Vegetarfamilie

 

 

Dette er mitt første innlegg på bloggen vegetarfamilie.

Litt informasjon om meg, min familie og vårt kosthold:

Jeg er 49år, vært gift i snart 25 år, og har to gutter på 16 og 18 år.

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake og de siste årene har interessen min for kosthold og ernæring økt. 

Siden 2013 har jeg spist et grovkarbokosthold, dvs at jeg reduserer inntak av raske karbohydrater (raffinert sukker og hvetemel, hvit pasta og ris etc) men inkluderer karbohydrater fra bla. grønnsaker, frukt, bær, fullkornspasta, fullkornsris, havregryn, byggryn og diverse melvarianter (fortrinnsvis grove og økologiske). Jeg spiser godteri vanligvis ca 1gang pr.uke, ellers kun ved bursdager, ferier og høytidsdager (bryllup, konfirmasjon, 17mai osv). Dette fungerer veldig bra for meg, føler jeg har funnet en balanse i hverdagen uten å være fanatisk.

I 2015 tok jeg Kostholdsveileder utdannelse gjennom Akademiet for Personlig Trening. Her lærte jeg mye om forskjellige kosthold og hvordan maten vi spiser kan påvirke vår helse.

Sommeren 2016 ville min yngste sønn blir Lakto-Ovo Vegetarianer. Dvs at man inkluderer egg og melkeprodukter i kostholdet, men ikke spiser noe som kommer fra døde dyr. Da min sønn ville bli vegetarianer bestemte jeg meg for å teste ut dette sammen med ham. Da jeg hadde lært endel om dette under min utdannelse til kostholdveileder, kunne jeg starte uten noe særlig mer forberedelse. Og jeg har ikke angret en dag, jeg har funnet det kostholdet jeg vil ha. I august 2016 ville også min eldste sønn prøve et vegetarisk kosthold, og nå er vi 3 stk av 4 i familien som er Lakto-Ovo Vegetarianere. Hva fremtiden bringer vet jeg ikke, kanskje vi går over til å bli veganere etterhvert, eller kanskje vi kun inkluderer egg og ikke melkeprodukter? Veien blir til mens man går og det får tiden vise. Akkurat nå er det dette som er riktig for oss.

Denne bloggen har jeg startet av flere grunner. Dels fordi jeg ønsker selv å samle mine oppskrifter i en blogg, og dels for å forhåpentligvis kunne inspirere andre til enkle, vegetariske retter. Interessen for et vegetarisk kosthold er økende i samfunnet, så enten man er vegetarianer, ønsker å bli vegetarianer eller bare vil inkludere flere vegetarretter i sitt eget kosthold, så håper jeg at du finner noe til inspirasjon her på bloggen.

Her på bloggen vil det ikke bli skrevet om dyrevelferd, klimautslipp eller diskutert tema rundt forskjellige kosthold.. Jeg mener at alle må få velge det kostholdet som er riktig for seg selv, så denne bloggen er kun ment som inspirasjon for de som ønsker å vite mer om vegetarisk kosthold, samt få oppskrifter og tips for å spise mer vegetarisk i hverdagen. Jeg har en kostholdsveilederutdannelse, men er ingen ekspert. Denne bloggen er ingen fasit på et vegetarisk kosthold, men gir et innblikk i slik vi i vår familie spiser.

Jeg har en istagramprofil: vegetarfamilie og også opprettet en facebookside : vegetarfamilie . Blir veldig glad om du vil følge meg der 🙂

Bloggen vil få et mer professjonelt uttrykk etterhvert, med bedre design og bedre bildekvalitet.

 

#vegetar #familie #mat #kosthold #vegetarfamilie #instagram #facebook #blogg #mamma #hverdag