x30cm

Stekes på midterste rille ca 25-30min. Tips. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å bruke en kakepinne eller evt. en tannpirker(uten smak).

Når kaken er kald, lages glasuren og smøres over. Her kan du gjerne lage dobbel porsjon om du ikke skal ha annen pynt. Vi brukte knuste oreokjeks samt jordbær og blåbær, og da var det nok med et tynt lag med glasur.

 

#matglede #veggislivet #kake #sjokoladekake #vegetarfamilie

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg